Kriptovalute

Ma ti nemaš problem da svemu zakačiš "intrisinčnu vrednost", čak i banana zalepljena za zid koja košta 120.000$ je ok, samo ne možeš da prihvatiš da novac koji ne zavisi od države, koji ne može da se doštampa ili konfiskuje a istovremeno je dostupan u svakom kutku sveta može da bude vredan.

Objektivnost 0%
Novac istovremeno dostupan u svakom kutku sveta se zove dolar
Sa 5 dolara moze i dete od 9 godina da ode u trzni centar i kupi lizalice

U Kini 50% stanovnista nema pristup mobilnom internetu
To znaci da od 1.2 milijarde 600 miliona Sino populacije nema internet u 3 popodne i u 6 popodne i u 6 ujutru i u 11.25 ujutru ako ima zatreba da plate bitcoinom. Ostalih 190 i nesto zemalja necemo komentarisati. Zamislimo Somaliju dok iz Sahare placa mobilnim koji nema i sa pristupom internetu za koji nisu nikad ni culi.

U Srbiji recimo moras biti 18+da bi uopste i otvorio racun u banci. Racun ti treba da bi transferisao nesto deviza zvanih euro/dolar i kupio bitkoin. Znaci svaki maloletnik je u startu sprecen da to koristi bez saglasnosti odrasle osobe.

Mislim da to vama treba. Saglasnost odrasle mislece osobe da kupujete te zlatne tokene, samo sto nisu zlatni.

I tako dalje, busno na sve strane.

Zaista smaraš tim glupim poređenjem, zašto si se ućutala kada sam ti tražio da mi daš digitalni ekvivalent koji se ne može umnožavati?

To pitanje i dalje stoji, jer dok slovo A možeš da umnožavaš u nedogled, BTC ne možeš, njihov zbir je globalno uvek isti a supply se povećava matematički kontrolisano. I da, ne možeš da kažeš "napravi novu kriptovalutu" kao što ne možeš da napraviš novu socijalnu mrežu i da ona bude odmah jača od fejsbuka jer mreža je vredna koliko i broj njenih učesnika.
Mozes. To se zove Theter.

Nikada nisam napisao da je "Limited Edition" automatski vredan, nego je tebi zgodno da tako braniš svoj nakaradni stav.

Bitkoin ima karakteristike koje nema nijedna druga valuta, ne bilo koje karakteristike nego vrlo bitne karakteristike. Takođe ima first-mover advantage u toj sferi i ima najmoćniju mrežu koja ga podržava.

Sve to zajedno određuje njegovu vrednost.
Bitkoin nije valuta

Imas li neki dokaz da potkrepis takvu tvrdnju

Opet nakaradna logika koja ne drži vodu ali se tako opravdavaš.

Bitkoin (+ ETH i XRP) vuku vrednost iz tih specifičnih karakteristika, jer su one bitne.
(BTC,ETH,XRP) - novac koji je nemoguće doštampati? vrlo poželjno.
(BTC,ETH,XRP) - novac koji je nemoguće konfiskovati? vrlo poželjno.
(BTC,ETH,XRP) - novac koji je lako prenosiv? vrlo poželjno.
(BTC,ETH,XRP) - novac koji je globalno dostupan? vrlo poželjno.

dodatne prednosti, ovde se diferenciraju valute novog doba:
(BTC) - novac koji ima otvorenu i fer distribuciju? vrlo poželjno.
(ETH) - novac kojim je moguće definisati finansijske ugovore? vrlo poželjno.
(XRP) - novac kojim je moguće vršiti mikroplaćanja kroz striming? vrlo poželjno.

Alternativa ovakvom novcu ne postoji, to se možda ne dopada vladama i bankama, ali se dopada svima ostalima koje ovi vuku za nos.
Eto odakle dolazi njegova vrednost i zašto ona neprestano raste. Ti na to nemaš odgovor, zato izmišljaš neke glupe komparacije i izvlačiš argumente zanemarivanjem svih karakteristika u paketu, nego izdvojiš jednu pa kažeš "to nije bitno". Sve to u kompletu Jami, tu leži vrednost.
Mislim da se ripple moze neograniceno kreirati al je vlasnik dao casnu rec da on nece to raditi kad mu dune
Busni su ti "ARGUMENTI" od starta a ona izvlacis dalje zakljucke iz busnog starta

Šta si sad napisao? Bitkoin je postojao pre a postojaće i nakon tethera, dok ta kompanija koja štampa Tether za njega ima više pokrića nego većina klasičnih banaka za svoje pozajmice. Slažem se da su mutni ali nisu presudni za kripto. Plus imaš i druge stablecoine od kvalitetnih kompanija koji su im uzeli market share.

Ako sam ja na njegovom novou onda se ja brinem za tebe i tvoj mentalni sklop....

O cemu ti trabunjas?! Ja sam u + vise nego sto ces ti ikada biti sve zahvaljujuci BTC-u, da sam horde-ovao $ ili bilo koju drugu valutubio bih samo na gubitku. Dolar je imao inflaciju od oko 2% ( malo manje al da zaokruzimo ) na godinjem novou, znaci kada je BTC krenuo 2010 ( recimo ) do sada na 100000$ izgubio bih skoro 20k, da sam te iste godine za 100k kupio BTC sada bih imao stotine miliona pa i sa ovim padom od 300%

Pad od 300%?

Sta si ono rekao, ti znas nesto o ekonomiji

:hahaha1:

Screenshot_20200102-095752.jpg

Srećna nam predstojeća decenija digitalnih asseta!

Back