KREDITI

Sta mislite po pitanju nevidjivog novca tj. kredita

• Za kredite

• Protiv kredita

• Neodlucan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Na tih 6.105 € ide dole još 10% na ime poreza i dažbina , ja mislim koje se mora platiti državi za štednju.

MA jesam ja racuno dobro to mi je bitno a ovo sto ide na to nista ne pitaj .....ovi krediti su cista pljacka naroda ...isti narod koji se zaduzuje na racun svoje dece da bi spasao te banke

Poslednja izmena:
nesto sam istrazivao i gledao, stavljanje na papir, razmisljanja... i nakon svega ispostavilo se da je povoljnije uzeti lizing nego podici kredit... i tako kupih polovan automobil....

Može li mi neko objasniti način obračunavanja kamate na kredite? Recimo keš kredit od 200 000din, piše da je kamata 30% na godišnjem nivou? Kako se sad to računa? Recimo da ga uzimam na tri godine.

ovde mozemo samo grubo da ti preracunamo...najbolja varijanta ti je kao sto je vec neko ovde napisao da odes u dve tri banke koje su ti najblize i pitas koji iznos ukupno treba da platis posle tri godine ako sada pozajmis 200000.....to ti je najbolji nacin....jer sve one imaju po neku zackoljicu

Treba da uzmem auto kredit, tj. kredit za polovni automobil. Neke stvari mi nisu jasne:
1. Sta znaci nominalna kamatna stopa a sta efektivna?
2. Sta mislite da li je bolje uzeti auto kredit ili gotovinski kredit?
3. Da li je neko skoro uzimao auto kredit, da mi predlozi gde su najmanje kamate a da ne mora da se prebacuje racun kod njih?
4. Da li je bolje uzeti na lizing ili kredit?

U pitanju je polovan auto 2007. godiste, meni bi trebala razlika od nekih 3000e ostatak bi platila kesom.

Malo je čudno uzimati kredit za polovno vozilo. :)

Postoje krediti i za polovna vozila, stvar je procene da li se isplate iz sledećih razloga:
Neke banke obavezno traže kasko što je dodatni trošak, kao i starost vozila u trenutku otplate poslednje rate ne sme da bude starija od 96 meseci.
Obzirom da ti je željeno auto već staro 60 meseci, ostaje ti maksimalno tri godine roka za otplatu kredita.
Kod nekih banaka kasko se ne traži već neki drugi elemnti obezbeđenja npr. žirant i slično.
Obično, kamate na te kredite su preko 20 % što i nije neka prednost.
Najbolje rešenje je da napraviš malu prevaru, a to je da uzmeš neki subvencionisani potrošački kredit gde je maksimalni period otplate 36 meseci, i grejs period od godinu dana.
Kamata oko 7%, krediti služe za kupovinu roba domaćeg porekla, nameštaj, građevinski materijal i slčno, bitno je da nađeš nekog paušalca koji će ti za minimalnu naknadu dati gotovinu.:)
Ako te zanima više pošalji pp.

Kada počnete da razmišljate i kreditu, najbolje je da podjete u banke, popričate sa bankarima izlažući im svoju ideju i želju i nakon toga zatražite preračun anuiteta za željeni period, sumu, učešće itd. Bankari začas to urade u programu i odštampaju vam ili zapišete. Na anuitetnoj listi imate posebno iskazanu glavnicu a posebno kamatu i naravno ukupan mesečni iznos koji trebate da platite. Kada stavite u odnos ukupan iznos kamate i glavnice videćete koji je to procenat kamate na glavnicu koji trebate da platite za ceo period vraćanje kredita. Onda uporedite banke. Naravno, uzmite u obzir i razne druge uslove koji su različiti od banke do banke.
Mi smo uzeli kredit za nov auto (ćerin) uz želju da ga što pre otplatimo, dakle, maksimalno opterećenje muževljeve zarade smo tražili, i samo jedna banka je davala do 50% opterećenja plate za nabavku pokretnosti dok je kod svih ostalih bilo 30%.

Poslednja izmena:
Imam par pitanja, o, dragi ljudi. Uzeh revolving kredit pre 4 godine i placao sam kamatu na iskoriscen (celokupan) iznos, al' im ne vratih ni evra od glavnice. Nakon jednog produzavanja (koje je na svake 2 godine), uz zHiranta, naravno, htedoh da se prebacim na dugorocni, da uz izvesnu kamatu otplacujem i glavnicu. Htedoh i da umesto ziranta stavim kucu pod hipoteku, gde mi oni rekose da mozda ni to nece biti potrebno, zbog redovnosti isplacivanja rata i izmirivanja obaveza. Medjutim, proslo je neko vreme, dobih jedno upozorenje od majke banke u Bg (nisam iz Bg), ja prijavih ovima u svojoj banci (EFG je u pitanju), oni mi rekose da ne brinem, to je 'pro forme'. Zatim, opet posle nekog vremena iz moje banke mi javljaju da mora hipoteka, i da moram da uplatim 550evra na ime dolaska 'analiticara' ili kako vec se strucno zove, sto slika i revidira hipotekarno stanje. Zvao sam, zalio se, i oni rekose kako ne mora toliko da se uplati, moze oko 220evra, sto sam cutke prihvatio. Sredili smo sve, uplatih, dosao taj REVIDER, i utvrdise da moram legalizovati iza kuce objekat, sto i uradih naknadno. U medjuvremenu opet upozorenje od banke, kako mi se dug povecao na oko 18 000 evra uz kamate zbog neplacanja na vreme celokupnog iznosa (a i zbog kursa)- (u tom periodu od 2 meseca koliko je sve trajalo, a vecina vremena je prosla na njihovoj 'obradi mog kredita', platih dve 'rate' od po 40 000, mozda bi bilo vazno da napomenem). Opet zvao, ovi iz 'moje' banke rekose kako je i to pro forme. Danas, 3 nedelje nakon svega ovoga, zovu me i obavestavaju kako je neophodan i zirant, pored hipoteke... Mogu li oni da povecaju glavnicu na ovaj iznos u toku njihove sporosti u radu na odobravanju mog 'novog' kredita i imaju li pravo da me zabavljaju ovako?! Hvala na odgovoru.

ovako
kako se moze uzeti kredit za penzionera a da penyioner nije u zemlji
naime
ako neko ima ovlascenje da podize penziju
na koji nacin moze uyeti kredit na tu istu penziju
..da li treba posebno ovlascenje ili nesto drugo
_

Zelim da uzmem kredit 2500 eura a depozit je 30 posto iz sredstava kredita.koliko meni banka daje novca to mi malo nije jasno?

ako tebi treba 2500e onda ti toliko daje, ali otplacujes 3400e, pa ti je tih 800 i nesto evara na stednji i podizes kada otplatis kredit. Ako ne mozes da placas veci kredit od 2500e onda ti je kredit toliko na racun ti ide 1700e a na stednju 800 racun je priblizan u 100tinjak evara.

jel ovde neko cuo za ustedi pa kupi
svi koi su uzeli kredit (zelenaski su svi)a ima imalo pameti posle se lupo po glavi
ko je uzo u svajcarcima taj je stigo i unuke da zaduzi(a ide i dalje)

Divna je ona reklama za jednu banku,kao sve moze,nasmejana sluzbenica,stranka odusevljena,sve moze za dva sata ali nigde ne kazu da ako uzmete 2000e vracate 3700e...tako da...moze? Ne moze!!!

jel moze neko da mi kaze u kojoj banci je moguce podici kredit za izgradnju kuce od 20 000 e ,vlasnik sam placa I posedujem nekretninu u unutrasnjosti koja vredi 30 000e ,na zalost plata mi je minimalna ali stalna I iznosi 22 000din
hvala

Back