Kriptovalute

Baba bulazni BTC je na njoj nedostižnoj koti pa je skroz odlepila, odgovara na nepostojeća pitanja.

Ko je rekao da novac ne postoji?

I prekini sa tim pecanjem imovnog statusa forumaša, neukusno je.

Samo pretpostavi da dati forumaš ima više od tebe. Bićeš u pravu u mnogo više slučajeva nego obratno.
Pazi, ja sam najbogatija osoba svih vremena.

Ovo nije šala

BTW red bi bio da još neko primeti efekat zle babe...

korelacija njenog pojavljivanja na forumu i skoka BTC je jako visoka.

Evo npr sad. Ode preko 56k sinhronizovano sa njenim bulažnjenjem a mučio se ceo dan ispod toga.

BTW red bi bio da još neko primeti efekat zle babe...

korelacija njenog pojavljivanja na forumu i skoka BTC je jako visoka.

Evo npr sad. Ode preko 56k sinhronizovano sa njenim bulažnjenjem a mučio se ceo dan ispod toga.
Ja sam zabeležio trenutak njenog prvog javljanja na temu Bitkoina, bilo je to početkom 2019. na ceni od 3850$

Ubola je samo dno :mrgreen:

Stimulus Checks Are Coming To Big Banks On Wednesday At 9:00 A.M. (forbes.com)

Stižu čekovi danas.

Radni narod Murke će da navali na BTC bankomate već večeras, a najkasnije za vikend

Ode BTC gore.

Kao vežba u psihologiji berze... običan čovek neće kupovati dok je BTC miran, ali će da se pridruži opštoj maniji kad krene gore. Vrv će oblik skoka BTC da vrlo jasno reflektuje to.

Now we wait
Kolaps je iza ugla.

Kupci bitkoina će plakati krv, a ne suze.

Kolaps je iza ugla.

Kupci bitkoina će plakati krv, a ne suze.

I peti andjeo zatrubi, i sa neba pade velika zvezda
I zver videh gde se iz mora diže, i tri glave ona imaše...

Ajde baba idi čitaj treće oko.

Treću godinu već neargumentovano proričeš neki terminalni pad, dosadila i Bogu i ljudima, dok pametni ljudi komentarišu tekuće stanje stvari, svaka manja promena je analizirana vis a vis uzroka. Ti budalo ne umeš da se makneš od "to je ništa", da je tako vrednost bi mu bila nula i ostala nula, ne bi rasla uopšte.

Evo kao primer argumentovane kritike:

(usput, pogrešio je u cifri, nije 1200 nego 1400 ali bi bilo vrlo trolovski kačiti se na tu usputnu grešku kad je čovek intelektualno pošten)

FWIW, somehow I don't believe this "Stimulus Check inrush into Bitcoin" is going to be as dramatic as some of us are expecting. Dare I say that it may not even register in the charts. Why? Because I don't really believe that the average US citizen is really going to rush and invest $1200 in Bitcoin just like that. I mean, if all these people wanted to invest in Bitcoin, they would have done it already. Also, I expect that the ones who do invest their Stimulus Checks in Bitcoin will sell their coins as soon as the price increases enough to give them a decent profit. The problem is that most of these people won't do it because they somehow "saw the light" and understood what Bitcoin is all about, but just to make a quick buck.

I could be totally wrong, but that's the way I see it. Nothing will happen. Just a small blip in the charts. What's needed are big moves like Elon's and Saylor's. Big institutional investors that buy Bitcoin in bulk with the intention to HoDL, and publicize it in any way they can. That's what will drive the price up.

My .02 BTC Hey, that's more than $1000!

Zašto mi nemamo nekog ovakvog na ovoj temi?

Umesto nekoga ko će reći ovako razložno sa kompletnim scenariom zašto ovo a ne ono, ko će kad se cela situacija odvije reći nisam bio u pravu ako nije išla po njegovom predvidjanju, mi imamo:

- gadnu zlu babu, koja je usput kompletna budala i odg način oslovljavanja iste je "alo glupačo"
- ono kukavičko stvorenje koje oponaša normalne misaone procese, ali stalno tvrdi da je rekao nešto drugo post facto, njega sam stavio na ignore.

Vrlo moguće da su ista osoba.

Zašto mi nemamo nekog ovakvog na ovoj temi?

Umesto nekoga ko će reći ovako razložno sa kompletnim scenariom zašto ovo a ne ono, ko će kad se cela situacija odvije reći nisam bio u pravu ako nije išla po njegovom predvidjanju, mi imamo:
Ja sam se trudio da budem glas razuma krajem 2017., terao sam kontru "moonboysima" koji su najavljivali propast banaka i kriptobudućnost. Ispalo je da sam u pravu mada to nije bilo teško pogoditi, videlo se da je balončina pred pucanjem. Ipak, podcenio sam koliko će snažno balon pući pa nisam lepo odigrao bear. Ne kajem se, bio mi je prvi put, mora da se nauči lakcija na teži način :)

Tokom beara sam promenio narativ i terao sam kontru onima koji su pljuvali kripto, u prvom redu babi, eto sad mogu da je podsećam na tih famoznih 3850$ i smejem joj se u lice :)

Trenutno sam long term bullish ali short term bearish, bitkoin mi je u no trade zoni - ne prodajem ništa ali i ne kupujem dok ne pipne 21w MA koja je trenutno na 33.200$. Možda je i ne pipne tokom bulla ali zaista sumnjam u to. Izvlačim ulog iz napumpanih altova (prodam trećinu na x3, pa još trećinu ako dostigne x10) i radim manje kocke na nenapumpanim šitovima sa malim MCom - evo jutros mi se otplatio RNDR koji sam preporučio pre neki dan.

Koliko su Saylor, Grayscale i Tesla pomogli da dostignemo 60k, toliko su sada rizik da nas vrate na 30k, zato čekam razvoj događaja sa dovoljno dolara da kupim dip, ali to ne treba da bude mali dip nego ozbiljno crvenilo koje bi trajalo više nedelja.

Svakako smatram da smo daleko od vrha balona, njega ćemo pokušati da procenimo tokom jeseni.

MuadDibe, sav respekt za tebe,

Moj lament je što nemam intelektualnog sagovornika suprotne strane u ovom trenutku, nekog nocoinera sa mozgom (znam, to je kontradikcija).

Ja npr mislim da imam suprotan stav tvom po pitanju da smo i sad u balonu - moj stav je da je trenutna situacija konačan uspon BTCa kao globalnog SoV i moguće kao monete do neke trajne solidne vrednosti. Mislim da neće biti nekog ogromnog pada od 50-80% kao 2013 i 2017, biće nekog prekoračenja sa retrace-om od 20% ali ne niže od toga.

Kad dodje do te teme, siguran sam da ćemo imati vrlo interesantne i kvalitetne diskusije.

Problem je ovo sad, što je jedini glas protiv očigledan re-trol-tard sindrom.

Respekt i nadam se da se razumemo.

To je njihov problem, naše je da ostanemo na zemlji i odigramo pametno.

Ne kažem ja da će BTC pasti na 33k, lično bih voleo da se kreće u kanalu 45-60 još nekoliko nedelja, da šitovi luduju i da 21wMA ima vremena da sustigne cenu, ali je trenutak izjednačavanja ta dva moj all-in signal.

Gravitacija berze čini svoje i lično smatram da nije zdravo da se BTC odvoji od te 21wMA cene za više od x2, kada bi ovog trenutka otišao na x3 (dakle na 100k) ja bih istog trenutka prodao većinu kripta i spokojno čekao pad.

Ti budalo ne umeš da se makneš od "to je ništa"
Pa to je jako važno, ključna činjenica oko Bitkoina.

Kad budeš shvatio da je Bitkoin bezvredan, onda će ti sinuti zašto store-ovanje bitkoina ne može biti Store of Value.

da je tako vrednost bi mu bila nula i ostala nula, ne bi rasla uopšte.
Kad bi bilo tačno da niko ne daje pare bezveze, onda pojam "prevara" ne bi ni postojao.

To je njihov problem, naše je da ostanemo na zemlji i odigramo pametno.

Ne kažem ja da će BTC pasti na 33k, lično bih voleo da se kreće u kanalu 45-60 još nekoliko nedelja, da šitovi luduju i da 21wMA ima vremena da sustigne cenu, ali je trenutak izjednačavanja ta dva moj all-in signal.

Gravitacija berze čini svoje i lično smatram da nije zdravo da se BTC odvoji od te 21wMA cene za više od x2, kada bi ovog trenutka otišao na x3 (dakle na 100k) ja bih istog trenutka prodao većinu kripta i spokojno čekao pad.

Da li bi malo elaborirao na tu poslednju rečenicu? To što si rekao definitivno izlazi iz mog okvira znanja, znam pojmove koje koristiš ali proces kojim dodješ do zaključka je meni špansko selo.

Hvala unapred, prihvatio tvoju filozofiju ili ne, naučiću nešto.

Pa to je jako važno, ključna činjenica oko Bitkoina.

Kad budeš shvatio da je Bitkoin bezvredan, onda će ti sinuti zašto store-ovanje bitkoina ne može biti Store of Value.

Kad bi bilo tačno da niko ne daje pare bezveze, onda pojam "prevara" ne bi ni postojao.

Desetine miliona ljudi u svim zemljama sveta (bez izuzetka) i hiljade kompanija (neke od njih multimilijarderske) koriste "ništa" već preko deceniju?

Dve firme (glassnode i Cryptoquant) napravile ceo biznis prateći tok "ničega"?

Hiljade drugih proizvoda (uspešnih, neuspešnih, državnih) proisteklo iz ničega?

Desetine menjačnica ničega za novac i zlato? (koji obojica odlaze u istoriju baš zbog ničega?)

Milijarde transakcija ničega?

Desetine hiljada bankomata ničega?

Desetine država koje razmišljaju kako da regulišu ništa?

Desetine pravnih službi koje se javno blamiraju jer ne mogu da zaplene kriminalcima njihovo ništa? Iako mogu imovinu bilo koje druge vrste?

Protesti protiv korumpirane vlasti kojih ne bi bilo da ih jedno ništa ne drži zajedno?

Itd itd.

NEMA primera prevare koja je postigla makar delić ovoga.

BTC mora da bude stvaran ako je ovo sve odraz njegove vrednosti.
(Ova rečenica ne govori šta je tačno vrednost BTC, samo da je ima. Neka utvrdjivanje vrednosti istog bude mentalni test za čitaoca- test koji baba svakodnevno padne. Biram ovaj pristup jer je već nacrtano svima po ovoj temi, kao i internetu uopšte, šta je to što je vredno u BTC)

Zla gadna babo, alo glupačo, ne odgovaraj na ovaj post, nije namenjen tebi već mentalno zdravim ljudima, da lepo dekonstruišemo laž koju ponavljaš.

Da li bi malo elaborirao na tu poslednju rečenicu? To što si rekao definitivno izlazi iz mog okvira znanja, znam pojmove koje koristiš ali proces kojim dodješ do zaključka je meni špansko selo.

Hvala unapred, prihvatio tvoju filozofiju ili ne, naučiću nešto.
Pod "gravitacija cene" mislim na razliku između zdravog i nezdravog rasta, kada cena ide prebrzo nagore previše ljudi je u plusu i imaju jak razlog da uzmu profit, takođe ima mnogo leveraged longova (višestuki long pomoću pozajmice) koji su poslastica za velike igrače jer kada se pokrene likvidacija oni se pretvore u jedan dugačak niz domina koji se ruši.

Moja logika: dok god je 21wMA u rastu a cena BTCa iznad nje, ali ne previše iznad, u rasponu 1-2x, nema razloga za brigu, ali onog trenutka kada krene prebrz rast i cena BTCa ode na x3 u odnosu na 21wMA očekujem blow-off top (ludilo) i sunovrat. Ne znači da će to biti start beara ali su velike šanse za to i ja izlazim.

Pod "gravitacija cene" mislim na razliku između zdravog i nezdravog rasta, kada cena ide prebrzo nagore previše ljudi je u plusu i imaju jak razlog da uzmu profit, takođe ima mnogo leveraged longova (višestuki long pomoću pozajmice) koji su poslastica za velike igrače jer kada se pokrene likvidacija oni se pretvore u jedan dugačak niz domina koji se ruši.

Moja logika: dok god je 21wMA u rastu a cena BTCa iznad nje, ali ne previše iznad, u rasponu 1-2x, nema razloga za brigu, ali onog trenutka kada krene prebrz rast i cena BTCa ode na x3 u odnosu na 21wMA očekujem blow-off top (ludilo) i sunovrat. Ne znači da će to biti start beara ali su velike šanse za to i ja izlazim.

Imaš neki link gde može da se prati wma?

Hvala, cenim tvoj uvid.

Back