Kriptovalute

Prava potreba za kriptom nije u SAD, barem ne još.
Wishful thinking potreba postoji, ali to nije dovoljno.

Na primer zamisli da UN i SAD zabranjuju pučeve, ali ja i još 10 miliona entuzijasta skupimo pare za puč u Siriji preko kriptoa, i to anonimno.

Činjenica da je to Lepo, ne znači da je kripto stvarno anoniman.

Znači wishful thinking nam ne bi pomogao da nas UN ne pohapsi tom prilikom.

Niko ne želi njihov kvazikripto koji ne donosi ništa novo a još dublje zadire u privatnost korisnika nego njihova nakaradna platforma.
Mogao si ukratko da objasniš šta je Libra ako već znaš. Da li mogu da je odnesem u zgradu fejsbuka i dobijem unapred fiksiranu količinu dolara, na primer $19.49 po libri.

Nov tip novca,
ima vrednost.
Ponavljam, ne možeš da koristiš Cirkularne definicije. "Bitkoin je novac zato što je to jedan lep novac."

Tako ja mogu da dokažem da sam papa vojtila: "Dokaz je u tome da ja, papa vojtila, pišem ovaj lep odgovor."

Libra neće biti zasnovana na dolarskoj vrednosti nego na assetima koje će držati fejsbuk i drugari. Dakle treba njima da veruješ. Cilj pokretanja Libre je da fejsbuk i drugari uz sve ostale informacije koje sakupljaju dobiju i precizne informacije gde trošiš svoj novac. Problem je u tome što njima niko ne veruje i ne želi da im da tu moć. Niti SAD, niti EU a pogotovo ne druge države.

Previše puta sam objasnio odakle btc dobija svoju vrednost, vrati se nazad pa pročitaj opet.

Poslednja izmena:
Libra will be backed 1:1 by a reserve "basket" of fiat currency bank deposits, including the dollar, euro and Japanese yen, and government securities. This means its value relative to any one currency will vary.
Kaže, biće pegovana za korpu pravih valuta. Pa to stvarno udahnjuje novi dah života u tu kurenciju.

Da li će ovo biti katalizator da bitkoin padne preko noći na 0 libri?

https://fortune.com/2019/07/15/facebook-libra-steven-mnuchin-national-security/

Facebook faced its latest Washington crisis Monday, with Treasury Secretary Steven Mnuchin joining a parade of policy makers and politicians who’ve bashed its proposed cryptocurrency, demonstrating the hurdles the company must overcome to ever make the token a reality.
“This is indeed a national security issue,” Mnuchin said in a briefing for reporters at the White House. “We will not allow digital asset service providers to operate in the shadows.”
Federal Reserve Chairman Jerome Powell also told lawmakers last week that he has “serious concerns’’ about the token and cast doubt on Facebook’s timeline for launching it by next year.

For Facebook, Mnuchin indicated that U.S. approvals may take a while.

“They and others have a lot of work to do before they get us comfortable,” he said. But he said the company is “being very candid with the administration and where they are.”

Trump said four days ago that companies issuing cryptocurrency, including Facebook, should be subject to banking regulations.

Za razliku od Bitkoina Fejsbuk mora da igra kako političari sviraju, a pošto se Libri smeši status security-ja rekao bih da od njihovih planova nema ništa.

Ako recimo 1 libra može da se zameni za 1 milion evra u svakom momentu, onda naravno ima vrednost.

Tako je Fejsbuk stvorio svoju valutu, baziranu na valutama drugih država.

Samo ne znam u čemu je smisao libre, ako bismo ionako mogli da plaćamo stvari debitnom karticom online (a.k.a. da plaćamo evrima).

Drugi najbolji ekonomista sveta je nedavno održao kraći okrugli sto od 3 sata

Pa ne u svakom trenutku. Recimo ja sad kupim za 9000 evra a ono sutra 9 evra.

Da li postoji neka vaša Povelja koja mi garantuje žalbu u tom slučaju? Ne.
Zlato i srebro su isto tako podložni promeni cene, čak je i dolar varijabilna valuta. Ne postoji ništa što ima konstantno istu cenu.

Šif je svojim klijentima izgubio ogroman novac na zlatu.

Zlato i srebro su isto tako podložni promeni cene, čak je i dolar varijabilna valuta. Ne postoji ništa što ima konstantno istu cenu.

Šif je svojim klijentima izgubio ogroman novac na zlatu.
Da, on ima određene rupe u znanju, i zato ga oslovljavam sa #2.

Ali je akademik u poređenju s onima koji ne shvataju intrinzičnu vrednost zlata

Da li neko ovde osporava upotrebnu vrednost zlata? To je samo jedan od faktora koji određuju cenu.
Pa ja kažem malopre: "Ako Facebook stvarno planira da učini libru konvertibilnom, to je dobro."

A ti kažeš: "Haha pa zlato nije konvertibilno."

I sad kao: "Ne poznajem nikog ko nipodaštava činjenicu da je zlato plemeniti metal s direktnom industrijskom primenom."

To što ti ne razumeš njegovu intrisinčnu vrednost je samo tvoj problem. On je u konstantnom bulu sa normalnim povremenim korekcijama. Tokom njegovog postojanja je zlato u konstantnom bearu i za oba postoji dobar razlog.

To što ti ne razumeš njegovu intrisinčnu vrednost je samo tvoj problem. On je u konstantnom bulu sa normalnim povremenim korekcijama. Tokom njegovog postojanja je zlato u konstantnom bearu i za oba postoji dobar razlog.
Ja nisam fan zlata, ali bar shvatam šta možeš s njim direktno uraditi.

A shvatam i šta možeš direktno sam kod kuće uraditi sa BTC, a to je jedno Ništa.

Back