KREDITI

Sta mislite po pitanju nevidjivog novca tj. kredita

• Za kredite

• Protiv kredita

• Neodlucan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Smena vlasti je lekovita i blagtvorna, deluje osvežavajuće i podmlađuje. :) Jeste da nam je i opozicija nikakva, ali bitno je da vlast bude lako smenjiva. A vremenom će se već profiltrirati kvalitet. (Ili sam ja možda preveliki optimista?!) U svakom slučaju, onaj kome je zaista cilj:

- Smanjenje poreza koji plaćaju poslodavci
- Iskorenjivanje sive ekonomije i korupcije
- Nezavisno sudstvo
- Reforma državnih preduzeća i državnih ustanova
- Reforma Penzijskog osiguranja
- Reforma zdravstva

Imaće moju podršku.
Sve je to lepo, ali, politicari mogu da promene nazad taj zakon za godinu dve ako im neodgovara, i da se donese.
Prvi korak je da se donese zakon za sprecavanje predizbornih lazi, lepo glasas za ono sto obecaju, ako neispuni- zabrana bavljenja uopste politikom, i zabrana stranke na sledecim izborima,
ovako samo lazu a niko ih nekaznjava, i taj zakon treba da se stavi pod kljuc, da moze samo referendumom da se menja, ovako taj kljuc, drze lopovi politicari, kojima samo to i odgovara....

Politicari nikad istinu nisu pricali jer u tom slucaju niko ne bi za njih glasao.
Ko bi glasao za lika koji bi ti rekao da ces morati da rintas vise a da imas manje i da ces ziveti duplo gore. Narod voli i glasa za lazove. Pobednik na izborima je uvek najveci lazov.
Dakle tako to ide u zivotu niko ne voli da cuje istinu o sebi svi mi volimo da zivimo u nekoj iluziji i laznoj nadi.
Dakle ako zaista zelite da vam bude bolje ne ocekujte da ce vam to doneti neko sa strane.
NE VERUJTE U OBECANJA:think:

ArchNosferatu, razmisli o učlanjenju od nekih "vladajućih" stranaka. Iako ih čine, odvratne i gnusne osobe, možda tako lakše nađeš posao. Gde su studenti , koji su se bunili protiv "diktature". Nešto ih nema da protestuju protiv ekonomskog očaja i odsustva bilo kakve perspektive. Ček se i u Sloveniji sa mnogo boljom situacijom bune. Ovi domaći su izdresirane džukele ispranog mozga

ArchNosferatu, razmisli o učlanjenju od nekih "vladajućih" stranaka. Iako ih čine, odvratne i gnusne osobe, možda tako lakše nađeš posao. Gde su studenti , koji su se bunili protiv "diktature". Nešto ih nema da protestuju protiv ekonomskog očaja i odsustva bilo kakve perspektive. Ček se i u Sloveniji sa mnogo boljom situacijom bune. Ovi domaći su izdresirane džukele ispranog mozga
Prekasno je za studentske ili bilo kakve proteste.Mislim da smo usli u barustinu zvanu,,bankrot".

Pozdrav! Voleo bih da mi ovde neko, ko se iole razume u ekonomiju i procente, onako, iz svog ugla kaze koja banka u Srbiji nudi najpovoljnije uslove za uzimanje NEsubvencionisanog, obicnog, najobicnijeg kredita? Ja sam se toliko pogubio u procentima, kamatama, ratama da mi sada vise nista nije jasno... Zeleo bih da podnesem zahtev za gotovinski kredit u iznosu od oko 125.000 din, ali sam potpuno pogubljen...voleo bih da me neko usmeri bar malo...hvala vam!

Pozdrav! Voleo bih da mi ovde neko, ko se iole razume u ekonomiju i procente, onako, iz svog ugla kaze koja banka u Srbiji nudi najpovoljnije uslove za uzimanje NEsubvencionisanog, obicnog, najobicnijeg kredita? Ja sam se toliko pogubio u procentima, kamatama, ratama da mi sada vise nista nije jasno... Zeleo bih da podnesem zahtev za gotovinski kredit u iznosu od oko 125.000 din, ali sam potpuno pogubljen...voleo bih da me neko usmeri bar malo...hvala vam!

Ja bih ovako uradio: obidjes sve vece banke u tvom gradu sa sljedecim pitanjem:

zelim da podignem nenamjenski kredit (ili neki drugi, povoljniji, ako ispunjavas trazene uslove) u iznosu od 125.000 din, sta mi nudite, koliko novca dobijem "na ruke", tj.kad se odbije provizija, mjenice itd., i koliko je mjesecni anuitet-rata?

Pa prostom racunicom sracunas sta ti je najpovoljnija varijanta, tj. podijelis sumu dobijenog novca sa sumom svih rata, za svaki posmatrani slucaj, npr. dobio si 120.000, a vratices 140.000, 120/140=0.857143 , dobio si ovaj koeficijent.

Uporedis sve koeficijente i onaj koji je najveci odaberes (u tom slucaju ti je najpovoljniji odnos uzeto/vraceno, a to te i zanima), to ti je najpovoljniji kredit, ne zanimaju te ni kamate ni procenti jer to bankari racunaju na sto nacina i meni to nista ne znaci, ovo ti je mjerodavno.

Jos jedno pitanjce...banka mi trazi za kredit kopiju PPDG-5 obrasca za poreske obveznike po osnovu poreza na dohodak!! Da li iko zna sta je to i gde se to dobija???????????

Jos jedno pitanjce...banka mi trazi za kredit kopiju PPDG-5 obrasca za poreske obveznike po osnovu poreza na dohodak!! Da li iko zna sta je to i gde se to dobija???????????

Ako je to ono sto ja mislim da jeste prvo dobijes iz svoje firme papir na kome se vide sva tvoja primanja na nivou godine i koliko je poreza placeno drzavi po osnovu tvog dohotka, onda u Poreskoj upravi uzmes obrazac u koji popunis podatke koji se nalaze u tom papiru koji si dobio s posla, ovako ti je u Rep.Srpskoj, raspitaj se u Poreskoj upravi.

Odobren mi je poljoprivredni kredit od 9000 eura za prawljenje poljopriwrednog objekta.Kredit mi je odobren jos pre mesec ipo dana ali jos mi nije isplacen.Cuo sam da se sa isplatom poljopriwrednih kredita malo duze ceka.da li je to tacno?I ako znate koliko se ceka ispalata poljopriwrednog kredita od dana odobrenja.Trebam da pocenem sa tom gradnjom ali me isplata koci.Hwala puno.

Necu da pametujem, ali to verovatno zavisi od slucaja do slucaja, kako mislis da ce neko to ovde da zna? Idi lepo do banke, kazi da ti je odobren kredit, i pitaj koliko da cekas. Prosto.

Odobren mi je poljoprivredni kredit od 9000 eura za prawljenje poljopriwrednog objekta.Kredit mi je odobren jos pre mesec ipo dana ali jos mi nije isplacen.Cuo sam da se sa isplatom poljopriwrednih kredita malo duze ceka.da li je to tacno?I ako znate koliko se ceka ispalata poljopriwrednog kredita od dana odobrenja.Trebam da pocenem sa tom gradnjom ali me isplata koci.Hwala puno.

Ne znam nista o poljoprivrednim kreditima, ali bih zaista voleo da mi "kazete" zasto pisete "w" umesto slova "v"?!?!?!

Zamislite, Izrael je izjavio da ce da pokori ceo svet!!!!
Kaze (neki politicar je bio) da ce Izrael da pokori sve isto kao sto je Amerika ucinila sa dolarom,samo sto ce oni to uciniti ,,nevidljivim`` novcem tj. ,,KREDITIMA``.

I sta ce biti onda?
Dobicemo svi po cip i po 100 kredita (karikiram).Ali taj doticni kredit,koja je njegova vrednost?Ranije u doba kada su postojali zlatnici,srebrnjaci mogao si da vidis neku vrednost tog novca.Pa zar vrednost papirnog novca ne odredjuju upravo oni po pravilima koja su izmislili upravo oni.
Ali kad dode vreme kredita, po cemu ce se onda gledati vrednost tog kredita?
Taj plan je jadan.Zamislite kompjujter koji kad u njega provalis moze da da bilo kom coveku beskonano kredita (ko hack u nekoj browser igri).

Cela prica o tome kako su doticni nevidljivi novci dobri je u stvari sarena laza.Jel prosto kad ne vidis svoju zaradu i kada je ona vidljiva samo u kompjuteru u vidu neke brojke kaja se lako moze menjati,to znaci potpuna kontrola.
I sve to izjavljuje doticni Izrael.
Sta mislite o ovome

Poslednja izmena:
Zamislite, Izrael je izjavio da ce da pokori ceo svet!!!!
Kaze (neki politicar je bio) da ce Izrael da pokori sve isto kao sto je Amerika ucinila sa dolarom,samo sto ce oni to uciniti ,,nevidljivim`` novcem tj. ,,KREDITIMA``.

I sta ce biti onda?
Dobicemo svi po cip i po 100 kredita (karikiram).Ali taj doticni kredit,koja je njegova vrednost?Ranije u doba kada su postojali zlatnici,srebrnjaci mogao si da vidis neku vrednost tog novca.Pa zar vrednost papirnog novca ne odredjuju upravo oni po pravilima koja su izmislili upravo oni.
Ali kad dode vreme kredita, po cemu ce se onda gledati vrednost tog kredita?
Taj plan je jadan.Zamislite kompjujter koji kad u njega provalis moze da da bilo kom coveku beskonano kredita (ko hack u nekoj browser igri).

Cela prica o tome kako su doticni nevidljivi novci dobri je u stvari sarena laza.Jel prosto kad ne vidis svoju zaradu i kada je ona vidljiva samo u kompjuteru u vidu neke brojke kaja se lako moze menjati,to znaci potpuna kontrola.
I sve to izjavljuje doticni Izrael.
Sta mislite o ovome

Mislim da bi ti se ekonomsti nasmejali....

Slican sistem ovome o kom ti pricas je vec postojao i zvao se nesto kao "zlatni sistem". Oni koji vise znaju o ekonomiji ce da me isprave ako sam pogresio.

Radilo se o jedinstvenoj svetskoj valuti, odnosno o hartijama od vrednosti kojima se kupovala odredjena roba...

Takav sistem nije zaziveo iz skroz nebitnih razloga, ali se nesto slicno pokusava sa Internet bankarstvom, gde je sav novac u racunaru, nevidjen, ali koji ipak ima vrednost...

Razlika izmedju ova dva sistema je konvertibilnost valuta...

No da ne davimo o ovome... Smatram da ova tema moze da se skloni odavde, zato sto se ne radi o nikakvoj teoriji zavere u reziji Izraela, nego o sistemu koji bi omogucio globalizaciju trzista....

Edit: Vise odgovara neki pdf Ekonomija il slicno ako postoji :)

Poslednja izmena:
Jel znate ono> ,,Svaki pravi Amerikanac treba da voli Izrael``.
Sto se tice toga sto si napisao @Happy, ono o cemu ja govorim verovatno ce da zazivi kroz 15-tak godina i to je svet u kojem nema druge valute osim vec napomenute.

Jel znate ono> ,,Svaki pravi Amerikanac treba da voli Izrael``.
Sto se tice toga sto si napisao @Happy, ono o cemu ja govorim verovatno ce da zazivi kroz 15-tak godina i to je svet u kojem nema druge valute osim vec napomenute.

A da ostavimo onima koji nesto vise znaju o ekonomiji, bankarstvu?
Nema smisla da pricamo o necemu sto uopste nije teorija zavere nego normalan tok liberalnog kapitalizma...
Globalizacija trzista je neminovna i potrebna... Nema niceg loseg u tome....

A da ostavimo onima koji nesto vise znaju o ekonomiji, bankarstvu?
Nema smisla da pricamo o necemu sto uopste nije teorija zavere nego normalan tok liberalnog kapitalizma...
Globalizacija trzista je neminovna i potrebna... Nema niceg loseg u tome....
To nikako da sagledas poentu.
Namerno sam ovu temu stavio u podforum Natprirodne pojave,misterije (i ZAVERE).
Jel je ovo zajedno sa RFID cipovima zavera.Vrlo jednostavno.

Evo dacu primer>Zamisli za pomenutih 20 godina sredinu gde svi imamo cip (jako mali skoro neprimetan).
I ti kao i nekolicina primetis da vlada pocinje nesto da mulja i pocnes da se bunis.Oni te odma primete i iskljuce ti cip.Onda nema para,nema identiteta,nemozes ni u rodenu kucu da udes.Sve se radi o upravo ovome.:)

To nikako da sagledas poentu.
Namerno sam ovu temu stavio u podforum Natprirodne pojave,misterije (i ZAVERE).
Jel je ovo zajedno sa RFID cipovima zavera.Vrlo jednostavno.

Evo dacu primer>Zamisli za pomenutih 20 godina sredinu gde svi imamo cip (jako mali skoro neprimetan).
I ti kao i nekolicina primetis da vlada pocinje nesto da mulja i pocnes da se bunis.Oni te odma primete i iskljuce ti cip.Onda nema para,nema identiteta,nemozes ni u rodenu kucu da udes.Sve se radi o upravo ovome.:)

Bez izvora, bez bilo kakvih imena, bez bilo cega, pricas o sistemu koji je slican vec postojecem sistemu, samo si ubaciov (ti ili neko drugi) jos neke pojedinosti koje bi sve ovo razvile u teoriju zavere...

Arkania, nema dovoljno razloga da se o ovome prica iz neke druge perspektive, neekonomskog karaktera....

Bez izvora, bez bilo kakvih imena, bez bilo cega, pricas o sistemu koji je slican vec postojecem sistemu, samo si ubaciov (ti ili neko drugi) jos neke pojedinosti koje bi sve ovo razvile u teoriju zavere...

Arkania, nema dovoljno razloga da se o ovome prica iz neke druge perspektive, neekonomskog karaktera....
Ja nikad nisam ni pricao o bilo kakvoj ekonomiji.Sto se tice navedenih izvora, svaki dokumentarac govori o robovima u blizoj buducnosti koji imaju cip.
Sto se tice samog ,,Kredita`` on je samo deo jedne zavere ili ne moramo to zvati zavera nego razvoj dogadjaja koji ce se verovatno desiti.

Interesuju me vasa iskustva sa kreditima za kupovinu placa.

Razmisljam da uzmem kredit a radi se o iznosu od oko 12.000,00 eura. Toliki novac sama necu skoro skupiti a volela bih da sto pre to realizujem. Zaposlena sam i imam solidna primanja ( u evrima, tako da me kurs toliko i ne dotice) ali ako su velike kamate svakako se necu upustati u takvo nesto.

Da li imate iskustva sa takvim kreditom, koja banka ih odobrava, koje su kamatne stope i slicno?

p.s. znam da mogu da odem u banku i da se raspitam, to cu i uraditi ali me interesuju vasa iskustva.

:bye:

Interesuju me vasa iskustva sa kreditima za kupovinu placa.

Razmisljam da uzmem kredit a radi se o iznosu od oko 12.000,00 eura. Toliki novac sama necu skoro skupiti a volela bih da sto pre to realizujem. Zaposlena sam i imam solidna primanja ( u evrima, tako da me kurs toliko i ne dotice) ali ako su velike kamate svakako se necu upustati u takvo nesto.

Da li imate iskustva sa takvim kreditom, koja banka ih odobrava, koje su kamatne stope i slicno?

p.s. znam da mogu da odem u banku i da se raspitam, to cu i uraditi ali me interesuju vasa iskustva.

:bye:
Ako imaš neku nekretninu da staviš hipoteku nije nikakav problem.

Ni jedna banka banka ne odobrava kredit za kupovinu placa odobrava keš kredit ali to nije isto (jer je kamata na njemu enormna)
Dalje nama je kredit indeksiran u Švajcaracima i u stranoj valuti je porastao sa 109 na 121 franak mesečno .Banka nma je poslala pismo 2009 da zbog inflacije moraju da podignu ratu kredita .Tužili smo ih ,dobili prvostepenu presudu (u međuvremenu su nam nudili da vrate kredit na staro),i raskinuli ugovor sa bankom pre mesec dana ostali smo im lepo dužni ,ali ko ih šiša kada su alavi .

Ni jedna banka banka ne odobrava kredit za kupovinu placa odobrava keš kredit ali to nije isto (jer je kamata na njemu enormna)
Dalje nama je kredit indeksiran u Švajcaracima i u stranoj valuti je porastao sa 109 na 121 franak mesečno .Banka nma je poslala pismo 2009 da zbog inflacije moraju da podignu ratu kredita .Tužili smo ih ,dobili prvostepenu presudu (u međuvremenu su nam nudili da vrate kredit na staro),i raskinuli ugovor sa bankom pre mesec dana ostali smo im lepo dužni ,ali ko ih šiša kada su alavi .

Toga sam se i plasila.Kamate na kes i potrosacke su velike, mislim da mi to nije nikakvo resenje. Sacekaju onda neka bolja vremena ili neku bolju priliku, mozda je do penzije i docekam :sad2:

E, i treba da ih ojadite, bas mi je drago sto je neko i njih 'pobedio' :klap:

Back