ja sam mislio da si ti pametniji, delujes da imas neko znanje. mozda si programer vrsan, ali izgleda da ti ova oblast nije bas u opisu jacih strana
svrha emaila, i to sto je neko preko emaila slao lazne podatke i prevario ljude su babe i zabe
nego
daj argumente neke, gde gresim, ukazi na greske
za tixomira mi je jasno gde gresi jer on uvek sve najbolje zna ko i svaki golijski ovan al da vidimo sta ovde ima
da rascistimo onda, odmah, civilizovano i argumentima
ja jesam objektivan, zasto sam objektivan, da vidimo da li jesam
prvo, osnovno, nisam ja to izmislio, tj ja nisam izneo samo licno misljenje bazirano na nicemu. ja sam citirao argumente
znas sta je argument?
to pise na bitcoin.com, to je portal zajednice bitcoin industrije gde se deli info, ili nije?
znaci zajednica koja de facto i de jure treba da pociva na decentralizaciji, kopanju novcica u rudnicima, i zatim plasmanom novcica korisnicima, na slobodnom trzistu gde se cena slobodno formira, opisano u white paper gospodina Satosija Nakamota
ti sada kazes ovde da je problem u ljudima, ne u tehnologiji. tehnologija uopste nije tema, tu si vec promasio u startu.
jos jednom disclaimer, po koji put da ponovim, blokcejn je fantastican, problem je u onome sto je kreirano na bazi tehnologiji, a to su aplikacije virtuelnih novcica
tema i problem je znaci kreiranje novcica iz vazduha, odnosno da budem potpuno precizan sada da ne promasimo opet ciljanu poentu
cena bitkoina treba da se formira na slobodnom trzistu? jel tako? na osnovu potraznje i ponude potencijalnih korisnika? i shodno tome, ici ce gore ili dole.
medjutim ovde se dokazuje dokazima, da se cena na slobodnom trzistu uopste ne formira slobodno
vec da se ista pumpa sistematski i vestacki, manipulacijom i vestackim impulsom nepostojecih kupaca i prodavaca
to je samo po sebi, protivno osnovnim nacelima Satoshija Nakamota, jel tako?
e sad, dolazi i ono sto ti kazes, krivi su ljudi, jer na kraju ljudi upravljaju time
ali ljudi su upravo ta zajednica, koja ne reaguje da se to odmah spreci, to se vec desavalo kako je prezentovano vec, zasto?
jer odgovara im takvo stanje, jer time imaju licnu korist,
svima njima odgovara da se stampa taj theter iz vazduha bez pokrica, i njime vestacki podrzava kreirana cena bitkoina
po cemu se to razlikuje od dolara ili eura onda i federalnih rezervi i svega ostalog, sama bit toga je vec unakazena
zar nije ocigledno, da je to sve zajedno, bez obrzira na lepe zelje kreatora bitcoina, sve komplet pretvoreno u ponci? ne jedna firma, nego ceo sistem
a sistem je tek nesto posebno
preko off shor firmi, gdax, coinbase, bitfinex i theter, isti ljudi vlasnici
mislim, meni je svejedno dal se nekome svidja, ili ne, ili da li vas nervira,
ali dali ste dinare iz dzepa, svoj mukotrpni trud.
nemoj da mi verujete ni rec. za sebe licno, podjite recima bitcoin zajednice gore, ne mojim, nego bitcoin zajednice, proverite sami da li su to sto oni pisu, istine, i sagledajte koje su posledice toga ako uopste i vidite posledice. pa recite, dal sam objektivan, ili udaram i u klin, i u plocu. slobodno.
razmislite da li je vrednost toga sto imate odrziva na ovim ili nekim drugim vrednostima i do kada, ili dal su odrzive uopste iznad nule na duzi period, cisto da ne bi ostali bez icega.
na regularnim, zakonskim, pravim berzama, postoje celi setovi regulativa koji strogo sprecavaju da se desavaju ovakve stvari da bi se rpevare sprecile na minimum ili u celosti, kao gore opisane. ljudi koji to pokusaju, kazne dozivotnim zabranama da se bave trgovinom na berzi, oduzmu licencu i svu imovinu i nikad vise ne mogu da pristupe trgovanju nigde.