Muad'Dib
Buduća legenda
- Poruka
- 30.499
A to radiš tako što ignorišeš sve što ti kvari koncepcijuImam pravo da oborim njihovu argumentaciju kao fazana

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A to radiš tako što ignorišeš sve što ti kvari koncepcijuImam pravo da oborim njihovu argumentaciju kao fazana

Stvar je u tome što ako postoji samo 1 prosta izjava, onda niko ne može da te zavitlava.A to radiš tako što ignorišeš sve što ti kvari koncepciju![]()
Glupost. Ti si ta koja odbija da se udubi i da se bavi suštinom, ne ja.Tako nažalost da bi se shvatilo da je Bitkoin bezvredan treba držati oko 5 misli u glavi.
Vi za to nemate strpljenja.
Mnoge moderne stvari iz 2021, npr. neki fajl ili igrica od $1, su manje vredne od starinskih objekata (Boing star 20 godina od $50,000,000).Glupost. Ti si ta koja odbija da se udubi i da se bavi suštinom, ne ja.
A koja je suština koju ti odbijaš da prihvatiš? Suštinska vrednost svake valute je POVERENJE u nju.
Ti tvrdiš da vrednost valute može samo da bude zasnovana na starim osnovama - garanciji države ili fizičkoj upotrebnoj vrednosti.
To nije suština, to su samo postojeći, istorijski načini dobijanja vrednosti. Suština je poverenje, a do sada su ljudi imali poverenje samo ako neko jak (država) garantuje za vrednost ili ako je vrednost fizička, upotrebna (zlato, hrana). To jednostavno nisu jedini načini na koje se može dostići suština vrednosti (poverenje).
Živimo u 21 veku u kome dominira softverski kod. Najvredniji biznisi današnjice se baziraju na kodu i metkalfovom zakonu vrednosti mreže. Poverenje u kod nije ništa novo, to je najčistije moguće poverenje jer kod ne može da slaže, on radi onako kako je napisan. Bitkoin ispunjava zahtev suštinske vrednosti, jer je njegov kod izdržao test vremena, mreža konstantno raste i ne postoji single point of failure.
U dobu u kome softver dominira, bitkoin je najsigurnija valuta koja postoji, ima najbitniju suštinsku osnovu vrednosti - POVERENJE.
Mnoge moderne stvari iz 2021, npr. neki fajl ili igrica od $1, su manje vredne od starinskih objekata (Boing star 20 godina od $50,000,000).
Zato je fallacy reći to što ti insinuiraš: "OVO SU MODERNA VREMENA, SOFTVER BATO. A NE TE ČIČE IZ 1991!"
Ta reč Poverenje je preuzeta od ljudi koji vrednost dolara objašnjavaju Poverenjem.
Kao, zašto svi žele dolar kad je intrinzično bezvredan? "Pa... poverenje?"
Ali u stvari to nije tačan odgovor, i tu je ahilova peta kriptoa.
Ispostavilo se da se vrednost fiat valuta zasniva na poreskoj obavezi.Pa kad napišeš da nešto nije tačno, valjda treba da objasniš zašto nije tačno?
Ne, ti si jedan od onih što samo pravi buku, a bez pokrića.Muad Dib je argumentima dokazao da nemas pojma sto se ovoga tice.
Jer da si ti u pravu BTC bi vredeo 0 a ne 31.000 dolara.
Gde se "ispostavilo"?Ispostavilo se da se vrednost fiat valuta zasniva na poreskoj obavezi.
Znači nije potrebno da se sedi kući i "Ima Poverenje," nego je dovoljno da postoji tax u toj valuti.
I meni je to bilo nejasno (kako fiat radi), ali pre 4 godine me prosvetleo moj profesor monetarne ekonomije.Gde se "ispostavilo"?
Pa daj neki ozbiljan rad, ne rekla kazalaI meni je to bilo nejasno (kako fiat radi), ali pre 4 godine me prosvetleo moj profesor monetarne ekonomije.
Ironično, svega nekoliko meseci posle toga, kriptaši su počeli sa svojim besmislicama.
Znači baš su mi došli na volej![]()

Realne neće, jer su ovo cash settled, dakle oni se samo klade na cenu kripta, ne pipaju ga.https://www.hedgeweek.com/2020/12/16/293704/cme-group-launch-ether-futures-8-february-2021
@Muad'Dib kakve će posledice ovo imati po ETH i druge altove?
Evo upotrebi sledeću logiku.Pa daj neki ozbiljan rad, ne rekla kazala![]()
Koja je cena bitcoina?? Možeš li bliže objasniti kako to funkcioniše?stojim dobro imam 10 komada.
Svima preporucujem da ulazu u to jer ce za 5-10 godina jedan bitkoin vredeti par stotina hiljada dolara do milion dolara.
Ako više SAD ne bi uterivale porez, onda bi dolar otišao na nulu, to je tačno.Sada ti zamisli da sutra nastane haos u USA, nešto baš veliko.
Šta bi se dogodilo sa kursom dolara?

Verovatnoća da Bitkoin nestane je još slabija. Moć decentralizacije.Ako više SAD ne bi uterivale porez, onda bi dolar otišao na nulu, to je tačno.
Ali koja je verovatnoća da će "društvo kao takvo," tj. najbitnija zemlja da prosto nestane? Slaba.