Kriptovalute

Aha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Smejem se tačno 33 puta.

Ovaj poznati novosadski prevarant “zaradio” je 1.500.000$... preko kriptovaluta...

No comment.

Poslednja izmena:
Nije to baš tako, snaga kriptovaluta je upravo u tome što nijedna država ne može da ih zabrani. Može da dosta oteža pristup kriptovalutama što bi u ovom trenutku oteralo "običan" narod, ali za one sa tehničkom ekspertizom nikakav problem - zarade ih "rudarenjem", onda ih trguju na decentralizovanim menjačnicama a država može da se slika, jedini način da ih unište je da isključe internet. Države to i ne žele da urade, jer je i njima jasno da je bitka unapred osuđena na propast. Zato je neki balans najbolje rešenje za obe strane.

da, uvek se moze na crno igrati

samo onda ne smes vise nikada da upotrebis izraz "valuta"

jer ako, i kada drzava zabrani tu prevaru, sa njom ne mozes da placas nista. a ako ne moze da se plati nista, onda to nije valuta.

vec comodity, spekulativno sredstvo.

kao sto ce neko da prihvati da ti proda svoju neku umetnicku sliku u zameni za 2 kile kokaina, to ga ne cini valutom

jer ruke su zamenile 2 kile kokaina za lupam 100.000 dolara na ulici, i sliku, takodje moze da se proda za 100.000

to je 200.000 dolara koje su promenile ruke, ali je istina da je volumen te trgovine 0 dolara.

Ne slažem se, ako država zabrani kripto onda one postaju valute paralelne ekonomije.

Ja sam za drugara odradio neki programerski poslić i naplatio ga u kriptu, nikakav problem. Ljudi to masovno rade, vrlo je praktično i globalno primenljivo.

Ljudi ne veruju državama i bankama, ja prvi ne verujem Srbiji i bankama u njoj, nije mi bilo prijatno da držim 100% novca oslanjajući se na njih i zato sam ušao u ovo.

Nema nazad, uvek ću deo kapitala držati u kriptu jer mi to daje mnogo prednosti. Pogledaj ovaj video, vrlo lepo objašnjeno:

Treba da zabrane. I da onemoguće prevarante da valjaju sve i svašta preko Interneta.

a sta prevaranti do postojanja kriptovaluta nisu postojali?

Nije postojao kriminal mafija korupcija?

Ne lupetaj Zorane.

Preveranata ce uvek biti , zato sto ce uvek biti i naivnih i glupih na ciji racun prevaranti zive.

Prevarantu je mnogo lakse i lepse da ti uzme kes jer tu ne postoji block explorer gde moze da se vidi da si ti njemu poslao iz tvog novcanika u njegov novcanik pare

Moze samo da se pravi lud i da te ne poznaje.

Naivni ste.

To sto neko zloupotrebi nesto nije razlog za zabranu. Sve moze da se zloupotrebi.

Npr kes , Koliko je kriminalaca podmitilo ljude kesom. Jel onda treba da zabranimo kes?

Koliko je kriminalaca ubilo druge ljude kuhinjskim nozem. Jel treba da zabranimo postojanje, prodaju i posedovanje kuhinjskih nozeva?

Smesno

Kriptovalute zavise od drzave i svaka bajka o nekakvom decentralizaciji, anonimnosti bla bla pada u vodu. Ako drzava, kao Juzna Koreja, Kina i slicno kaze- necemo dozvoliti kriptovalute, one ce imati vrednost 0 u toj drzavi. Nisam pristalica da se to radi ali jednostavno tako je.

nije tako uvek ono za cim postoji traznja ima vrednost i cenu

Koliko vredi na ulicama Evrope kilogram kokaina?

Paaa milione evra

I ako je zabranjen i ako se oni koji ga poseduju progone gore nego vestice .

A zasto toliko vredi?

Pa upravo zato sto postoji mnogo narkomana KOJI ZELE DA GA KORISTE I POSEDUJU

Ista ti je stvar sa kriptovalutama i svim drugim.

Ne moze da se zabrani , Moze samo da se oteza posedovanje, ali da se zabrani ne moze i ti tu NE MOZES NISTA . Kao ni jedna drzava

Jedino sto mogu jeste da progone berze na kojima se trguje kripto za FIAT , ali ni te berze ne rade nista sto ne radi bilo kakva druga banka, pijaca, menjacnica.

Uvek ce se naci neka drzava koja ce to da dozvoli, jer tu nema nikakvog kriminala, plus ima mnogo zarade svima.

Jednostavno mora da priznas da takvi kao ti pripadaju proslosti, 19 veku

Vas je vreme pregazilo

Ne slažem se, ako država zabrani kripto onda one postaju valute paralelne ekonomije.

Ja sam za drugara odradio neki programerski poslić i naplatio ga u kriptu, nikakav problem. Ljudi to masovno rade, vrlo je praktično i globalno primenljivo.

Ljudi ne veruju državama i bankama, ja prvi ne verujem Srbiji i bankama u njoj, nije mi bilo prijatno da držim 100% novca oslanjajući se na njih i zato sam ušao u ovo.

Nema nazad, uvek ću deo kapitala držati u kriptu jer mi to daje mnogo prednosti. Pogledaj ovaj video, vrlo lepo objašnjeno:

nisam imao vremena danas, pa sam malopre odgledao klip

ovo je cist marketing, a ne edukativna prezentacija

razumem da je lepo objasnjeno, ali je objasnjeno na bazi jednostranih cinjenica i bez ikakve mogucnosti da se bilo koji od argumenata koje ovaj prezenter nudi, pobije kontra misljenjem ili konkretnim cinjenicama.

ovo je skolsko usmeravanje konzumenta u pravljenju "slobodnog" izbora

nije tako uvek ono za cim postoji traznja ima vrednost i cenu

Koliko vredi na ulicama Evrope kilogram kokaina?

Paaa milione evra

I ako je zabranjen i ako se oni koji ga poseduju progone gore nego vestice .

A zasto toliko vredi?

Pa upravo zato sto postoji mnogo narkomana KOJI ZELE DA GA KORISTE I POSEDUJU

Ista ti je stvar sa kriptovalutama i svim drugim.

Ne moze da se zabrani , Moze samo da se oteza posedovanje, ali da se zabrani ne moze i ti tu NE MOZES NISTA . Kao ni jedna drzava

Jedino sto mogu jeste da progone berze na kojima se trguje kripto za FIAT , ali ni te berze ne rade nista sto ne radi bilo kakva druga banka, pijaca, menjacnica.

Uvek ce se naci neka drzava koja ce to da dozvoli, jer tu nema nikakvog kriminala, plus ima mnogo zarade svima.

Jednostavno mora da priznas da takvi kao ti pripadaju proslosti, 19 veku

Vas je vreme pregazilo

zanimljivo, a na cemu tacno baziras svoje tvrdnje, na kojoj istinskoj praksi?

videli smo u praksi koliko pre neki dan sta se desilo kada su takve odluke o zabranama koje pominjes, ucinile upravo suprotno, srozale su vrednost virtuelnih novcica

isto tako kapiras, da kada bi recimo vise zemalja to uradilo, da prosecan korisnik na trzistu, ne bi imao nikakav interes da kupuje novcic, kad sa njime nece vrsiti ono sto si ti licno ovde reklamirao, a to je nece biti platezno sredstvo

kapiras da ljudi drogu kupuju da je iskoriste, da se roknu u venu

ako kupe novcic, zelece da ga iskoriste, ako nema tu upotrebnu vrednost, sta onda?

zasto bi ti kao gradjanin novog zelanda kupovao nesto sto se zeli ubaciti kao platezno sredstvo, a sa njime ne kupujes bas nista

evo ovde vas nekoliko ima novcice razne

Muaddib je posvedocio na temi gore, da mu je neki partner izvrsio uplatu novcicem. da li je kupio nesto?

dajte da vidimo, ko je od vas kupio nesto sa ripple, bitkoinom, na primer nek poruci nesto iz maksija, rode, winwina, tehnomanije, wall marta, alibabe, amazona, aola, ebay, odakle god

dajte gde je onaj sto je zapeo za tomos, on je imao novcice ako se ne varam, na onom serveru za pozajmice, sa koga su pre dva, tri dana nestale 2 milijarde necijih para, i zatvorise ga. pljacka jos jedna

tether je sledeci, a taj ce totalno da zakopa sve

Ja sam naplatio svoj rad u kriptu, dakle realna upotreba. S obzirom da kripto koristim kao dugoročnu investiciju ja to nisam trošio.

Ustvari jesam, kupio sam dve igrice za mobilni na G Store platformi GameCredits novčićima a koristim i Cindicator Bot za predviđanja tako što sam registrovao svoj novčanik u kome imam više od 5.000 CNDa (to je minimum za korišćenje njihovih proizvoda).

Dakle radio sam oba smera, i naplatu i trošenje.

Poslednja izmena:
za to vreme bitkoin nastavlja da se vraca

13.331 dolar trenutno na menjacnici

Ethereum na malo manje od 1200

Sto dokazuje nasu tvrdnju da su kriptovalute nesto za cim postoji realna ljudska potreba

Samim tim imaju konstantnu vrednost. Nekad vecu nekada manju - ali drze vrednost.

Ja sam naplatio svoj rad u kriptu, dakle realna upotreba. S obzirom da kripto koristim kao dugoročnu investiciju ja to nisam trošio.

Ustvari jesam, kupio sam dve igrice za mobilni na G Store platformi GameCredits novčićima a koristim i Cindicator Bot za predviđanja tako što sam registrovao svoj novčanik u kome imam više od 5.000 CNDa (to je minimum za korišćenje njihovih proizvoda).

Dakle radio sam oba smera, i naplatu i trošenje.

I ja isto

Koristim ih kao stednju ali sam i placao kriptovalutama razne stvari na internetu bez problema sve super funkcionise.

najjaca recenica iz opisa, The Ponzi Scheme That Just Won’t Die

znaci nestale dve milijarde pre dva tri dana, i ljudi kupuju isti taj, ulazu i dalje. koliko trebas biti glup

https://news.bitcoin.com/not-conten...onnect-wants-another-500-million-for-its-ico/

onda onaj tether sto sam vec bio cuo za to na blumbergu, bilo bi bas lepo cuti o decentralizaciji bitkoina i rotsildu opet, i kako je bitkoin zasnovan na vrednosti i realnim vrednostima proizvodnje, kad ono stampa se virtuelni dolar i kupuje bitkoin za njega i podize vrednost manipulacijama

https://news.bitcoin.com/tether-printing-press-in-high-gear-issuing-400-million-in-four-days/

usput Bali zabranjuje kripto u celosti, reakcija zabrane ove prevare vec postaje lancana

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-under-increasing-scrutiny-on-island-of-bali

inace, i amerikanci su stavili ban na trgovinu na onoj berzi jer im je sumnjivo, i to posle samo koliko vremena postojanja, a verujem da ce strucno vrlo brzo da uoce zloupotrebe i da ce ban biti i trajan.

ko je pametan, shvatice, ko nije, samo drzite pare tamo, i sretno.

- - - - - - - - - -

inace, zaboravih da kazem

kao sto vidite po izvoru, sama bitkoin zajednica, ukapirala sta se desava, i nista, i dalje veruju u sve.

neprocenjivo.

decentralizacija, i realna vrednost proizvodnje, sta ono bese jos od bajki,

dok neko stampa virtuelni dolar, koji nema pokrice, i odrzava vestacki vrednost bitkoina, au isto vreme prica o FED i stampanju para.

neprocenjivo.

sad ce tixi da nam objasni kako je to ustvari zbog racuna za struju i rotsild propaganda.

to ce tek da bude neprocenjivo.

Ljudi su problem a ne tehnologija. To što je neko iskoristio hajp oko kriptovaluta da napravi stari dobar ponzi nema nikakve veze sa kriptovalutama.

Kao što je nigerijski princ koristio email da prevari ljude tako sad Bitconnect i OneCoin koriste kriptovalute. Takođe, kao što nigerijski princ nije bio dokaz da je email prevara niti ga je sahranio, isto važi sad.

Mnogo me nervira ovo sektašenje, zašto ne pokušate da budete objektivni za promenu? Jedan u klin a drugi u ploču, a obojica niste u pravu.

ja sam mislio da si ti pametniji, delujes da imas neko znanje. mozda si programer vrsan, ali izgleda da ti ova oblast nije bas u opisu jacih strana

svrha emaila, i to sto je neko preko emaila slao lazne podatke i prevario ljude su babe i zabe

nego

daj argumente neke, gde gresim, ukazi na greske

za tixomira mi je jasno gde gresi jer on uvek sve najbolje zna ko i svaki golijski ovan al da vidimo sta ovde ima

da rascistimo onda, odmah, civilizovano i argumentima

ja jesam objektivan, zasto sam objektivan, da vidimo da li jesam

prvo, osnovno, nisam ja to izmislio, tj ja nisam izneo samo licno misljenje bazirano na nicemu. ja sam citirao argumente

znas sta je argument?

to pise na bitcoin.com, to je portal zajednice bitcoin industrije gde se deli info, ili nije?

znaci zajednica koja de facto i de jure treba da pociva na decentralizaciji, kopanju novcica u rudnicima, i zatim plasmanom novcica korisnicima, na slobodnom trzistu gde se cena slobodno formira, opisano u white paper gospodina Satosija Nakamota

ti sada kazes ovde da je problem u ljudima, ne u tehnologiji. tehnologija uopste nije tema, tu si vec promasio u startu.

jos jednom disclaimer, po koji put da ponovim, blokcejn je fantastican, problem je u onome sto je kreirano na bazi tehnologiji, a to su aplikacije virtuelnih novcica

tema i problem je znaci kreiranje novcica iz vazduha, odnosno da budem potpuno precizan sada da ne promasimo opet ciljanu poentu

cena bitkoina treba da se formira na slobodnom trzistu? jel tako? na osnovu potraznje i ponude potencijalnih korisnika? i shodno tome, ici ce gore ili dole.

medjutim ovde se dokazuje dokazima, da se cena na slobodnom trzistu uopste ne formira slobodno

vec da se ista pumpa sistematski i vestacki, manipulacijom i vestackim impulsom nepostojecih kupaca i prodavaca

to je samo po sebi, protivno osnovnim nacelima Satoshija Nakamota, jel tako?

e sad, dolazi i ono sto ti kazes, krivi su ljudi, jer na kraju ljudi upravljaju time

ali ljudi su upravo ta zajednica, koja ne reaguje da se to odmah spreci, to se vec desavalo kako je prezentovano vec, zasto?

jer odgovara im takvo stanje, jer time imaju licnu korist,

svima njima odgovara da se stampa taj theter iz vazduha bez pokrica, i njime vestacki podrzava kreirana cena bitkoina

po cemu se to razlikuje od dolara ili eura onda i federalnih rezervi i svega ostalog, sama bit toga je vec unakazena

zar nije ocigledno, da je to sve zajedno, bez obrzira na lepe zelje kreatora bitcoina, sve komplet pretvoreno u ponci? ne jedna firma, nego ceo sistem

a sistem je tek nesto posebno

preko off shor firmi, gdax, coinbase, bitfinex i theter, isti ljudi vlasnici

mislim, meni je svejedno dal se nekome svidja, ili ne, ili da li vas nervira,
ali dali ste dinare iz dzepa, svoj mukotrpni trud.
nemoj da mi verujete ni rec. za sebe licno, podjite recima bitcoin zajednice gore, ne mojim, nego bitcoin zajednice, proverite sami da li su to sto oni pisu, istine, i sagledajte koje su posledice toga ako uopste i vidite posledice. pa recite, dal sam objektivan, ili udaram i u klin, i u plocu. slobodno.
razmislite da li je vrednost toga sto imate odrziva na ovim ili nekim drugim vrednostima i do kada, ili dal su odrzive uopste iznad nule na duzi period, cisto da ne bi ostali bez icega.

na regularnim, zakonskim, pravim berzama, postoje celi setovi regulativa koji strogo sprecavaju da se desavaju ovakve stvari da bi se rpevare sprecile na minimum ili u celosti, kao gore opisane. ljudi koji to pokusaju, kazne dozivotnim zabranama da se bave trgovinom na berzi, oduzmu licencu i svu imovinu i nikad vise ne mogu da pristupe trgovanju nigde.

Pazi, ja se i sa time slažem, ali to je problem sa decentralizacijom - ono što bi ti želeo je upravo suprotno, zahteva centralizaciju.

Satošijeva vizija je decentralizacija, a sada je očigledno da bitkoin nije uspeo da ostvari punu Satošijevu viziju, već samo delimično. Nije zaista upotrebljiv kao online cash, nije zaista decentralizovan itd. To je problem implementacije, problem koji može biti rešen boljom implementacijom koja će doći. A regulacija ne podrazumeva ispravnost, ne idi dalje od kraha iz 2008 koji se dogodio u regulisanom tržištu i za koji niko nije odgovarao.

Satošijevu viziju će ostvariti novčić koji je brz i jeftin za korišćenje, ASIC i pool resistant, bez limited supply-ja itd. Rešiće se to, ali i sada ima mnogo dobrih usecaseova van Satošijeve vizije u kojima su kriptovalute odlično upotrebljene.

Evo daću ti primer Cindicator tokena. Ja do sada nisam imao priliku da investiram u stranu kompaniju, kroz kriptovalute sam dobio tu priliku. Svideo mi se njihov plan i proizvod koji su već imali, pa sam kroz učestvovanje u njihovom ICO istovremeno postao njihov klijent, shareholder pa čak se može reći i deo kompanije. Kupovinom određene količine njihovih novčića dobio sam pristup njihovim proizvodima (zavisno od broja tokena koje imaš dobijaš pristup određenim proizvodima), to su istovremeno i akcije koje mogu prodati a omogućena mi je i komunikacija sa njihovim developerima, učestvovanje u kreiranju predikcija za njihove proizvode pa i glasanje što me čini i delom kompanije. Za mene je to ogroman napredak u odnosu na opcije koje sam ranije imao - da stavim pare u banku ili uložim u neki fond gde bi ja bio tupan koji je nekome dao pare na čuvanje, bez ikakve kontrole kako se te pare koriste. Ovo je bolje, za one koji znaju šta rade naravno. Oni koji nemaju pojma, alavi su i neoprezni biće prevareni i bez kriptovaluta.

Poslednja izmena:
a sta prevaranti do postojanja kriptovaluta nisu postojali?

Nije postojao kriminal mafija korupcija?

Ne lupetaj Zorane.

Preveranata ce uvek biti , zato sto ce uvek biti i naivnih i glupih na ciji racun prevaranti zive.

Prevarantu je mnogo lakse i lepse da ti uzme kes jer tu ne postoji block explorer gde moze da se vidi da si ti njemu poslao iz tvog novcanika u njegov novcanik pare

Moze samo da se pravi lud i da te ne poznaje.

Naivni ste.

To sto neko zloupotrebi nesto nije razlog za zabranu. Sve moze da se zloupotrebi.

Npr kes , Koliko je kriminalaca podmitilo ljude kesom. Jel onda treba da zabranimo kes?

Koliko je kriminalaca ubilo druge ljude kuhinjskim nozem. Jel treba da zabranimo postojanje, prodaju i posedovanje kuhinjskih nozeva?

Smesno

Ko je rekao da nisu?

Lupetaj Tihi. Napisao si ovoliki komentar na jedan moj red. Blago tebi.

Smešno ("smesno").

izguglao sam da vidim sta je to cindicator

prvo sto mi je upalo u oci, je jasno napisano da drzavljani Kine i USA ne mogu da poseduju nijedan tj ne mogu da ga kupuju, kao ni firme koje su u vlasnistvu drzavljana.

novcic, koji u startu izbacuje dve najvece ekonomije sveta, sa potencijalne liste klijenata.

da budem iskren, vrlo zbunjujuci biznis model.

Iskreno, nalupala se žestoko. Isti nakaradni argumenti koji su bezbroj puta ponovljeni.

Prvo, nije ni rekla da je bitkoin definitivno projekat američke vojske niti da je u tome poenta. Ovo je napisala:
The fact that Bitcoin is essentially military development is not dogma, but one of the most likely versions that have the right to life at least because it is based not only on facts, but is confirmed by many experts in the field of comsec.
All the questions I have today are interested in whose development it is. I'm sure that's not the most important question. For example, the internet was originally developed by the American military under their own goals and objectives. And only later was commercial, and today the whole world uses internet and services based on it.

Drugo, pozivanje na opasnost od upotrebe bitkoina za "drogu i pedofiliju" je zaista idiotski. Fiat valute, tačnije keš, se u tu svrhu koriste mnogo duže i više, sa problemom da ih ne možeš pratiti, dok BTC ipak možeš, svi mogu. Online razmena pedofilskih sadržaja se može obaviti uz pomoć btca, ali konkretne pedofilske radnje se 99.99% plaćaju u kešu. Zabranite keš!

Treće, kaže "kad ti ukradu bitkoin kome ćeš da se obratiš"? Ma nemoj? To je problem? Ako ti ukradu bitkoin, jedino si ti kriv. Ako banka ili država propadne i povuče tebe sa njom, to je van tvog uticaja, izgubio si pare a nisi kriv. Ako VISA i Mastercard preko noći ukinu usluge celoj njenoj državi, to njoj nije problem?

I na kraju naravno "bitkoin je problem, a blokčejn je super". Draga gospodo, postoji vrlo dobar razlog zašto je bitkoin prvi i najveći uspeh blokčejna. Rešava veliki problem, jer izbacuje vas kao kreatore novca i posrednike u njegovom prenosu. A to ima ogromnu vrednost, trenutno otprilike 600 milijardi dolara. To je realna vrednost, vrednost toga da ne moraš da novac poveriš dokazanim prevarantima. Ta vrednost može samo da raste dugoročno gledano.

Poslednja izmena:
Stvarno je mnogo dobar klip :hahaha:

Počeću da brinem kad xrp padne ispod 50c, Sonm ispod 10c a FunFair ispod 5c. I dalje sam u dobrom plusu all round, samo me vuče da dokupim cindicator po ovim cenama. Must resist... :)

16. januar, cena CNDa 8 centi. Danas je 22.januar a cena CNDa je 29 centi. Naravno, nisam dokupio... šta da se radi, lepo mi i ovako :)

Poslednja izmena:
Jesu budućnost, u to nema sumnje. Imam i ja lep, diversifikovan portfolio ali sam siguran da nam sledi bolan krah. Verovatno krajem godine, uz bearish period od više meseci.

Koliko god bi ja voleo da mi se vrednost portfolija ustostruči u narednih nekoliko godina, mnogo je verovatnije da će prvo pući ovaj trenutni spekulativni balon.

A kad se o kriptovalutama više ne bude galamilo po dnevnim novinama i forumima, e tad ću da uložim mnogo više nego što trenutno imam.

Pa nije bitkoin jedina kriptovaluta ;)

Ići će ovo još mnogo gore, prešli smo u mainstream i uliće mnogo novog i glupog novca. Trenutno smo na 600 milijardi market cap, do kraja 2018 ima da stignemo na 2 triliona. Iskoristite praznične popuste.

Pa ne može prevrat da se uradi kada je korekcija, mora da bude potop.

Recimo da sad dođe do 15.000 pa da propadne do 10. Onda opet na 12 pa dole do 8k. Videćemo.

I dalje stojim iza svih svojih postova :)

Iskreno, nalupala se žestoko. Isti nakaradni argumenti koji su bezbroj puta ponovljeni.

Prvo, nije ni rekla da je bitkoin definitivno projekat američke vojske niti da je u tome poenta. Ovo je napisala:

Drugo, pozivanje na opasnost od upotrebe bitkoina za "drogu i pedofiliju" je zaista idiotski. Fiat valute, tačnije keš, se u tu svrhu koriste mnogo duže i više, sa problemom da ih ne možeš pratiti, dok BTC ipak možeš, svi mogu. Online razmena pedofilskih sadržaja se može obaviti uz pomoć btca, ali konkretne pedofilske radnje se 99.99% plaćaju u kešu. Zabranite keš!

Treće, kaže "kad ti ukradu bitkoin kome ćeš da se obratiš"? Ma nemoj? To je problem? Ako ti ukradu bitkoin, jedino si ti kriv. Ako banka ili država propadne i povuče tebe sa njom, to je van tvog uticaja, izgubio si pare a nisi kriv. Ako VISA i Mastercard preko noći ukinu usluge celoj njenoj državi, to njoj nije problem?

I na kraju naravno "bitkoin je problem, a blokčejn je super". Draga gospodo, postoji vrlo dobar razlog zašto je bitkoin prvi i najveći uspeh blokčejna. Rešava veliki problem, jer izbacuje vas kao kreatore novca i posrednike u njegovom prenosu. A to ima ogromnu vrednost, trenutno otprilike 600 milijardi dolara. To je realna vrednost, vrednost toga da ne moraš da novac poveriš dokazanim prevarantima. Ta vrednost može samo da raste dugoročno gledano.

ja sam se naravno,

sprdao sa time

Back