Kreativnost

• Začetnik teme Butterflies And Hurricane
  • Datum pokretanja
Koliko vam je bitno da je vash partner kreativan?
Da li ste uopshte razmishljali nekad o tome?

Veoma mi je bitno, jer sa takvom osobom nikada ne moze da bude dosadno.
Npr. moj sadasnji decko je strasna budala (u pozitivnom smislu), svaki dan me iznenadjuje necim (a i ja njega), uvek mi je super kad izadjemo zajedno.
Jednom, vozamo se po gradu i njemu padne na pamet da odemo negde, i odemo u NS, extra nam bude.
Drugi put udje u Maxi da kupi neki sok, a vrati se sa tortom (od 900 grama, tortica).
Pa, letos, on u Bg, ja na Zlatiboru, on dodje da me vidi, ali nisam znala da dolazi. Samo me pozvao i rekao da izadjem napolje, ceka me.
Onda, prosli vikend (cini mi se), sedimo sa drustvom u nekoj kafani i cujemo da se u Karlovcima odrzavaju neki dani vina, i mi odemo tamo. Itd....

naravno da je kreativnost bitna za svaku vezu...i slazem se da ona donekle ima veze sa spontanoscu a cesto puta sa nepredvidivoscu partnera...zato se meni i dopada moj momak jer je jako kreativan i uvek se trudi da nekim malim gestom ulepsa trenutke koje provodimo zajedno al se ne ponavlja kao pokvarena ploca8-)...naravno,i ja se trudim oko njega...ne mogu da dozvolim da samo on bude kreativan;)
ne znam dal je ta kreativnost posledica romanticnosti il kreativnost nekad implicira romanticnost:confused:
al sad ja filozofiram:lol::lol:

ma koji grad? selo, kralju... lepota... sve na dohvat ruke... i prodavnica... i kafana... i kladionica... i cevapdzinica... sa kajmakom? naravno... u pola? ne, u celu... malo paprike? da, da... stavi malo vise... slobodno...

Ma ja ne ocekujem da neko zbog mene izigrava nesto sto nije. Vise mi znaci da mi se nadje kad jurim da ufotkam zalazak sunca, da se naguta prasincine na Gazeli jer sam zapela da fotkam Zeleznicki most ili kad ja hocu da idem na mesto gde je bio teroristicki napad da ide sa mnom ili kad ja necu da se resim 10 kg casopisa viska na aerodromu da ne bih platila extra prtljag, on plati i tako...:-)

Ja taman misleh da se oglasim i ponudim, kreativno, sebe ali 10kg casopisa ne bih progutao nikako... i tako osta ti bez mene bez i da si me imala...:wink:

Inace, tip osobe kakav tebi treba je "pratioc" jer, ocigledno ti si "vodja"

Ja taman misleh da se oglasim i ponudim, kreativno, sebe ali 10kg casopisa ne bih progutao nikako... i tako osta ti bez mene bez i da si me imala...:wink:

Inace, tip osobe kakav tebi treba je "pratioc" jer, ocigledno ti si "vodja"

:lol: Ma bilo je 10kg viska, casopisi mozda 5-6 kg! :lol:
Vodja za lude akcije :razz:, al' za ono sto se zove stvaran zivot...ok, mozda se uozbiljim i ja jednog dana...

Volim da iznenađujem i volim iznenađenja. Ko ne zna da se igra tako, neće se igrati samnom. :D

bug.gif

Svako ko poseduje kreativnost prirodno zahteva i od druge strane slican senzibilitet i na tom polju.
Kreativci su najcecse zanimljivi, inteligentni, pozitivni, energicni ljudi, koji ne pristaju na sopstvenu ucmalost ni u najgorim stanjima.
Kreativnost u vezi sigurno je cini kvalitetnijom, iznenadjujucom, spontanom i cesto drugacijom, odrzava draz...
Kreativnost u sexu najvise dolazi do izrazaja ukoliko su oba partnera neiscrpni izvor kreacija.

Definitivno, nije bas najbolji spoj ljudi koji se ne snalaze u partnerovom kreativnom performansu. Ona strana koja ne razume, ne zna ni da uziva, a druga koja stvara kreaciju, gubi izazov za inspiraciju, sto implicira pad energije za spontanost, a i monotoniju.
Zato, ziveli kreativci!

ludo :)
ajde svi da se napnemo i da nabrojimo 10. kreativnih zena sa ovih prostora.
Da bude zanimljivije, kreativnih u artistickom smislu. Bilo sta, samo da ima podataka o materijalizovanom talentu i kreativnosti:

1. Nadezda Petrovic
2.
3.
4.
.......
....................

Balkanske zene i kreativnost !

e ako je strast greh onda sam stvarno gresan do bola......pa kako strast moze da bude greh.....jesu li oni normalni....pa kako da stvaras ako nemas strasti u sebi.......strast je majka kreativnosti....ja shvatam da je strast koliko kreativna toliko i rusilacka ali nije greh......i uvek se iznerviram kada se setim toga.....

Strast u pravoslavlju ima drugacije znacenje. Ne misli se bukvalno na ono sto ti mislis. Recimo, oni najcesce time zele da kazu da nije dobro ono sto je preterano... ostrascen covek - napr. besan, pun zla... i slicno.
Ne negiraju oni "pokretacku energiju" , samo je ne krste kao strast, strast je za njih rec sa negativnim znacenjem i oznacava nesto drugo.

Znaci, vi mislite na isto, ali to nazivate drugacije... hehe, nadam se da te jos vise nisam zabunila:-D

hm... kreativci u doba potrosacko? malo ih je... to su one zanimljivo obucene zene za koje vidis da izgledaju ko niko, ili muskarci spretnih ruku sa nekih milion hobija... tako ih ja zamisljam... sama nisam neki kreativac... sem kad redjam hranu na tanjir...i u poslu imam originalne ideje, ali tesko da je to bas kreativnost... vise vezujem to za umetnike...

Strast u pravoslavlju ima drugacije znacenje. Ne misli se bukvalno na ono sto ti mislis. Recimo, oni najcesce time zele da kazu da nije dobro ono sto je preterano... ostrascen covek - napr. besan, pun zla... i slicno.
Ne negiraju oni "pokretacku energiju" , samo je ne krste kao strast, strast je za njih rec sa negativnim znacenjem i oznacava nesto drugo.

Znaci, vi mislite na isto, ali to nazivate drugacije... hehe, nadam se da te jos vise nisam zabunila:-D

tesko me je zbuniti.....samo mi reci kako strast povezujes sa preterivanjem.....

Nekada davno, nas narod je rec strast koristio da oznaci grehove... grehovi se cesto u pravoslavnim knjigama nazivaju strasti. Recimo stomakougadjanje(prejedanje), se naziva strast, greh.

A ti kad kazes strast - mislis na nesto pozitivno.

Koliko vam je bitno da je vash partner kreativan?
Da li ste uopshte razmishljali nekad o tome?

Naravno pojam kreativnosti se odrazava (po mom mishljenju) na mnoge aspekte veze...sex...komunikaciju....zajednichka zajebavanja....izlaske...poklone i nachin davanja istih...izjave ljubavi...itd...
Jako bitno, naravno! Ako je osoba šuplja totalno, mož jedan odnos i ćao!;):-D

Ni jednu emociju chovek u sushtinine moze da sakrije tako dobro, da se ona ne prepozna ako je iveshtachena.
Mislim da je poenta u tome kako nekoga inspirishesh. Jer se nikom ne javi zelja da sa svakim uradi neshto...I obrnuto naravno...

Sad bash neshto razmishljam, shto mi nije proshlo kroz glavu kad sam postavljala temu. Definitivno je za ovakvu vrstu kreativnosti koju sam spomenula potrebna strast.
Strastvene osobe obichno imaju vishak energije, koja se vrlo chesto odrazava i na poslovnoj sferi.
Podstakla me Divljina izjava o racionalnom mushkarcu na ovo razmishljanje...
Definitivno ova tema nema veze sa umetnicima, u bukvalnom smislu te rechi...

From ljubav definise kao medjusobni kreativni kapacitet, a ne kao emociju...
Mislim da je zdravo teziti ka tome da nadjemo sebi slicne, pa i kada je rec o kreativnosti. Slozila bih se s onim sto si rekla da zavisi i kakavi smo, a zavisi i kako nas ko povuce...

Back