kreativnost u životu, život u krativnosti

....Jeko, nisi jedina, ali pazi,....počni malo razmišljati drugačije,.....kreativnost je vrsta talenta, koju ne poseduje svako u posebno izraženoj meri,.......ako je čovek ima i ispoljava,.....zašto je ne bi primenio i za boljitak svog materijalnog stanja?
To nije loše, čak pohvalno,...pružiš zadovoljstvo nekom da uživa u tvom stvaralaštvu za neki novčani iznos,......sem jasno izraženog uživanja, nije loše da bude ponekad i materijalno oplemenjeno,...

Kreativna sam i napravim nesto svejedno cega se dotaknem, al cim umetnost pocne da lichi na biznis, zablokiram sasvim jer se valjda uplasim da ne izdam svoju inspiraciju zbog drugih pobuda. Zato sve sto napravim, na kraju, ili uzmem za sebe ili poklonim, umesto da prodam.

i sa mnom je isto tako :aha: ...počne kao ideja kroz igru...krenem da crtkam, bojim , pravim razne sitnice....i sve ide fenomenalno....dok je namenjeno kao poklon ili onako bez razloga...čim počne da liči na nešto što bi moglo da se proda odmah trt mrt...stanem ni makac...ne umem ja to...nije dovoljno dobro i kraj z:(

i sa mnom je isto tako :aha: ...počne kao ideja kroz igru...krenem da crtkam, bojim , pravim razne sitnice....i sve ide fenomenalno....dok je namenjeno kao poklon ili onako bez razloga...čim počne da liči na nešto što bi moglo da se proda odmah trt mrt...stanem ni makac...ne umem ja to...nije dovoljno dobro i kraj z:(

Nismo se razumele. Meni nije u pitanju koliko je dobro. Ispadne sasvim dobro, ali se plasim da kroz biznis necu u jednom trenutku poceti da podilazim trzistu i postati sama sebi bljaks. Zestoki je izazov ostati veran svojoj zamisli i ne potpasti pod tudje zelje kad se oseti kinta. Znam jer sam probala i utekla iz toga na vreme i tada skoro niko nije razumeo sta mi bi pa mi nisu verovali da novac nije vredan izvrtanja sopstvene umetnosti naopacke.

....ponekad,.....u neko drugo vreme, češće, ,,tržište,, bude procenitelj kvaliteta te ,,kreature,, .....Umetnost bez merila, ocene i drugog, stručnog lica, često i ne bude ocenjana kao umetničko delo,....na žalost, tako nekad mora biti,...inače bi smo imali iskrivljene vrednosti,...
Naravno, znamo iz prošlosti, da nešto, u jednom vremenu nije ništa vredelo, a već u drugom postaje remek delo,....Mnoge stvari se u životu relativizuju, apsolutnim se skoro ništa i ne smatra, do koji pojam,...

....ponekad,.....u neko drugo vreme, češće, ,,tržište,, bude procenitelj kvaliteta te ,,kreature,, .....Umetnost bez merila, ocene i drugog, stručnog lica, često i ne bude ocenjana kao umetničko delo,....na žalost, tako nekad mora biti,...inače bi smo imali iskrivljene vrednosti,...
Naravno, znamo iz prošlosti, da nešto, u jednom vremenu nije ništa vredelo, a već u drugom postaje remek delo,....Mnoge stvari se u životu relativizuju, apsolutnim se skoro ništa i ne smatra, do koji pojam,...

U pravu si sasvim, trziste je sasvim dobar procenitelj kvaliteta, ali to opet nema veze sa mojim postom ako si se slucajno na njega nadovezao.

Moj post ukazuje na npr. sledece: Napravis nesto super pa vidis da moze proci i manje vredno i to za finu kintu i onda ides laksim putem i pocnes da pravis to manje vredno jer je lakse i brze. E od toga zazirem, stvarno.

Zestoki je izazov ostati veran svojoj zamisli i ne potpasti pod tudje zelje kad se oseti kinta. Znam jer sam probala i utekla iz toga na vreme i tada skoro niko nije razumeo sta mi bi pa mi nisu verovali da novac nije vredan izvrtanja sopstvene umetnosti naopacke.

to je veliki izazov...u pravu si ....ja nisam ni došla do prodaje...kada su i nudili da kupe jednostavno nisam mogla, radije sam ih poklanjala.

U pravu si sasvim, trziste je sasvim dobar procenitelj kvaliteta, ali to opet nema veze sa mojim postom ako si se slucajno na njega nadovezao.

Moj post ukazuje na npr. sledece: Napravis nesto super pa vidis da moze proci i manje vredno i to za finu kintu i onda ides laksim putem i pocnes da pravis to manje vredno jer je lakse i brze. E od toga zazirem, stvarno.

....pričamo,....ne isključujemo ništa,....život je ovo,....teško je prodati nešto što ne vredi a da bi preživeo i prave vredosti moraš obezvređivati,....malo toga ostane samo nama svojstveno,...

Back