Kriptovalute

Ko je u ovo vreme prosle godine za 10.000 evra kupio bitkoin npr u najgorem slucaju je udvostrucio svoj kapital za godinu dana.

A ko je cvrcak stedeo u banci izgubio je 50% kapitala , jer se zbog stampanja FIAT novca bez pokrica sve poskupelo u proseku za 50%

I samim tim tvoj novac i kapital je izgubio 50% svoje vrednosti. Nominalno ti imas mozda isto ali tebi 10.000 evra sada vredi koliko 5000 evra prosle godine u ovo vreme.
Ko je tebe poslušao i svu imovinu (recimo $1,000,000) uložio u štednju BTC pre mesec dana

taj je sad u minusu $350,000

Da li ćeš ti to da mu nadoknadiš?

Šalim se, ni nemaš.

Ko je tebe poslušao i svu imovinu (recimo $1,000,000) uložio u štednju BTC pre mesec dana

taj je sad u minusu $350,000

Da li ćeš ti to da mu nadoknadiš?

Šalim se, ni nemaš.

Nikome ja nisam savetovao nikad da kupuje na ALL TIME HIGH. Ali prosle godine kad je sve bilo na dnu - svakako jesam. I ko me je poslusao danas je milioner.

A ko nije kao ti, on je propao ko muda kroz pocepane gace. Jer su mu FED i ECB ukrali 50% ustedjevine stampanjem love bez pokrica.

Nikome ja nisam savetovao nikad da kupuje na ALL TIME HIGH. Ali prosle godine kad je sve bilo na dnu - svakako jesam. I ko me je poslusao danas je milioner.

A ko nije kao ti, on je propao ko muda kroz pocepane gace. Jer su mu FED i ECB ukrali 50% ustedjevine stampanjem love bez pokrica.
Pa ne znaš unapred koji je all time high, u tome je cela prevara.

To znaš samo unazad, npr. sad kad si u užasnim gubicima za mesec novembar, a koji će samo biti neuporedivo gori going forward.

Recimo da ja kažem: "Pojma nemam šta je Ethereum, ali sad ću da napravim Ethereum 2.0!"

Vi bi odmah prepoznali: "Nemoguće, ako ne znaš šta je 1.0"

A vi ste već priznali da ne znate kako klasični novac radi (Michael Saylor je nedavno odvalio da je zlato bezvredno).

Samim tim, to dokazuje da vi NE MOŽETE kreirati poboljšan novac, pošto ni stari niste uklavirili.

Tvoji argumenti su šuplji, jer ih realnost demantuje.

Zlato je na istoj dolarskoj vrednosti na kojoj je bilo pre 10 godina, dok su S&P i DOW odradili plus od 300%, a NASDAQ od 600%.

Zlato je jednostavno na autopilotu, značaj mu pada jer sa usponom elektronike ono više nije jedini bitni plemeniti metal, već samo jedan od mnogih.

Idi šetaj unučiće, nije ovo više za tebe. Pregazilo te vreme.

Znači rekao si inflacija za prošli mesec je 500%, a ti izgubio 35%.

Za tebe je dakle inflacija 2000% z:D

U tvom slucaju inflacija je 50% jer si pasionirani ljubitelj/ispijac kafe.

Kafa ti je poskupela preko 50% za godinu dana.

Sto znaci da tvoja ustedjevina u dolaru/evru/dinaru vredi 50% gledano i mereno kroz kupovnu moc kafe.

Tabaković: "DIGLI CENU KAFE SA 239 NA 369 DINARA!" Guvernerka pokazala račun i upozorila lovce u mutnom: "Nedopustivo"​

https://www.blic.rs/biznis/vesti/ta...guvernerka-pokazala-racun-i-upozorila/cpynvjl

Jorgovanka laze, kafa nije poskupela za duplo zato sto trgovci love u mutnom vec zato sto Jorgovanka, Kristina Lagard i Dzerom Pauel stampaju abnormalne kolicine dinara/evra/dolara bez pokrica. Tacnije duplirali su novcanu masu u opticaju tako da je sve sto je realno poskupelo za isto toliko.

To je vrlo tuzna vest za ljubitelje cvcak stednje u Komercijalnoj jer je globalna svetska inflacija 40-50% a njihova kamata u banci jedva 1% EKS.

Sto znaci da tvoja ustedjevina u dolaru/evru/dinaru vredi 50% gledano i mereno kroz kupovnu moc kafe.

Tabaković: "DIGLI CENU KAFE SA 239 NA 369 DINARA!" Guvernerka pokazala račun i upozorila lovce u mutnom: "Nedopustivo"​

Ne primećujem te male cene. Ne mogu da ti kažem ni da li je kafa 500 ili 1500 po kesi, ne sećam se.

Nego pravo pitanje je ovo. Kada uskoro (svakog momenta) sve kriptovalute odu na $0.00

a tebi stigne da platiš 5000 dinara što si prošao na trepćuće zeleno, šta ćeš onda

Ko je naseo na naša pisanija i naučio nešto sada broji pare.

Glupi i alavi će kupovati na vrhu, kao što uvek rade, naravno izgubiće (ako prodaju) kao i uvek.
Odakle broji pare, od tih što su kupili na vrhu.

A zašto su kupili, jer ste ih vi naložili da je kripto najbolja stvar od sečenog hleba.

Kako su mogli da se spasu od tog gubitka, tako da su slušali Pitera Šifa i mene da NE kupuju nijedan satoši ikad.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/ta...guvernerka-pokazala-racun-i-upozorila/cpynvjl

Jorgovanka laze, kafa nije poskupela za duplo zato sto trgovci love u mutnom vec zato sto Jorgovanka, Kristina Lagard i Dzerom Pauel stampaju abnormalne kolicine dinara/evra/dolara bez pokrica. Tacnije duplirali su novcanu masu u opticaju tako da je sve sto je realno poskupelo za isto toliko.

To je vrlo tuzna vest za ljubitelje cvcak stednje u Komercijalnoj jer je globalna svetska inflacija 40-50% a njihova kamata u banci jedva 1% EKS.
teska vremene dolaze
deficit kafe a i kakaovca se predvidja za sledecu godinu
ti likovi su to sad osetili pa odvaljuju onima koji imaju keke :lol:

Sporadicno pratim 'koine' vise od 10 godina, vise kao intelektualni/profesionalni kuriozitet. Ne zanima me ni da trgujem, nego mi je pre jedno 2.5 godine zapalo za oko nesto vrlo interesatno sa moje tacke gledista.

U jednom od onih 'posh' mallova sam primetio BitCoin ATM (ili kako bi mi rekli bankomat). To mi je bilo interesatno. Mislim da je bio namontiran za one koji imaju bitkoin da mogu da dignu kes, da nesto kupe. Nisam izucavao, ali nije mi izgledalo da neko moze da ubaci kes (mada nije ni to iskljuceno)

Ono sto sam hteo da pitam je da li ima indicija da ce takve stvari da postanu vise main-stream? Mislim, pratite literaturu i vesti pa ste mozda natrcali na tu temu negde.

Naravno mislim da je to jos uvek pomalo SF za lokalne Srpske pojmove, ali verujem da bi pre ili kasnije ovo bilo neka vrsta prekretnice u koriscenju kriptovaluta.

Poslednja izmena:

Back