zaluđenik
Domaćin
- Poruka
- 4.765
9.380 $ na coindesk
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
9.380 $ na coindesk
drzave konstantno stampaju novac bez pokrica i tako kreiraju inflaciju i prakticki obezvredjuju stednju svih koji stede u FIAT valutama
Taj stepen inflacije se krece od 2% godisnje do 10% godisnje
Znaci na 10 godina tvojih 100.000 necega vrede 20% do dva puta manje nego 10 godina ranije u zavisnosti u kojoj valuti cuvas svoj kapital.
Zato su ljudi smislili blockchain tehnologiju ka odgovor na drzavnu pljacku naroda putem emisije novca bez pokrica .
I posto sve veci broj ljudi kapira korisnost stednje u kriptu , umesto u evru/dolaru/dinaru , cena mu raste . Plus cena mu raste jer je broj novcica unapred definisan i ne moze da bude veci vec moze da bude samo manji.
Zato je trend konstantan rast. Uz naravno mnogo uspona i padova jer je trziste mlado, a spekulanti to koriste da se bogate na panicarima. Ali to nije nista drugacije od desavanja na berzama

I kao po obicaju nisi odgovorio na zadati problem.
To sto neko kontrolise konicinu bitcoin-a, ne cini ga drugacijim od FIAT novca.
Sustina je ista, samo je kolicina ogranicena.
Trziste bitcoin-a je isuvise plitko da bi bilo stabilno i ovakve oscilacije ce biti pravilo i u buducnosti.
Kako ljudi uloze vecu kolicinu FIAT-a u bitcoin cena ce rasti, kako budu izlazili cena ce padati.
Najgore od svega, ta nestabilnost ga diskvalifikuje u najvaznijoj funkciji, kao sredstvo placanja izmedju drzava i ljudi koji ne zele medjusobne pravne obaveze.
I da dodam jos nesto kolega MuadDib
Sta stoji kao pokrice iza bitkoina? Pa ASIC masine i cela ta majning zajednica . Oni su investirali milijarde i milijarde u opremu , svaki koji proizvedu kosta ih $$$$ i vreme. Samim tim svaki bitkoin ima realno pokrice koliko toliko u realnoj vrednosti necega.
A sta stoji iza Ripplea i njegovih 100 milijardi novcica? Paa samo ta kompanija Ripple INC. i ono sto ima u svom posedu.
- - - - - - - - - -
naravno da je sustina ista .
Bitkoin tj sve kriptovalute su fiat 2.0
Imaju sve prednosti fiata a nemaju nijednu njegovu manu.
O kakvoj stabilnosti ti govoris ? Pa najznacajnija svetska FIAT valuta je pala 20% za godinu dana prema evru
Sto tu nisi zakukao zbog nestabilnosti?
Kada je startovao evro, jedan dolar je kostao 0.86 evra
Onda 2008 dolar je puko nacisto i oslabio 1.58
Prakticno postao je dva puta slabiji od evra
Onda je opet jacao , i evo za godinu dana izgubio je 20% vrednosti prema evru...
Nema stabilnosti u trgovini i na trzistu i ako je ljudi traze svuda
Jer je zivot takav - nestabilan. Danas jesi sutra nisi.
Danas u poslu mozes da zaradjujes desetine hiljada evra/dolara sutra da nemas leba da jedes.
To je tako . Kom se ne svidja nek promeni planetu.

Koji si ti prodvac magle.
Odnos izmedju valuta se menja vremenom i treba da se menja, jer predstavlja odraz medjusobne trgovine, snage ekonomije i drugih faktora.
Stabilnost o kojoj ja govorim je kad zamenis 20 milijardi evra za 20 milijardi dolara u jednoj transakciji, a cena se ne menja.
To je znak dubokog trzista, bitcoin to nema.
pa nema te stabilnosti nigde to samo sanjate vi koji sa ekonomijom nemate veze blage sa zivotom.
Evo uzmimo npr cenu bakra na berzama
![]()
Gde ti ovde vidis stabilnost?
A evo cena nafte unazad par godina - jel ovaj grafikon prava linija tj stabilnost?
![]()
Nema stabilnosti neznaveni covece u trgovini i na berzama nekada. Upravo to omogucava ljudima da se tako enormno bogate trgujuci na berzi

u sta bi dao da "propadnes" ko ja , da imas 14 bitkoina![]()
I ja sam napravio svoju.
- - - - - - - - - -
Ja imam 216. Šta da radim sa njima? Nigde ne mogu da ih unovčim. Kao onih 999.999.999$ iz video igrice GTA.
I ja sam napravio svoju.
- - - - - - - - - -
Ja imam 216. Šta da radim sa njima? Nigde ne mogu da ih unovčim. Kao onih 999.999.999$ iz video igrice GTA.
naravno da znam
ti bi da ti bitkoin ima stabilnost kao dolar/evro takav neki odnos
A ni tu nema stabilnosti
Za dan padne jedan prema drugom 3%
Stabilnost donosi dubina trzista. Da vise naroda investira u kriptovalute bilo bi i vise stabilnosti i spekulanti bi mogli manje da prave malverzacije.
Bice i to polako ne moze sve preko noci.

evo ja se nudim da ti ih otkupim sve na gomilu za 5000 evra
Jer po tebi i onako nista ne vrede i ne mogu nigde da se unovce.
Odnos dolar/evro varira 3% svaki dan, kao sto bitcoin/dolar varira preko 10% u roku od 12 sati.
Bice...![]()
Situacija zabrinjava market cap se zalepio na 400-500.. Da nije palo poverenje otkako su hakovali japansku stranicu??
Evo ja ti nudim sve za 500€.
Ok posalji ih na ovu adresu novcanika
1LGNgbzaVWzXHoWsrfVH5ZVbP5wZSsTUWc

Е, јбг.
Било је лепо док је трајало.
Total Market Cap: $345,447,443,894