Kremansko prorocanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zlatno doba srbije ...

• tek dolazi

• je proslo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma bre to je glupost. *** covjek lupao nesto.
mogu i ja reci

2980.god Predsednik Crne Gore milo djukanovic skinut sa vlasti :)
5687. god srpski kosmonauti po prvi put sletili na mjesec :) dok su Amerikanci i Rusi sletili na sunce :D
ajde bre covek lupi nesto i ako pogodi on je sada neki.

Poslednja izmena:
:hahaha:
2069 Makedonija će imati problema sa Iranom...
:hahaha:
Pa kolko ja znam dotična je već pogazila dotičnog te godine,samo BC...
:cool:
Španija sa Baskijom ima problem već 300 godina...
Sa svinjskim organima se ODAVNO eksperimentiše,i PRIMJENJUJE kao pomoć...
Dalje nema smisla kucati...
:cool:

Otvoreni um nije isto sto i naivni um.
Recimo, ja imam otvoren um, ali to ne znaci da ce isti progutati svako srnje koje teoreticari zavera ovde napisu, a koje je cisti apsurd.
Alles klar, du dumkopf? HAhahhahahahaha..

Ti si najnaivniji um koji sam ikad sreo. Verujes bezuslovno u sve sto cujes na TV-u, kao i u ono sto si naucio od starijih cika.

Sad je navodno pronadjena i "Izgubljena knjiga" za koju jos nije dokazano da je njegova. Uglavnom sve sto je "predvideo" rekao je jako misticno tako da moze da znaci 100 stvari. Evo, npr. postoji jedna slika gde papa drzi dvostruki krst, na dnu je vatra a pritom su mu neke zene okrenule ledja. I po tumacenju dupli krst predstavlja kabalu, dno je gde smo mi i u vatri je sto predstavlja rat. o.O (WTF?! al nema veze) Takodje se za one zene smatra da je to znak sukoba zena i Vatikana i da ce V. zbog diskriminacije zena biti uzdrman.

TA SLIKA MOZE DA SE PROTUMACI NA 1000 NACINA, A DOKON UM JE DOKON UM.

Nisam bas siguran da je Nostradamus predvidjao...

Heheheh, pa nisam ni ja citao, keva je.U svako m slucaju ne verujem da ce biti smak sveta 2012.Sto se tice 2012, tada sunceva aktivnost dostize vrhunac, i bice mLogo elektromagnethin oluja sa Sunca, tako da ce svi uredjaji koji rade na struju bitu u opasnosti da budu sprzeni.

Zavisi kako zamisljas smak sveta, ako svi elektricni uredjaji budu sprzeni onda to i jeste svojevrstan smak danasnjeg sveta i o tome treba razmisljati kao o novom pocetku, kad ce se covek vise orijentisati na duhovno nego na materijalno. A mozda je smak sveta odvajanje zita od kukolja...

Zavisi kako zamisljas smak sveta, ako svi elektricni uredjaji budu sprzeni onda to i jeste svojevrstan smak danasnjeg sveta i o tome treba razmisljati kao o novom pocetku, kad ce se covek vise orijentisati na duhovno nego na materijalno.
Nece, poubijace se oko preostalih resursa. Seti se sta si rekao, NAJGORA ZIVOTINJA

Žito od kukolja ne odvaja se u ovoj dimenziji.
Toliko.

Kad bi samo znao sta sve rizikujes ovakvim zivotom..

ljudi,ja u to verujem do nekih granica normale,pre neki dan sam na nekom sajtu gledao prorocanstva one bugarke baba vange,sve je poredjano sto je ona prorekla,imate godinu i dogadjaj u toj godini,to je strasno sta je sve prorekla mada cisto sumnjam da ce se to obistiniti,al ajde...

ljudi,ja u to verujem do nekih granica normale,pre neki dan sam na nekom sajtu gledao prorocanstva one bugarke baba vange,sve je poredjano sto je ona prorekla,imate godinu i dogadjaj u toj godini,to je strasno sta je sve prorekla mada cisto sumnjam da ce se to obistiniti,al ajde...

Buducnost je onakva kakvu je sami stvorimo (ili drugi to rade?) a sudeci po proslosti lose smo radili taj posao i uskoro stizemo do kraja tocka vremena... Bitno je delati a verovanje je pocetak, ali sad je kasno...

Poslednja izmena:
Nisam bas procitao sve komentare na ovoj strani, ali bih i pored toga zeleo ensto da kazem u prorocanstvima.
Vremenom, price o Tarabicima, a posebno o Nostradamusu dobijaju sasvim drue dimenzije.dodaje se , slaze, izmislja, ulepsava..........Ispada kako su sve pogodili, ili blizu toga.
Da bi bili sto precizniji u oceni njihovog "dela"(pre svega mislim na Tarabice), treba se vratiti u njihovo vreme, i pogledati sto vis eizvornih zapisa.
Jedan od takvih je knjiga Kazimirovica"Obicaji i verovanja u Srba i Kremansko prorocanstvo."
Knjiga je stampana 1937. pisana je neobicno savremenim recnikom i nadasve u njoj se govori prakticno iz prve ruke o kremanskom prorocanstvu, jer je Kazimirovic licno zapisao ono sto mu je govorio prota Zaharije, kojem su prorocanstva govorili Tarabici.
Knjiga mi je bila u rukama(mogao bih opet doci do nje bez problema, ako zelite da vam prepisem poglavlje o Kremanskom prorocanstvu), i nisam stekao neki specijalan utisak o prorocanstvu, iako bih ukoliko je ispravno trebao ,posebno posmatrajuci godinu kada je sama knjiga stampana(nevezano kada su prorocansta izgovorena, knjiga je stampana pred drugi svetski rat i postoji bas ta distanca do danas gde moze da se proveri valjanost prorocanstva.

Čitala sam knjigu "Nostradamusova proročanstva" i prilično je zanimljiva, iako ima dosta mesta za koje nisam znala šta treba da znače u budućnosti.
Po mom mišljenju, Nostradamus je bio samo pametan čovek, koji je mogao da zna otprilike šta bi se moglo desiti kroz 1000 godina, i to pisao tako nejasno da bi se svaka strofa
mogla protumačiti kao drugi događaj. :rtfm:
Pa svako može sada da "prorekne" da će kroz 1000 godina biti normalno da ljudi idu na Mars...da će se desiti još...3 velika rata itd... ;) :D

Poslednja izmena:
Ne znam da li je u ono vreme postojala stamparska tehnika, ali sam siguran da se prepisivanje i dalje dugo odrzalo. Svako je kasnije pomalo editovao text, prilagodjavao i na kraju kad se sve sagleda ispade covek u pravu. Znaci sve je stvar MARKETINGA !
Maher je strucno predvideo ljudska ponasanja ( cudna mi cuda ) a klimatske promene i sl. nista, posto nije bilo podrske u naucnim saznanjima. Ali koga to briga, kad ljudi hoce u nesto da veruju treba im samo ponuditi ono sto zele da cuju. Prc !

Back