Kriptovalute

Verujem ti da mozes na amazonu da sopingujes. Samo ja sam pitao u Srbiji.

Na amazonu mogu da placam direktno u dolarima, zasto bih pobogu placao konverziju i na to i proviziju za pretvaranje u bitkoin, pa onda tek kupovao to sto zelim, ima li neke logike koju sam propustio ili moram da prodjem skuplje nego sto bi normalan svet platio?

Kako ste jadni, toliko se trudite da nađete nešto protiv da ste spali na kupovanje hleba kao argument. Ja hleb ne kupujem karticom, iako većinu transakcija uradim njom. Još uvek ima dosta mesta gde se ne može kupovati karticom, da li to znači da su kartice prevara?

I zašto bih ja konvertovao dolare u btc da bi na Amazonu kupio nešto? Već imam bitkoin, jel treba da ga konvertujem u dolare da bi kupovao? Ne, kupujem direktno. Imate kanale na YouTubeu na kojima je uključen interledger pa ja mogu da ih gledam bez reklama za razliku od vas, mogu da plaćam dosta toga kriptom, a taj kripto mogu da zaradim 'kopanjem', dakle bez konverzija.

Dajte nešto realno protiv, ne ovakve gluposti.

Ovde se radi o NOVOM TIPU NOVCA, ne o akcijama firme. Zamena novca kojoj se vlasnici starog novca podsmevaju.

Ali napravili ste kobnu grešku.

Naime, jedan od tipova novca je tzv. Commodity Money, robni novac.

To znači da ja prihvatam uplatu jer znam da mi roba može DIREKTNO biti od koristi.
Na primer, platiš mi "džak kukuruza" da ti nešto sredim, i ja prihvatim jer mi je taj "novac" (kukuruz) od koristi direktno.

E sad, vi predstavljate Bitcoin kao robni novac, jer ga zovete digitalnim zlatom, ali zaboravili ste da Bitkoin nema nikakvu direktnu upotrebu.

Navedi stare principe i po cemu je bitcoin drugaciji.
Dobro, navedi 1 stvar zbog koje bi neko hteo da poseduje Bitkoin, a da to nije "davanje drugoj osobi."
Najvažniji principi:
- Tvoj novac zaista pripada tebi, dovoljno je da zapamtiš seed i možeš da obiđeš svet i koristiš ga bez brige da će ti ga neko ukrasti. Kod običnog novca neko mora da ti čuva novac, jer je previše rizično da ga nosiš sa sobom.
- deflaciona valuta, niko ne može da "doštampa" još i smanji mu vrednost. Vidi pod "hiperinflacija".
- Ne postoji mogućnost da ti neko ograniči pristup tvom novcu. Vidi pod "stara devizna štednja", "Kipar 2013" i "Visa/Masterkard u Rusiji 2014"

Najvažniji principi:
- Tvoj novac zaista pripada tebi, dovoljno je da zapamtiš seed i možeš da obiđeš svet i koristiš ga bez brige da će ti ga neko ukrasti. Kod običnog novca neko mora da ti čuva novac, jer je previše rizično da ga nosiš sa sobom.
- deflaciona valuta, niko ne može da "doštampa" još i smanji mu vrednost. Vidi pod "hiperinflacija".
- Ne postoji mogućnost da ti neko ograniči pristup tvom novcu. Vidi pod "stara devizna štednja", "Kipar 2013" i "Visa/Masterkard u Rusiji 2014"
Da, ali ne možeš izostaviti Ključni deo nečega.

Daću ti primer: "Izmislio sam način za sečenje drva koji uopšte ne umara. Kako? Pa samo gledaš TV kući."

OK Tačno je da to ne umara, ali izostavlja Ključni deo, a to je sečenje drva.

Tako isto, ti kažeš da je Bitkoin prenosiviji od suvog zlata, lakše se meće u džep od Vize itd, ali izostavljaš Ključni deo da je bitkoin bezvredan.

Posle te činjenice više uopšte nema veze što je prenosiviji, jer je to "prenosivo ništa."

Najvažniji principi:
Krade se cripto, cak je umro jedan osnivac, a nije ostavio kljuc i korisnici nisu mogli da dodju do novca.

Sta podrazumeves pod "vrednost", vidis da cena u dolarima stalno ide gore dole, to je najveca mana. Kad te oscilacije ne bi bilo skoro svi bi koristili cripto.

Depozit u banci nije tvoj novac, vec pravo da koristis bankina sredstva u toj vrednosti. Niko ti ne brani da drzis kes u slamarici.

Bit se ponasa kao zlato, ali ono sto malo zaludjenika za zlatom kapira, to nije pozeljno. :confused:

izostavljaš Ključni deo da je bitkoin bezvredan.

Posle te činjenice više uopšte nema veze što je prenosiviji, jer je to "prenosivo ništa."
Tvoj je problem što nešto što ima popriličnu vrednost na otvorenom tržištu nazivaš bezvrednim.

To što ti misliš da je BTC bezvredan je, ironično, potpuno bezvredan argument. Njegova cena je trenutno oko 7000$ za komad ili 125 MILIJARDI dolara ukupno.

Na moje argumente nisi zaista odgovorio, jer realno odgovor na tu bolnu istinu nemaš.

Tvoj je problem što nešto što ima popriličnu vrednost na otvorenom tržištu nazivaš bezvrednim.

To što ti misliš da je BTC bezvredan je, ironično, potpuno bezvredan argument. Njegova cena je trenutno oko 7000$ za komad ili 125 MILIJARDI dolara ukupno.

Na moje argumente nisi zaista odgovorio, jer realno odgovor na tu bolnu istinu nemaš.
Jesam, moj odgovor je da nešto najpre mora imati baznu vrednost, a tek onda "dodatne zgodnosti" mogu da je povećaju.

Primer: Bugati Vejron od 1 milion evra, ako je redak može koštati 2 miliona.

Zato volim da kažem da osobine kao "retkost, praktičnost" funkcionišu kao Multiplikator cene.

Međutim, ako je nešto bezvredno, a retko, onda multiplikacija izgleda ovako: $0 x 2 = $0.

haters-will-hate-go-do-your-shit-and-let-them-26017438.png

Dao sam ti tri vrlo jake osnove bazne vrednosti, a i tržište je te razloge potvrdilo dajući mu vrednost 125 MILIJARDI DOLARA.
Nisi dao nijednu vrednost.

Reći da je nešto Limited Edition je nedovoljno, jer recimo polovna čačkalica beskućnika je takođe Limited Edition, jer sadrži njegov DNK salive koji je 1/1.

Razlog što Naivčine kupuju, je samo njihova nada da će preprodati Većim Budalama. Evo, i tvoja malenkost se našla na udaru tih bezobzirnika

Tim vašim cirkularnim dokazima se može dokazati bilo šta.

"Ja sam papa."

- "Dokaži."

"Pa, ja kao papa imam najbolje odgovore. I mogu ti reći da je i ovaj solidan."

Znači ubacujete zaključak da bude premisa.

Which is to say, "Bitkoin je vredan jer ti omogućuje da vrednost (bitkoin) staviš u gaće."

Kako ste jadni, toliko se trudite da nađete nešto protiv da ste spali na kupovanje hleba kao argument. Ja hleb ne kupujem karticom, iako većinu transakcija uradim njom. Još uvek ima dosta mesta gde se ne može kupovati karticom, da li to znači da su kartice prevara?

I zašto bih ja konvertovao dolare u btc da bi na Amazonu kupio nešto? Već imam bitkoin, jel treba da ga konvertujem u dolare da bi kupovao? Ne, kupujem direktno. Imate kanale na YouTubeu na kojima je uključen interledger pa ja mogu da ih gledam bez reklama za razliku od vas, mogu da plaćam dosta toga kriptom, a taj kripto mogu da zaradim 'kopanjem', dakle bez konverzija.

Dajte nešto realno protiv, ne ovakve gluposti.
Sve je to krasno, samo nije lepo lagati

Ne kupujes ti nista karticom, niti si u zivotu ikada kupio ista karticom. Kupio si novcem sa svog racuna, a kartica samo omogucava nosiocu kartice da na lak i bezbedan ( ili relativno) bezbedan nacin izvrsi transakciju. Kartica nije nikakav novac, niti je ikada reklamirana kao novac.

Kartica je zakonski regulisan nacin za vrsenje transakcija, opste prihvacen, sa dokazanom upotrebnom vrednosti.

I tu se opet vracamo nazad na pocetak, koja je upotrrbna vrednost bitkoina, u sadasnjem obliku? Podsecam, sadasnji oblik nije zadovoljio test trzista, jer i posle nekoliko godina konstante price, i dalje placate u eurima i dolarima. Ili rubljama.

Back