koliko u svom zivotu osecate poriv da stvarate i kom segmentu vaseg zivota se ovo najvise ispoljava?
stvaranje se moze shvatiti krajnje siroko...
pa ... teznju za stvaranjem osecam zaista ... neopisivo mnogo, do mere bolesti, kad ne mogu zaspati jer mislim o npr. scenariju za strip. jednostavno, ako ista kod mene vredi, to moze biti samo kreativnost ... jer, sve sto cinim, posveceno je tom cilju. takav je i posao koji sam izabrao da se njime bavim u buducnosti, takvi su i svi moji 'hobiji' ... kao npr. gitara, koju sam poceo da sviram iz zeza, da je nekoliko meseci nisam mogao ispustiti iz ruke shvativsi njen potencijal... medjutim, u zadnje vreme zelim biti kreativan, ali sa namerom da te kreacije budu 'drustveno korisne' (ne svidja mi se izraz, ali sad ce tri ujutro i nije mi do mozganja

), da neposredno sluze ljudima i ljudskim idealima, zbog cega sam i poceo studirati arhitekturu jer je to ipak umetnost koja neposredno podrzava ljudsku egzistenciju, a ne poput ostalih koji to cine posredno ..... tako da sam u medjuvremeno ispustio pero za pisanje i trzalicu i ostao samo na crtacoj olovci i papiru

inace... voleo bih da naucim da stvaram ljubav ... to ne umem.
koliko osecate u sebi teznju da budete konzument i potrosac?
vrlo veliku teznju za konzumiranjem mnogo mnogo mnogo toga... ne bih voleo nesto da propustim

... a vrlo malu teznju za troshenjem. jezim se od te rechi ..... mada sam potroshac. jer moram... mada zamisljam da nisam potrosac ako vratim ono sto sam potrosio ... na neki nacin, bilo koji ... evo sutra cu da posadim negde neko drvo, da vratim prirodi sav onaj silan papir shto sam istroshio ...
uzgred, sto se medjusobnog odnosa kreativaca i potrosaca tice, ocito je da danas armije potrosaca prosto ovise od kreativaca
uzgred, lepo se nashao onaj "Do the evolution" od Pearl Jam-a tamo gore ....

jipe! djuskanje