Kriptovalute

Ako neko kupi auto za 1 bitkoin kad je bitkoin vredeo 20,000, taj auto više neće koštati 1 bitkoin ako bitkoin vredi 3000.

To dokazuje da nisu ni izražavali cene u BTC nego im je to bio samo međukorak ka izražavanju cena u evrima.

A sta je inflacija? Koje su najrasprostranjenije valute na svetu? Zašto u Srbiji odmah menjaš sve u e rice a ne da ostavljaš u dinare?

Samo bih te zamolio da u isti kos ne ubacujes Ripple, on je token a ne coin. Pre par godina sam pričao sa je prevara i da je pitanje vremena kada će puci, tada su se pojedini ovde kleli u njega, predviđali svetlu budućnost, tada je vredeo 4$ sada 20x manje...
Objasni razliku između koina i tokena? XRP jeste nenormalno skočio u 2017 pa je uradio full retrace ali je on sa dobrim razlogom konstantno u top 3 još od 2013 kada se pojavio. Kada je XRP poslednji put bio ispod 20¢ ETH je bio 400$, sad je 125$ zar ne? Trenutno je jedini koin koji ima realan adoption od strane institucija, MoneyGram je u predhodna 4 meseca pomoću njega vršio transfer novca, postepenim skaliranjem smo došli do nekoliko miliona $ dnevno.

A sta je inflacija? Koje su najrasprostranjenije valute na svetu? Zašto u Srbiji odmah menjaš sve u e rice a ne da ostavljaš u dinare?
Pa, inflacija je kad ECB štampa evro, pa onda nemamo benefite deflacije.

To nema veze sa BTC pošto on uopšte nije novac, pa ne treba primenjivati monetarne izraze.

Ja lično prezirem dinar zato što ga štampa smradikalna stranka, pa ga zato izbegavam.

Objasni razliku između koina i tokena? XRP jeste nenormalno skočio u 2017 pa je uradio full retrace ali je on sa dobrim razlogom konstantno u top 3 još od 2013 kada se pojavio. Kada je XRP poslednji put bio ispod 20¢ ETH je bio 400$, sad je 125$ zar ne? Trenutno je jedini koin koji ima realan adoption od strane institucija, MoneyGram je u predhodna 4 meseca pomoću njega vršio transfer novca, postepenim skaliranjem smo došli do nekoliko miliona $ dnevno.
Token se ne kopa već generiše po potrebi. I vrednost. Jeste u prvih 3 I ima veliki obim trgovine al i to mu nije pomoglo da se barem malo povrati.. Takođe creator istog ima 20miliardi kod sebe ili 20%

Pa, inflacija je kad ECB štampa evro, pa onda nemamo benefite deflacije.

To nema veze sa BTC pošto on uopšte nije novac, pa ne treba primenjivati monetarne izraze.

Ja lično prezirem dinar zato što ga štampa smradikalna stranka, pa ga zato izbegavam.

Ja sam tebe pitao zasto su samo pojedine valute izrazene na berzi, zasto nema dinara na svetskoj berzi ili kune ili neke slicne sklj valute?
BTC jeste pao 3x od onda kada je najvise vredeo al je isto tako skocio daleko vise od kada nije vredeo ni pisljiva boba.
U Srbiji odes u salon i vidis cenu u evrima, gledas izlozeni auto u nekom trznoim centru i pise cena u evrima, ne secam se kada sam posednji put video cenu izrazenu u dinarima. Geldas cene stanova i izgradnji i pise cena u evrima ( kvadrat ili ukupna sve jedno ), neko prodaje stan i recice ti cenu u evrima....

Cim mozes njime nesto da kupis ima upotrebnu vrednost i jest jedan vid novca, tj metod placanja.

To je lepo al kakve to veze ima sa bilo cim sto ga ti izbegavas?

Ne, ti si Tabula Rasa za ekonomiku. Zato je više Skromnosti prikladno.

Znači na crnom tržištu bi ti mogao da platiš devizama, jer druga strana razume da su one vredne.

To što Jorgovnarka to zabranjuje, nas ne tangira u ovoj raspravi.

Za tebe sam doktor nauka, barem sto se ekonomije tice.

Da li mozes u bilo kojoj drzavi da izvuces stranu valutu i njome platis? U Madjarskoj recimo. Izvadi nesto sto ekvivalentno kosta 1000e i daj im to, hoces moci? Naravno da neces.
Hoces moci u Americi da platis pezosima ili evrima ili funtama u prodavnici? Naravno da neces...

Kakve veze sada ima crno trziste? NA crnom trzistu mozes i da kupis heroin, kokain, oruzije i da platis u dijamantima... Kakvbe sada to veze ima sa BTC?

I kakve veze sada ima Jorgovanka?

• Podržavam
Reactions: BG5
U Ceskoj nisam imao korune ali sam platio putem kartice u evrima.
Sa bitcoin karticom sam ostao gladan.

Platio sa karticom a ne papirnim novcem. Dakle islo je preko banke ne iz tvoje ruke i njihove ruke...

I ja sam u madjarskoj platio prakticno dinarima kada sam kupovao naocare jer nisam imao skoro 200e u forintama tada kod sebe, pa su radili konverziju 2 ili 3 puta ( platio Telenor karticom )

Za tebe sam doktor nauka, barem sto se ekonomije tice.

Da li mozes u bilo kojoj drzavi da izvuces stranu valutu i njome platis? U Madjarskoj recimo. Izvadi nesto sto ekvivalentno kosta 1000e i daj im to, hoces moci? Naravno da neces.
Hoces moci u Americi da platis pezosima ili evrima ili funtama u prodavnici? Naravno da neces...

Kakve veze sada ima crno trziste? NA crnom trzistu mozes i da kupis heroin, kokain, oruzije i da platis u dijamantima... Kakvbe sada to veze ima sa BTC?

I kakve veze sada ima Jorgovanka?
Ne, ti si na nivou Žike Obretkovića plašim se.

Vi ste se prešli za BTC jer ste mislili da je dolar podjednako bezvredan. Međutim on je "tax credit," i to je greška koja vam je načisto Izbušila projekat.

Ne, ti si na nivou Žike Obretkovića plašim se.

Vi ste se prešli za BTC jer ste mislili da je dolar podjednako bezvredan. Međutim on je "tax credit," i to je greška koja vam je načisto Izbušila projekat.

Ako sam ja na njegovom novou onda se ja brinem za tebe i tvoj mentalni sklop....

O cemu ti trabunjas?! Ja sam u + vise nego sto ces ti ikada biti sve zahvaljujuci BTC-u, da sam horde-ovao $ ili bilo koju drugu valutubio bih samo na gubitku. Dolar je imao inflaciju od oko 2% ( malo manje al da zaokruzimo ) na godinjem novou, znaci kada je BTC krenuo 2010 ( recimo ) do sada na 100000$ izgubio bih skoro 20k, da sam te iste godine za 100k kupio BTC sada bih imao stotine miliona pa i sa ovim padom od 300%

• Podržavam
Reactions: BG5

Back