Kriptovalute

Chinese Firms Get Bullish as Lottery Operator Renames Itself ‘BIT Mining’ (cryptonews.com)

Šta zaključiti od svega ovoga... Sa kinezima je jedino sigurno da ništa nije sigurno.

Meni zvuči kao da će korporativno ulaganje u kripto u Kini postati simbol prestiža i da će se firme polomiti koja će pre ili više da kupi. Ovakve stvari se dešavaju u Kini preko noći.

Ako bude tako, novi talas ulaganja dolazi odatle a ne sa zapada. Kako god, važno da BTC raste.

Predlog: Skupljanje novca za terapiju nocoinerima. Ako je neko iz psihološke branše, neka se specijalizuje za nocoiner terapiju, mislim da će to biti biznis u ekspanziji jako brzo.

Još jedna tema - primetio sam da veliki skokovi i padovi, kao i početak trenda rasta i opadanja za BTC se grupišu oko podneva i ponoći po Griniču. (+1h kod nas)
Ako neko ima objašnjenje za ovaj fenomen ili čak nedovršenu teoriju/spekulaciju, rado bi ga čuo.
Prema toj pretpostavci, imaćemo jednu takvu promenu za oko pola sata, a trend kaže da ide gore.

Živi bili pa videli.

Zla baba nek preskoči, da ne krene žuč opet. Pogledaj kasnije, kad je već gotovo.

Još jedna tema - primetio sam da veliki skokovi i padovi, kao i početak trenda rasta i opadanja za BTC se grupišu oko podneva i ponoći po Griniču. (+1h kod nas)
Ako neko ima objašnjenje za ovaj fenomen ili čak nedovršenu teoriju/spekulaciju, rado bi ga čuo.
Prema toj pretpostavci, imaćemo jednu takvu promenu za oko pola sata, a trend kaže da ide gore.

Živi bili pa videli.

Zla baba nek preskoči, da ne krene žuč opet. Pogledaj kasnije, kad je već gotovo.

Pih. krenuo je nadole oko 1h pa se vratio. ništa epski danas...
Nema efekat baš svaki put.
Nema veze, u 15:30 se otvara berza, BTC ima odatle da se napumpa.

1615298916134.png

danas sam kesnuo kriptosa za 3800

#lovadokrova

Naravno da nisu, oni su sledeći korak u evoluciji banaka.

Izuzetno deluje interesantno tzv DeFI poslovanje

We cut middleman, tj banka se kao klasican posrednik izbacuje izmedju zajmodavca i zajmoprimaoca samim tim pada kamata za zajmoprimaoce a raste kamata tj dobit za zajmodavaoce i konacno ljudi imaju alternativu tzv orocavanju sredstava u bankama za mizerne kamatne stope.

To je evolucija u bankarskom poslovanju

Naravno ne mozes ocekivati od osoba rodjenih polovinom proslog veka da to shvate....

Zato je @Matija 2002 izgubljen slucaj....

Indicators point to an accelerating pace of Bitcoin replacing Gold in investor portfolios ⋆ ZyCrypto

Bitkoin zamenjuje zlato u ulozi antiinflatornog asseta, kao i u ulozi SoV. Usput, ja bih lično dodao ovom članku činjenicu da je kompanija Raffer prodala svoje zlato da bi kupila BTC negde u decembru ako se ne varam.

Ovo je interesantan razvitak situacije jer možemo da se uhvatimo samo za ovaj aspekt BTC i predvidimo dokle će zaista BTC doći.

Ukupna kapitalizacija zlata je sad 9-11tril$ (da zaokružimo na 10) - BTC kad stigne dovde kroz zamenu uloga sa zlatom vredeće negde 450-550 hiljada $

Ali nije tu kraj - privatni investicioni fondovi drže oko 100 triliona$ od toga 1% u zlatu, sam ekvivalentan ulaz od 1 trilion u BTC će mu dići ukupnu kapitalizaciju na preko 20 tril.
Znači BTC ide na 1 mil$

Pošto smo u kontrakciji ekonomije, očekuje se da investicioni fondovi prebace veći udeo svojih ulaganja u antiinflacione assete, negde 5%

Dakle, procena BTC je sad na 5 mil$

Kina pokazuje iste mehanizme čuvanja kapitala i sad ulazimo u bum kripta i tamo. Imajmo u vidu da zbog njihovog sistema to nisu ekvivalenti privatnim inv. fondovima ali masa kapitala može grubo da se izjednači sa zapadnim

BTC je sad na 10 mil$

Sad smo već dovoljno blizu potrebnoj vrednosti da BTC preuzme kreditne svopove i trgovinu derivativima, za šta minimum vrednosti BTC iznosi 13,5 mil $
(ovo očekujem da se desi tek posle sledećeg polovljenja - negde za 5-6 godina)

Da napomenem da se ovde govori o današnjim dolarima, pošto kroz ovaj proces dolar mora da prodje kroz inflaciju i to gadnu, a u stopu će da ga prate ostale valute koje se besomučno štampaju, dakle funta, evro, svajcarski franak. Vratićemo se u hiperinflatornu realnost iz 90tih, samo što će sve valute da budu inflatorne kao što je bio dinar, a BTC će biti čvrsta valuta kao što je tad bila marka, i to nije više Srbija već ceo svet.

Mislim da ovo pruža realističan okvir daljeg rasta BTC, da je to dovoljan dokaz da generalno BTC neće pasti posle perioda rasta već će njegov rast da bude kontinualan u godinama koje dolaze. Plastično rečeno, 400 hiljada do kraja ove godine, milion do kraja 2023, 2024.nastupa novo polovljenje, nagli rast do 10 miliona do 2026. itd.

Sad ona procena da je neko milioner sa 0.01 BTC i nije tako nerealna!

Imajmo u vidu da će BTC da nastavi da popunjava i druge pore ekonomije tako da će rast istog da bude povučeno od strane mnogih entiteta - nekih koje sad ne možemo ni da zamislimo.

Back