Kriptovalute

Kako očekivati rast TRON uz ovakav zid?
Untitled.jpg

- - - - - - - - - -

Полако магистре, па не може то да нарасте преко ноћи ко гљива. z:lol:

Mora, bre! :)
MOram da nadoknadim što u ovo nisam ušao u septembru kada me kolega ubeđivao :)

Па нема то везе, можда би до сада изгубио све на трејдовању или би инвестирао у Биткоин и не би био богзна у плусу...

tebi je to smesno ali neki su se zestoko oparili na rastu tih kriptovaluta.

jos jednom tixomire, da ponovim, opet

kada ti prodas to sa 700% zarade, ili neki Majk u honkongu proda svoje virtuelne novcice

neko je to znas platio negde, neki brazilac na primer

a na kraju, kada ponestane entuzijasta, onaj ko je poslednji prodao ili onaj ko je na vreme prodao, imace kesa, a onaj ko je kupio i nije prodao, a takvih ce biti mnogo vise, jedno 99%...e oni ce da ostanu sa time u rukama.

pa sta? dugorocno ako cuvas skoro niko ne gubi tj ogromna vecina dobija i to ce tako biti jos godinama jer je ukupan novac ppasinar u kriptovalute jos jako mali gledano na svetskom nivou

entuzijasta nikad nece ponestati jer su kriptovalute ljudska potreba

Poslednja izmena:
jos jednom tixomire, da ponovim, opet

kada ti prodas to sa 700% zarade, ili neki Majk u honkongu proda svoje virtuelne novcice

neko je to znas platio negde, neki brazilac na primer

a na kraju, kada ponestane entuzijasta, onaj ko je poslednji prodao ili onaj ko je na vreme prodao, imace kesa, a onaj ko je kupio i nije prodao, a takvih ce biti mnogo vise, jedno 99%...e oni ce da ostanu sa time u rukama.

Pa i to je deo igre ...

- - - - - - - - - -

pa sta? dugorocno ako cuvas skoro niko ne gubi tj ogromna vecina dobija i to ce tako biti jos godinama jer je ukupan novac ppasinar u kriptovalute jos jako mali gledano na svetskom nivou

entuzijasta nikad nece ponestati jer su kriptovalute ljudska potreba

Bogami oni koji su usli u BTC na +19soma tesko ce izaci bez gubitka,,,TReba se samo potruditi da to ne budes ti a za ostale sta im ja mogu ,,Stvar procene

Poslednja izmena:
The fork of Bitcoin Cash sparked a wave of airdrops and bitcoin-related fork projects in 2017. A new project, World Bitcoin (WBTC), is to fork at block 503,888 on or around January 12. Unlike other hard forks introducing new features to overcome Bitcoin’s limitations, WBTC will focus on building a ”global application infrastructure”, according to its website.
The total amount of WBTC is 2.121 billion, among which 21 million WBTC will be managed by the WBTC Foundation for the purpose of marketing and building a global ecosystem and developing new features. After the fork, Bitcoin users can get WBTC an the ratio of 1 BTC =100 WBTC.

Ovaj gradić je raj za rudarenje kriptovaluta

Američki gradić Wenatchee, koji se nalazi istočno od Sijetla, postao je epicentar za rudarenje bitkoina kada su SAD u pitanju.

tothemoon.jpg

Sve više rudara želi da svoje operacije preseli upravo tamo.

Tako je ovaj gradić u Vašingtonu postao dom desetina onih koji rudare bitkoin, ali i druge kriptovalute, a direktor lokalne elektrodistribucije, Steve Wright, kaže da je još 75 rudara najavilo dolazak od kada je cena bitkoina skočila u decembru. Jedan od prvih gradskih digitalnih rudara, Malachi Salcido, ima tri sistema za rudarenje, i proizvodi pet do sedam bitkoina dnevno. Za tu operaciju troši 7,5 megavati, što je dovoljno da se energijom snabde 11.000 domaćinstava, a cilj mu je da do jula proizvodi 50 bitkoina dnevno, što će potrošnju povećati na 42 megavata.

Upravo je velika potrošnja električne energije tokom rudarenja razlog zašto rudari dolaze u Wenatchee, budući da jedan kilovat-čas u ovom gradiću košta između dva i tri centa, što je prilično povoljna cena. Razlog za tako nisku cenu je veliki broj brana na reci Columbia, koje stvaraju veliki potencijal za rad hidroelektrana, i obilnu proizvodnju električne energije. Niske cene električne energije nisu jedino što privlači rudare, već su to i niske temperature koje omogućavaju da se održe odgovarajuće temperature servera.

Iz gradske uprave kažu da oni koji planiraju da zarade na brzinu, a zahvaljujući niskim cenama električne energije, neće biti dobrodošli, ida će prednost imati oni koji budu planirali da se zadrže bar neko vreme, te na taj način doprinesu ekonomiji grada. I pored niskih cena struje, računi za potrošenu energiju su veliki, te Salcido, na primer, plaća 100.000 dolara na mesečnom nivou, ali kaže da se rudarenje i uprkos toj cifri isplati, i da na ovaj način profit ostvaruje i on, ali i gradić u kome rudari.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2018&mm=01&dd=13&nav_id=1346626

PO Salivi ovi ljudi su budale , koje zaradjuju neke virtuelne pare :mrgreen:

5-7 BTC-a DNEVNO covek zaradi

Struju otplati za 1 dan, za ostalo vreme zaradi za mesec vise nego vecina za radni vek...

Poslednja izmena:
https://coinmarketcap.com/currencies/smartcash/

Ova kriptovaluta ima najveci po meni trenutno perspektivu rasta.

RAzlog tome je SmartRewards. To je sistem po kome dobijate 5.95% nagrade u vidu novih novcica za sve novcice koje drzite u novcaniku poslednjih 30 dana.

Presek je valjda 25 svakog u mesecu.

Npr ako imate 10.000 u novcaniku, dobicete 595 novih tj 5.95% i tako svaki mesec sto je odlicna stvar za dugorocne investitore.

https://coinmarketcap.com/currencies/smartcash/

Ova kriptovaluta ima najveci po meni trenutno perspektivu rasta.

RAzlog tome je SmartRewards. To je sistem po kome dobijate 5.95% nagrade u vidu novih novcica za sve novcice koje drzite u novcaniku poslednjih 30 dana.

Presek je valjda 25 svakog u mesecu.

Npr ako imate 10.000 u novcaniku, dobicete 595 novih tj 5.95% i tako svaki mesec sto je odlicna stvar za dugorocne investitore.

Pa, to je cripto inflacija?
Na 1000 koje imas, imaces 2000 nakon 12 meseci.
I to je sve ok, dok MC tog koina raste brze od prirasta broja novcica u opticaju.
Onog trenutka kad to stane, ode sve i to vrlo brzo.
Ne kazem da ne moze da se zaradi, ali je tajming bitan.
Tajming, za koji, doduse, ja ne pokazah osecaj

Pa, to je cripto inflacija?
Na 1000 koje imas, imaces 2000 nakon 12 meseci.
I to je sve ok, dok MC tog koina raste brze od prirasta broja novcica u opticaju.
Onog trenutka kad to stane, ode sve i to vrlo brzo.
Ne kazem da ne moze da se zaradi, ali je tajming bitan.
Tajming, za koji, doduse, ja ne pokazah osecaj

ne nije inflacija

Razlika je samo sto od npr ostalih kriptovaluta gde 100% Block Rewarda dobijaju majneri, ovde block reward ide samo 20% majnerima, a 80% STEDISAMA!

Tako da inflacije nema. Samo se drugacije vrsi preraspodela novih proizvedenih novcica.

Zamisli to kao bitkoin ili ethereum , sa drugacijom preraspodelom nagrade

Umesto da npr kinez majner dobija 100% nagrade, on dobija 20% a ostatak od 80% dele stedise.

Poslednja izmena:
После 20 дана сам заменио део прве уплате-профита и једва одлучио са чиме сада да се коцкам.
Узео сам appCoins на dip-у данас, да видимо где ће да ме одведе у наредних 10ак дана. Надам се 2х скоку.

Magistar Čolović како си променио име? z:mrgreen:

Трон немој ни да помишљаш да продаш сада на 0.1, чекај минимум 0.2 и решавај га се ако немаш намеру за long term hold.

šokirah se kad vidih *******oljupca Tihog na temi ,al setih se onda da nam je bajčetinski šljivotresac sa crkvom u avliji, bio predsednik,pa rekoh sve je moguće...
elem,razmišljam i ja da uletim u rudarenje,a pojma neam o tome...
kupim jedno 4 1080-ke za početak i probam taj neki zcash da iskopam
problem mi je lokacija
neam puno nekretnina,a jedna mi je u turizmu pa tu nema šanse
druga mi je u kraju bez interneta,a mesta kolko ti srce ište
treća će biti ove godine do leta,al ja bi sad da probam,onako stidljivo...
da vidim možel se zaraditi koja kinta bez muke i znoja,čistim ulaganjem
inače,gazda firme u kojoj radim je veoma imućan,pa razmišljam da ako od ovog bude nešto,ubedim ga da i on proširi vidike

Back