Kriptovalute

Nemaš osnova da to tvrdiš. Ja kažem da nije tako.
Pa odakle dolazi kompjuterska moć

Od resursa koji su upumpani, na primer Belivukov klan može da ima više kompjuting moći od NaMeseca, ali Pakistan može da ima više kompjuting moći od klana.

Na vrhu te rang liste moći su obično Države, dakle nešto tipa NATO alijanse, oni bi trebalo da raspolažu najjačom informatikom planete.

Ne može jedna država da bude jača od globalne decentralizovane mreže. Recimo da USA reši da napadne mrežu, odakle joj specijalizovani hardver (ASIC) za to?

Neka i napadne, šta će time da postigne? Ljudi će organizovati hard fork od trenutka pre napada, napadnuti blokovi će biti napušteni i invalidirani.

Države ne mogu ništa protiv peer to peer mreža. Torenti su to pokazali, može da se napadne sajt, mreži ne mogu ništa.

Ne može jedna država da bude jača od globalne decentralizovane mreže. Recimo da USA reši da napadne mrežu, odakle joj specijalizovani hardver (ASIC) za to?

Neka i napadne, šta će time da postigne? Ljudi će organizovati hard fork od trenutka pre napada, napadnuti blokovi će biti napušteni i invalidirani.

Države ne mogu ništa protiv peer to peer mreža. Torenti su to pokazali, može da se napadne sajt, mreži ne mogu ništa.
Pazi, po definiciji država može da rasturi mafiju.

Ako vi planirate neku revoluciju, onda pretpostavljam da bi u slučaju uspelog puča onda vi bili vlada.

Ali stvarno objašnjenje glasi: država vas ne vidi kao pretnju, i samo zato nisu izvršili raciju protiv bitkoina.

Nemaš osnova da to tvrdiš. Ja kažem da nije tako.
Pa ne znam bas
Ako nije moguce, kako se onda FBI dokopao kripto racuna raznih kriminalaca i zaplenio ih

Mislis ako Kineska vlada moze u praksi da ugasi twiter, fejzbuk, ili bilo koji servis na internetu, da druge vlasti ne mogu da ugase bilo sta, ukljucujuci i Kripto?

Pa najobicnija americka kompanija twiter ugasi slobodu govora Predsedniku Amerike bez da trepne, mislis da je neki pera mika zika nedodirljiv od ruke cia, nsa, bia, bnd, dst, fsb i tih srodnih skracenica jer ima neki sifrovan racun i neki dolar na njemu?

Pa ne znam bas
Ako nije moguce, kako se onda FBI dokopao kripto racuna raznih kriminalaca i zaplenio ih

Mislis ako Kineska vlada moze u praksi da ugasi twiter, fejzbuk, ili bilo koji servis na internetu, da druge vlasti ne mogu da ugase bilo sta, ukljucujuci i Kripto?

Pa najobicnija americka kompanija twiter ugasi slobodu govora Predsedniku Amerike bez da trepne, mislis da je neki pera mika zika nedodirljiv od ruke cia, nsa, bia, bnd, dst, fsb i tih srodnih skracenica jer ima neki sifrovan racun i neki dolar na njemu?
+1 saučešće

Nijedan wallet nije zaplenjen da vlasnik nije dao svoj key
Bio pre par nedelja slučaj u Nemačkoj
Postavi link tih navodnih zaplena

Pa ne znam bas

Evo linka za slučaj u Nemačkoj
Sud u problemu: Ne mogu da dođu do 60 miliona $ u bitkoinima, prevarant ne da šifru - B92

To što ti gledaš svet isto kao i mali brat malog Miće, to je tvoja odgovornost, ali da izlaziš sa time na net...

Kina je pokušala da umišti Bitkoin 3 puta do 2016. i nije uspela, sad joj je politika prema BTC "ne možemo da ga pobedimo, pridružićemo mu se"

Šifrovanje na BTCu je tog nivoa da postojeći kompjuteri ne mogu da ga dešifruju hiljadama godina, da išta znaš o šifrovanju znao bi to

I ti nekog zoveš neobrazovanim

Porediš centralizovan otvoren sistem kao twitter sa decentralizovanim šifrovanim BTC,

To je gore od poredjenja zavese sa bančinim sefom (u smislu ako može da se prodje kroz zavesu, što ne bi moglo i kroz sef)

Dao bi ti još jedno saučešće, ali sam intelektualno pošten, ne dajem 2 saučešća na istu objavu

Ovo tvoje trolanje snižava kvalitet diskusije ispod svakog nivoa, iznosiš direktne laži i izmišljaš priču na licu mesta samo da bi oponirao, to normalan čovek prevazidje do 5. godine.

Bog mrzi kukavice

Evo linka za slučaj u Nemačkoj
Sud u problemu: Ne mogu da dođu do 60 miliona $ u bitkoinima, prevarant ne da šifru - B92

Šifrovanje na BTCu je tog nivoa da postojeći kompjuteri ne mogu da ga dešifruju hiljadama godina

Pazi, svaka šifra je samo "donekle" sigurna, jer uvek stariji kompjuter može da je odmumulji.

A ti misliš da je najjači kompiš u rukama nekog pajsera od 17 godina, a ne u rukama NSA.

Međutim ako je na "ničemu" postavljena šifra, npr. ti mi kažeš da si zaključao prazan prostor pod 3-cifrenom šifrom,

ja sad to mogu da vremenom provalim, međutim ne zanima me pošto je unutra ništa (bitkoin).

Za poklonike teorije zavera

Možda je ovo bio Satoši

1615187217871.png

I, prema priči o njegovoj smrti, možda ga je CIA odstranila pošto nije dao šifru (ne svog walleta nego uopšte pristupa BTCu)

Nisam poklonik teorija zavera, ali nekim ljudima je identitet Satošija važan element, pa eto doprinosa tom delu priče.

Pazi koliko se upinje da ubedi sebe da je onaj prevarant Satoši :D
Ne vidim nijedan razlog da mu ne verujem. Razume se u ta Tech pitanja, niko ga ne izaziva rečima: "Ne, ja sam Satoshi."

S druge strane ima mnogo razloga da se ne veruje vama (ispostavilo se da vaš guru nije romantična ličnost, ne voli BTC)

Time ste postali motivisani da Negirate da je craig on

Pazi koliko se upinje da ubedi sebe da je onaj prevarant Satoši :D

Biće sve agresivnija kako kripto bude osvajao svet. A mogla je da kupi kad smo joj savetovali...

Možda ne direktno vezano

Ja posmatram ceo rast BTCa kao bajku/ep.

Već znamo da će heroj (BTC) da postigne zadatak i ostvari sudbinu (to the moon!), ali ne znamo koje će prepreke da sretne, kako će da ih prevazidje i koliko će to da traje. Tenzija nastaje u tim usputnim teškoćama i trijumfima, kojih ima po nekoliko svaki dan.

Kao bonus, imamo i gadnu zlu babu u priči.

Kraljevska zabava.

Možda ne direktno vezano

Ja posmatram ceo rast BTCa kao bajku/ep.

Već znamo da će heroj (BTC) da postigne zadatak i ostvari sudbinu (to the moon!), ali ne znamo koje će prepreke da sretne, kako će da ih prevazidje i koliko će to da traje. Tenzija nastaje u tim usputnim teškoćama i trijumfima, kojih ima po nekoliko svaki dan.

Kao bonus, imamo i gadnu zlu babu u priči.

Kraljevska zabava.
Da ali u biznisu uopšte ne postoje te Garancije u koje ti veruješ, da nešto "mora i tačka" biti uspešno.

Zato kad vas ja informišem da kriptosi 100% idu na nulu, vi to pogrešno etiketirate "zlom," a to je samo suva istina.

Regulativa je problem: Tužno posmatraju kako im izmiče zarada - B92

Gle ovo

Članak je muljav bez jasnog zaključka ali bih rekao da postoji jaka nota da regulativa u USA omogući ETF investiranje u kripto.

Znači, regulativa će da poveća dalje investicije ne da ih ograniči (odn "eliminiše" kao što dežurni trolovi izblentave )

Ova izjava o dosadašnjem rasu od 900% jasno implicira da se očekuje da će rast da se nastavi (što je nama odavno jasno)

Btw, ako se sećate pomenuo sam USA ETFove kao jednu od tema za razgovor ovde.

BTC na 60 ove nedelje, stotka april-maj

Back