Kriptovalute

Nije to do njega. Sve sada ide dole, i to značajno.

fall.JPG

Ovako značajni padovi, u domenu od ca. 10 odsto, vrlo su značajni i mislim da ovo može možda značiti da se vraćamo natrag na nivo pre ovog velikog skoka.

Ma nek ide i na NULU sto se mene tice... dok razmisljam dali da kupim, on raste.
Onog momenta kad sam ga kupio on krece da pada. Ko' baksuz neki. :evil:
Osnova svake berze je igra na emocije, ta je igra usavršavana 400+ godina. Kad osetiš paniku da će ti "pobeći" i da sigurno ide još dosta gore, e tada treba da se proda. Kada je crvenilo na berzi i niko nece motkom da pipne btc/akciju tada se kupuje. Emocije su ti neprijatelj, zbog njih se gubi novac na berzi.

Evo,sta misliš da sada bitkoin padne na tu 21w MA liniju koju pominjem, tj na 20.000$? Biće ti skip, počeće priče da ide na 10.000, možda i na nulu, niko neće želeti da ga kupi a zapravo bi to bio idealni trenutak za kupovinu.

Osnova svake berze je igra na emocije, ta je igra usavršavana 400+ godina. Kad osetiš paniku da će ti "pobeći" i da sigurno ide još dosta gore, e tada treba da se proda. Kada je crvenilo na berzi i niko nece motkom da pipne btc/akciju tada se kupuje. Emocije su ti neprijatelj, zbog njih se gubi novac na berzi.

Evo,sta misliš da sada bitkoin padne na tu 21w MA liniju koju pominjem, tj na 20.000$? Biće ti skip, počeće priče da ide na 10.000, možda i na nulu, niko neće želeti da ga kupi a zapravo bi to bio idealni trenutak za kupovinu.
Kripto nije moj fah. Ja sam ceo zivot trgovao fizicku naftu. Tu znam kad da kupim, kad da prodam. Kod kripta postoji izgleda neka drugacija logika.

Znači još jednom, ako uzmemo 2 najpoznatije vrste vrednosti proteklih par stotina milenijuma, zlato i dolar, i pitamo ljude na ulici zašto te stvari imaju vrednost, kako rade.

Iako je to stara stvar, većina ne bi imala pojma.

Posebno za dolar, preko 99% ljudi ne bi moglo da objasni kako to tačno dolar ima vrednost.

I sad, takvi "mozgovi" su dali sebi zadatak da osmisle "novi, još bolji novac, BTC."

Pa kako ćeš smišljati poboljšanje nečega što ne razumeš. To je kao da ja obećam bolji Ethereum a ne znam ni prvi šta je.

Tako da, iz tog razloga je njihov projekat Bitcoin greška, i bezvredna stvar. Napravili su grešku u izgradnji, jer se nisu ni razumeli u materiju.

Ali to ne sprečava zoomere od 17 godina da budu arogantni i pričaju kako je Čarli Manger budala itd.

Sada će ostati bez ijednog centa. Šalim se, otići će čak u dugove.

Poenta je da su mase samouvereno Arlaukale tada, a u stvari je pad od 90% bio iza ugla.
Mase su one koje uvek izgore na berzi, one su kontraindikator. Evo šta sam ja pisao decembra 2017:
Jesu budućnost, u to nema sumnje. Imam i ja lep, diversifikovan portfolio ali sam siguran da nam sledi bolan krah. Verovatno krajem godine, uz bearish period od više meseci.

Koliko god bi ja voleo da mi se vrednost portfolija ustostruči u narednih nekoliko godina, mnogo je verovatnije da će prvo pući ovaj trenutni spekulativni balon.

A kad se o kriptovalutama više ne bude galamilo po dnevnim novinama i forumima, e tad ću da uložim mnogo više nego što trenutno imam.

Back