Kriptovalute

Najvažniji principi:
- Tvoj novac zaista pripada tebi, dovoljno je da zapamtiš seed i možeš da obiđeš svet i koristiš ga bez brige da će ti ga neko ukrasti. Kod običnog novca neko mora da ti čuva novac, jer je previše rizično da ga nosiš sa sobom.
- deflaciona valuta, niko ne može da "doštampa" još i smanji mu vrednost. Vidi pod "hiperinflacija".
- Ne postoji mogućnost da ti neko ograniči pristup tvom novcu. Vidi pod "stara devizna štednja", "Kipar 2013" i "Visa/Masterkard u Rusiji 2014"
Evo ovde ti je obeleženo gde si samo nonšalantno počeo tvrditi da je BTC vredan, bez dokaza.

Jesam, moj odgovor je da nešto najpre mora imati baznu vrednost, a tek onda "dodatne zgodnosti" mogu da je povećaju.

Primer: Bugati Vejron od 1 milion evra, ako je redak može koštati 2 miliona.

Zato volim da kažem da osobine kao "retkost, praktičnost" funkcionišu kao Multiplikator cene.

Međutim, ako je nešto bezvredno, a retko, onda multiplikacija izgleda ovako: $0 x 2 = $0.
Napredna matematika nije svima jaca strana :lol:

Bazna vrednost bitkoina je u njegovim karakteristikama koje su predhodno bile nezamislive, a opisane su u te tri stavke.

Neki jednostavno nisu sposobni da razmišljaju 'van kutije'.
Te karakteristike bi Pojačale vrednost da ona postoji, ali ako ne postoji, one je ne mogu stvoriti.

Navešću jedan primer, mada nije idealan, ali približan je.

Pjer ima palatu od 300 miliona maraka. Ali kaže: "Jednu stvar bih samo voleo, ali nije mogućna. Moj san je da ovu palatu mogu i u džep da stavim, pa izvadim po potrebi."

Đurađ mu odgovara: "To dokazuje da je moj upaljač od 1 marku mnogo vredniji. Jer ja mogu da ga stavim u džep."

Dakle, convenience nije isto što i value.

Ljudi su poslali svoj btc menjačnici, a onda koristili api-je za koje nisu čuvali pristupne kodove. Neko je pažljivo sakupljao kodove a onda u jednoj sinhronizovanoj akciji povukao sredstva sa naloga svih tih ljudi.

Veze za bitkoin tehnologijom nema.

Opet nema veze sa tehnologijom, sve je to kradeno sa menjačnica ili tako što je neko prevario ljude da im pošalju svoj kripto ili privatni ključ.

Ti stvarno ne razumeš ništa o kriptografiji?

Ovo nije učionica i ja ne mogu da te ovde učim osnovama kriptografije. Taj novac je ukraden na staromodni način, ne "probijanjem zaštite bitkoina".

Bitkoin je moguće koristiti na 100% siguran način, tako da ga bez problema koristiš a da je šansa da ti ga ukradu apsolutnih 0%. Ako želiš da kritikuješ nauči barem neki minimum, ovako jednostavno lupaš gluposti.

Čak i pre krađe, bitkoin je bio bezvredan.

Naime, zamisao vlasnika, koji je recimo kupio na $8000, bila je da će preprodati nekome za $24,000.

Ali... Zašto bi neko ponudio čak i tih njegovih ulaznih 8000? Nema rezona.

Ko zna, ne treba potcenjivati ljudsku glupost

Mozda ima dovoljno likova ko Tixomir da prodaju kuce i okucnice, i ulazu u bitshit (iliti bullshit)

Mozda opet naprave krivulju na gore i polete na Mesec

Samo na kraju puta je jos tvrdje prizemljenje nego ovo prethodno

A to je ona poslednja faza iz tulip grafikona

Back