Kriptovalute

Lagano probija 10$ ..
Screenshot_20210217-165606_Binance.jpg

Proslo je vec 4 god od kako je tema otvorena cijena Bitcoina skocila na 50 000
Bitcoin kupuju najvece svjetske kompanije da bi zastitile kapital od inflacije Tesla,MicroStrategy , Square itd
Najveci internet platni procesor Pay Pal koji ima 350 miliona korisnika omogucio kupovinu Bitcoina na platformi i najavili da ce omoguciti placanje
itd itd

Bitcoin je na dobrom putu da postane opste prihvacen store of vale
Bitcoin je likvidniji od zlata ,dijamanata ,umjetnina ,rolex satova ,nekretnina
Ima jos puno ljudi kojima nije jasno koliko je Bitcoin dragocjen ali vremenom ce svima to postati jasno a do tada ce cijena otici u nebo
narocito ako zbog velike kolicine stampanja EUR i USD bude vece inflacije,to ce mnogima otvoriti oci
Ne znam nista o bitcoinu ali znam o commoditijima...
Posto isto vazi i za bitcoin u nekom delu , onda se nesto moze preslikati..
Ako vecina velikih kompanija kupi bitcoin za storage of value, onda je bitcoin zasticen totalno.
Znaci onda ga nece pomeriti ni da nema vise zivih ljudi tj da pocne nuklearni rat...
Jer je u pitanju konsenzus koji podrzava mnogo kapitala koji postoji ili je u efektivi ili u aktivi...
Ne verujem da je vecina igraca prihvatila rano je, ali ako budu prihvatili najveci , onda ce se desiti dve stvari , stabilizacija kursa, jer nema vise monopola i samim tim nezainteresovanost sitnih igraca za bitcoin....
Znaci odluka je na velikim realnim igracima a ne na ratnim profiterima..

Ne znam nista o bitcoinu ali znam o commoditijima...
Posto isto vazi i za bitcoin u nekom delu , onda se nesto moze preslikati..
Ako vecina velikih kompanija kupi bitcoin za storage of value, onda je bitcoin zasticen totalno.
Znaci onda ga nece pomeriti ni da nema vise zivih ljudi tj da pocne nuklearni rat...
Jer je u pitanju konsenzus koji podrzava mnogo kapitala koji postoji ili je u efektivi ili u aktivi...
Ne verujem da je vecina igraca prihvatila rano je, ali ako budu prihvatili najveci , onda ce se desiti dve stvari , stabilizacija kursa, jer nema vise monopola i samim tim nezainteresovanost sitnih igraca za bitcoin....
Znaci odluka je na velikim realnim igracima a ne na ratnim profiterima..
Pazi, ne može da bude Store of Value nešto što nema Value.

To je kao da storuješ čelik u vazduhu ili tako nešto. Jednostavno ga ne drži.

Postoji formula za vrednost btc , nije to nista neutvrdivo...
veliki igraci tu odlucuju a oni imaju jasne ekonomske logike....veliki broj velikih igraca ne zaradjuje puno talasanjem sitne boranije, jer oni su krupni..

Pazi, ne može da bude Store of Value nešto što nema Value.

To je kao da storuješ čelik u vazduhu ili tako nešto. Jednostavno ga ne drži.
Konsenzus svih da je nesto valuta daje store of value toj valuti...
E sad, u realu to ne bi smele da budu banke, nikako...
Nego realne kompanije realno ulozene valute...koje god da su...
Uplitanje banke rusi sve to...novac u bankama nije realan...
Banke nemaju nikakvih motiva da drze vrednost u bitcoinu...

Konsenzus svih da je nesto valuta daje store of value toj valuti...
E sad, u realu to ne bi smele da budu banke, nikako...
Nego realne kompanije realno ulozene valute...koje god da su...
Uplitanje banke rusi sve to...novac u bankama nije realan...
Banke nemaju nikakvih motiva da drze vrednost u bitcoinu...
Pazi, ako ja pokušam tebe da Prevarim tako što ti uvalim palatu, a onda se okrenem i kažem: "Aprililili! Moje društvo se dogovorilo da palate više nemaju vrednost! Ispaljen si, sad držiš bezvrednu nekretninu!"

Ti bi rekao: "Samo ti blebeći, a ja mogu i dalje da uživam u palati."

Zbog toga su prave stvari različite od bitkoina, jer s bitkoinom ne možeš Ništa.

Ne investicioni fondovi i banke se ne racunaju ....
Takve ustanove ne koriste btc za storage nego je to lov na promenu vrednosti..
To je ono sto kaze covek trenutna vrednost...
Velike kompanije koje ne investiraju nego storuju ce raditi kao sto rade veliki igraci u igrama gde se radi sa necim sto je nalik valuti...
Drze nivo vrednosti stalnim objavljivanjem ponude koja je losija od utvrdjene..znaci gornji kurs i donji kurs..

Ja ne znam jel dozvoljeno imati vise bids, tj ponuda na btc marketu?
Tj da jedan covek ima 5 ponuda , dve za prodaju tri za kupovinu na razlicitim nivoima vrednosti...

Pa da, ali samo najviši bid i najmanji ask su u igri za razmenu.
Ali ste rekli da je kao i kod berze sve psiholoska igra.....to znaci da neko gleda sve postavljene bidove....bili oni u igri odmah ili samo potencijalno da cuce tamo...
Ako igramo psiholosku igru , kazite mi kako izgleda kad vidite klasicno BTC ponuda traznja raspodelu i onda vidite dve margine koje su debelo podrzane keshom na zalost, ali keshom koji se i ovako nekad koristi da obezbedi stabilnost....samo od strane finansijskih nazovi ustanova....
Ako bilo koja drzava prihvati BTC kao sredstvo placanja, moze itekako zacementirati psiholoski granicu i onda se nece ovako moci kao sto sad radite, da se talasa.....sa par milijardi spekulantskih fondova...
Vec ce itekako moci , bar bih ja mogao da drzim pod kontrolom cenu commoditija ma koliko vi mislili da je slobodno kretanje..
Slobodno je u okviru nespekulacija, ali spekulativno se moze itekako ograniciti kao sto postoji na berzi prekid berzantskog poslovanja, mada je berza los primer za sve..

Sve se moze regulisati kad se hoce...
Ne zabranom nego forsiranjem funkcionisanja u odredjeni domen rada....
Previse sam ovde napisao...

Pazi ovo trziste je otvoreno 24h za razliku od trzista dionica,zlata i drugih
Ovo trziste je dostupno svakom za razliku od trzista donica ,zlata itd gde se trguje preko profesionalnih posrednika takozvanih brokera.Ovde svako moze otvoriti nalog na Bitrexu,Poloniexu,Binance i drugim online platformama za trgovinu i sam trgovati bez posrednika

Velika volatilnost je posljedica toga sto je trziste bilo jako plitko i sto imamo ogroman broj malih spekulanata koji su culi da BTC raste pa ce i oni da ubace neki dinar i prodati kad cijena naraste.Vecina tih ljudi nema pojma u sta ulaze novac,nema pojma sta je BTC ,nema pojma o trgovanju na berzama itd i onda kad veliki dumpuju ili neko pusti vijest da kina banuje bitcoin zavlada strah ,imamo stampedo i masovnu rasprodaju

Na wall stritu kad vise od 1 sat cijena pada i trziste krahira odmah se berza zatvara da se ohlade a ovde je sve open 24h

Pazi ovo trziste je otvoreno 24h za razliku od trzista dionica,zlata i drugih
Ovo trziste je dostupno svakom za razliku od trzista donica ,zlata itd gde se trguje preko profesionalnih posrednika takozvanih brokera.Ovde svako moze otvoriti nalog na Bitrexu,Poloniexu,Binance i drugim online platformama za trgovinu i sam trgovati bez posrednika

Velika volatilnost je posljedica toga sto je trziste bilo jako plitko i sto imamo ogroman broj malih spekulanata koji su culi da BTC raste pa ce i oni da ubace neki dinar i prodati kad cijena naraste.Vecina tih ljudi nema pojma u sta ulaze novac,nema pojma sta je BTC ,nema pojma o trgovanju na berzama itd i onda kad veliki dumpuju ili neko pusti vijest da kina banuje bitcoin zavlada strah ,imamo stampedo i masovnu rasprodaju

Na wall stritu kad vise od 1 sat cijena pada i trziste krahira odmah se berza zatvara da se ohlade a ovde je sve open 24h
Mislim da u 90% slicajeva ljudi ne znanju u sta ulazu sto se tice kripta toliko je sve u expanziji da se tu vecinom gledaju dnevni trendovi .. Ovo drugo je dosta drgacije tu se dosta istrazuje pre bili kakve ivesticije .. Za krooto se nema vremena.. gledas za 7$ okrenem se on 10$

Poslednja izmena:
Drugari kriptotejderi imam jedno tehnicko pitanje za vas.

Sada kada je kripto trziste na apsolutnom vrhuncu i sve skoro u zelenom prakticno - kako planirate da izvlacite vas profit u vase dzepove?

Mi koji zivimo u Srbiji suoceni smo sa abnormalnim potencijalnim poreskim stopama na sve kripto prihode koji mogu iznositi i do 65% onoga sto je leglo na racun.

Po meni , ja to primenjujem, jedino resenje osnivanje firme u inostranstvu, u drzavi koja ne daje informacije o vlasnickoj strukturi drugima , povlacenje kripto kapitala na racun firme, a onda povlacenje tog novca na bankomatima sa karticom na ime te strane firme.

Na taj nacin izbegavate da vam sutra pokuca Sinisa Mali sa Vucicem na vrata i zatrazi da platite 65-80% od onoga sto vam je leglo na racun u roku od 15 dana.

Evo sta pise u danasnjoj politici. Navodno beogradska mafija se smilovala pa je umanjila poresku osnovicu frilenserima sa 65% na 43% prihoda koje su ostvarili. A u istom tekstu pise da to poresko oslobodjenje ne vazi za trgovce kriptovalutama, kladionicare i izdavaoce stanova na dan.

Ово важи само за фриленсере који заиста живе од рада на интернету, док трговци криптовалутама и они који се кладе на интернету или издају станове на дан морају да плате пун износ пореског дуга.

http://www.politika.rs/scc/clanak/473173/Drzava-umanjila-dug-frilenserima-za-30-odsto

Zato da ne bi bilo posle suza i plakanja nemojte nista od vaseg kriptokapitala povlaciti na vase ime u Srbiji. To je ogroman potencijalni finansijski problem za vas i vase bliznje u najavi.

Beogradska vlast je resila da opljacka i frilensere i kriptotrejdere do gole koze.

Drugari kriptotejderi imam jedno tehnicko pitanje za vas.

Sada kada je kripto trziste na apsolutnom vrhuncu i sve skoro u zelenom prakticno - kako planirate da izvlacite vas profit u vase dzepove?

Mi koji zivimo u Srbiji suoceni smo sa abnormalnim potencijalnim poreskim stopama na sve kripto prihode koji mogu iznositi i do 65% onoga sto je leglo na racun.

Po meni , ja to primenjujem, jedino resenje osnivanje firme u inostranstvu, u drzavi koja ne daje informacije drugima o vlasnickoj strukturi drugima , povlacenje kripto kapitala na racun firme, a onda povlacenje tog novca na bankomatima sa karticom na ime te strane firme.

Na taj nacin izbegavate da vam sutra pokuca Sinisa Mali sa Vucicem na vrata i zatrazi da platite 65-80% od onoga sto vam je leglo na racun u roku od 15 dana.
Ne brini, ideš u zatvor samo ako je iznos utaje veći.
Ovako ti samo plene kuće

Evo sta pise u danasnjoj politici. Navodno beogradska mafija se smilovala pa je umanjila poresku osnovicu frilenserima sa 65% na 43% prihoda koje su ostvarili. A u istom tekstu pise da to poresko oslobodjenje ne vazi za trgovce kriptovalutama, kladionicare i izdavaoce stanova na dan.

Ово важи само за фриленсере који заиста живе од рада на интернету, док трговци криптовалутама и они који се кладе на интернету или издају станове на дан морају да плате пун износ пореског дуга.

http://www.politika.rs/scc/clanak/473173/Drzava-umanjila-dug-frilenserima-za-30-odsto

Zato da ne bi bilo posle suza i plakanja nemojte nista od vaseg kriptokapitala povlaciti na vase ime u Srbiji. To je ogroman potencijalni finansijski problem za vas i vase bliznje u najavi.

Beogradska vlast je resila da opljacka i frilensere i kriptotrejdere do gole koze.
Ništa od Lamboa a

P'dobro

Nadji pravi posao sledeći put

Back