Kriptovalute

Meni deluje da si ti ispala budala kad si se pojavila da pljuješ kripto na samom dnu. Bolje ćuti i nadaj se da će da se zaboravi, nego što i dalje vrtiš istu ploču nakon 10x rasta cene.
Pazi, cena zavisi od postojanja Pajsera.

Bilo ko može da uzme kredit od 34 hiljade dolara i obesi se.

To glupo ponašanje drugih je van moje kontrole, ja ti samo mogu reći da je bitkoin bezvredan.

Ja danas prodao na oko 30. Mislio sam da ce dugo stojati na 30 kao tacki otpora ali on je to preskocio za 2 sata i otisao na 32k .

Ne znam sta ti mislis @Muad'Dib ... Ali ja mislim da je trenutno precenjena vrednost BTC-a. Racunao sam danas proizvodna cena mu je oko 14.000

Realno prodajna oko 20-22.000 . Sve preko toga je cist luksuz.

Sad kazu "never underestimate other man's greed" . Ali ja ne zelim da budem pohlepan . Dovoljno mi je ovo sto imam . Cuvacu stable coins pa ako padne kupicu opet. Mislim da je stednja u BTC-u buducnost iz prostog razloga , sto svake godine se desava halving cime se smanjuje ponuda i to dodatno deflatorno utice na crypto.

Plus stampaju ove dolare i evre bez pokrica kao ludaci .

Ti čak znaš dokle će da skoči da bi se raspao? Alal vera.

Uostalom, ako znaš da će na 200k zašto ne uložiš sada, unovčiš svoje znanje a onda pređeš u šort oko 200k pa i to naplatiš?
Ja znam da se 1kg heroina moze kupiti za 1000usd u Avganistanu i prodati necijoj deci za 10dolara gram par hiljada kilometara dalje uz profitnu marginu od 1000 ili 10000%

Znam i koji je ishod kad se svinje valjaju u blatu

Al to ne znaci da treba da se i ja valjam, kao sto ne znaci da treba da ulazim u cirkus zvani kripto imaginacija

Sa druge strane u reali,
Ja jesam investirao, u ono sto sam smatrao najboljom investicijom za odredjen period vremena, kroz analizu i procenu sta ce doneti dobre rezultate.
Pod time podrazumevam long, a ne short, i tu virtuelno nije zadovoljilo nijedan kriterijum

A long, umesto shorta, iz jednog prostog razloga

Cak i u spekulacijama na virtuelnom novcicu, najveca razlika tj +procenat je kod onoga ko je spekulisao na samom pocetku i cekao vrlo dug period vremena
Tako je i na investiciji u zlato ili HOV

Znajuci to, nije realno da ljudima predlazes short u nista.

Hoću da naglasim da se "store of value" zlata zasniva isključivo na tim direktnim upotrebama.

U biznisu treba uvek biti otvorenog uma za Negativne scenarije.

Znači ako bi kojim slučajem sve funkcije zlata nestale do 2031. (elektronika, medicina, nakit) onda bi bila ugrožena "store of value" funkcija.

E sad zamisli da primenimo tako stroge kriterijume na ove Šitkoine na koje su kolege bacile svoju životnu ušteđevinu.
svidja mi se ovaj opis Negativnog scenarija, jer ce bas tako i biti

Trebalo bi šortovati, samo mrzi me da pravim Deribit račun za tako male pare.

Recimo kupiš put opcije za 10k sa istekom od godinu dana, i uložiš 300 evra u taj projekat.

I onda kad BTC uskoro propadne, tebi kao pripadaju neke pare, koje će opet Svinjiša Mali da potkrade.
Danas me je prijatelj podsetio kako je Slinisa Mali bio gradonacelnik Beograda i kako je narod izumirao tokom njegovog mandata i AV u poplavama 2014

Narod ih je nagradio mestom Predsednika Republike i Ministra Finansija, kao zasluge za tu mracnu epizodu. Ne i jedinu u Mordoru.

Zato ne treba da brinemo sto srpski narod gladuje
Isto tako ne treba da brinemo za Pajsere

Kad su ulagali 20k i dobijali nazad 10 ili 5, bilo je kul
Nece biti problem ni da uloze 200 a dobiju

Pa, priblizno ~0 (nula)

@Тихи po meni proizvodna cena btc-a više nije relevantna, bitno je to da potražnja višestruko nadmašuje proizvodnju. Moj cold stash btc-a i eth-a ne diram, trgujem manjom količinom uglavnom kroz altove.

Trend is your friend.
Ta "radna teorija vrednosti" koju je napisao Marks a opovrgnuta pre mnogo više od 100 godina, je predviđala to u šta se vi danas kunete.

A to je da "količina truda" uložena u nešto jeste jednaka njegovoj vrednosti.

S brza 2 primera možete se uveriti da je radna teorija vrednosti Laž.

Prvo zamislite nešto jako vredno, npr. lek koji briše koronavirus s cele planete zauvek. I neko vam ga nudi za 1 cent. Vi naravno kažete da. A prodavac kaže: "Mislim da pravite veliku grešku, jer moja proizvodna cena (u mojoj galaksiji) je još jeftinija."

Vi uopšte nećete žaliti 1 cent, jer vas ne zanima njegova input cena, nego gledate šta vama taj proizvod znači.

A suprotan primer, neko vam prodaje skulpturu od izmeta i vi kažete da ne nudite nimalo eura, a on vas ubeđuje da pošto je na tome radio 15 godina (majning) da je to jako vredno.

Zaključujemo da proizvodna cena ne donosi nikakvu vrednost, nego ste samo traćili sopstvene resurse, s obzirom da vam je produkt (bitkoin) bulja, i ne radi ništa.

Daću ti primer kako bi Bitkoin u paralelnom svemiru mogao biti zanimljiv i upotrebljiv.

"Hej kupio sam Bitkoin za $34,000! I onda sam ga otvorio i pogledao poslednji film Toma Kruza, koji niko drugi nema! I posle toga mi je pisalo: preostalo vam je još 98,8% bitkoina! Vrlo izdašan provod."

"Onda sam rekao želim zamak od čokolade, i bitkoin ga je stvorio. Nezaboravno smo se proveli, i posle je pisalo Ostalo vam je još 87,7% bitkoina."

Tad bi neko i stvarno prihvatao Bitkoin kao novac, jer zna da ga može Otvoriti kod kuće i orgijati.

Međutim, u stvarnosti od toga nema Ništa.

Posedovanjem BTC nemaš Ništa.

:(

Posedovanjem BTCa kupljenog u trenutku kada si se ti prvi put javila ovde da ga sahraniš, sada imaš 8 puta više.

Ljudi od znanja umeju da zarade novac, ti si tvrdoglavo magare.
Nije to zarada, nego krađa.

Neko ko je kupio za 10000 i prodao za 80000 je u stvari orobio kupca bitkoina za 70000. Taj kupac je sad očajan i hoće da se ubije.

To je ta vaša Privreda.

77074_02_that-78-geforce-rtx-3080-mining-rig-has-rgb-earns-27-000-per-month_full.jpg
77074_01_that-78-geforce-rtx-3080-mining-rig-has-rgb-earns-27-000-per-month_full.jpg

S brza 2 primera možete se uveriti da je radna teorija vrednosti Laž.

Prvo zamislite nešto jako vredno, npr. lek koji briše koronavirus s cele planete zauvek. I neko vam ga nudi za 1 cent. Vi naravno kažete da. A prodavac kaže: "Mislim da pravite veliku grešku, jer moja proizvodna cena (u mojoj galaksiji) je još jeftinija."

Vi uopšte nećete žaliti 1 cent, jer vas ne zanima njegova input cena, nego gledate šta vama taj proizvod znači.

A suprotan primer, neko vam prodaje skulpturu od izmeta i vi kažete da ne nudite nimalo eura, a on vas ubeđuje da pošto je na tome radio 15 godina (majning) da je to jako vredno.

Zaključujemo da proizvodna cena ne donosi nikakvu vrednost, nego ste samo traćili sopstvene resurse, s obzirom da vam je produkt (bitkoin) bulja, i ne radi ništa.
Opet ti kenjas kao niko a nemas pojma o cemu pises. Tako si skakala kao retardirani majmun kada je sa 20k opucao I pricala kraj je a sta sada, po koji put opet pises nebuloze..

Back