Krecenje

Nema teorije da puca da je stavio. Ja sam imao neke zidove na kojima su davno bile pločice, lepljene na malter starinski. Ćale je 20 godina to gletovao i krečio pa svaki put sve popuca. grebao i punio lepkom za pločice i opet je pucalo. Kada sam adaptirao ceo stan, samo sam bacio mrežicu i pregletovao je, više nikada ništa, ni najmanja linijica.

posle nedelju dana krpljenja zavrsio je. sad je onako, podnosljivo:) ako bude pucalo malo vise popravice to-tako smo se dogovorili..ima i malo nijansi belog ali ajde nije previse strashno...sledeci put znam da se moram detaljno i jasno dogovoriti sa majstorom sta i kako hocu da izgleda i da mi on lepo kaze koliko kosta to sto hocu...

hvala na savetima..

e sad sledeca pitanja/oblasti:)

1. stavio bih police u ostavi(spajzu)... sta je predlog? - ja sam mislio da stavim police na one nosace u obliku "Г" i na njih onu malo deblju plocu-za kuhinjske elemente da se ne bi krivilo(to je preporuka koju sam dobio)

2. parket. dakle hoblovao bih i lakirao parket. sta tacno treba da trazim. da budem siguran ce sve biti ok-da ne rizikujem kao kod krecenja. i naravno i lajsne da menjam?

U parket se bas nesto puno ne razumem, ali mislim da to nije mnogo zahtevan posao.

Za spajz, ta varijanta nije tako losa. Najbolje bi bilo kada bi mogao da nadjes negde da ti iseku po meri i da zalepe kant traku preko ivice, da se ne bi videla iverica. Cak i da ne nadjes, kupi posebno samo kant traku uzmi peglu i peskir, postavi traku, peskir preko trake, i peglaj. Ti drzaci su jaki, kod mene mikrotalasna, koja bas i nije laka, stoji na njima (3 drzaca ispod ploce).

Dakle za parket-lamelni je u pitanju:

hoblovanje i tri ruke lakiranja(uz smirglanje posle svakog lakiranja jel da?). Takodje bitno mi je da masina za hoblovanje
ne pravi mnogo prljavstine i da se zid ne isprlja posle hoblovanja.
takodje pre hoblovanje treba da se popravi parket na dva mesta gde je ispao malo i naravno tamo gde je od godina koriscena izgreban.
Stare lajsne treba da skinem i da se kupe nove koje se lakiraju i postavljaju nakon sredjivanja parketa?
jel to to? i da li ima o necemu sto treba da vodim racuna..

od majstora trazim da sve bude sredjeno, cisto, parket popravljen? cisto da ne bude problema kao kod krecenja...

1. stavio bih police u ostavi(spajzu)... sta je predlog? - ja sam mislio da stavim police na one nosace u obliku "Г" i na njih onu malo deblju plocu-za kuhinjske elemente da se ne bi krivilo(to je preporuka koju sam dobio)

Ja u spajzu imam kupljenu policu, metalnu sa plocama od deblje iverice koja moze da nosi 100 kg po ploci. Tako je bar pisalo,
Na njoj drzim flase sa paradajzom, pekmezom, krastavcima.... znaci tegle sa zimnicom. Ploca je dimenzija 48x90 i na nju stane oko 50-60 litarskih flasa sa paradajzom. I ovo je treca godina kako je imam i ploca se sva ulegla, brine me da se ne slomi i da mi napravi veliku stetu. Tako da mi muz ovih dana to renovira

Zato bih ti savetovala da police ojacas tako sto ces celom duzinom ( a ako mislis da treba i popreko sredinom) ispod staviti isto L profil da se ploca ne krivi

Prije dva-tri dana smo mm i ja krečili (po prvi put) sobu u boju dinje,nešto na narandžasto,ali zagasitija boja i prešli dva puta,ali nam je ostalo šareno,nije previše,ali meni smeta i sad šta da radim............u čemu je problem? Da li je moguće da je do toniranja,inače,tonirali smo kod ovih gdje smo i kupili jupol!

treba neko sa vise iskustva da se javi-ali ako su zidovi bili u ok stanju pre toga, verovatno jeste do toniranja?

Hvala na odgoru svakako!
Zidovi su u extra stanju,nisu gletovani,ali je relativno novija kuća,zidovi normalno malterisani i krečeni dva puta prije ovoga.....................vjerovatno su im ili neadekvatni ili stariji toneri.............

U kanti je bila dobro izmiješana boja i čak mi se nešto ne podudara ton boje u kanti i kad smo okrečili......................
Vidjeću da slikam na dnevnoj svjetlosti..........

Prije dva-tri dana smo mm i ja krečili (po prvi put) sobu u boju dinje,nešto na narandžasto,ali zagasitija boja i prešli dva puta,ali nam je ostalo šareno,nije previše,ali meni smeta i sad šta da radim............u čemu je problem? Da li je moguće da je do toniranja,inače,tonirali smo kod ovih gdje smo i kupili jupol!

Trebali ste za svaki slučaj, prvo da nanesete podlogu na zid ali ne verujem da je do toga. Možda vam je i boja dugo stajala u kanti pa se toner pomalo slegao a vi niste promešali.
Ipak, najverovatnije je boja "prejaka", tjst sa puno tonera a to je često teško izjednačiti. Zato je sigurnije uzimati blaže nijanse, sa tim nema greške a i ne guše prostor.

Ponekad pomaže i treći nanos / ruka farbe.

Evo slika kako to izgleda-očajno............
Miješali smo dobro jupol i propisno ga razblažili vodom...............sve je urađeno kako treba, a ovako je ispalo!
DSCN2521.jpg
DSCN2519.jpg
DSCN2520.jpg

Na kantici jupola je pisalo da može do 15% i nismo više od toga,čak nam je za dio oko vrata ,mislim taj zid, ponestalo jupola da drugu ruku pređemo,znači da je bio previše razblažen ne bi manjkalo!
Ma najvjerovatnije ćemo preći treći put............nadam se da ćemo potrefiti boju,jer ne mislim ponovo nositi njima da toniraju!

Hvala na odgoru svakako!
Zidovi su u extra stanju,nisu gletovani,ali je relativno novija kuća,zidovi normalno malterisani i krečeni dva puta prije ovoga.....................vjerovatno su im ili neadekvatni ili stariji toneri.............
negletovani zidovi teško mogu dobro da se okreče...čak i profesionalcima ispada šareno

Nema sanse da je problem sa tonerima. Jake nijanse ne trpe razredjivanje.

Te gotove boje nisu lose, ali obavezno pogledaj rok trajanja. Trend je ok, dobro pokriva i u jednom nanosu.

PS

Trend ne razredjuj nikako, eventualno jednu soljicu vode, i u svakom slucaju je dobro izmesaj.

Poslednja izmena:
Nema sanse da je problem sa tonerima. Jake nijanse ne trpe razredjivanje.

Te gotove boje nisu lose, ali obavezno pogledaj rok trajanja. Trend je ok, dobro pokriva i u jednom nanosu.

PS

Trend ne razredjuj nikako, eventualno jednu soljicu vode, i u svakom slucaju je dobro izmesaj.

Primljeno k znanju :hvala:

Vrlo skoro sam krečila deo jedan samo omalterisan negletovan (na prethodnoj strani je slika) i potpuno je ravnomerno . Podloga dve ruke i to manje razblažena (savet dobila ovde, hvala!) i onda dve ruke boje. Ili je do kvaliteta boje (ja sam krečila sa fasadnom toniranom intenzivnu plavu nijansu) ili je šareno jer nema podloge. Možda je rešenje da uzmete fasadnu toniranu i pređete sve još jednom.

Vrlo skoro sam krečila deo jedan samo omalterisan negletovan (na prethodnoj strani je slika) i potpuno je ravnomerno . Podloga dve ruke i to manje razblažena (savet dobila ovde, hvala!) i onda dve ruke boje. Ili je do kvaliteta boje (ja sam krečila sa fasadnom toniranom intenzivnu plavu nijansu) ili je šareno jer nema podloge. Možda je rešenje da uzmete fasadnu toniranu i pređete sve još jednom.

Hvala ti....................ipak sam odlučila da to stručni odrade i da mi i dr.sobu odrade,pa kad to završe,kačiću slike!
Žao mi je što nismo mi supjeli,ali nekad drugi put..............

Ipak ste trebali sami da pokusate. Ne mozes da naucis ako ne probas. Deluje jednostavno, ali ipak treba malo prakse.

U pravu si............ali bojim se da opet neću supjeti,pa na kraju zovi molere da to završe,a ima još poslova za obaviti,tako da je i vrijeme kratko!
U svakom slučaju hvala na savjetima! ;)

Back