Крипто тржиште

Aleksandar Manatonović

Uspeh Bitcoin-a se nikada neće ponoviti​

Od 2012. godine direktor i suosnivač prve kripto menjačnice u regionu - www.ecd.rs.Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, a 2016-te je završio i master studije iz oblasti digitalnih valuta, prve tog tipa u svetu, na Univerzitetu Nikozija na Kipru. Nakon toga i sam postaje vrlo aktivan u edukaciji drugih na temu kriptovaluta, pre svega kroz kurseve, gostujuća predavanja i nastupe u medijima i na konferencijama.Duboko veruje da je blokčejn revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.
Pa dobro, ***** BTC, moze li se ponoviti Ethereum? Ma i da nesto dodje na 100 dolara ja sam srecan, drzati pare i cekati i to je to. Mada, zaista me zanima da li na dnevnom nivou moze da raste a da nista ne radis vec samo cekas.

Pa dobro, ***** BTC, moze li se ponoviti Ethereum? Ma i da nesto dodje na 100 dolara ja sam srecan, drzati pare i cekati i to je to. Mada, zaista me zanima da li na dnevnom nivou moze da raste a da nista ne radis vec samo cekas.
Човек је рекао да се неће поновити ништа слично БТЦ, небитно који коин је.
Постоје трејдери који раде на дневном нивоу, али то је већ жешћа коцка.

Човек је рекао да се неће поновити ништа слично БТЦ, небитно који коин је.
Постоје трејдери који раде на дневном нивоу, али то је већ жешћа коцка.
Pa okej, zato i kazem ***** BTC, ali Ethereum je na 3k trenutno, ili Solana je 160 itd. NEsto tako je sasvim okej za ponoviti, da sanjam da ce Doge, kojih cu imati 1000, dodje za 10 godina na 100 dolara eto. Ili XRP, mozda je logicnije :super:

БТЦ јури ка 120к ... тренутно нови АТХ 119.281 $
Алткоини су успорени и не могу да понове врхове из маја, једино ЕТХ лепо напредује и поново је 3000$, што нисмо видели још од фебруара.
Добро напредује и XRP, вратио вредности из маја.

Sell in May and go away...
Нешто се пореметило, ја сам скоро све продао ових дана, дакле у јулу, јер у мају је била неутрална фаза, опоравак од fear фазе, а тек сада је наступила greed фаза и то је тек почетак похлепе, ако настави тржиште даље биће и крајња етапа екстремна похлепа.

Sell in July или фулај

Ja nešto blizu 3600 ADA, koje pazario na 26 centi, juče prebacio u nešto preko 7300 AXL i... već danas ADA odlepljuje sa cenom:fdlan:
Al biće to na kraju dobra trgovina.:ceka:
Па ти си ту добар бар 180% ? Само што је АДА последњи пут била на тој вредности од 26 центи у октобру 2023. Тако да то није преко ноћи.

Ја сам почео да тргујем тек крајем прошле године и онда сам крипто схватио као инвестирање на берзи, тако да нисам уопште знао за фазе страха и похлепе, па да сам углавном куповао у погрешно време. Онда сам просечне вредности успео мало да спустим, продајом на истим вредностима када сам и купио и после куповином на мало нижим вредностима, то је као рестартовање просечне цене или тактичко снижавање просечне цене. Није било лоше, успео сам да смањим за 10-20%, како где.
То ми је помогло да не будем у минусу, јер сам био у дебелом минусу, успео сам у једном тренутку будем на нули, а онда сам на крају ушао у неки плус од можда 5-10% добити на укупну уложену суму, што није лоше, јер сам ипак учио све ово време.

Сада пошто сам продао скоро све, оставивши само нешто мало БТЦа као нешто што једино доживљавам као дигитално злато, остаје да чекам bear односно fear период када ћу почети са куповином.

Нешто се пореметило, ја сам скоро све продао ових дана, дакле у јулу, јер у мају је била неутрална фаза, опоравак од fear фазе, а тек сада је наступила greed фаза и то је тек почетак похлепе, ако настави тржиште даље биће и крајња етапа екстремна похлепа.

Sell in July или фулај
Ja nikad ne prodajem više od 20%, ako ovo nastavi nagore mogao bih da prodam sledećih 20% btc do 130k

Па ти си ту добар бар 180% ? Само што је АДА последњи пут била на тој вредности од 26 центи у октобру 2023. Тако да то није преко ноћи.

Ranije sam uzeo, kraj 2022. I neki sitan kusur ostao s početka 2021.
A ne zanima mene tih 180% da je za izlaz, uradio bi to kad je ADA bila preko dolar. Sad mi je ulaz u AXL nešto ispod 13 centi, a njemu je atl oko 27 centi. Ove godine je više puta preskakao ADA sa cenom, siguran sam da će se u nekom trenutku makar izjednačiti, čekam tako meki momenat sad. Ili, ako bude povoljnije, prelaz u Sonic il slično.

Ја сам почео да тргујем тек крајем прошле године и онда сам крипто схватио као инвестирање на берзи, тако да нисам уопште знао за фазе страха и похлепе, па да сам углавном куповао у погрешно време. Онда сам просечне вредности успео мало да спустим, продајом на истим вредностима када сам и купио и после куповином на мало нижим вредностима, то је као рестартовање просечне цене или тактичко снижавање просечне цене. Није било лоше, успео сам да смањим за 10-20%, како где.
То ми је помогло да не будем у минусу, јер сам био у дебелом минусу, успео сам у једном тренутку будем на нули, а онда сам на крају ушао у неки плус од можда 5-10% добити на укупну уложену суму, што није лоше, јер сам ипак учио све ово време.

Meni svaki izlazak u stable unosi težak popizditis, par puta odradim dobro i onda anuliram to s jednim lošim potezom. Ovi direktni prelasci iz coina u coin da bi im se uvećao broj su za mene dobitna kombinacija. Bar je tako za sad.

Сада пошто сам продао скоро све, оставивши само нешто мало БТЦа као нешто што једино доживљавам као дигитално злато, остаје да чекам bear односно fear период када ћу почети са куповином.

Ja sam idalje ubeđen u alt sezonu, kod mene nema prodaje do daljnjeg. Očekujem to za poslednji kvartal ove godine, najdalje prvi iduće.

Ja nikad ne prodajem više od 20%, ako ovo nastavi nagore mogao bih da prodam sledećih 20% btc do 130k
Ја сам у неколико етапа продао сав ЕТХ и АДА, a овам мем shiba inu сам само чекао да га откачим по куповној цени и ту сам на нули.
БТЦ сам имао највише па ми је остало да чекам на 135к.

Meni svaki izlazak u stable unosi težak popizditis, par puta odradim dobro i onda anuliram to s jednim lošim potezom. Ovi direktni prelasci iz coina u coin da bi im se uvećao broj su za mene dobitna kombinacija. Bar je tako za sad.
Радио сам и ја то.

Ja sam idalje ubeđen u alt sezonu, kod mene nema prodaje do daljnjeg. Očekujem to za poslednji kvartal ove godine, najdalje prvi iduće.
Мени се највише свиђа волатилност ETH. Maрт и посебно април су били дно bear сезоне и од тада до сада, када рачунамо да је увелико булиш, ЕТХ има распон од 145 %, док је БТЦ имао раст од 63%, АДА 49%.

Trebalo mi je 6 godina i vađenje profita da bi naučio da se osećam komforno u stablecoinima.

Ako se ne osećaš prijatno izvadi neki profit i potroši ga na nešto opipljivo, smanjiće ti stres.

Back