KREDITI

Sta mislite po pitanju nevidjivog novca tj. kredita

• Za kredite

• Protiv kredita

• Neodlucan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ovako
moja majka se nalazi u stranoj drzavi duze vreme
ima preko 75 godina
i penziju u Srbiji
Da li i pod kojim uslovima moze da uzme penzionerski kredit od 3000 e
ako bi polozila depozit od 800e..
Da li ja to mogu da uradim umesto nje.tj ,koji papiri su mi potrebni za to
sa apostilom...sta?
punomoc za??

Pojedinac je otplatio polovinu stambenog kredita,a banka odlazi u stecaj.Sta biva sa dugom zajmoprimca,da li dospeva na naplatu u celosti?
U principu kada se nad firmom otvori stecajni postupak istog momenta dospevaju na naplatu sva njena potrazivanja.

Ne posedujem ugovor.Od mene je telefonom zatrazeno misljenje,ali mislim da je kupac stana dobrovoljno isplatio ostatak duga.No,pitanje je principijelnog karaktera,jer ce u buducnosti biti dosta takvih slucajeva.Gledao sam na internetu propis o stecajnom postupku,ali nisam nasao odredbu koja ovo blize regulise.Moguce je da se primenjuju i propisi o bankama?
U principu znam da stecajni postupak nebi trebalo da se odugovlaci kao sto je to,inace,cest slucaj u Srbiji,pa i kada je rec o bivsim drzavnim bankama.

Баш гледам Закон о стечају банака и друштава за осигурање и не изгледа ми да стечај проузрокује доспелост обавезе по основу одобреног кредита.

Molim za pomoć ako neko zna ;hteo bi da založim kuću gruntovno upisanu na zajedničkoj parceli sa komšijom. U jednoj banci sam platio procenitelja 100eur da proceni kuću ali su me odbili sa obrazloženjem da kod njih u banci prihvataju samo jednog vlasnika parcele.Krenuo sam po drugim bankama i naleteo na isti odgovor nek izadje procenitelj pa kad prikupljeni materijal prikupimo poslaćemo na razmatranje i dobicemo odgovor. Dali neko zna šta da radim da i dalje bacam pare proceniteljima ili da saznam možda i preko forumaša ko se to pita dali ta hipoteka može da prodje ili ne,

Немој бацати новац на нове процене вредности. Ако ти је ту прву урадио овлашћени проценитељ, онда је она за банку довољна (валидна је три године).

Ситуација са парцелом и кућама је мало сложена. Моје мишљење да ће ти требати две заложне изјаве, или две ставке на једној заложној изјави и то:
1) заложна изјава тебе и твојих укућана за КУЋУ
2) заложна изјава тебе и комшије за парцелу

Нисам сасвим сигуран, али мислим да упис хипотеке на парцели не значи аутоматски упис хипотеке и на све непокретносит на тој парцели (чисто због евентуалне бојазни комшије). Али то треба проверити. У сваком случају, парцелација постојеће парцеле би била дугорочно решење (што је могуће, уколико би мања од две нове парцеле била већа од 3 ара), не само због кредита, већ уопште (причам из личног искуства).

Treba da uzmem auto kredit, tj. kredit za polovni automobil. Neke stvari mi nisu jasne:
1. Sta znaci nominalna kamatna stopa a sta efektivna?
2. Sta mislite da li je bolje uzeti auto kredit ili gotovinski kredit?
3. Da li je neko skoro uzimao auto kredit, da mi predlozi gde su najmanje kamate a da ne mora da se prebacuje racun kod njih?
4. Da li je bolje uzeti na lizing ili kredit?

U pitanju je polovan auto 2007. godiste, meni bi trebala razlika od nekih 3000e ostatak bi platila kesom.

Žalosno je što se u Srbiji stečaj poistovećuje sa likvidacijom preduzeća, stečaj ili konsolidacija , reoganizacija, oporavak stečajnog dužnika u zrelim ekonomijama
često dolazi do oporavka, čak dosta banaka nude određena kreditna rešenja za poravnanje dugova gde je garant obično država...
Srpska praksa i praksa zemalja u komšiluku stečaj podrazumeva kao svršenu stvar... Što se tiče stečaja banaka u Srbiji, sve je vezano sa političkom podlogom
najbolji primeri su Beobanka i Astra Banka...

Treba da uzmem auto kredit, tj. kredit za polovni automobil. Neke stvari mi nisu jasne:
3. Da li je neko skoro uzimao auto kredit, da mi predlozi gde su najmanje kamate a da ne mora da se prebacuje racun kod njih?

U pitanju je polovan auto 2007. godiste, meni bi trebala razlika od nekih 3000e ostatak bi platila kesom.

Uzeti kredit da bi se kupio polovni auto? GREŠKA U STARTU!

Ukratko samo: gledaj efektivnu stopu za kredit - to ti kaze koliko ce da vratis preko onoga sto uzmes. Efektivna stop bi trebala da ukljucuje svakakve takse *za odobrenje kredita, za administraciju kredita, osiguranje kasko, zivotno osiguranje, itd.) Ovaj link nije los, ali ne znam koliko je tacan pa treba na sajtu svake banke ili u banci saznati tacne kamatne stope:
http://www.kamatica.com/stanovnistvo-krediti/auto-krediti_eur/sort-eks_klijenti

Bezveze je to sto su svi krediti u evrima, a plate u dinarima, i to sto kurs skace, tako da je tesko predvideti kolika ce rata biti za godinu dana, a kamoli za 3-5-7 godina. Jedini nacin je da se plata prima u evrima u Srbiji sto je (ne)moguce!?

POTREBNA POMOC

Jel moze neko da mi izracuna (a i objasni kako se racuna) na 150.000evra sa kamatom od 4,07% godisnje koliko mu to dodje u novcu 4,07% godisnje
Ja znam da racunam glupe procente sto se tice snizenja i promocija ali ovo mozak mi neradi uopste

hvala unapred

POTREBNA POMOC

Jel moze neko da mi izracuna (a i objasni kako se racuna) na 150.000evra sa kamatom od 4,07% godisnje koliko mu to dodje u novcu 4,07% godisnje
Ja znam da racunam glupe procente sto se tice snizenja i promocija ali ovo mozak mi neradi uopste

hvala unapred

150.000/100x4,07=6.105e

jel tako ljudi ????

Back