Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Po novom zakonu svako lice starije od 16 godina mora da poseduje i nosi lk.
Jeee l?!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po novom zakonu svako lice starije od 16 godina mora da poseduje i nosi lk.

Nije punoletan pa su roditelji odgovorni za njegove prekršaje.
Stigne danas poziv za sina iz centra za socijalni rad, da obavezno dođe na razgovor sa roditeljima u određeno vreme.
Još dve nedelje ima do punoletstva pa je procedura takva, verujem. Pokušavam da saznam šta se desilo, on nema pojma da je bilo kakav problem ikad napravio. Verujemo mu jer osim poroka vezanog za internet nema drugih, ne pije, ne puši, ne drogira se, retko izlazi i to sa komšijskim vršnjacima sličnih karakteristika. U školi je od najboljih.
Potegnemo veze kako bi saznali o čemu se radi...
Ovako: protiv njega je pokrenut prekršajni postupak jer jednoim prilikom, dok je sa društvom šetao parkom, nije imao kod sebe ličnu kartu. I on, papan, rekao im pravo ime i prezime (više sam ljuta na njega što se nije snašao, nego što nije nosio lk)
Sad se ja pitam, da li ova država stvarno nema koga više da kažnjava i sa kim da se sudi, nego pokreće postupke protiv maloletne dece.
Kažu, verovatno će biti samo opomena jer nije kažnjavan do sad, a može biti i novčana kazna, što mi je verovatnije jer, neko treba da plati i taj postupak koji je pokrenut, jel da ?
A pri tom, ne verujem ni da ćemo se mm i ja iskontrolisati te da nećemo sasuti svašta sudiji u lice povodom glupog postupka, pa će možda biti i poneka kaznica i za nas.
Ja ceo život šetam bez lične karte. U njegovim godinama sam posedovala onu od bombardovanja, što smo vadili sa 14 da ne bi neko slučajno emigrirao iz ove divne zemlje, kad je prošlo 5 godina još 3 sam išla sa isteklom unaokolo. U julu ove godine sam izvadila sve potrebne papire (i platila takse kao ogroman broj ljudi) za novu ličnu kartu jer je stara dobila čudan rok važenja od 4 godine, nekoliko meseci i nekoliko dana. Onda je dačić rekao da stara važi 10 godina jer je ovo što su uradili kriminal. Zanima me, pošto je zakon jasan i pošto je u ovoj zemlji sve po zakonu i pošto si ti eto fer i smatraš da svako treba da plati svoje, ko će da ide u zatvor za ubiranje novca za pomenuto vađenje dokumenata jer kad se sve sumira neko je skupio gomilu novca koji narodu nije vraćen?Nije imao ličnu kartu kod sebe.
Dakle, treba da plati kaznu koja je odgovarajuća za taj prekršaj.
Vrlo prosto.
msm pitam jer vidim da se razumeš.
Pa romi bese ne moraju da imaju licnu kartu, sta cemo sa njima?
Sve je to samo sprega drzave i vladara. Daj caru carevo nazalost je uvek najpametnije

pa ne znam dal je zvanicno ili ne, ali sam citao u novinama da im ne traze ni karticu za bus, ni licnu kartu. tj sumnjam da bi uopste i mogli da je izvade jer nemaju rezidencijuKako to da ne moraju? Prvi put čujem.
Ako je tako, onda...![]()
pa ne znam dal je zvanicno ili ne, ali sam citao u novinama da im ne traze ni karticu za bus, ni licnu kartu. tj sumnjam da bi uopste i mogli da je izvade jer nemaju rezidenciju
Ne vidiš komentar?
To što ti ceo život ideš bez lične karte i što si 3 godine imala nevažeću je tvoj problem. Kada bi te udarili po džepu počela bi da je nosiš, verovatno.
To je komentar.
To nije komentar. To je digresija.
"Neće me nikada udariti po džepu jer me neće nikada ni zaustaviti na ulici (kao što nikada i nisu), zato što sam žensko koje liči na devojčicu."
To je komentar.
Dodatak komentaru je: "Zato me kotrolori spopadaju serijski".
Mišljenje: "ceo događaj je najobičnija diskriminacija jer se svaki dečak koji šeta sam u ekonomski dostupnoj garderobi tretira kao kriminalac".

To nije komentar. To je digresija.
"Neće me nikada udariti po džepu jer me neće nikada ni zaustaviti na ulici (kao što nikada i nisu), zato što sam žensko koje liči na devojčicu."
To je komentar.
Dodatak komentaru je: "Zato me kotrolori spopadaju serijski".
Mišljenje: "ceo događaj je najobičnija diskriminacija jer se svaki dečak koji šeta sam u ekonomski dostupnoj garderobi tretira kao kriminalac".

Ja ne znam što postoje ljudi poput tebe. Ili si došao da na glup način prozivaš ili si zaista običan seronja koga svi u okolini uglavnom izbegavaju.Komentar i digresija nisu dva suprotstavljena pojma.
U ovom slučaju si ti napravila digresiju jer si se udaljila od početne teme i pokrenula pitanje o "ubiranju novca" (iako to što ti navodiš nije krivično delo, niti će ikada biti, niti treba da bude).
Ne znam zašto uopšte postoji ova tema. Kako bi se neko žalio što mora da poštuje zakon?![]()
Ja ne znam što postoje ljudi poput tebe. Ili si došao da na glup način prozivaš ili si zaista običan seronja koga svi u okolini uglavnom izbegavaju.
Digresija i komentar su prilično suprotstavljene stvari, i to na više načina.
Otkrij nam toplu vodu kako se zakon mora poštovati a onda dodaj komentar "Ne čudi, obzirom na to u kakvoj državi imamo."
Šta god to značilo.
Baš si pametan. Samo mudrosti prosipaš.