Kriptovalute

CEO Hikmet Ersek said the company’s early trials with XRP showed that using cryptocurrency was five times more expensive than relying on Western Union’s in-house system.



Znaci direktor Wester Uniona kaze da su oni jos ranije isprobali Riple u realnom poslovanju, i x5 je skuplja transakcija na taj nacin.


Bogami, to umnogome zakopava vase tvrdnje o nekakvim jeftinim transferima.
Ne mnogo, nego u potpunosti. Riple je dakle djubre.
 
Opet zauzimaš svoje mesto u rovu, pravi vojnik.

To što je Hikmet izjavio staro je 2 godine, nakon čega se ispostavilo da je "early trial" bio sprdnja, sa ukupno 10 transakcija. Da li se tako testira platforma koja je namenjena "low value, high volume" transakcijama? Čist marketinški trik WUa namenjen dizanju sopstvene cene "vidite, mi smo bolji od ovih novih". Iste trikove je koristio Blockbuster kada je krenula priča o Netflixu, pre toga Barnes&Noble sa Amazonom. Drugu je pesmu pevao kada je objavljeno partnerstvo, mada se njima ne žuri, oni lepo zarađuju na trenutnom stanju, kao i svaki od ovih gorepomenutih.

Zato ne brini o Rippleu i Moneygramu, partnerstvo je mlađe od godinu dana, potrebno je vreme da se platforma pripremi a onda i omasovi, oni su strpljivi, možeš da budeš i ti. Brini o svom ukopanom razmišljanju, to se dokazalo kao proveren način da propustiš priliku da zaradiš.
 
Mjok,
Juce je diskutovano preuzimanje na Blumbergu
Kazali su prihodi oko 200i kusur miliona a rashodi preko 800 miliona

Ta razlika za dug je primamljiva za druge firme da je otkupe i ne plate porez
Verovatno ni ne znas zasto bi neko placao tudje dugove, al nije trenutno ni bitno

Znaci godinu dana rade sa riplom, i to im je odnos prihoda, i rashoda?

Zanimljiva prakticna upotreba
 
Moneygram je prošle godine bio u velikom problemu (još uvek jesu), za razliku od Western Uniona, što ih je motivisalo da naprave ozbiljnije pokušaje restruktuiranja firme i načina poslovanja. Ripple je godinama pokušavao da pridobije velike igrače u crossborder transakcijama, ali su shvatili da su ti igrači voljni da eksperimentišu ali da od usvajanja nema ništa jer im status kvo odgovara, lepo zarađuju sa ovim sistemom.

Zato su se fokusirali na manje igrače, one koji žele da se oslobode stega velikih korespondentskih banaka jer ti mali su oni koji svoj profit prosleđuju velikima. Moneygram je za njih bio savršen partner, motivisan da nešto promeni i dovoljno povezan da to i može da sprovede. Tu su došli do rešenja još jednog velikog problema, banke još uvek ne smeju da imaju direktan kontakt sa kriptom zbog nejasne regulative, ali ako banka koristi Moneygram za transfere ona je čista.

Proteklih godinu dana oni zajedno grade sistem u kome bi Moneygram opsluživao banke, a imao ODL (XRP) sistem na svojoj strani. Sistem je uspešno testiran ovog proleća, a u međuvremenu je i regulativa napredovala, tako da bi efekat trebalo da se vidi sa početkom upotrebe, što očekujem da krene ove jeseni. Ako su kvartalni izveštaji loši i u 2021 onda postoji razlog za brigu, ali ovo još nije krenulo.
 
Moneygram je prosle godine bio u velikom problemu?????????


WTF

Firma je jos 2009 pala sa 250 na ispod 10, i izgubila 95% vrednosti, u medjuvremenu su pali i na 3 sto je 99% gubitaka

Firma koja je 10 godina u minusu 95%
Firma koja i u ovoj godini vec ima prihod od 250 a gubitak preko 800 miliona

Pa kako su to problemi od "prosle godine"
 
A gde sam ja napisao da su to problemi od prošle godine? Kakve veze ima to kad su njihovi problemi počeli? Zašto se hvataš za sporedne stvari a bežiš od suštine?

Prošlo leto je bilo savršeni trenutak da Ripple uđe u to partnerstvo zbog stanja MGa - finansijski loše sa jakom globalnom mrežom. Iskoristili su tu priliku.
 
Avgust 2020, grafikon cene bitkoina od njegovog nastanka - crvenom su obeleženi periodi gde su ljudi koji su kupili bitkoin u minusu :)

btc202008.png
 
VISA otkriva planove za plaćanje bitcoinom, etherom i rippleom


Nakon vijesti o tome da će Mastercard i PayPal svojim korisnicima omogućiti plaćanja u kriptovalutama i VISA razmišlja o tom potezu.
Velikan za plaćanja VISA uložio je napore kako bi u svoju platnu mrežu uključio kriptovalute poput bitcoina ( BTC ). S vlastitom mrežom koja se sastoji više od 61 milijuna trgovaca u svijetu, VISA je jedna od najvećih kompanija za plaćanje koja je stvorila plan za usvajanje kriptovaluta na svojoj platformi.

U najavi, iz VISA-e su obznanili da su pojava bitcoina i stablecoinova poput tethera oblik financijske inovacije koja je donijela korist potrošačima i trgovcima. U tom smislu, istaknuli su i brzo širenje koje je kriptovaluta dosegla kao način plaćanja. U svibnju ove godine, cirkulacija kriptovaluta dosegla je 10 milijardi dolara.

Iz kompanije za plaćanje priopćili su da surađuju s reguliranim organima, uključujući Coinbase i Fold , na stvaranju poveznice između digitalnih valuta i svoje mreže plaćanja. Kao rezultat toga, 25 kripto-novčanika (engl. wallet ) povezano je s uslugama koje nudi VISA. Na taj način korisnici ovih usluga mogu svoja sredstva u kriptovalutama potrošiti VISA karticama.

Iz VISA-e su otkrili da bi korisnici koji imaju kriptovalute i koji koriste ovu uslugu mogli početi koristiti Visa Direct . Ovaj proizvod omogućuje potrošačima brže plaćanje kriptovalutama, a uz to Visa je istaknula važnost svog programa FastTrack za proširenje suradnje s kripto-poduzećima. Iz VISA-e su rekli:

  • Ovim potezom Visa je postala preferencijalna mreža za kripto-novčanike koji žele produbiti svoju vrijednost za korisnike bržim i jednostavnijim trošenjem digitalne valute širom svijeta.
Iz VISA-e su istaknuli još jedan iskorak kao važan dio svoje ekspanzije u kripto-plaćanja koji uključuje ulaganje u Anchorage. Ova investicija usmjerena je na razvijanje sigurne infrastrukture za kripto-ekosustav. S tim u svezi, Visa je otkrila i druga događanja od velikog značaja za kripto-industriju:

  • Naš istraživački tim već nekoliko godina istražuje znanost o blockchain tehnologiji. Njihov je rad donio nekoliko obećavajućih inovacija. Danas su njihova istraživanja usmjerena na nove mehanizme za poboljšanje skalabilnosti i omogućavanje izvanmrežnih transakcija digitalne valute.
VISA surađuje s regulatorima na promicanju usvajanja kriptovaluta
Jedna od bitnih prepreka u VISA-inom planu je položaj i stav političara, regulatora te drugih vladinih tijela jer vlade provode oštre politike prema bitcoinu i tržištu kriptovaluta ističući kao glavnu stavku zaštitu potrošača i sprečavanja pranja novca.

U tom smislu, iz VISA-e su rekli da surađuju sa zakonodavcima i globalnim organizacijama na ‘oblikovanju dijaloga i razumijevanja’ kriptovaluta. Iz kompanije su spomenuli svoju suradnju sa Svjetskim ekonomskim forumom (World Economic Forum) u izradi preporuka koje središnje banke mogu uključiti u stvaranje vlastite digitalne valute (CBDC).

Iz VISA-e su zaključili sljedeće:

  • Vjerujemo da digitalne valute imaju potencijal da prošire vrijednost digitalnog plaćanja i osvijestiti prednosti takvog načina plaćanja većem broju ljudi. Stoga želimo pomoći pri oblikovanju i podržavanju uloge koju one imaju u budućnosti novca.
 

Back
Top