Kriptovalute

Purpose Bitcoin ETF saw an impressive 11,446 BTC ($584 million) come under management in less than two weeks.

Znaci li ovo da je ovaj kanadski etf na marketu kupio 11500 BTC zadnje dve sedmice ili ce to tek da rade
Kad i kako ETF je obavezan da kupuje BTC

Dobro pitanje.

Rekao bih da su već kupili, pošto AUM znači da je u njihovom vlasništvu.

Ovo drugo nemam jasan odgovor. Rekao bih da ETF nije obavezan na to, da to sredjuju zakoni tržišta, ali ne bi umeo da objasnim detaljno mehanizam kako ETF kupuje nove AUM.

Trebalo mu je ukupno 25 min da pojede sell wall na 50k evra.

Ili je pritisak kupaca neverovatno veliki ili je sell wall bio žestoko tanak.

U prvom slučaju super, jer to znači raketni rast cene danas i u skorijoj budućnosti, u drugom slučaju još bolje jer to znači da će Evropa da se uključi u BTC priču, konačno.

Win-win!

LONDON, March 30 (Reuters) - PayPal Holdings Inc will announce later on Tuesday that it has started allowing U.S. consumers to use their cryptocurrency holdings to pay at millions of its online merchants globally, a move that could significantly boost use of digital assets in everyday commerce.

Customers who hold bitcoin, ether, bitcoin cash and litecoin in PayPal digital wallets will now be able to convert their holdings into fiat currencies at checkouts to make purchases, the company said.

The service, which PayPal revealed it was working on late last year, will be available at all of its 29 million merchants in the coming months, the company said.

"This is the first time you can seamlessly use cryptocurrencies in the same way as a credit card or a debit card inside your PayPal wallet," President and CEO Dan Schulman told Reuters ahead of a formal announcement.

Checkout with Crypto builds on the ability for PayPal users to buy, sell and hold cryptocurrencies, which the San Jose, California-based payments company launched in October. [nL1N2HB14U]

ovo je bilo pitanje dana...;-)

Sada ce se moci placati Bitcoinom kod svih 30 miliona pay pal partnerskih trgovaca

U SAD je vec omogucena ta opcija a kasnije ove godine ce biti za cjeli svijet

Istorijska vest za Bitcoin

https://www.cnbc.com/2021/03/30/paypal-launches-crypto-checkout-service.html
Odlican napredak, znaci moci ce direktno da se kupuje paradajz sa kripto novcicima na americkim pijacama?

At this time, buying and selling Crypto with PayPal is available in the U.S. (excluding Hawaii) and U.S. territories, and all trades must be executed in USD.

PayPal’s launch comes less than a week after Tesla Inc said it would start accepting bitcoin payments for its cars. Unlike PayPal transactions where merchants will be receiving fiat currency, Tesla said it will hold the bitcoin used as payment.

Lepo jutro Bitkoinerima i većini kriptaša!

Nocoineri, gubim strpljenje sa i sažaljenje ka vama, imajući u vidu da vam je rečeno da kupite BTC i da ste imali vremena duže nego što je osnovna škola sa sve ponovljenim razredima. Ko je propustio ovu istorijsku šansu, sam je kriv.

Već treći dan BTC raste otprilike u ovo vreme (što je čudno jer USA spava) a popodne (kad je vreme za USA kapital) nikako da preskoči tu stepenicu koju je tako lahko savladala jutros...

Cudno... Meni se čini da je nekom u interesu da mart ne završi na previsokom nivou (što bi značilo da od sutra skače i popodne? Aj videćemo)

Uglavnom

Blizu smo 60k$

U evrima smo već na novom ATH (50800, prošli je bio na 50630 valjda)

Paypal odobrio BTC na svojoj mreži
Visa odobrila BTC na svojoj

Potreba za USA BTC ETF je bolno jasna, valjda ćemo da imamo to konačno

Likvidnost se steže, svaki mesec imamo 100-150 hiljada BTC manje na saldoima menjačnica

Majneri čuvaju BTC za sebe

Dolar se štampa sve brže (najavljeno novih 3-4 trilke za "infrastrukturu" i još 1,9 trilki za "koronu" - to je uz 120 mlrd mesečno i pola trilke pozajmice od MMFa), a ostale valute ga prate

April je najbolji mesec u godini za BTC (a maj ne zaostaje)

Prvi put od 2013. imamo 6 meseci uzastopno u plusu

U ovoj godini, imamo dva perioda dve uzastopne nedelje u minusu, posle kojih ide 4-7 nedelja neprekidnog rasta. E pa prošla nedelja je bila poslednja sa te dve uzastopne u minusu, tako da je za april brisan prostor

Ja sve mislim da će u aprilu da krene lavina od 1400 kompanija koje su bile na Sejlorovoj konferenciji početkom februara. Stoneridge je odobren da kupuje BTC od 26. aprila.

Opcije za mart su se koncentrisale na 45k$ (lol) sa 6 milijardi $ uloženog. Opcije za april se koncentrišu na 80k$ sa negde 300 milki $ uloženog. Uveren sam da opcije neće da budu kočnica ceni BTC na kraju meseca kao što su bile u martu. Usput, druga koncentracija opcija za april je na 120k$.

Sa ovakom postavkom, moja predvidjanja od stotke u aprilu su vrlo konzervativna. Da kazemo 120 u aprilu i april je poslednji mesec u istoriji kad smo mogli da kupimo BTC za 5 cifara? (podsećanja radi, avg prošle god je poslednji mesec u istoriji kad smo mogli da ga kupimo za 4 cifre)

Živeli!

Trol.

Kupljeno (ne kaze da je on/ona/ono kupilo nego samo kupljeno) pa količina (jesmo li rekli da se ne priča u iznosima, samo u procentima) pa "komada" (čega? krompira? kad ćeš to da oljuštiš?)

nazad u brlog, trolu.

zaboravio sam u mom jutarnjem postu, Coinbase treba konačno da krene u IPO u aprilu.

To znači

- više ne može da mulja (vidi dole)
- stvoriće se 100 milijardi $ koje će najverovatnije da odu nazad u kripto (samo pola toga da udje u BTC će mu dići cenu 2x, prema procenama)

1617208514968.png

Back