Kriptovalute

Ne treba im verovati nista. Sada ko ima prodaje , ne treba kupovati mnogo su vece sanse da cete akumulirati gubitke ako kupujete na ovoj ceni nego da cete ista prihodovati.

Vjerovatno cemo imati korekciju u nekom trenutku a mozda i neke vijesti koje ce preokrenuti trend ,kao kinezi banuju bitcoin itd
ali generalno bitcoin treba akumulirati sto vise .ako ne ulazes u neki posao ,kupjes stan itd Svu stednju u bitcoin koji ce ti kartusina eur ili dolar kojeg stancaju svaki dan u nenormalnim kolicinama

Pogledajte ovaj video i dobro razmislite

Covjek je sve ljepo objasnio ja se slazem sa njim

Vjerovatno cemo imati korekciju u nekom trenutku a mozda i neke vijesti koje ce preokrenuti trend ,kao kinezi banuju bitcoin itd
ali generalno bitcoin treba akumulirati sto vise .ako ne ulazes u neki posao ,kupjes stan itd Svu stednju u bitcoin koji ce ti kartusina eur ili dolar kojeg stancaju svaki dan u nenormalnim kolicinama

Pogledajte ovaj video i dobro razmislite

Covjek je sve ljepo objasnio ja se slazem sa njim

Bitkoin je pozitivna prica najbolja moguca , ali marketcap je jos jako mali u globalnim okvirima.

Hocu da kazem da ne kontrolisemo trziste mi mali investitori vec ovi veliki. Fondovi, firme, i drugi. Oni ce proceniti kada su uzeli dovoljno para od ulozenog , i povuci rucnu tj pokrenuti masovnu rasprodaju . A onda krecu u novu akumulaciju. Nemoj da mislis da nece i da je ova godina nesto drugacija od 2018. Jeste drugacija samo po kapitalizaciji ali ce videces se desiti slicno.

No bitkoin ce i dalje nastaviti da raste dugorocno gledano. Sto zbog halvinga, sto zbog sve vise primene, sto zbog restriktivnih monetarnih politika zbog korone.

Seti se sta se desilo u martu 2020. Svi su masovno rasprodali akcije i kriptovalute i krenula je akumulacija od nule.

Kripto trziste je sve vece i bice sve teze sa njim manipulisati a volatilnost ce se smanjiti

Pored stancanja fiat papirnog novca i inflacije koja je izgledna postoji jos gomila razloga zasto cuvati svu stednju u Bitcoinu i zasto je svijetu potreban Bitcoin.

Bilo je vec nekoliko slucajeva propadanja banka u Republici Srpskoj su 3 banke propale u Hrvatskoj 4 banke zadnjih 10 god .Vjerovatno je bilo i u Srbiiji slicnih slucajeva
Agencije koje osiguravaju depozite su namirile stetu do odredjenog iznosa a sve ostalo propalo
Ako jos banke krenu da naplacuju negativnu kamatnu stopu jos jedan plus za Bitcoin

A da ne govorimo o tome da novac nestaje sa racuna jer postoji masovna pojava da zaposleni u bankama kradu novac sa racuna svako malu naidjem na takvu vijest

Cuvati novac u fiat papirima je nesigurno jer se stanca nenormalno i inflacija kuca na vrata a cuvati ga u banci jos nesigurnije .Ljudi koji imaju visak novaca za njih je Bitcoin najbolja solucija

OPTUŽENA SLUŽBENICA BANKE Sa računa klijenata skinula 9.000 evra i uzela za sebe
https://www.blic.rs/vesti/republika...ata-skinula-9000-evra-i-uzela-za-sebe/87v5snj

Službenica potkradala i sa računa poznatih Hrvata!

https://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/sluzbenica-potkradala-i-sa-racuna-poznatih-hrvata.html

Službenica Addico banke s računa klijenta skinula 170.000 KM
https://www.fokus.ba/vijesti/crna-h...s-racuna-klijenta-skinula-170-000-km/1493482/

Službenica banke sa računa klijenata "skinula" oko 60.000 KM
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sluzbenica-banke-sa-racuna-klijenata-skinula-oko-60-000-km/120713129

Službenica banke skoro deceniju krala pare od klijenata da bi otplatila svoj kredit
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...od-klijenata-da-bi-otplatila-svoj-kredit.html

itd
itd

A pazi ovo opeljesila ga svajcarska banka

Dolazi vrijeme kada ce svi koji imaju viskove novca dio kapitala drzati u Bitcoinu ,Bitcoin ce biti dio svakog portfelja

Spajić na računu ima skoro 250 hiljada eura, vlasnik bitkoina vrijednih 150 hiljada

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić prijavio je da je vlasnik bitkoina čija je tržišna vrijednost 150.000 eura, te da ima i nepunih 240.000 eura i malo više od 9.000 dolara na tekućem računu.

Spajić je decembru po stupanju na funkciju, primio 1.291 euro plate, a na tri tekuća računa ima nešto manje od 247.000 eura.

Spajić u izvještaju koji je podnio Agenciji za sprječavanje korupcije u zakonskom roku, navodi da je vlasnik određene količine elektronske valute bitkoin tržišne vrijednosti 150.000 eura.

Na dan podnošenja izvještaja, 31. decembra prošle godine, jedan bitkoin je imao vrijednost od oko 24.000 eura na međunarodnom tržištu. Ministar je dao dozvolu Agenciji za uvid u bankarske račune.

https://www.cdm.me/ekonomija/spajic...-eura-vlasnik-bitkoina-vrijednih-150-hiljada/

Pitanje je dal moze do 100k a i da dođe do tebe cifre to je nešto malo jace od 100% rasta na ovu cenu koju imamo danas ... tako da ja nebi tu cackao ima dosta ostalih kojo bi potencijalno mogli i vise uz manji rizik

Ne bih stavljao limit na btc tako nisko, ali da se mnogo više može zaraditi na altkoinima to je nesumnjivo.

Ipak, ne bih se igrao sa zecom, mnogo je ljudi pogorelo na njemu. Stare koine razmatrati samo ako se očekuje neki veliki event (trenutni primer je ADA). Svaki stari koin koji nije prešao ATH ima mnogo bagholdera koji samo čekaju da malo poskoči da bi izašli sa prihvatljivim minusom, novi svetlucavi koini nemaju taj problem.

Prvo je žurka bila na oracle koinima, pa rebase koinima, pa na farming koinima, onda polkadot, sada binance smart chain, sledeći može biti NFT prostor. Treba pratiti trend i uskočiti na vreme, nikog više ne zanima Zcash. Može on da pumpa, ali postoje mnogo bolje prilike.

Ne bih stavljao limit na btc tako nisko, ali da se mnogo više može zaraditi na altkoinima to je nesumnjivo.

Ipak, ne bih se igrao sa zecom, mnogo je ljudi pogorelo na njemu. Stare koine razmatrati samo ako se očekuje neki veliki event (trenutni primer je ADA). Svaki stari koin koji nije prešao ATH ima mnogo bagholdera koji samo čekaju da malo poskoči da bi izašli sa prihvatljivim minusom, novi svetlucavi koini nemaju taj problem.

Prvo je žurka bila na oracle koinima, pa rebase koinima, pa na farming koinima, onda polkadot, sada binance smart chain, sledeći može biti NFT prostor. Treba pratiti trend i uskočiti na vreme, nikog više ne zanima Zcash. Može on da pumpa, ali postoje mnogo bolje prilike.
To sam i mislio ipak je on bio dosta visoko i to je tačno da dosta njih čeka da izade kao sto sam ja to uradio sa ADA .. dobro hvala idemo na nesto drugo..

Jel te ja dobro razumijem kažeš da će početi prodavati pitam za ADA to je cardano jel nov sam u ovom?
Koliko razumijem ti ne bi ulazio u te priče meni je izgledao nekako obećavajuće

Jel te ja dobro razumijem kažeš da će početi prodavati pitam za ADA to je cardano jel nov sam u ovom?
Koliko razumijem ti ne bi ulazio u te priče meni je izgledao nekako obećavajuće
ADA (cardano) ima u najavi bitan događaj, a to je nova funkcionalnost u vidu nativnih tokena i pametnih ugovora (smart contracts). To se očekuje tokom marta i aprila, čime bi ada postala jednako funkcionalna kao ethereum, ali mnogo brža. Ja imam prilično dobar ulaz (ispod 10¢) tako da mogu da sačekam dok se taj release ne približi, jer očekujem "sell the news" momenat tj rasprodaju kada se dogodi, ali za onog ko sada ulazi je rizik dosta veći.

Gledajte da u projekat uđete na vreme, pre nego što svi krenu da pričaju o njemu.

Pitanje je dal moze do 100k a i da dođe do tebe cifre to je nešto malo jace od 100% rasta na ovu cenu koju imamo danas ... tako da ja nebi tu cackao ima dosta ostalih kojo bi potencijalno mogli i vise uz manji rizik

Bitcoin ti je sigurica digitalno zlato i store of value posle Tesle,Square, Microstrategy krenuce lavina velikih koji ce investirati u bitcoin kako bi zastitili svoju imovinu .Digitalno zlato je rodjeno ovo vam je prilika da ga jos uvjek jeftino kupite

Igra sa shitcoinima je velika kocka

ADA (cardano) ima u najavi bitan događaj, a to je nova funkcionalnost u vidu nativnih tokena i pametnih ugovora (smart contracts). To se očekuje tokom marta i aprila, čime bi ada postala jednako funkcionalna kao ethereum, ali mnogo brža. Ja imam prilično dobar ulaz (ispod 10¢) tako da mogu da sačekam dok se taj release ne približi, jer očekujem "sell the news" momenat tj rasprodaju kada se dogodi, ali za onog ko sada ulazi je rizik dosta veći.

Gledajte da u projekat uđete na vreme, pre nego što svi krenu da pričaju o njemu.
Pa da čitao sam nešto o tome ,ja nažalost zasad kupujem samo preko Coinmama jer sam iz BiH jedino sam kod njih uspio proći , a oni su prilično ograničeni u pogledu izbora valuta.Šta da se radi a u čemu je stvar sa etherumom i taj gas price to nisam uspio skontati i da li će on onda postati prevaziđen

Pa da čitao sam nešto o tome ,ja nažalost zasad kupujem samo preko Coinmama jer sam iz BiH jedino sam kod njih uspio proći , a oni su prilično ograničeni u pogledu izbora valuta.Šta da se radi a u čemu je stvar sa etherumom i taj gas price to nisam uspio skontati i da li će on onda postati prevaziđen
Kupuj od majnera a ne na menjačnici. Ethereum je dobra kupovina, ne menja se lider tako lako, a pre svega nauči kako funkcioniše metamask, posle nema ograničenja.

Kupis BTC na Coinmama pa prebacis na Binance pa tamo za BTC kupis sta ti volja

Mislim da iz BIH mozes kupovati i preko advcash direktno na binace

https://advcash.com/en/

Ljudska psihologija je cudo
Pre 2-3 godine kad je trziste bilo na dnu ,koliko puta sam govorio bliskim ljudima da investiraju a niko se nije obazirao a sada kad je sve otislo x puta svi zovu i hoce da ubace kes pitaju sta i kako.Sad kad im kazem da stanu i sacekaju bolje vrijeme za ulazak oni insistiraju
I jos nesto inetersantno ljudi vole vise da imaju 1000 tamo nekih govnjivih altcoina nego 0.0567 BTC

Ne razumiju BTC je u ovoj prici jedina sigurica ,kralj ,digitalno zlato ,65-70% trzista je BTC,veliki kupuju samo BTC ali ljudi opet hoce da kupuju tamo neke govnare

Kad se prokrene trend i trzistem zavlada pesimizam BTC ce da padne 20-30% a vecina altova ce nestati i nece prezivjeti bear market a vecina vas nece stici da izadje iz shitcoina ,ostacete vjeciti bag holderi

Zato ako nemate strpljenja i bas sada hocete ulazite ulazite u BTC a ako bas hoceteda se kockate sa altovima onda obavezno drzite ih na berzi sa podesenim stop loss nalogom

Dumb money psihologija.

Ljudi ne ulaze u kripto da bi na bikoinu zaradili x5, ulaze da bi se na brzaka obogatili, da ubace 100$ i izvade 200.000$. Jednostavno je tako, treba pregurati jedan bull/bear ciklus da bi se sazrelo i stvorila strategija. Većina izgori ulaganjem u šitove na vrhu i onda ih bear samelje, napuste sve i propuste priliku.

Nije lako, većina ljudi koja je ostala u kriptu nakon 2018 nije primetila da je bull počeo u proleće 2020, zato što su stari koini (koje su držali) stagnirali dok su neki novi koini rasli. Ja sam se relativno brzo opasuljio ali su mi ipak promakli glavni igrači (link, band, aave, polka), mnogi i dalje drže mrtve koine poput ETC, NEO, LTC koji takođe rastu ali realno nemaju budućnost.

Ipak, iako mi je većina vrednosti u BTC i ETH nikada neću nastupiti kao BTC maksimalista, iz pragmatičnih razloga - ovo je nov prostor, dešava se mnogo uzbudljivih stvari i altcoini mogu mnogo doneti, dok god ne dozvoliš da te pohlepa zaslepi.

Dumb money psihologija.

Nemoj tako druze Muadibe. Dok su banke placale kamate na depozite ja Crypto nisam ni gledao, nit' me je interesovalo sta radi tamo neki BTC.
Sad ulozis u onaj Swissborg PRO pare i dobijes debelu kamatu u dolarskom iznosu, pa kamatu na kamatu...
Dafina je davno umrala a tako i ti alternativni nacini ulaganja para. U kojoj banci da dobijes 20%+ p.A. na dolarski depozit? NEMA.

Nemoj tako druze Muadibe. Dok su banke placale kamate na depozite ja Crypto nisam ni gledao, nit' me je interesovalo sta radi tamo neki BTC.
Sad ulozis u onaj Swissborg PRO pare i dobijes debelu kamatu u dolarskom iznosu, pa kamatu na kamatu...
Dafina je davno umrala a tako i ti alternativni nacini ulaganja para. U kojoj banci da dobijes 20%+ p.A. na dolarski depozit? NEMA.
Ali odgovori mi iskreno, da li ti trenutno juriš 20% p.A. ili gledaš da napraviš 200x ove godine?

Ali odgovori mi iskreno, da li ti trenutno juriš 20% p.A. ili gledaš da napraviš 200x ove godine?
Ja gledam da hodlujem sto je vise moguce, i pomalo trgujem na dnevnoj bazi sa "polugom" x3.
Trenutno nisam merodavan, zato sto me usralo, ali bas...nerealno.
Pa sta da ti kazem kad mi je i onaj tunjavi MONA coin u medjuvremenu otisao na $2.82!!
Nece ovo moci ovako duge. Kombinujem sve i svasta. Najvise imam u akcijama.
Ali opet, nikad meni to ne bi na pamet padalo da jos uvek imamo u Germana dobri - stari " Schwäbisch Hall Bausparvertrag " koji je znao da dadne lepu kamatu + dugorocni kredit pod povoljnim uslovima. Svet se u mnogome promenio. Kod mene u Nemackoj mnogi to ni ne primecuju, i dalje drze pare u banci ( "Sicherheit zuerst" ).

Back