Kriptovalute

TI i ova jaguarka ste nocioneri. Vi ste kocnicari napretka.
Ti da si ozbiljan, učestvovao bi u raspravi ovde.

Ali ignorišeš argumentaciju. Isto kao što 1000 puta pitaš na kvadratima: "Zašto je Bel-Er skuplji od Rvata, kad ja mogu to da ti omalterišem za iste pare?"

Neko kaže: "Lokacija ulazi u cenu." A ti sutra ponovo: "Zašto je Bel-Er skuplji od Rvata, kad ja mogu to da ti omalterišem za iste pare?"

Znači ti si neozbiljan sagovornik. Ali evo ponoviću argumentaciju a vi je oborite.

Moja teorija je da ste vi (bitkoin entuzijasti) pogrešno razumeli kako fiat radi.

Mislili ste: "Dolar je, ba, bezvredan, a ipak vredan. To dokazuje da ja sad takođe mogu da štancam nešto, pa da pukom propagandom postane vredno."

A tačan odgovor je da Poreska Obaveza stvara tražnju fiata.

To znači da je vaš pokušaj da stvorite "novi bolji dolar" unapred propao, na osnovu vašeg neznanja.

Da nećete možda sad reći: "Ma, mi odavno znamo da se fiat bazira isključivo na porezu, ma znamo."

Znate kuraxc.

Ispalili ste se i sad idete na $0. Bitkoin je još jedan spomenik ljudskoj gluposti kao Ravna Zemlja, samo s više bacanja struje.

Objasnite vi "stručnjaci" nama glupima šta je osnova vrednosti svake valute.

Pazi, ne prihvatam odgovor "za fiat novac je ovo, za zlato ono", hoću da mi date suštinu vrednosti, ono što je zajedničko svim valutama u trenutnoj upotrebi ali i onima koje su se koristile nekada u istoriji.

Da čujem, koja je suština vrednosti valuta?

Pazi, ne prihvatam odgovor "za fiat novac je ovo, za zlato ono", hoću da mi date suštinu vrednosti, ono što je zajedničko svim valutama u trenutnoj upotrebi ali i onima koje su se koristile nekada u istoriji.

Vrednost necega u datom trenutku definise odnos ponude i potraznje. I ma koliko neko mislio da je cena neceg dobra i za kupca i za prodavca doci ce do sklapanja kupoprodaje i samim tim definisanje vrednosti necega u datom trenutku.

Ista analogija koja vazi za bitkoin vazi i za kvadrate u Beogradu.

Ali za jaguara licemernog islamistu, kvadrat u Beogradu "realno" vredi 4000 evra , jer kaze da je to tako cim ljudi kupuju. Ali ne vredi bitkoin i ako je trziste definisalo njegovu vrednost trenutnu na isti nacin.

Da se razumemo ja smatram da su trenutno vrednosti bitkoina prenaduvane, makar 2-3 puta vece od realnih ali opet ko sam ja da tu kazem bilo sta , pored trzista? Moje je samo da to sto trziste kaze primim k znanju.

Ako ti je nesto preskupo - ne kupujes. Tako ja trenutno nit kupujem bitkoine nit kupujem kvadrate u Beogradu jer smatram da je cena previsoka. A kad je BTC bio ispod 1000 dolara ja sam kupovao.

Ti da si ozbiljan, učestvovao bi u raspravi ovde.

Ali ignorišeš argumentaciju. Isto kao što 1000 puta pitaš na kvadratima: "Zašto je Bel-Er skuplji od Rvata, kad ja mogu to da ti omalterišem za iste pare?"

Neko kaže: "Lokacija ulazi u cenu." A ti sutra ponovo: "Zašto je Bel-Er skuplji od Rvata, kad ja mogu to da ti omalterišem za iste pare?"

Znači ti si neozbiljan sagovornik. Ali evo ponoviću argumentaciju a vi je oborite.

Moja teorija je da ste vi (bitkoin entuzijasti) pogrešno razumeli kako fiat radi.

Mislili ste: "Dolar je, ba, bezvredan, a ipak vredan. To dokazuje da ja sad takođe mogu da štancam nešto, pa da pukom propagandom postane vredno."

A tačan odgovor je da Poreska Obaveza stvara tražnju fiata.

To znači da je vaš pokušaj da stvorite "novi bolji dolar" unapred propao, na osnovu vašeg neznanja.

Da nećete možda sad reći: "Ma, mi odavno znamo da se fiat bazira isključivo na porezu, ma znamo."

Znate kuraxc.

Ispalili ste se i sad idete na $0. Bitkoin je još jedan spomenik ljudskoj gluposti kao Ravna Zemlja, samo s više bacanja struje.

Baba ne imputiraj misaone procese na druge.

Ili bar ne objavljuj to pošto je transfer blama nešto što postoji (mislim kod ljudi koji nisu ogrezli u zlo).

Teorija ti je pogrešna u startu - ono što vidimo je da fiat može i hoće da se štampa u beskonačnost, što nama radnim ljudima oduzima vrednost rada već uloženog u ekonomiju a puni džepove nezaslužnoj klasi (gde bi ti volela da spadaš zbog svoje prirode zle babe, ja bih rekao da ne spadaš tu ali da si sebe u to ubedila, što takodje spada u prirodu zle babe)

BTC nam nudi do sad nepostojeću alternativu, može da ga ukupno ima konačno i to je (samo jedna od) osobina koju cenimo.

Porez ne ulazi uopšte u celu misaonu konstrukciju.

I usput ta pokvarena ploča "ide na 0" je dokazano pogrešna svaki put kad je kažeš. Gde je timeline? Gde ćeš malo da staviš pare gde su ti (fuj, operi ih) usta? Ako nešto ide na 0, šortuješ to i eto love do krova (kao što ti je više puta rečeno). Svi ovde veruju da BTC ide gore, ja sam lično postavio i predvidjanja koja su se obistinila (preko 60 u roku koji sam rekao) i svi se ponašaju u skladu sa time, kupuju BTC, znajući da će u budućnosti vredeti više. Zdrav razum baba, probaj da se baviš time.

Dalje, ti samo umeš da kažeš da ide na 0 a ne nudiš nikakvu alternativu (evo investiraj u X jer je to bolje od BTC zbog Y i Z) što je takodje intelektualno nepošten način komunikacije.

Primera koje izvlačiš izmedju hemoroida bi se stideli i petogodišnjaci, ali šta očekivati sa tvojim IQ.

I na kraju bre jednostavno si gadna zla baba. Kad bi poslušala forumaše, kupila BTC, profitirala bi na tome, i nikome ne bi bilo krivo. Ti ne deliš tvoje savete da bi nama bilo bolje već se unapred raduješ nekoj viziji svih nas na ulici jer nam je ulaganje otišlo na nulu. Gadna. Zla. Baba.

*Da se ogradim unapred- antiinflatorne osobine BTC nisu jedine dobre osobine istog, nekim BTC korisnicima to uopšte nije važno. BTC ima gomilu dokazanih benefita, koje neću da pominjem jer je ovaj post već predugačak.[/QUOTE]

Baci novca na to. Moze da skoci na 20-30€ komad. Sada je jos uvek jeftino

Kupuj SFP ,neces moci da ga kupis na coinbase moraces da otvoris account na binnace
Radi se o tokenu na Binance smart cahainu
https://coinmarketcap.com/currencies/safepal/

SFP je upravljacki token hrdverskog novcanika Safepal kojim mozes da dobijes popust kad kupujes novcanik,dobijas dividendu,odlucujes o razvoju safepala itd nesto poput dionice safepala

Safepal je jako kvalitetan novcanik u rangu sa najboljim ledgerom ili trezorom ali je nekoliko puta jeftiniji kosta samo 39 dolara iza njega stoji Binance
Jos nije opalio ali kad opali moze 10 ili 15 puta
500 000 miliona SFP tokena ,trenutni market cap je 260 miliona

Vise o safepal novcaniku

Pa dolar je različit od zlata, i zato ne mogu da ti odgovorim: "Od oboje se prave zubi," ili "Oboje su američka nacionalna valuta."

Kripto-budale vole da skaču na ta 2 lokvanja, pa kad im kažeš: "Zlato je metal," oni kažu "A dolar nije! Šah-mat!"

A onda kažeš: "Da ali dolar je tax credit," oni kažu: "A zlato nije! Šah-mat!"

I tako već 1200 dana, jer nemaju strpljenja da drže 2 misli u glavi u isto vreme.

Ti si u stvari ciljao na odgovor "Poverenje," da bi onda rekao da BTC gradi poverenje.

Ali to nije tačno, jer Dolar ima poverenje na osnovu priznanja od vlade SAD, a zlato na osnovu industrijske primene.

A vaša nominacija je: "Predlažem da BTC ima poverenje bez razloga."

Dobro prosvetli me šta znači Short Position
Short je trejderski termin
Oznacava prodaju kako bi se zaradilo vise na padu cijene, kad osjetis da ce cijena pasti odnosno naslutis korekciju cijene prodajes pa ponovo udjes nize
Naprimer kao juce kad je BTC dosao na 62 000 dobri trejderi su sortovali odnsono prodavali a danas kupuju nize i tako su uvecali broj BTC i sad su u longu do 72 000 ili vise kad se moze ocekivati veca korekcija

Short je trejderski termin
Oznacava prodaju kako bi se zaradilo vise na padu cijene, kad osjetis da ce cijena pasti odnosno naslutis korekciju cijene brodajes pa ponovo udjes nize
Naprimer kao juce kad je BTC dosao na 62 000 dobri trejderi su sortovali odnsono prodavali a danas kupuju nize i tako su uvecali broj BTC i sad su u longu do 72 000 ili vise kad se moze ocekivati veca korekcija
Da ali ako proda nešto što Ne Poseduje, onda je zadužen tu stvar.

Dakle, Novograc tvrdi da ja Dugujem bitkoine, što je patentno netačno.

Prvo da vidim da uradis pokoru sto si podmetnula "short position" umesto samo "short".

Mamu ti podmetacku.

To podrazumeva da se iseres po sebi gore nego sto bi ja to uradio.

Bez toga, nema dijaloga.
Na to je mislio, long position znači da poseduješ nešto.

Recimo ako ja kupim 100 deonica MSFT onda sam Long 100 deonica MSFT

Ali ako imam 0 deonica MSFT a prodam 100 deonica MSFT onda sam Short 100 deonica MSFT

Pa dolar je različit od zlata, i zato ne mogu da ti odgovorim: "Od oboje se prave zubi," ili "Oboje su američka nacionalna valuta."

Ti si u stvari ciljao na odgovor "Poverenje," da bi onda rekao da BTC gradi poverenje.

Ali to nije tačno, jer Dolar ima poverenje na osnovu priznanja od vlade SAD, a zlato na osnovu industrijske primene.

A vaša nominacija je: "Predlažem da BTC ima poverenje bez razloga."
Vrdaj ti ali znaš da tu pada svaka tvoja teorija. Da, poverenje je osnova, a svaka valuta može da gradi poverenje na drugi način.

Tvoja kratkovidost je u tome da ne prihvataš da se poverenje može izgraditi na nekoj osnovi sem ove dve koje smatraš "validnim" iako je u istoriji već bilo drugih primera.

BTC ima jači osnov poverenja od fiata i zlata, jer kod njega nema ničeg skrivenog ili nasilnog, otvoreni softverski kod koji niko ne diktira stvara najjače poverenje koje postoji.

Za 10 ili 15 god ce vecina centralnih banka poceti da kupuju i drze Bitciine u svojim rezervama,vec danas postoje neke drzave koje to rade kao Iran
Jos smo u ranoj fazi usvajanja ,ti i jos mnogo ljudi razmisljaju kao ovaj dole prodavac pacovskih koza ( sta bitcoin to nepostoji to je imaginarno nema pare dok je pod dusek nemerem stavit i slicno) ali ljudi ce se vremenom naviknuti kao sto su se naviknuli na zlato ,kako raste infrastruktura oko Bitcoina,broj Bitcoin ATM,berze,mjenjacnice ,bitcoin platni procesori i sve vise mjesta gde se moze direktno potrositi BTC kao naprimer Tifon lanac pumpi u Hrvatskoj ili Manor u Svajcarskoj itd

Ljudi se navikavali na zlato?!?!?

Nisam siguran sta da kazem, posle ovakvih bisera.

Back