Kriptovalute

***** mi sve al ti si glupa za medalju
Kao broj 1 kritičar bitkoina globalno, proučila sam sve uglove.

Vrlo je mala verovatnoća da možeš da mi navedeš argument koji još nisam čula.

Zato ne treba da imaš taj ton: "JAAAO GLUPAČOOOO," nego samo saopšti konkretnu stvar koju imaš.

sada si upravo opisala kako berza funkcionise, znaci nemam reci...
Razlog što berza akcija nije prevara, je što postoji neka delatnost iza toga. Proizvođač cipela se nada da će dobiti 1000 dinara od kupaca, i to je taj biznis model.

Ako bude uspešna firma, onda tih 1000 dinara ide za dividende akcionarima.

Ništa od pomenutog ne postoji u kriptoima (nema pravljenja cipela, nema preduzeća sa zaradama).

Kao broj 1 kritičar bitkoina globalno, proučila sam sve uglove.

Vrlo je mala verovatnoća da možeš da mi navedeš argument koji još nisam čula.

Zato ne treba da imaš taj ton: "JAAAO GLUPAČOOOO," nego samo saopšti konkretnu stvar koju imaš.
To pises vec godinama al si do sada pokazala samo da nisi u pravu I da nemas pojma o cemu pises.

Razlog što berza akcija nije prevara, je što postoji neka delatnost iza toga. Proizvođač cipela se nada da će dobiti 1000 dinara od kupaca, i to je taj biznis model.

Ako bude uspešna firma, onda tih 1000 dinara ide za dividende akcionarima.

Ništa od pomenutog ne postoji u kriptoima (nema pravljenja cipela, nema preduzeća sa zaradama).
Proizvadjac cipela, radik nema ni kakve koristi od berze, on radi za fiksnu platu, akcionari imaju korist...
Isto kao sto seljak nema korist od berze vec je prakticno rob kapitalisfickom smradu koji njegov rad vrednuje tako da samo on ima korist.

Cek miner ako radi za sebe I prodaje ima.zaradu koja je 100% njegov a uz neke mizerne troskove berze na kojoj prodaje, ako je ulozeno < od prodaje cene on ce biti na dobitku, uvek pa samim tim I ako proda za 10k a mesec dana kasnije cena sloci na 40k.... Onaj ko je na gubitku je osoba koja kupi za 40k a posle padne na 10k, al tako je na svakoj berzi...

Proizvadjac cipela, radik nema ni kakve koristi od berze, on radi za fiksnu platu, akcionari imaju korist...
Da ali mi i ne pričamo o Smradnicima, nego o činjenici da Akcije imaju vrednost, bez obzira što su samo papirčina bez intrinzične vrednosti.

Vrednost je ta što mogu da ti donesu pare od dividendi.

Dividende nikada neće postojati u kriptou, jer ne postoje zarade, jer ne postoje zadovoljni klijenti, jer ne postoji proizvod.

Cek miner ako radi za sebe I prodaje ima.zaradu koja je 100% njegov a uz neke mizerne troskove berze na kojoj prodaje, ako je ulozeno < od prodaje cene on ce biti na dobitku, uvek pa samim tim I ako proda za 10k a mesec dana kasnije cena sloci na 40k.... Onaj ko je na gubitku je osoba koja kupi za 40k a posle padne na 10k, al tako je na svakoj berzi...
Da ali koji je to vaš biznis, šta proizvodite? Ništa.

Da ali mi i ne pričamo o Smradnicima, nego o činjenici da Akcije imaju vrednost, bez obzira što su samo papirčina bez intrinzične vrednosti.

Vrednost je ta što mogu da ti donesu pare od dividendi.
Imao je I Enron pa je posle pukao. To sto je nesto na berzi not znaci da ima neku vrednost sada ili da mu je buducnost svetla.

Dividende nikada neće postojati u kriptou, jer ne postoje zarade, jer ne postoje zadovoljni klijenti, jer ne postoji proizvod.

Da ali koji je to vaš biznis, šta proizvodite? Ništa.
[/QUOTE]

Pa nesto sto trenutno ima vrednost kao 650gr zlata, gore dole koji gram. Nego reci mi kada na berzi kupis 100kg zlata jel ti ih dostave na kucnu adresu I sta posle sa time radis? Kako dobijes, u polugama, lomljeno ili sveze iskopano iz zemlje?

Bitkoin proizvodi slobodu, tačnije više njih.

To ti je najvredniji proizvod koji postoji, trenutno vredan 40.000$ po komadu. Čestitam, čuveni Jami faktor je prešao kotu 10, nadam se da nisi nikog zahebala svojim lupetanjem i ostavila ga bez profita.

Bitkoin proizvodi slobodu, tačnije više njih.

To ti je najvredniji proizvod koji postoji, trenutno vredan 40.000$ po komadu. Čestitam, čuveni Jami faktor je prešao kotu 10, nadam se da nisi nikog zahebala svojim lupetanjem i ostavila ga bez profita.
Pazi, svi "profiti" prodavca bitkoina dolaze isključivo od kupca bitkoina.

Znači vi pokušavate da ubedite ljude da poklone svoju životnu ušteđevinu nepoznatim prolaznicima.

Lupaš baba, kritikuješ postojanje berzi, a ne bitkoin.

Onaj ko kupi bitkoin ili neki drugi kripto po prvi put u istoriji može da sam drži vrednost koju poseduje i istovremeno je šalje/koristi u celom svetu. Bez skupog obezbeđenja ili poverenja u neku banku. To vredi mnogo, kao što vidimo iz cene kriptovaluta.

Ti nastavi da negiraš, ionako si se pretvorila u predmet sprdnje ovde.

Lupaš baba, kritikuješ postojanje berzi, a ne bitkoin.

Onaj ko kupi bitkoin ili neki drugi kripto po prvi put u istoriji može da sam drži vrednost koju poseduje i istovremeno je šalje/koristi u celom svetu. Bez skupog obezbeđenja ili poverenja u neku banku. To vredi mnogo, kao što vidimo iz cene kriptovaluta.

Ti nastavi da negiraš, ionako si se pretvorila u predmet sprdnje ovde.
Pa dobro, sprdaćete se sa druge strane usta kada takozvani bitkoin* bude pao na nulu uskoro.

Rekla sam da izbegavate ton kao što je "Lupaš," jer ja vrlo dobro znam o čemu pričam i nije mi prvi put da se srećem sa vašim argumentacijama.

Evo konkretnog opovrgnuća ovog što si napisao:

Ne mogu se koristiti Cirkularni Argumenti, koji uzimaju zaključak i postavljaju ga kao premisu.

Primer: "Dokazaću da sam ja Papa, ali pre toga pretpostavimo da ja jesam Papa, i onda ću odatle da nastavim dokaz."

To je očigledno neprihvatljiv vid dokaza.

Gde si ti upravo upotrebio cirkularni argument?
Pa, na pitanje zašto je bitkoin uopšte vredan, ti si pretpostavio da on jeste vredan. A to je trebao da bude zaključak, a ne pretpostavka!

Evo osenčiću gde si je ubacio krišom (verovatno nesvesno):

Pretpostavi radi argumenta suprotno: Bitkoin nema vrednost. Da li sada ima ikakve veze što:
Onaj ko kupi bitkoin ili neki drugi kripto po prvi put u istoriji može da sam drži bezvrednost koju poseduje i istovremeno je šalje/koristi u celom svetu. Bez skupog obezbeđenja ili poverenja u neku banku. To vredi mnogo, kao što vidimo iz cene kriptovaluta.

Da li je sad OK tvoj argument? Više ne.

Ti sad kažeš: "Pa dobro, mislio sam da smo se složili da Bitkoin ima vrednost, i da s tim u glavi idemo da dokazujemo da ima vrednost."

Ne, to se zove cirkularna logika.

Screenshot_2021-01-08 Početna - ECD.png

Тај идиотски израз Ходл показује колико не разликујете лакат од буљсона.

Појам Холд је постојао деценијама, и нисте га измислили ви Бегхолдери.

Сведоци сте да је пад на $0 почео.

Сваког момента се можете пробудити на тој цени.

Back