Kriptovalute

Ja zgrabio AAVE jos onda kada sam vam pisao da tovarite na njega.

A videli ste. Nakon 7 dana i 10000 ulozenih mogli ste pokupiti 8000. Nakon 15 dana se moze pokupiti 20000+. Malo li je?

Dakle moja dojava nije bila shit. Rekao sam vam da ce bankari da tovare na tog konja. Nije se pokajao ko god je bacio nesto na njega. Sad treba li dici? Sve zavisi koliko zelis da pokupis.

Ovde si normalno uduplao ulog nakon samo 15 dana. Ako si ulozio jacu sumu onda mozes vec sada pokupiti fin kajmak. Ili si trkac na duge staze i volis bildati portfolio. Tako bih prepustio svakome da odluci kada ce se povuci. Sve zavisi od osobe do osobe.

Ako provalim jos nesto sto ce da buja ovako zakacit cu info ovde

Na ovo sam mislio:

misljah.JPG

Ide to do Novembra na $ 1,255.46 kaze drug Janko.
Nista ja to ne bi dirao.

Ma dobro, ali ko je uhvatio ovako nenormalnu oštricu.

Ej, 50% je bilo na 20-ak minuta.

Ništa ne gubiš u toj situaciji. Prodaš i uzmeš kad spadne. Pad može biti ogroman (u kojoj situaciji si zaradio velike pare) ili malen (u kojoj situaciji si opet zaradio siću, ali svakako nisi propustio tako idealnu priliku).

Ništa.

Kupiti po 1 dolar u svakoj sitnoj kriptovaluti. :D Ako propadne, nije strašno.
Lako je tebi i Muad'Dibu, vi trgujete coinom i pravite pare. Ja sam mator za to pa eto radim cisto kao "HODL" - kupim u cekam da poraste ili propadne.
Ja zivim u dve jurisdikcije ( dvojno drzavljanstvo AUT i DE ) gde se zarada iz trgovine kriptom progresivno oporezuje, pa koristim za te radnje Austriju.
Ovde ti oprezuju zaradu do 55% ako trgujes. Ako kupis kripto i drzis ga 365+ dana onda nema poreza zbog toga sto nisi "spekulisao" nego si samo neke svoje pare promenio u druge pare.

Evo danas sam kompletirao svoj neki "portfolio" koji cu da realizujem ne ranije od 26.01.2022, ako tada jos bude postojao Binace, Criptocoin i bitFlyer.
Kad HODL-ujes odna ti svejedno sta kupujes i/ili prodajes. Vi mora da pratite celu pricu, ja ne. Ja pojma nema ni sta radim. Razmisljam da nadjem ovde nekog "frilensera" da mi pokaze kako da saljem pare, kako da prima, kako radi onaj "Tresor". Jednom sam se zeznuo sa onim dugackim kodovima i svoje koine poslao negde u "nirvanu".
Ali sam imao i srece, negde krajem predprosle godine naletim na one japanske "kucice" DODGE i dok sam ljustio neko vino natrpam na njih $ 2K po 0,002
ja za taj akaunt vremenom i zaboravio. Slucajno nadjem cedulju gde sam notirao sifre acena tog 28.12.2020 otisla na $ 0,014!
Jbg. Negde dobijes, negde gubis.... Ko zna sta ce biti za godinu dana, izuzev:
1611587940419.png

Lako je tebi i Muad'Dibu, vi trgujete coinom i pravite pare. Ja sam mator za to pa eto radim cisto kao "HODL" - kupim u cekam da poraste ili propadne.
Ja zivim u dve jurisdikcije ( dvojno drzavljanstvo AUT i DE ) gde se zarada iz trgovine kriptom progresivno oporezuje, pa koristim za te radnje Austriju.
Ovde ti oprezuju zaradu do 55% ako trgujes. Ako kupis kripto i drzis ga 365+ dana onda nema poreza zbog toga sto nisi "spekulisao" nego si samo neke svoje pare promenio u druge pare.

Evo danas sam kompletirao svoj neki "portfolio" koji cu da realizujem ne ranije od 26.01.2022, ako tada jos bude postojao Binace, Criptocoin i bitFlyer.
Kad HODL-ujes odna ti svejedno sta kupujes i/ili prodajes. Vi mora da pratite celu pricu, ja ne. Ja pojma nema ni sta radim. Razmisljam da nadjem ovde nekog "frilensera" da mi pokaze kako da saljem pare, kako da prima, kako radi onaj "Tresor". Jednom sam se zeznuo sa onim dugackim kodovima i svoje koine poslao negde u "nirvanu".
Ali sam imao i srece, negde krajem predprosle godine naletim na one japanske "kucice" DODGE i dok sam ljustio neko vino natrpam na njih $ 2K po 0,002
ja za taj akaunt vremenom i zaboravio. Slucajno nadjem cedulju gde sam notirao sifre acena tog 28.12.2020 otisla na $ 0,014!
Jbg. Negde dobijes, negde gubis.... Ko zna sta ce biti za godinu dana, izuzev:
Pogledajte prilog 845882

Pa zato sam rekao po 1 dolar. Možda se nešto desi i sutra. Strašno malo verovatno, li barem si pokrio sve.

Koliko god da si mator, baciti 10-20 dolara nije nešto nastrašnije.

Nisam nista prodao a iskreno i ne prover1vam svako pet minuta. Mada se to moze inastalirati i da bude automatski ali ja volim ovako da klikam i donosim odluke live.

A u pravu si u vezi €. Trebas zasuti sicom sve te izuzetno jefitne. Baci po par € na njih. Ko zna mozda jedan pukna ovako +50000% u godini i tebi puna saka brade. To je kao da pecas sa izuzetno velikon mrezom. Na slepo ali nesto mozda i uleti. A ***** par stotina €. Na kakve se sve gluposti pare potrose u zivotu.

Ja sam kupovao bitcoin kada je bio i po 5-6000 doloresa. Ali sam se tada zezao, menjao za neke druge gluposti i to je bilo onako lupanje. Mislio sam da nemam vremena da pratim. Da sam bio ozbiljiniji mogao sam dici jacu sumu.

Nego ako si sta zaradio uz pomoc mog saveta onda ce biti red da me pocastis.

Nisam nista prodao a iskreno i ne prover1vam svako pet minuta. Mada se to moze inastalirati i da bude automatski ali ja volim ovako da klikam i donosim odluke live.

A u pravu si u vezi €. Trebas zasuti sicom sve te izuzetno jefitne. Baci po par € na njih. Ko zna mozda jedan pukna ovako +50000% u godini i tebi puna saka brade. To je kao da pecas sa izuzetno velikon mrezom. Na slepo ali nesto mozda i uleti. A ***** par stotina €. Na kakve se sve gluposti pare potrose u zivotu.

Ja sam kupovao bitcoin kada je bio i po 5-6000 doloresa. Ali sam se tada zezao, menjao za neke druge gluposti i to je bilo onako lupanje. Mislio sam da nemam vremena da pratim. Da sam bio ozbiljiniji mogao sam dici jacu sumu.

Nego ako si sta zaradio uz pomoc mog saveta onda ce biti red da me pocastis.

Bacio sam 1-3 na sve.

Polako za čašćenje, da vidimo da li će biti od Aave-a. :D Za sad minus.

Postoje berze koje ne traze nikakvu identifikaciju trejdera. Najveca medju njima je Binance. Tu mozes trejdovati do 2 BTC-a dnevno potpuno anonimno. To je vrednost od nekih 65.000 dolara trenutno.

Kompletna lista svih anonimnih menjacnica se moze videti ovde

https://coinsutra.com/altcoin-exchanges-without-kyc-aml/

Na zalost ove velike tipa Coinbase su u Americi a Amerika zeli da zaustavi i kontrolise trgovinu kripta pa oni traze sve zivo od podataka zato ih treba zaobilaziti u sirokom luku.

About Aave
Aave (AAVE) is an Ethereum token that powers Aave, a decentralized non-custodial money market protocol where users can participate as depositors or borrowers. Depositors provide liquidity to the market to earn a passive income, while borrowers are able to borrow cryptocurrencies in exchange for paying a variable interest rate.

Ako sam dobro razumeo Aave je ethereum token, market protokol koji omogucava korisnicima da participiraju kao depozitori i pozajmljivaci. Prakticno omogucava ljudima da budu duznici i bankari jedni drugima bez posrednika. Otuda i ovoliki rast. Verovatno ga pumpaju banke. To dodatno gura vrednost ethereuma gore jer on radi preko njihovog blockchaina. Meni dobro :)

Prakticno AAVE je SMRT ZA BANKE . Omogucava ljudima bez placanja poreza da pozajmljuju i daju pozajmice jedni drugima, bez ucesca banaka.

Tako npr nasa koleginica kriptomrziteljica @Bart Tamburix svoje dinare ili evre u banci moze da pozajmi trecim licima tako sto ce ih "orociti" u banci po fantasticnoj kamatnoj stopi od 0.5% godisnje efektivno kad se odbiju porezi. Onda banka uzme njene pare i da Ziki Moleru kes kredit sa kamatom od 20-30% . Profitna margina puta 20. Tim parama banksteri zive lagodno na grbacama miliona ljudi tako sto otimaju pare i stedisama i duznicima.

E sad kreatori AAVE-a su se setili da bi dobro bilo eliminisati banke u tim poverilacko poverenickim odnosima tako da @Bart Tamburix i Zika Moler mogu direktno preko tokena jedno drugom da pozajmljuju novac za daleko nizu/vecu kamatnu stopu. Zika moler zakljucava svoj kripto kolateral kao sigurnost da ce dug biti vracen. Cim nema posrednika @Bart Tamburix mesto 0.5% dobija 6.14% , a Zika Moler mesto po kamati od 20-30% pozajmljuje kapital za tri puta nizu kamatu od 6.14%

Jedina jebena stranka u celoj prici je @De_Sisti koji vise kao bankar ne moze da zivi na grbacama drugih , njegovo zanimanje polako nestaje i on se vraca na dedino imanje na Jelicu da kopa krompir jer nema druge alternative.

Mozda gresim ali ja sam tako sve to skapirao oko ovog koina. Genijalno resenje mora se priznati.

Flash loans attract investors
Another reason for AAVE’s recent surge is the growth of its flash loans.

Flash loans allow cryptocurrency holders to collatoralize their portfolio to fund other purchases or new crypto purchases. The loans also help investors utilize the value in their tokens without the need to sell see them and create a taxable event.

Since launching flash loans less than 12 months ago, more than $1.7 billion have been issued and it’s expected that this figure will increse as the crypto bull market progresses.

Moje misljenje je da iza ovog tokena stoje veliki igraci , menjacnice i banke one ga guraju , prakticno eliminisu potrebu za bankarskim sluzbenicima, za bankama kao posrednicima, smanjuju troskove poslovanja a na drugu stranu omogucavaju i stedisama da dobijaju vecu kamatnu stopu , i zajmoprimaocima da pozajmljuju kapital za nizu kamatnu stopu a istovremeno eliminisu mogucnost naplate osiguranja kredita jer niko ne moze da dobije zajam dok pre toga u aave appu ne zakljuca odgovarajuci kolateral.

Na taj nacin se eliminise citava jedna industrija u bankarskom sektoru a to su bankarski sluzbenici . Svi oni ce kad i ako ovo zazivi morati da menjaju profesije tj na okopavanje krompira.

Decentralizovane Finansije ti DeFI su buducnost.

Prakticno eliminise se posrednik tj posrednici u finansijama.

Bankari ce morati da zaduze motiku tip M-42.

U celoj prici svima je bolje osim samim bankarima.

Zato ga puse

2f0gdz.jpg

Poslednja izmena:

Back