Kriptovalute

Skip, skip

Slogan svake budale
Za to vreme

Screenshot_20200120-141923_Chrome.jpg

Kad je volstrit zadnji put pao ovoliko procenata u jednom danu pred kraj semptembra 2008e, doslo je do Velike Recesije globalnih razmena tj SEKA

Za vas je ovo realno za vas "store of value" da za interval od 9h imate toliko procenata manje ili vise vrednosti, pa normalno da je skip, skip

Mozda je bio skip i kad je Bog delio pamet

Ali bilo bi lepo da objasnite

Zasto je nesto sto po vama apsolutno vredi i korisno je, gubi toliku vrednost tako brzo

Osim spekulacija, ako je odgovor spekulativni poduhvat, to ne smes ni da izgovoris, to ja tvrdim.

Cenim da je u vasem market capu ovaj procenat mnogo izgubljenih milijardi koje nema i inace pa da cujem neki ekonomski odrziv odgovor

Hvala Muade sto ilustrujes moju tvrdnju o spekulacijama

Ovo se zove spekulacija a ne stabilnost, skolski primer 101

Da govorimo o akcijama, ne bih imao to misljenje, ovo bi bila sjajna ststistika

Ali kripto bitshit nije akcija sa yield-om nego nesto sto puca na poziciju sredstva za placanje

A kontas da su to razlicite kategorije

Zato kazemo da je bitshit kao i ostalih 1500+ kopija obican fejk asset

Ja čeripikujem? Pa ti celokupnu svoju teoriju propasti zasnivaš na dva meseca na prelazu iz 2017 u 2018. Bio je 20k, sad je ispod, eto vidite da će da propadne - to je sve što imaš da ponudiš.

I da nikad nije pao, moja presuda je ista.

Kreg Rajt je rezonovao ovako:

• Dolar nema intrinzičnu vrednost
  • Dolar nije konvertibilan u zlato
  • Dolar je uprkos tome vrlo poželjan

Zato je pogrešno zaključio sledeće:

• To znači da ja sad mogu da stvorim bilo koju glupost i biće vredna

Znaš koliko je bitna tvoja "presuda"?

Mogu samo da se nasmejem tvom neznanju i tvrdoglavosti. Kao neki matorac s početka 20.veka koji se dere kako ovi glupi automobili nikad neće zameniti "proverene" konjske zaprege.

Ise puta sam ti objasnio "intrinsičnu vrednost" kripta, ti to ignorišeš jer ne umeš da odgovoriš. Ekspert naš koji se javio na dnu da pametuje, samo je Šif bolji kontraindikator od tebe :mrgreen:

Primer: ti dođeš do realistične lutke Megan Fox, koja se uopšte ne razlikuje od prirodne.

"E sad ću da je karam," ti kažeš. A neko ti dobaci:

- "Džabe se raduješ, ja je od tebe neću otkupiti."

Tvoj odgovor: "Briga me. Ona ima intrinzičnu vrednost."

To sa BTC ne bi išlo.

Čim ti kažu: "Džabe se raduješ, nećemo otkupiti tvoj BTC," investitor je propao zauvek.

Ne, ovo se zove konstantan rast uz periodični "irrational exuberance" period.

U toku svoje istorije bitkoin je ukupno možda tri meseca proveo iznad trenutne cene, a 10 godina ispod.
Pa svaki finansijski poduhvat provede 99.999999999999999999999999999% svoje istorije iznad, a samo 1 dan u bankrotu. Onaj poslednji.
To nije nikakav argument.

Sem toga, novac ne treba da raste ni da pada. Treba da bude stabilan.

Kad ce ta recenica da vam udje u glavu?

Stabilnost. Ako kupujem 6 kila krompira za 10 jedinica kripta, hocu i u sledeci ponedeljak da kupim 6 kila krompira za 10 jedinica kripta. Necu da gledam u kristalnu kuglu dal ce 100 dolara biti 100 dolara dok odem do stadiona na trening i nazad

Pa svaki finansijski poduhvat provede 99.999999999999999999999999999% svoje istorije iznad, a samo 1 dan u bankrotu. Onaj poslednji.

Kad ce ta recenica da vam udje u glavu?

Stabilnost. Ako kupujem 6 kila krompira za 10 jedinica kripta, hocu i u sledeci ponedeljak da kupim 6 kila krompira za 10 jedinica kripta. Necu da gledam u kristalnu kuglu dal ce 100 dolara biti 100 dolara dok odem do stadiona na trening i nazad
Da ali njihova cela misija je da kupe nešto za $1, a onda da samo sede i da se probude videvši da je $1,000,000.

To neće biti moguće ako smanje volatility

Al se nalupa... ako nešto raste ono raste, kakav te sad bankrot spopao?

A vrednost fiat novca nije stabilna, ona decenijama stabilno pada. Uvek ću pre izabrati nestabilan rast nego stabilan pad.

A vrednost fiat novca nije stabilna, ona decenijama stabilno pada. Uvek ću pre izabrati nestabilan rast nego stabilan pad.
Za sada je BTC porastao sa $1 na $8000 samo zbog opšte zbunjenosti raje oko pitanja "Zašto pare uopšte vrede."

Kad to shvate, onda će doći do pada BTC na $0, koji će biti trajan.

To se zove inflacija. I ona postoji cak i u situaciji da fiat valuta ne postoji niti je ikada postojala.

Na primer nek se nesto placa zlatom. Nema stampanja zlata po volji. Recimo kamion psenice placen u zlatu proslog avgusta 100 grama poluga. Naidje susna godina, psenica poskupi. Sledeceg avgusta seljak trazi 240 grama za kamion psenice.

Inflacija.
Van toga, povecanje primarne emisije je drugi faktor. Ali primarna emisija mora da prati rast ekonomije.
Ne moze se istom kolicinom novca odrzavati funkcionisanje ekonomije od 100 i ekonomije od 10000 milijardi GDPa
Problem je sto nemate cak ni elementarna znanja a onda i neko razumevanje sta ona znace pa se hvatate za lepe reci i izraze ko papagaji

I onda spinujete kako to ne valja blabla

I onda vuola, evo resenja, bitshit

Kakav si ti glupi trgovac sa polovicnim znanjem osobina proizvoda koji prodajes

Zar nisi posvedocio na prethodnoj strani da je cena lopatanja bitshita cca 4000 dolara

Zar na 3999e nece proces....umreti sam od sebe

Znas li ti ista osim napamet naucenih fraza
Nisi u pravu. Cena ako padne pasce i tezina kopanja pa ce trosak kopanja da bude 2.000 dolara umesto 4.000. Mineri dugorocno gledajuci u sustini ne mogu da izgube jer se sve nivelise i izbalansira.

Back