Kriptovalute

Ovo potonuce bas smara... Ne pisem vise ovde.
Dobio sam airdrop $forth tokena zahvaljujući učestvovanju u ampleforth geyser-ima u proteklih godinu dana.

Zamenio veći deo za 11.2 ethereuma!
Tu je negde, zamenio sam 2/3 za 11.2 eth-a i ostavio resto za moon.
Nisi mogao da se prijaviš za airdrop nego je on podeljen po zaslugama, a ja skoro godinu dana gulim kod njih :)
Uleteo sam jos malo danas u neki shitcoin i to je to mislim.
A izvini, dakle ti si ušao kasno, pokušao da zaradiš, naravno pukao na šitovima i zato sada pljuješ po ljudima koji su dobijali i poklone od 11eth-a.

Šta da ti kažem... a da, crkni od muke :mrgreen:

Da ponovim još neke dokaze koji načisto raskrinkavaju Bitkoin.

Svi razumeju da je Kružno Rezonovanje pogrešno. Na primer: "Dokazaću ti da sam rimski papa. Samo, prvo mi dopusti da pretpostavimo da jesam papa. Posle toga mi dokaz teče vrlo glatko, videćeš."

Znači to je glupo jer ako koristiš Zaključak kao Premisu, onda naravno da je dokaz lak ali je i nevalidan.

Vi se sad verovatno pitate: "OK Slažemo se da je kružno rezonovanje loše, ali gde to Bitkoineri primenjuju?"

Evo gde.

Kad ih pitaš: "Dokaži mi da bitkoin ima vrednost," oni kažu: "Ja mogu da bitkoin pošaljem nekom! A samim tim, šaljem znači vrednost (pošto bitkoin ima vrednost, to svi znamo i nema potrebe dokazivati). I pošto imaš dakle mehanizam za slanje vrednosti, to je jako dobro. Kao što vidiš dakle iz ovog dokaza, bitkoin ima vrednost."

Plavom bojom su omeđena mesta gde se Cirkularna pila primenjuje od strane prevaranta.

Refutacija: Probaj ti da pretpostaviš da NISI papa, pa onda probaj opet.

"Evo pretpostavimo da nisam rimski papa. Zašto je onda moja slika u enciklopediji pod napisom Francisko Treći?"

"Evo pretpostavimo da BTC nema vrednost... Znači kad šaljem BTC, ja šaljem ništa."

Exactly.

Da ponovim još neke dokaze koji načisto raskrinkavaju Bitkoin.

Svi razumeju da je Kružno Rezonovanje pogrešno. Na primer: "Dokazaću ti da sam rimski papa. Samo, prvo mi dopusti da pretpostavimo da jesam papa. Posle toga mi dokaz teče vrlo glatko, videćeš."

Znači to je glupo jer ako koristiš Zaključak kao Premisu, onda naravno da je dokaz lak ali je i nevalidan.

Vi se sad verovatno pitate: "OK Slažemo se da je kružno rezonovanje loše, ali gde to Bitkoineri primenjuju?"

Evo gde.

Kad ih pitaš: "Dokaži mi da bitkoin ima vrednost," oni kažu: "Ja mogu da bitkoin pošaljem nekom! A samim tim, šaljem znači vrednost (pošto bitkoin ima vrednost, to svi znamo i nema potrebe dokazivati). I pošto imaš dakle mehanizam za slanje vrednosti, to je jako dobro. Kao što vidiš dakle iz ovog dokaza, bitkoin ima vrednost."

Plavom bojom su omeđena mesta gde se Cirkularna pila primenjuje od strane prevaranta.

Refutacija: Probaj ti da pretpostaviš da NISI papa, pa onda probaj opet.

"Evo pretpostavimo da nisam rimski papa. Zašto je onda moja slika u enciklopediji pod napisom Francisko Treći?"

"Evo pretpostavimo da BTC nema vrednost... Znači kad šaljem BTC, ja šaljem ništa."

Exactly.
Mnogo isfilozofiran post.
Ja sam to prosto :)

Ako se uporedi pik i trenutno stanje, kripto tržište je izgubilo neverovatnih 2.000 milijardi dolara kapitalizacije ili preko 70% svoje maksimalne vrednosti.

Ta ogromna suma (bez obzira koliko je realna i šta predstavlja) iznosi 250 dolara po glavi stanovnika Zemlje

Ili možda ovakva statistika, procenjuje se da je milijardu ljudi bilo uključeno u kripto tržište, bar u simboličnom obimu (probali, kupili, prodali, trgovali)
U proseku je, dakle, svaki kripto učesnik izgubio 2.000 dolara u odnosu na maksimum koji je imao u nekom trenutku, odnosno 70% svog maksimalnog iznosa.

Sasvim normalno je da je manjina u plusu, većina u minisu ali na kraju će ovo, bez obzira na sve, ispasti najveća samo piramidalna šema u ljudskoj istoriji.

Od svega, na kraju mi je žao samo puste energije utrošene na rudarenje, kakav je samo to bio besmisleni utrošak resursa.

Ako se uporedi pik i trenutno stanje, kripto tržište je izgubilo neverovatnih 2.000 milijardi dolara kapitalizacije ili preko 70% svoje maksimalne vrednosti.

Ta ogromna suma (bez obzira koliko je realna i šta predstavlja) iznosi 250 dolara po glavi stanovnika Zemlje

Ili možda ovakva statistika, procenjuje se da je milijardu ljudi bilo uključeno u kripto tržište, bar u simboličnom obimu (probali, kupili, prodali, trgovali)
U proseku je, dakle, svaki kripto učesnik izgubio 2.000 dolara u odnosu na maksimum koji je imao u nekom trenutku, odnosno 70% svog maksimalnog iznosa.

Sasvim normalno je da je manjina u plusu, većina u minisu ali na kraju će ovo, bez obzira na sve, ispasti najveća samo piramidalna šema u ljudskoj istoriji.

Od svega, na kraju mi je žao samo puste energije utrošene na rudarenje, kakav je samo to bio besmisleni utrošak resursa.
Krah marketa nema veze sa Bitcoinom,
Bitcoin mreza i dalje jako dobro funkcionise i obavlja ono za sta je stvorena i najsigurnija je u svojoj istoriji .. Bitcoin Hashrate je na istorijskom vrhu

Krah kripto marketa se desio zbog zatezanja FEDa i ECB. Laicki da ti objasnim sta ustvari znaci podizanje kamatnih stopa ,to znaci da ce velike kolicine fiat novca u narednih godinu dve biti povucene iz opticaja .Novac u opticaju je dug a ljudi ce se manje zaduzivati jer su krediti skuplji a oni koji su vec u kreditima a imaju promjenjivu kamatnu stopu ce morati da placaju bankama mnogo vece rate .Ocekuje nas mnogo manje novca u opticaju .Marketi odnosno trejderi na marketima odmah tu blisku buducnost uracunavaju u cijenu
Nije pao samo kripto market vec i trziste dionica,zlato itd .Evo naprimer mojih 1000 akcija INTC sada vredi u pola manje nego pre 6 mjeseci .pre nekoliko mjeseci cijena 1 dionice je bila oko 55USD a danas je ispod 30USD ..Tako je sa svim dionicama iz top 500 S&P indexa
Na kripto marketu je zatim usljedilo pucanje nekih shitcoina kao Tera Luna i njenog algoritamskog stablecoina UST jer su neki veliki igraci fondovi BlackRock i Citadel pronasli rupu u algoritmu i prakticno opljackali i srusili cjelu Tera Luna mrezu
Pa se desila pronevjera sredstava korisnika od centralizovanih lending platformi i kripto banka kao Celzijus i sad ova pronevjera korisnickih sredstava od strane FTX

Hoce li sad Bitcoin propasti kao sto ti mislis
Pa naravno da nece .hakovana i propala je pre 6-7 godina kada je kripto market bio jos u povojima tada jedina mjenjacnica MT Gox pa nije propao .
Danas imas stotine i hiljade mjenjacina ,ogromna je to industrija .
Bircoin je upravo i izmisljen da bi nas zastitio od centralnih ceniteta,banaka i prevara koje rade .Ali problem je sto ljudi vise vjeruju centralizovanim servisima bankama nego Bitcoin decentraliciji
Dalje uvjek se na marketu smejnjuju periodi optimizma i depresije u ciklusima
Ovakva vremena kao sad su najbolja za kupovinu i Bitcoina i dionica .Kupuj kad krv tece ulicama
Ako si kupovao na vrhu bull marketa kupuj sada DCA da smanjis prosjecan ulaz
Pogledaj ovaj video kako bi prosirio vidike

Back