Patata Caliente
Buduća legenda
- Poruka
- 33.679
Не само да њих двојица мрзе Србе мајнере, него мрзе и све друге Србе који су куповали криптовалуте и сада гледају своју пропаст.
У ствари, ја мислим да њих двојица мрзе све Србе.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не само да њих двојица мрзе Србе мајнере, него мрзе и све друге Србе који су куповали криптовалуте и сада гледају своју пропаст.
У ствари, ја мислим да њих двојица мрзе све Србе.

u sta bi dao da "propadnes" ko ja , da imas 14 bitkoina![]()

pa ripple se nikad i nije proizvodio grafickim. Vec se kreirao ni iz cega. On i treba da propadne jer nema realno pokrice u proizvodnji .
Dok kriptovalute koje se proizvode imaju i uvek ce vredeti nesto
A koliko je to nesto pokazace samo trziste.
Новцу вредност ни не даје таква производња.
ako te nesto kosta 0 dinara da proizvedes rado ces ga prodati i po 10 dinara ako ima ljudi koji su spremni da ga kupe
A ako te nesto kosta da proizvedes 10.000 dinara , nema teoretske gotovo sanse , sem ako nisi pred bankrotom, da ces ga prodati ispod ove navedene cene jer ces biti na gubitku.
Zato buducnost imaju samo kriptovalute koje se proizvode tj za ciju se emisiju ulaze realan rad, oprema, prostor, struja...
Tixi, sad već moram da ti kažem da lupetaš i to žestoko.
Ripple rešava realan problem i može da unese revoluciju u međudržavna plaćanja, štedeći milione na dnevnom nivou.
Gomila šitkoina koje ovde promovišeš nemaju nikakvu upotrebnu vrednost jer svi gađaju jedno isto tržište, a na njemu ima mesta za samo nekoliko valuta. Neka ih kopa ko hoće i neka ih kupuje ko hoće ali potrošena struja im ne daje automatski vrednost.
Samo se ti zanosi da će te prevare oboriti svetski finansijski sistem, decembar 2017 je bio vrh ludila i sledi otrežnjenje. Preživeće kriptovalute koje rešavaju realne probleme na ozbiljan način, a Ripple je tu u vrhu. Dok god bitkoin maksimalisti i zaluđeni anarhisti šire laži o Ripple u, ja znam da je žestoko podcenjen. Opominjao sam te da ne pališ ljude da kupuju btc za preko 10.000, a xrp je u vreme kad sam ga preporučio bio 20¢. Danas je btc ispod a xrp na 4.5x tadašnje cene.
Глупости, ти да знаш било шта о економији знао би да цену диктира понуда и потражња, а не производна цена. Ти можеш да платиш раднике да ти ископају огромну рупу, да уложиш велике паре у то, и пробај онда да то продаш некоме да извучеш те паре, рећи ће ти да си луд. И биће у праву.
Nema sta da se ubeđujem sa tobom, vreme ce sve reći. Ja garantujem da će ripple i ove godine nadmašiti rast bitkoina, da će ući u masovnu upotrebu (neki ga već koriste) i da ćeš i pored svega toga ti opet vrteti istu priču i ponavljati iste gluposti o njemu.
Pa gde ja nisam rekao da cenu diktira odnos ponude i potraznje? Diktira ali diktira takodje i proizvodna cena. Vrednost necega definise i ponuda i potraznja , kao i proizvodna cena.
Cim je prodajna cena necega blizu proizvodne cene, nema interesa da se taj proizvod proizvodi i pusta na trziste. Jer niko nece da radi bez profita / zarade to je osnova ekonomije.
Ja sam se nagledao mnogo shitkoina u proslosti . Vi ste u kripto svetu koliko juce, a ja jos od 2012 godine.
Kada je neka kriptovaluta , token distribuiran ni iz cega , kada je u velikom procentu premined (to znaci da se npr 5-10% distribucije novcica neke kriptovalute prisvaja u startu od strane developera), tu su velike sanse da tvoja investicija propadne, tj da ti developeri odluce da rasprodaju te novcice kada procene da je cena zadovoljavajuca sa ciljem sticanja brze i lake zarade.
Tako nesto ne postoji sansa , sa kriptovalutama koje su 0% premined, i koje se proizvode putem procesa majninga.
Zato bitkoin toliko i traje i ima toliku vrednost.
Kao i druge njemu slicne kriptovalute.
Jer drze vrednost.
Naravno da ne mogu. Ne mogu da ugase "centralni server" jer je RippleNet decentralizovan a ne mogu ništa da dampuju jer je aktivan kriptografski escrow koji čuva 55 milijardi xrp-a. Pitanje je ionako besmisleno jer Ripple Labs kao najveći shareholder xrp-a nema ni najmanji interes da to uradi, čak i kad bi mogao.
Na kraju 2018 RippleNet će biti decentralizovaniji od bitkoina i ethereuma, koje po hashpoweru drži šaka kineskih rudnika. Da recimo sutra Jihan Vu reši da blokira BTC mogao bi to da uradi jednim potezom, samo prebaci hash da mineuje Bcash i naredne dve nedelje (dok se uradi rebalans mining difficultyja btc mreže) bitkoin je nefunkcionalan. Proguglaj.
Kriptovalute zele da pobegnu od kredita i da ekonomija funkcionise na kesu, gotovini.
Ne shvataju da je kredit, iako ocigledan rizik, neophodan da resi problem likvidnosti, kada je solventnost ocekivana.
Dugački tekstovi sa istim dezinformacijama ne dodaju vrednost tvojim argumentima. Lažni su. Mogu da kopipejstujem tekstove poput tebe ali ne želim, jer ne želim da ubeđujem vernika koji po automatizmu odbacuje sve što se ne uklapa u Satošijevu viziju.
Ko me je poslušao u periodu novembar / rani decembar sada uživa u 5x profitu, ostali imaju dobru priliku za ulazak. Samo treba objektivno da se informišu, ne veruju ni meni ni Tixom, a onda da sami odluče. Postoji vrlo dobar razlog zašto je uz ovoliko mržnje i laži ripple i dalje u top 3 i valuta sa najbržim godišnjim rastom.
netacno
Postoji i kreditiranje kriptovalutama
Problem je sto banke konstantno pustaju u opticaj novac bez pokrica cime obezvredjuju vrednost onoga sto stedis cuvajuci kapital u FIAT valutama
Toga nema sa kriptovalutama. Kriptovalutama vrednost RASTE kako prolazi vreme. Jer je emisija novcane mase unapred definisana i ne moze da se povecava u nedogled kao kod FIAT valuta.

Banke nisu vlasnici ripla, to je notorna glupost.
Mnogo se zanosiš.

Then McCaleb appeared in the headlines again as publications ran stories about him trying to sell more of his founding XRP shares on the Bitstamp exchange. Ripple Labs decided that the sale was not in the best interest of the network so the XRPs were frozen.
The “freezing” of McCaleb’s funds revealed an interesting feature tied to the Ripple public database. Ripple Labs can freeze XRP accounts using two possible methods: one can stop the functionality of an individual account while the “global freeze” can bring the entire network to a halt. The global freeze is not a rumor, and Ripple Labs issued a statement about it on August 1, 2014. Further, a Ripple Labs representative told the cryptocurrency columnist, Sean Wince, back in April of 2015 how the freeze works and supposedly users have a choice.

Bitcoin se ne razlikuje od FIAT valute ni po cemu. Ono sto ti nazivas "realnim" mozes da kazes i za novac, gde je potreban graficar, zatim presa, boja, papir, transport itd.
Bitcoin tezi strogo kontrolisanom i predvidljivom snabdevanju novcanica, za razliku od drzava koje to regulisu sirenjem i smanjenjem kredita.
Ne postoji kredit u kriptovalutama, postoji pozajmljivanje, jer kad bi postojao kredit, onda ne bi mogao da kontrolises kolicinu novca.![]()
Jedno drugo iskljucuje.
Da, ljudi su tada još razvijali ripple mrežu. Tek ove godine kreće njena upotreba, sve do sada je bilo razvoj i test.
Glavni cilj Ripple Labsa u 2018 uz povećanje likvidnosti je zamena Ripple validatora 3rd party validatorima, na svaka dva tuđa Ripple će ugasiti jedan svoj. RippleNet je b2b mreža a ne anarhistička utopija. Kao i ostale kriptovalute ni on nije ušao do nivoa upotrebe za koji je zamišljen. Sve je ovo još uvek početak, problem je što neke valute ne mogu prevazići tehnička ograničenja svoje mreže, znaš na koga mislim. Drugi mogu i neće zbog toga menjati svoju osnovnu svrhu iz "digitalni keš" u "digitalno zlato".