Kriptovalute

Citam isto ovih dana kako vlast kuka zato sto su Velji Nevolji drzavnom neprijatelju br. 1 , zaplenili citavih tricavih 50.000 evra tj svima njima toliko na gomili. Nije im bilo jasno kako jer je on radio drogu godinama u sprezi sa vlascu, i skapiraju da je svo vreme kupovao kripto . Znaci kad kupujes kripto niko ti nista ne moze zapleniti ko god on bio. Sve dok kontrolises privatne kljuceve od svog novcanika i znas sifru.

A nocoiner stedi u banci i svako zna koliko ima para, i uzece mu deo tog novca kad god mu treba. A od statusa bogatasa i totalnog siromaha deli ga samo jedan klik misa kojim se blokiraju sva njegova sredstva.

Bajo, ovo je post nedelje.

Postuj češće, imaš odličan uvid u kripto i ono što kažeš produbi uvid u temu. To je potrebno na forumima.

Gomila gluposti.

Ako ja i Zika odlucimo da stavimo cenu u ugovoru od 2000 evra za kucu ko to moze da spreci? Nasa stvar. A interno ja isplatim Ziku BTC-om ili USDT-om sta god se dogovorimo. Drzava ostaje bez mogucnosti da me opljacka , da me pita odakle mi pare, a ja legalno kupio kucu za 2000 evra. I platicu porez na 2000e vrednosti....

Zika sa druge strane , kad proda kucu mora da plati 20% poreza drzavi ako ne kupi neku drugu nekretninu u vrlo kratkom roku. Porez na kapitalnu dobit sta vec.

E ovako NIKO OD NAS NE PLACA NIKAKAV POREZ. Lepo meni LEPO ZIKI.

Samo je potrebno da se ljudi EDUKUJU i mnogo vise kapitala ce ostati u dzepovima gradjana a sve manje i manje u dzepovima bankstera i mafije od politicara.

TI i ova jaguarka ste nocioneri. Vi ste kocnicari napretka. Uvek je bilo takvih.... Ali progres gazi , pregazice i vas.
Pa ne
Platice porez na prenos vlasnistva. Placace i porez zato sto poseduje kucu. Svi u Srbiji placaju porez na imovinu. Kuca je imovina.
Ne kontam, kako "ne placate"
To je laz, mada ti si poznat da lazes u svemu ko dzukela, pa se necemo uzrujavati na ovo lajanje iz podruma.

Citam isto ovih dana kako vlast kuka zato sto su Velji Nevolji drzavnom neprijatelju br. 1 , zaplenili citavih tricavih 50.000 evra tj svima njima toliko na gomili. Nije im bilo jasno kako jer je on radio drogu godinama u sprezi sa vlascu, i skapiraju da je svo vreme kupovao kripto . Znaci kad kupujes kripto niko ti nista ne moze zapleniti ko god on bio. Sve dok kontrolises privatne kljuceve od svog novcanika i znas sifru.

A nocoiner stedi u banci i svako zna koliko ima para, i uzece mu deo tog novca kad god mu treba. A od statusa bogatasa i totalnog siromaha deli ga samo jedan klik misa kojim se blokiraju sva njegova sredstva.
Pa time samo dokazujes tezu, ako je tacno to sto pises, da koristi ima samo za kriminal. To smo rekli 500000 puta.

Kaži mi koja je moja btc adresa?

Ne znaš ti, ne zna ni vlada. Mogu da ga kupim direktno od majnera, mogu da ga prodam ili da njime kupim nešto bez da vlast ikada sazna. Na meni je da odlučim.
Pa kad kupis na primer kucu, ko sto Tixoglu predlaze, ono, vlast zna. Ili kupis kola. Vlast zna. Ili kupis avion. Vlast zna. Ili kupis motor, neki Ducati od 1100cc. Vlast zna. Ili kupis ves masinu, prodavac napise ime na garanciji, vlast zna.

Ili na primer brat Tixoglu konacno kupi taj lamborgini od milijardi za koje je zajebo kuma i familiju. Vlast ce da zna. Osim ako ga registruje opet na invalida, jer on voli da bude registrovan ko invalid.

Pa ne
Platice porez na prenos vlasnistva. Placace i porez zato sto poseduje kucu. Svi u Srbiji placaju porez na imovinu. Kuca je imovina.
Ne kontam, kako "ne placate"
To je laz, mada ti si poznat da lazes u svemu ko dzukela, pa se necemo uzrujavati na ovo lajanje iz podruma.

Taj porez se placa procentualno vrednosti navedenoj u ugovoru. Sto manja vrednost manji i porez.

A mozemo potpisati i ugovor o poklonu heheh. A posto vlast ne zna dal je i koliko nekretnina placena ne moze da obracuna porez nikakav tj svima mora da obracunava isto. Prednost kriptovaluta je velika.

1615761548654.png

Gde tu pise da drzava ulaze u kripto

Citiraj recenicu gde to pise

I objasni narodu da je kripto firma napravila neku peticiju gde poziva na nesto i nasli su nekog neobrazovan poslanika iz francuskog SNS da ga ubede da je to do jaja

Taj porez se placa procentualno vrednosti navedenoj u ugovoru. Sto manja vrednost manji i porez.

A mozemo potpisati i ugovor o poklonu heheh. A posto vlast ne zna dal je i koliko nekretnina placena ne moze da obracuna porez nikakav tj svima mora da obracunava isto. Prednost kriptovaluta je velika.
Pa,
Ne.
Porez na imovinu placas svake godine, tromesecno. Svejedno je koliko si platio kupovnu cenu, dal je poklon. To nema nikakve veze.
Drzava ima kategorije po lokaciji, nameni, povrsini, itd itd i odresi ti neku cifru. Mozes da kmecis koliko hoces, al imas kucu koliko se secam, tvoju i sigurno placas, ne znam sto ovde lazes da se ne placa porez.

Pa,
Ne.
Porez na imovinu placas svake godine, tromesecno. Svejedno je koliko si platio kupovnu cenu, dal je poklon. To nema nikakve veze.
Drzava ima kategorije po lokaciji, nameni, povrsini, itd itd i odresi ti neku cifru. Mozes da kmecis koliko hoces, al imas kucu koliko se secam, tvoju i sigurno placas, ne znam sto ovde lazes da se ne placa porez.

Ti mesas poreze. Porez na imovinu se placa svake godine. Ovo o cemu ja govorim je porez na kupoprodaju nekretnine i on iznosi 2.5% od vrednosti nekretnine za kupca. Prodavac sa druge strane placa porez na kapitalni dobitak u iznosu od 15% . Ovako ako se kupoprodaja izvrsi preko kriptovaluta, nema traga koliko je nekretnina placena samim tim i jedan i drugi izbegavaju ove harace.

U svakom slucaju placanje kriptovalutama je odlicna stvar .

Gde tu pise da drzava ulaze u kripto

Citiraj recenicu gde to pise

I objasni narodu da je kripto firma napravila neku peticiju gde poziva na nesto i nasli su nekog neobrazovan poslanika iz francuskog SNS da ga ubede da je to do jaja

Za 10 ili 15 god ce vecina centralnih banka poceti da kupuju i drze Bitciine u svojim rezervama,vec danas postoje neke drzave koje to rade kao Iran
Jos smo u ranoj fazi usvajanja ,ti i jos mnogo ljudi razmisljaju kao ovaj dole prodavac pacovskih koza ( sta bitcoin to nepostoji to je imaginarno nema pare dok je pod dusek nemerem stavit i slicno) ali ljudi ce se vremenom naviknuti kao sto su se naviknuli na zlato ,kako raste infrastruktura oko Bitcoina,broj Bitcoin ATM,berze,mjenjacnice ,bitcoin platni procesori i sve vise mjesta gde se moze direktno potrositi BTC kao naprimer Tifon lanac pumpi u Hrvatskoj ili Manor u Svajcarskoj itd

Želim da raspršim jednu famu u koju verujete.

A to je da se rastom cene gradi neki "zid" koji obezbeđuje potporu.

Rasprišiću to jednom pripovetkom: Jedan čovek je obećao 100 dolara najvišem ponuđaču.

Prvi se javio da nudi $1 (da mu se da 100 dolara). Sledeći je rekao "Ako je tako ja nudim $2," itd.

Cena je počela da raste godinama, $3, $4.

Međutim, onda je onaj koji je trebao da isplati $100 odjednom obelodanio da se samo šalio i da u stvari neće dati ništa.

Odjednom ponude naravno padnu na $0.

E sad, neko kaže: "Čekaj to je nemoguće, pa mi godinama gradimo jedan stabilan rastući grafikon 1 2 3 4."

Pa da, ali to nema veze, jer nestaće u jednom sekundu zauvek.

Back