Kriptovalute

šokirah se kad vidih *******oljupca Tihog na temi ,al setih se onda da nam je bajčetinski šljivotresac sa crkvom u avliji, bio predsednik,pa rekoh sve je moguće...
elem,razmišljam i ja da uletim u rudarenje,a pojma neam o tome...
kupim jedno 4 1080-ke za početak i probam taj neki zcash da iskopam
problem mi je lokacija
neam puno nekretnina,a jedna mi je u turizmu pa tu nema šanse
druga mi je u kraju bez interneta,a mesta kolko ti srce ište
treća će biti ove godine do leta,al ja bi sad da probam,onako stidljivo...
da vidim možel se zaraditi koja kinta bez muke i znoja,čistim ulaganjem
inače,gazda firme u kojoj radim je veoma imućan,pa razmišljam da ako od ovog bude nešto,ubedim ga da i on proširi vidike

Evo ti shematske upute :
Zeal120817A.gif

Fataš ove mjehuriće :)
bubble-e1498768876332.jpg

I Putin obrno ćurak, rusofili nisu više izdajnici :)

"02.01.2018.
Bitcoin latest: Vladimir Putin 'considers launching cryptocurrency to help Russia evade sanctions'

At a recent meeting of Russian government officials, President Putin’s economic advisor, Sergei Glazev, said a crytptocurrency could be useful to carry out “sensitive activity on behalf of the state”, according to the Financial Times. “We can settle accounts with our counterparties all over the world with no regard for sanctions,” Mr Glazev reportedly said.

A state-sanctioned cryptocurrency would represent a change in tactics by Mr Putin. In October he threatened websites selling digital currencies with closure, saying that bitcoin and its rivals were risky and used for crime.

“The usage of cryptocurrencies carries serious risks. I know the central bank’s position on that,” Mr Putin said.

He added: “Crypto-currencies are issued by an unlimited number of anonymous bodies. Thus buyers of cryptocurrencies could be involved in unlawful activities,”

Also last month, Russia’s central bank deputy governor, Sergei Shvetsov, told a conference in Moscow that the currencies were “dubious”, according to Reuters.
“We cannot stand apart. We cannot give direct and easy access to such dubious instruments for retail (investors),” Mr Shvetsov said.

Bitcoin and other cryptocurrencies, such as ethereum, provide a level of anonymity that has made them attractive as ways to launder money and carry out criminal activities such as buying and selling drugs online.

They also offer a financial system that is decentralised and not under the influence of any state or central bank.

But that may be under threat as governments increasingly seek to regulate digital currencies following a huge surge in their values in 2017. Bitcoin jumped from under $1,000 at the start of the year to almost $20,000 in September before falling sharply. It was trading around $13,500 on Tuesday.

Russia is not the first country that is reportedly investigating the possibility of launching its own digital currency. Sweden’s Riksbank has looked into creating an electronic version of the krona and Venezuela’s government said last week that it was close to launching its own oil-backed cryptocurrency in a bid to inject stability to the crisis-hit country."
http://www.independent.co.uk/news/b...s-blockchain-tech-sergei-glazev-a8138021.html

/ Google prevod :
Bitcoin najnovije: Vladimir Putin razmišlja o lansiranju kriptovalute kako bi pomogao Rusiji da izbjegne sankcije "

Na nedavnom sastanku ruskih vladinih zvaničnika, ekonomski savjetnik predsjednika Putina Sergej Glazev rekao je da bi kripto-valutnost mogla biti od koristi za obavljanje "osjetljive aktivnosti u ime države", prema Financial Times-u. "Mi možemo da rešavamo račune sa našim partnerima širom sveta bez obzira na sankcije", rekao je Glazev.

Kriptokovnost sankcionisana državom bi predstavljala promenu taktike od strane Putina. U oktobru je pretio internetskim prodavnicama koje su prodavale digitalne valute sa zatvaranjem, rekavši da su bitkoin i njegovi rivali rizični i da se koriste za kriminal.

"Korišćenje kriptokutnih događaja nosi ozbiljne rizike. Znam pozicije centralne banke o tome ", rekao je Putin.

Dodao je: "Kripto valute izdaje neograničen broj anonimnih tela. Na taj način kupci krivotvorenja mogu biti uključeni u nezakonite aktivnosti "

Takođe prošlog meseca zamenik guvernera ruske centralne banke Sergej Švecov rekao je na konferenciji u Moskvi da su valute "sumnjive", prema rečima Reutersa.
"Ne možemo se izdvojiti. Ne možemo dati direktan i jednostavan pristup takvim sumnjivim instrumentima za maloprodaju (investitori) ", rekao je Švecov.

Bitkoin i druge kriptokutencije, kao što je ethereum, pružaju nivo anonimnosti koji ih čini atraktivnim kao način za pranje novca i sprovođenje kriminalnih aktivnosti kao što su kupovina i prodaja lekova na mreži.

Oni takođe nude finansijski sistem koji je decentralizovan, a ne pod uticajem bilo koje države ili centralne banke.

Ali to može biti ugroženo jer vlade sve više pokušavaju da regulišu digitalne valute, nakon velikog povećanja svojih vrednosti u 2017. godini. Bitcoin je skočio sa manje od 1,000 dolara na početku godine na gotovo 20,000 dolara u septembru, pre nego što oštro pada. U utorak je trgovalo oko 13.500 dolara.

Rusija nije prva zemlja koja navodno istražuje mogućnost pokretanja sopstvene digitalne valute. Švedska banka Riksbank razmišlja o kreiranju elektronske verzije kruune, a venecuelanska vlada je prošle sedmice rekla da je blizu pokretanju sopstvene kripto-valutne podrške nafti u cilju ubrizgavanja stabilnosti u zemlju pogođenu krizom. /

Ima nekih ne vole što je Putin zavolio koine ..
Google prevod :
'Kako me je Putin naterao da prekinem sa bitkoinom
KIEV - Zaljubio sam se u bitkoin iz ideoloških razloga. Oslobođeni od velikodušnih banaka sa velikim transakcionim troškovima i omalovažnim vladinim uplitanjem, kriptocurrency je obećao da će ponovo otkriti koncept novca u digitalnoj eri. Nije bolelo da se njegova cena - i cena drugih elektronskih valuta - eksponencijalno povećala, pošto sam počela da ih pratim i trgovala pre dve godine. To je bio dokaz da sam ja i moja sloboda libertarskih pristalica bili na pravoj strani istorije.

Pravi vernik, bio sam zapanjen da saznam da je ruski predsjednik Vladimir Putin bacio kapu u kripto valutni prsten. Činilo se da potez signalizira da bi bitkoinovi rani, idealistički dani mogli biti blizu njihovog kraja. Putin, nekad neprijateljski prema digitalnim valutama, promenio je njegovu melodiju nakon sastanka sa Vitalikom Buterinom, uticajnim osnivačem milijardera iz Ethereuma iz Rusije, softverskom platformom koja koristi tehnologiju blokchaina sličnu onoj koja se koristi za snabdevanje bitkoinima.

"Digitalna ekonomija nije odvojena industrija, ona je u suštini temelj za kreiranje potpuno novih poslovnih modela", rekao je Putin nakon sastanka na marginama Ekonomskog foruma Sankt Peterburga prošlog leta, gde je Buterin pristao da pomogne Rusiji da se pridruži rastuća ekonomija bloka.

Ubrzo nakon toga, Kremlj je počeo da se bavi ulaganjem u digitalne valute kao način da Rusija raste van nafte i gasa. Rusija sada planira legalizovati trgovinu kriptokupacijama i praviti zakonski okvir za digitalne ponude za početne novčiće (ICO), neregulisane načine pomoću kojih novi kriptocurrentni poduhvat može prikupiti sredstva.

Rusija ima aktivno kriminalno hakovanje pod zemljom koje se bavi krađom kreditne kartice, ransomware-om i drugim digitalnim neredima.

Ruske banke su takođe rekle da će građanima ponuditi mogućnost kupovine digitalnih valuta i njihovo skladištenje na prilagođenim digitalnim novčanikima. Ovo je veliki preokret za naciju koja je pre samo godinu dana pretila da će zabraniti kriptotrading i hapšiti korisnike kripto valutnosti.

Ne zaboravimo da Rusija predstavlja tamnu stranu digitalnog sveta: oni su "lažne vesti". Oni su optuženi za mešanje na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama i orkestriranju propagandnih kampanja širom Evrope, a da ne spominjemo hakiranje elektroenergetske mreže Ukrajine .

Zemlja takođe ima aktivno kriminalno hakovanje pod zemljom koje se bavi krađom kreditne kartice, ransomware-om i drugim digitalnim neredima. Nije malo verovatno da će Putin koristiti mnoge iste trikove na bitkoin ili Ethereum mreži kada Rusija kontroliše značajan deo svoje računarske snage.

Bitcoin mreža ima osnovnu slabost u svom srcu: pokreće ga decentralizovana mreža rudara, koji kolektivno verifikuju svaki skup transakcija. Ako bi neprijateljska vlast ili entitet preuzela kontrolu nad više od 51 posto mreže, mogla bi da preusmeri blokčuno da obrne svoje transakcije, a time i dvostruko troši bitkoine i, u suštini, štampa sebi besplatan digitalni novac.

Ovo bi moglo imati ogromnu računarsku moć. Ali Rusija ima resurse da hack bitcoin mrežu za svoju ličnu korist. Zaista, sa svojih 20 gigavata viška snage i potrošačkih cena električne energije niže od 0,01 dolara po kilovat časovnom vremenu, zemlja je u jedinstvenoj poziciji da dominira rudarstvom kriptokupcija.

Nije teško videti ciničnog diktatora poput Putina - koji ne deli utopističku viziju osnivača bitkoina - od odobravanja udara na kriptocurrency blockchain.

Tajming je takođe dobar. Putinovo interesovanje dolazi u trenutku kada je Kina odlučila da zabrani trgovinu bitkoma. Kineski rudari su jednom kontrolisali gotovo 30 posto mreže bitkoina, ali to će pasti - otvoreni prostor koji bi Rusija mogla da popuni.

Sjajni likovi iza ruskog kriptokutnog pritiska nude dodatne razloge za brigu. Poslanik ruske vlade za dušu Andrei Lugovoi, glavni osumnjičenik za trovanje bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litvinenka u Londonu, ponovo je pronašao sebe kao entuzijasta bloka, tvrdeći da će digitalne valute omogućiti ruskim kompanijama da zaobiđu zapadne sankcije.
"Ovo je retka situacija u kojoj politika sankcija Zapada daje mogućnost našim sopstvenim preduzećima da stvaraju nešto novo", rekao je Lugovoi na nedavnom kriptokurrencijskom forumu u Moskvi, kako navodi Interfax Rusija.

Lugovojev argument utiče na srce novog entuzijazma Kremlja za digitalne valute. Putin i njegove kolege - od kojih se mnogi sankcionišu zbog svoje podrške aneksijaciji Krima - vidi decentralizovane digitalne valute kao način zaobilazeći hegemoniju Amerike preko globalnog finansijskog sistema. Kriptokompjuteri poput bitkoina su anonimni i mogu se trgovati širom sveta bez zvona alarmnih zvona, što ih čini idealnim vozilima za pranje novca; oni su mnogo diskretniji od panamskih banaka.

Iako tržišna kapita kriptokutencija je i dalje ispod 100 milijardi dolara, njihova sve veća popularnost ugrožava dominaciju moćnog američkog dolara. I sve što preti da ugrozi američki dolar ili američki finansijski sistem sigurno će zagrejati komore Putinovog srca.

Putin je u poslednje vreme na septembarskom samitu zemalja BRIC-a (Brazil, Rusija, Indija i Kina) olakšao američki dolar, nudeći da rade zajedno sa svojim partnerima kako bi "prevazišli prekomernu dominaciju rezervnih valuta". Čak je predložio i stvaranje posebne kripto-valutnosti , BRICcoin, kako bi se olakšala trgovina između zemalja.

Da je Putin postao jedan od najistaknutijih branitelja bitkoina, ide protiv libertarijanske, antivladine ideologije koja je prvenstveno pokretala digitalnu valutu. Lisica je postala najveći entuzijastički graditelj kengurusa.

Nedavno sam prodao svoje bitkoine. I dok god je Putin na njoj, ne planiram da ih kupim

https://www.politico.eu/article/how-putin-made-me-break-up-with-bitcoin/

Poslednja izmena:
После 20 дана сам заменио део прве уплате-профита и једва одлучио са чиме сада да се коцкам.
Узео сам appCoins на dip-у данас, да видимо где ће да ме одведе у наредних 10ак дана. Надам се 2х скоку.

Magistar Čolović како си променио име? z:mrgreen:

Трон немој ни да помишљаш да продаш сада на 0.1, чекај минимум 0.2 и решавај га се ако немаш намеру за long term hold.

Malo sam čitao o tom Tronu.
I onda kad sam ga prvi put kupio, pre uzleta, uzeo sam za nekih 20 dolara.
Sad kad sam ponovo uzeo sam za 150 i računao može da ide na nešto gore.
Kad, videh onaj zid, kao i dodatne vesti o samom guru Justinu, pa sam izašao iz njega.

Putin: Bitkoin? Sami ste krivi
Ruski predsednik Vladimir Putin uključio se u debatu o bitkoinu.

IZVOR: B92 PETAK, 12.01.2018. | 19:54
17255580165a590434d7204130622248_w640.jpg

Kako je rekao, iako će na kraju biti potrebna zakonska regulativa za kripovalute, trenutno, misli on, sav rizik i odgovornost nose investitori.

Govoreći na konferenciji za medije, Putin je rekao da Centralna banka Rusije ima oprezan pristup kada je reč o kriptovalutama kao što je bitkoin, jer nema šta da garantuje njihovu vrednost.

"Generalno, naravno, u budućnosti će sigurno biti neophodno da se to reguliše zakonom. Centralna banka već ima stav prema ovom pitanju, kao što ga ima i Vlada. CBR se ponaša konzervativno, ali po mom mišljenju za to postoji osnov, jer je poznato da nema ničega iza kriptovaluta, to ne može biti sredstvo akumulacije, nema nikakvu materijalnu vrednost iza i nema zaštite“, rekao je.

"U određenim situacijama to može biti način plaćanja koji se može obaviti brzo i efikasno. Možete da platite, ali ne možete da štedite i nemate garancije, pa se Centralna banka vrlo pažljivo ophodi prema tome. Rizik je ogroman: Danas možete da uložite sve, a već sutra sve da izgubite“.

Putin kaže da ukoliko se ne reguliše ta oblast, dovoljno efikasno, vlada može biti odgovorna za teške situacije u kojoj ljudi mogu da se nađu.

"Sada je odgovornost samo na vama“, rekao je Putin.

Mišljenje o bitkoinu i drugim kriptovalutama i dalje je podeljeno, a ruska vlada trenutno rsazmišlja o tome kako da na najboji način reguliše digitalne valute.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2018&mm=01&dd=12&nav_id=1346462

šokirah se kad vidih *******oljupca Tihog na temi ,al setih se onda da nam je bajčetinski šljivotresac sa crkvom u avliji, bio predsednik,pa rekoh sve je moguće...

Тихи је ******* само када је туђе дупе у питању.

Кад је у питању његово дупе онда је увек класични либерал.

naravno da niko sa vlasti ne podrzava odlazak depozita iz banaka, a samim tim iz ruku samih drzava u kripto

Ali to je u nasem interesu

Meni su kriptovalute stvorile bogatstvo koje cu da iskoristim na dobrobit svoje porodice i svog naroda.

Planiram u buducnosti da pokrenem proizvodnju zdrave hrane zaposlim narod a ako pretekne para , razmisljam da podignem i crkvu.

Sa druge strane da sam ostao siromah , nista od toga ne bi bilo moguce i ostvarivo.

Zato hvala kriptovalutama i mojim pametnim investicijama.

U Svakom slucaju je sve to dobro jer danas dosta gradjana Srbije ima od kriptovaluta koristi tj zarade.

Protiv toga su jedino gubitnici, neznalice i kukavice poput NATO pesadinca Alter Ega, Salive i njima slicnih.

Moze li bitcoin probiti 100.000 dolara komad?
Je li moguce da je cena bitcoina razlicita od berze do berze? Na coinbase je na 11000 i nesto a na bitfinex 13000 i nesto? Zasto?
šta

1) Nikad ne reci nikad ali teško. Teško će BTC ponovo i do 20k a gde je tek 50k pa 100k. Jedina konstanta na kripto berzi jeste pad BTC dominacije, prošle godine u ovo vrme skoro 90% a danas malo preko 30%. Taj trend će se nastaviti, veći rast će imati alternativne valute a BTC će tavoriti, oscilirati ili imati veoma umeren rast.

2) Mene iskreno čudi kako odstupanja na berzama nisu i veća od tih plus, minus 20% koje pominješ. Berze se prilično dobro prate

Pa BTC je postao standard. Referentna valuta. Tako da ce on uvek biti najjaci. Moje misljenje
Citam na francuskom forumu neka predvidanja da ce do marta skociti na 18.000€. Predvidaju da bi do kraja godine mogao prebaciti 40.000€

Pa BTC je postao standard. Referentna valuta. Tako da ce on uvek biti najjaci. Moje misljenje
Citam na francuskom forumu neka predvidanja da ce do marta skociti na 18.000€. Predvidaju da bi do kraja godine mogao prebaciti 40.000€

Btc je prošlost, pregazilo ga je vreme, u osnovnoj nameni je pukao (nikad neće postati online keš) a toliko su njime manipulisali u drugoj polovini 2017. da je izgubio i brend i poverenje. Možda će mu cena u dolarima i dalje rasti, ali dominaciju u kripto tržištu nikada neće povratiti. Jedino što ga drži u životu jesu marketi na kriptoberzama koji su uvek prema btc, što mu automatski daje likvidnost.

Btc je prošlost, pregazilo ga je vreme, u osnovnoj nameni je pukao (nikad neće postati online keš) a toliko su njime manipulisali u drugoj polovini 2017. da je izgubio i brend i poverenje. Možda će mu cena u dolarima i dalje rasti, ali dominaciju u kripto tržištu nikada neće povratiti. Jedino što ga drži u životu jesu marketi na kriptoberzama koji su uvek prema btc, što mu automatski daje likvidnost.

Gledam Monero.
Jedna od retkih iz >1bn MC koaj nije imala ludacke uzlete u ovom periodu kraj decembra-pocetak januara
Sta mislis, moze li se na njega preliti nesto od MC Bitkoina u narednom periodu?

Zanimljivo je razmotriti koji kriptos ce na trzistu biti prepoznat kao bolji, napredniji, upotrebljiviji i prakticniji Bitkoin.
Tj. onaj kojem je upravo VALUTA proizvod koji nudi

Poslednja izmena:
Kockaj se sa onoliko koliko možeš podneti da izgubis.. Na berzi možeš izgubiti samo 100% a možeš dobiti par 1000%

- - - - - - - - - -

Zanimljivo je razmotriti koji kriptos ce na trzistu biti prepoznat kao bolji, napredniji, upotrebljiviji i prakticniji Bitkoin.
Tj. onaj kojem je upravo VALUTA proizvod koji nudi

Definitivno onaj sa kojim te bas i ne ide :)

Gledam Monero.
Jedna od retkih iz >1bn MC koaj nije imala ludacke uzlete u ovom periodu kraj decembra-pocetak januara
Sta mislis, moze li se na njega preliti nesto od MC Bitkoina u narednom periodu?

Zanimljivo je razmotriti koji kriptos ce na trzistu biti prepoznat kao bolji, napredniji, upotrebljiviji i prakticniji Bitkoin

Sve su to jaki novčići koji pretenduju na isti usecase (digital cash). Ogromna konkurencija, trebalo bi da neki privacy coin uzme taj segment ali niko ne zna ko će prevladati. Monero je najjači privacy koin, Dash ima neke opcije a jak je ko zemlja, niko ti ne garantuje da BCH ili LTC neće takođe dodati takvu funkcionalnost, ko zna? Adoption zasnovan na lakoći korišćenja će presuditi, meni je tu trenutno haos i kad već nisam uzeo na vreme ne uzimam ni sad. Imam nešto ZenCasha za koji smatram je definitivno podcenjen, ostalo ne diram već ganjam utility tokene.

Koji ... Ripple ... teško ...
Ponašenje u prethodnih mesec dana, uzleti i strmoglavi padovi ne ukazuju na nešto što bi mogao biti standard

ETH trenutno predstavlja najstabilniju valutu i sistem uopšte

Ti kriptovalute procenjuješ po ponašanju u poslednjih mesec dana? Cena Ripla je dugo bila držana veštački nisko od strane "kitova", u communitiju je omražen ali ga se mnogo plaše, pa kad je krenuo krenula je i panika da će da ode na 10$, što je odvelo cenu predaleko. Evo sad se stabilizovao i skuplja snagu za sledeći skok. On tako raste jer se njegovom cenom zaista manipuliše ali ne od strane kompanije već od mnogih koji imaju milione i koriste to neznanje, mržnju istrah većine. Naravno, ništa se nije promenilo, i dalje ga mrze, i dalje mu žele krah samo ga se sve više plaše jer je očigledno da sve ide po planu.

Ja se svog šteka ne odvajam :)

Sve su to jaki novčići koji pretenduju na isti usecase (digital cash). Ogromna konkurencija, trebalo bi da neki privacy coin uzme taj segment ali niko ne zna ko će prevladati. Monero je najjači privacy koin, Dash ima neke opcije a jak je ko zemlja, niko ti ne garantuje da BCH ili LTC neće takođe dodati takvu funkcionalnost, ko zna? Adoption zasnovan na lakoći korišćenja će presuditi, meni je tu trenutno haos i kad već nisam uzeo na vreme ne uzimam ni sad. Imam nešto ZenCasha za koji smatram je definitivno podcenjen, ostalo ne diram već ganjam utility tokene.

U cemu je prednost Litecoin?
Ovako laicki, rekao bih da je on nesto kao Bitcoin klon
Sto se tice Monero, gledao sam nesto po netu, njega hvale kao ludilo private.
Vrlo je zanimljiv njegov grafik cene koji je izuzetno miran..

U cemu je prednost Litecoin?
Ovako laicki, rekao bih da je on nesto kao Bitcoin klon
Sto se tice Monero, gledao sam nesto po netu, njega hvale kao ludilo private.
Vrlo je zanimljiv njegov grafik cene koji je izuzetno miran..

Uporedi broj menjačnica koje imaju Monero i Lajtkoin, a onda uporedi broj menjačnica na kojima možeš direktno dolarima kupiti jedan i drugi.

Glavna stvar kod kriptovaluta je približiti ih običim ljudima i omogućiti im da ih lako kupe i koriste. Može koin da bude najbolji na svetu ali ako nema adoption piši propalo. Valuta koja želi da ostvari kripto keš dominaciju mora da bude bliska običnom narodu, jeftina i brza. Ljudi i dalje ne razmišljaju o privatnosti i anonimnosti, razmišljaće za deceniju dve ali ih je sada baš briga.

Uporedi broj menjačnica koje imaju Monero i Lajtkoin, a onda uporedi broj menjačnica na kojima možeš direktno dolarima kupiti jedan i drugi.

Glavna stvar kod kriptovaluta je približiti ih običim ljudima i omogućiti im da ih lako kupe i koriste. Može koin da bude najbolji na svetu ali ako nema adoption piši propalo. Valuta koja želi da ostvari kripto keš dominaciju mora da bude bliska običnom narodu, jeftina i brza. Ljudi i dalje ne razmišljaju o privatnosti i anonimnosti, razmišljaće za deceniju dve ali ih je sada baš briga.

Da, upravo to...

Back