Ti da si ozbiljan, učestvovao bi u raspravi ovde.
Ali ignorišeš argumentaciju. Isto kao što 1000 puta pitaš na kvadratima: "Zašto je Bel-Er skuplji od Rvata, kad ja mogu to da ti omalterišem za iste pare?"
Neko kaže: "Lokacija ulazi u cenu." A ti sutra ponovo: "Zašto je Bel-Er skuplji od Rvata, kad ja mogu to da ti omalterišem za iste pare?"
Znači ti si neozbiljan sagovornik. Ali evo ponoviću argumentaciju a vi je oborite.
Moja teorija je da ste vi (bitkoin entuzijasti) pogrešno razumeli kako fiat radi.
Mislili ste: "Dolar je, ba, bezvredan, a ipak vredan. To dokazuje da ja sad takođe mogu da štancam nešto, pa da pukom propagandom postane vredno."
A tačan odgovor je da Poreska Obaveza stvara tražnju fiata.
To znači da je vaš pokušaj da stvorite "novi bolji dolar" unapred propao, na osnovu vašeg neznanja.
Da nećete možda sad reći: "Ma, mi odavno znamo da se fiat bazira isključivo na porezu, ma znamo."
Znate kuraxc.
Ispalili ste se i sad idete na $0. Bitkoin je još jedan spomenik ljudskoj gluposti kao Ravna Zemlja, samo s više bacanja struje.
Baba ne imputiraj misaone procese na druge.
Ili bar ne objavljuj to pošto je transfer blama nešto što postoji (mislim kod ljudi koji nisu ogrezli u zlo).
Teorija ti je pogrešna u startu - ono što vidimo je da fiat može i hoće da se štampa u beskonačnost, što nama radnim ljudima oduzima vrednost rada već uloženog u ekonomiju a puni džepove nezaslužnoj klasi (gde bi ti volela da spadaš zbog svoje prirode zle babe, ja bih rekao da ne spadaš tu ali da si sebe u to ubedila, što takodje spada u prirodu zle babe)
BTC nam nudi do sad nepostojeću alternativu, može da ga ukupno ima konačno i to je (samo jedna od) osobina koju cenimo.
Porez ne ulazi uopšte u celu misaonu konstrukciju.
I usput ta pokvarena ploča "ide na 0" je dokazano pogrešna svaki put kad je kažeš. Gde je timeline? Gde ćeš malo da staviš pare gde su ti (fuj, operi ih) usta? Ako nešto ide na 0, šortuješ to i eto love do krova (kao što ti je više puta rečeno). Svi ovde veruju da BTC ide gore, ja sam lično postavio i predvidjanja koja su se obistinila (preko 60 u roku koji sam rekao) i svi se ponašaju u skladu sa time, kupuju BTC, znajući da će u budućnosti vredeti više. Zdrav razum baba, probaj da se baviš time.
Dalje, ti samo umeš da kažeš da ide na 0 a ne nudiš nikakvu alternativu (evo investiraj u X jer je to bolje od BTC zbog Y i Z) što je takodje intelektualno nepošten način komunikacije.
Primera koje izvlačiš izmedju hemoroida bi se stideli i petogodišnjaci, ali šta očekivati sa tvojim IQ.
I na kraju bre jednostavno si gadna zla baba. Kad bi poslušala forumaše, kupila BTC, profitirala bi na tome, i nikome ne bi bilo krivo. Ti ne deliš tvoje savete da bi nama bilo bolje već se unapred raduješ nekoj viziji svih nas na ulici jer nam je ulaganje otišlo na nulu. Gadna. Zla. Baba.
*Da se ogradim unapred- antiinflatorne osobine BTC nisu jedine dobre osobine istog, nekim BTC korisnicima to uopšte nije važno. BTC ima gomilu dokazanih benefita, koje neću da pominjem jer je ovaj post već predugačak.[/QUOTE]