Kriptovalute

Stari novac ne razume prednosti novog i opire se koliko može.

Jedno je sigurno, "magični internet novac" je neizbežna budućnost. Neki veruju da on može da se stvori na starim principima, da se jednostavno izbaci novi usd/eur tether od strane neke centralne banke, ali ne razumeju da se tako dobija vrlo mali napredak u odnosu na ovo što sad imamo.

Ne znam samo kako će nacionalne države da se pomire s ovim, ili možda neće. Kripto radikalno menja njihov položaj, oduzima im ekskluzivno pravo na kontrolu novčanih tokova a samim time i sopstvenih građana.

Stari novac ne razume prednosti novog i opire se koliko može.

Jedno je sigurno, "magični internet novac" je neizbežna budućnost. Neki veruju da on može da se stvori na starim principima, da se jednostavno izbaci novi usd/eur tether od strane neke centralne banke, ali ne razumeju da se tako dobija vrlo mali napredak u odnosu na ovo što sad imamo.
Reč "magično" zvuči stvarno ubedljivo.

Ne nego je neko mogao da uloži 100$ 2010 i izađe bilo kad u predhodne dve godine sa miliončetom. Nemam nameru da se sa tobom vrtim u krug, ti samo tvrdoglavo kontriraš.

Stvarno mi nije jasna motivacija ljudi koji jure diskusije po netu da bi nekome rekli da je nešto prevara. Da, vrednost je pala u proteklih godinu dana nakon vrtoglavog rasta, ako bi da se fokusiraš na tu godinu i ignorišeš predhodne onda je to tvoj problem, a ne tema za diskusiju. Dođi za dve godine i ako se ispostavi da da si u pravu si napiši "jesam vam rekao". Nema potrebe da dalje trošiš svoje vreme ovde.

Ne nego je neko mogao da uloži 100$ 2010 i izađe bilo kad u predhodne dve godine sa miliončetom. Nemam nameru da se sa tobom vrtim u krug, ti samo tvrdoglavo kontriraš.

Stvarno mi nije jasna motivacija ljudi koji jure diskusije po netu da bi nekome rekli da je nešto prevara. Da, vrednost je pala u proteklih godinu dana nakon vrtoglavog rasta, ako bi da se fokusiraš na tu godinu i ignorišeš predhodne onda je to tvoj problem, a ne tema za diskusiju. Dođi za dve godine i ako se ispostavi da da si u pravu si napiši "jesam vam rekao". Nema potrebe da dalje trošiš svoje vreme ovde.
Moramo biti realni. Obični civili su čuli za BTC možda 2012, jer ga je rusija pumpala.

To nije dovoljno da bi se slušalac snašao kako da uloži, ali eto pretpostavimo da je hrabro grunuo 15,000 evra tada.

Opet bi bilo nemoguće izaći bez glavobolja. Jer ako skoči na 3000, pa padne na 1000, pa skoči na 15000, pa padne na 6000, čak i taj naš mitski kupac iz primera bi se hvatao za glavu, šta je sve propustio i preživeo.

Ostalo bi mu par desetina hiljada evra, a onda bi ga odrali za porez.

A po čemu je to različito od bilo kog ulaganja na berzi? Samo po jednom, po ogromnim dobicima.

Onaj, ko je kupio bitkoin 2010, 2011, 2012 ili u prvoj polovini 2013 za manje od godinu dana nije imao o čemu da brine, jer su dobici bili astronomski. Onda je naišla korekcija, ali od 2015 je opet isto važilo do leta 2017, btc, eth i xrp se nisu vratili na te nivoe.

Jedina briga tih ljudi je kako da potroše zaradu.

A po čemu je to različito od bilo kog ulaganja na berzi? Samo po jednom, po ogromnim dobicima.

Onaj, ko je kupio bitkoin 2010, 2011, 2012 ili u prvoj polovini 2013 za manje od godinu dana nije imao o čemu da brine, jer su dobici bili astronomski. Onda je naišla korekcija, ali od 2015 je opet isto važilo do leta 2017, btc, eth i xrp se nisu vratili na te nivoe.

Jedina briga tih ljudi je kako da potroše zaradu.
Ne postoji mnogo takvih primera.

Čak i da je neko kupio na 1 a prodao na 1000, i dalje Šutira Samog Sebe što nije čekao 20000.

Dalje, kao što rekoh u pitanju je prevara, pa će njegov Otet novac biti i

C750923-A-9-E6-D-4372-8029-9635-FCABA0-C2.jpg

Jami je stari trol čije trolovanje uglavnom bude zabavno. Problem je što očigledno ne zna gde je granica dobrog ukusa.

Elem, 6755.
Pazi, ja sam #1 ekonomistkinja globalno.

Moj poziv je da Znam koja je vrednost kriptosa, i ona je 0.

Čak po pravilu postoje razilaženja austrijske i kejnzijanske škole, ali u slučaju kriptosa oba krila potvrđuju da je bitkoin bezvredan.

Redak primer gde svi učeni ljudi kažu da ste

0-D4-BFDFC-FD20-481-F-91-FD-C64-CC76-E94-C3.jpg

Kripto napreduje, pa čak i bitkoin kao njegov najinertniji deo. Ja ne smatram da će bitkoin biti kriptovaluta koja će se najviše koristiti, ali ima svoje mesto u budućnosti.

Kao što sam mnogo puta napisao, ovo nije zrelo tržište, premalo je vremena prošlo, infrastruktura još nije dovoljno razvijena, sve to polako leže na mesto. Nema žurbe.
A reci mi, šta je netačno u sledećem:

Neki milenijalci su poželeli da budu imućni, a bez da rade. Zato su došli na ideju da kupe Bitkoin na $18,000 jer su pročitali na sajtu Blokfolio.*******a da će biti 18 miliona do kraja 2018.

Sad su izgubili 70% poslednjeg babinog zlatnog zuba, i ovde nam sole pamet pod nikom Simkro

Pazi, Jami, danas sam pričao sa mojim dobrim ortakom, Džoom Štiglicom.

I on mi kaže ovako: ''Ako danas uložiš 100 000 rubalja, a prekosutra podigneš 200 000, usudio bih se reći da je to poslovni potez milenijuma.''

Pazi, Jami, danas sam pričao sa mojim dobrim ortakom, Džoom Štiglicom.

I on mi kaže ovako: ''Ako danas uložiš 100 000 rubalja, a prekosutra podigneš 200 000, usudio bih se reći da je to poslovni potez milenijuma.''
Ako si ti lično duplirao pare, imao si sreće, mada si ih Ukrao od neke druge žrtve, jer nemate nikakav pošten biznis nego međusobno se derete.

Još sad će da te jure za porez smradikali

Ako si ti lično duplirao pare, imao si sreće, mada si ih Ukrao od neke druge žrtve, jer nemate nikakav pošten biznis nego međusobno se derete.

Još sad će da te jure za porez smradikali

Priznajem, moja kalkulacija je vrlo prosta. Kupim BTC na 3200 i sačekam da mu se vrednost utrostruči. Onda kažem ''Jami, uleti sada i za koju nedelju ćeš imati pet puta više.'' I tako, ti meni keš mani, ja tebi moj BTC. Ubrzo shvatiš da sam te nasamario i počneš da me tražiš po gradu da ti vratim pare. Ali ja sam već na Barbadosu, pijem koktel i sunčam se na plaži.

Dok Džeg, Saliva i Motociklista predviđaju propast, neki manje pesimistični ljudi zgrću bogatstvo. Od čuvene 2017. ja se sećam dva ili tri velika skoka BCH, a XRP i BTC su po jednom duplirali vrednost. Pa vi računajte.
Sta se desava kada pada cena?
Da li neko gubi u tom slucaju?

Oscilacije su glavni problem kripto valuta. Kada udju u bull fazu svi zele da zarade i vrednost se stalno raste, kad udju u bear fazu svi se plase gubitka i izlaze.
Kako cuvati vrednost u kripto ili je koristiti kao sigurno sredstvo za transfer novca?

Za sada, ovo je samo igracka.

Back