Krediti za automobile

Ma naravno, ali probaj da vratiš ranije kredit nego što je u ugovoru pa ćeš da vidiš PENALE! Možda se nešto promenilo ali je nekada tako bilo. Čist lopovluk gde god se okreneš, za jbni ugovor sa teleoperaterom ti treba advokat!
Zavisi od kredita, ja sam prilikom kupovine novog auta uzeo kredit na sedam godina,variable rate, sto znaci mozes uplacivati vise od rate bez penala, kamata je bila oko deset posto, isplatio sam za godinu dana bez problema, naravno da nisu bili zadovoljni ali treba samo izracunati koliko da platis i nema problema. Mislim da sam ustedeo par hiljada otplativsi ran ije.isto ti je I sa kreditom za kucu,sto vise placas extra,brze i manje otplatis.

E, pa to sam očekivao od ove teme, hajde molim te reci u kojoj banci si našao najpovoljnije uslove. Sigurno će mnoge zanimati.

Poslednji automobil koji sam uzeo bio je Renault Captur (2020-to) sa svom opremom mi je izneo oko 26 000 i u OTP banci sam dobio 4.6% kamate (na ukupnu cifru) na kredit od 3 godine (nisu hteli da mi daju kredit na manje od 3 godine jer politika banke to ne dozvoljava) i kredit mi je sredila auto kuca ali preko cifre od 14000 traze kasko u njihovo ime. Najbolja ponuda koju sam dobio, a da nije isla preko dilera bila je od Direktna banka i to je bilo 5.7% na 3 godine, 10.8% na 5 godina i 21% na 7 godina i pri tome nemaju ogranicenu cifru preko koje traze kasko u njihovu korist tako da po meni sasvim korektna ponuda. Ostali koje sam kontaktirao su mi dali uglavnom ponude na 5 godina i one su bile oko 13% i trazili su kasko u njihovo ime za cifre preko 10 - 15K zavisi kako koja banka. Inace bas najbolja ponuda je bila u Kia gde su mi nudili za Xceed-a 18% na 7 godina ali je auto sa lagera i bio je 2018/2019.
I sve ponude su bile iskljucivo u fiksnoj rati tokom cele otplate i u evrima (to su bili moji zahtevi).

Meni je smešno kako ljudi ozbiljno planiraju svoju budućnost u Srbiji, tragikomično mi je kako uzimaju kredite i lizinge za automobile i stanove. Treba da budeš baš iščašenog mozga i kupuješ nešto više od pegle i usisivača na kredit u ovakvoj zemlji.

Pre bih ukrao auto nego uzo kredit ustranoj banci! Isti je kriminal u pitanju!

Ako mislis na stabilnost posla, posao nigde na ovom svetu nije stabilan (osim u odredjenim politickim sistemima poput komunizma koji opet nije odrziv), a narocito ne na zapadu i tamo kao i ovde nije bas lagano naci novi posao. Zato treba raditi na tome da tvoj skup vestina bude trzisno konkurentan pa ako firma propadne ili dobijes otkaz mozes za kratko vreme naci novi posao, a tih par meseci koliko ne radis premostis iz ustedjevine. Inace vestacka stabilnost koja je odrzavana u komunizmu postoji samo u takvim sistemima i ako to cekas da se ponovi onda nikada neces imati svoju kucu, automobil...

Nije mi problem da zasučem rukave i zaprljam ruke, ne ložim se na lažni elitizam šupljoglave pink gologuzije.

Nije bitno samo raditi, nego bitno je pametno raditi iliti raditi poslove koji te usavrsavaju u tom smeru da te kompanije zele i da nalazis (relativno) lako posao i kada to postignes onda ni kredit nije preveliko opterecenje ali jeste opterecenje.

Naravno za keš šta drugo? U EU kada radiš i kupiš preko firme dobiješ nazad kompletan porez tako da me auto u srednjoj opremi izašao oko 7,500 evra. Ali to nije tema nego kako sirotinja da se napne.

U zivotu nikad nisam kupio nesto na kredit.
I kad sam bio zvanicno zaposlen i prijavljen nisam koristio tu mogucnost jer jednostavno ne dozvoljavam da me neko dere a imam mogucnost da kupim u kešu.
Danas su poslovi u vecini slucajeva takvi da nisu sigurni i kad neko uzima kredit to moze da bude velik rizik.

Zato ko baš ne može drugačije što manje - to bolje.

Kupovina za kes je jedan od glupljih poteza koje covek moze da napravi osim ako ne dobije ozbiljan popust iz nekog razloga mada ne vidim zasto bi dobio popust jer je salonu isto da li mu uplacuje banka ili kupac.
Ako neko kupuje auto za kes od recimo X evra mnogo je bolje dati 50% u kesu i podici kredit od 50% sa kamatom od par procenata, a ostatak novca drzati u rezervi za druge potrebe. Ako se ikada dodje u situaciju da se ne moze placati kredit opet imas novac na gomili da isplatis ili ako bas nemas novac onda mozes da prodas automobil i da namiris kompletan kredit. Davati celu svotu novca da bi se ustedelo 4% na 3 godine je poprilicno glup potez.

Realno svi oni imaju dilove sa fabrikama ali različitim. Na mene je ostavilo utisak očigledno brza promena raspoloženja koju loš trgovac nije uspeo da sakrije. A bio je tako velikodušan, dao mi set prve pomoći i patosnice džabe mislim da ga je to najviše pogodilo. Posle smo dobili deo malo boljeg paketa opreme jer je samo to bilo na lageru :)

To već nema veze s kreditima. Ono što ima veze je da im krediti pomažu da lekše uvale auto sa skupljim paketom opreme jer tu onda kažu kako je to samo par evra više mesečno, a ne pominju kako se radi o par hiljada skupljem automobilu.

Kupovina za kes je jedan od glupljih poteza koje covek moze da napravi osim ako ne dobije ozbiljan popust iz nekog razloga mada ne vidim zasto bi dobio popust jer je salonu isto da li mu uplacuje banka ili kupac.
Ako neko kupuje auto za kes od recimo X evra mnogo je bolje dati 50% u kesu i podici kredit od 50% sa kamatom od par procenata, a ostatak novca drzati u rezervi za druge potrebe. Ako se ikada dodje u situaciju da se ne moze placati kredit opet imas novac na gomili da isplatis ili ako bas nemas novac onda mozes da prodas automobil i da namiris kompletan kredit. Davati celu svotu novca da bi se ustedelo 4% na 3 godine je poprilicno glup potez.
Pa tako smo i mi uradili dobili popust sa 20000 na 16000, platili 8000 a uzeli povoljan kredit na 3 godine 8000, 2020 godiste astra k
sa full opremom.

Back