eremita, da li ti to možda znaš danski, pa znaš o čemu se radi u video snimku koji navodiš?
eremita, ja sam ti uredno naveo gde se i kako koristi
mindfulness meditation, kao deo terapije na psihijatrijskim klinikama, deo koji pokazuje izuzetne pozitivne rezultate.
Kakve veze ima ovo tvoje penjenje sa bilo čim, osim sa nekim tvojim poremećajem, ja zaista ne razumem.
A kakve veze ima ovaj video snimak sa bilo čime?
Koji pokret?

Neuropsihijatri? Psiholozi?

O čemu vi pričate?!

Shvatate li da to nema veze sa onim što opisuje endonuclease ili onim što sam ja navodio?
A neko je tražio da se ovo uvede u škole?
Tehnika vizuelizacije nije vezana samo za budizam, već se može naći u mnogim religijama.
Ovde se radi o tehnikama koje imaju isključivo blagotvorno dejstvo, a ne o medikamentima uskog dejstva.
Napraviću analogiju.
Kada se neko prehladi napravi mu se pileća supa, da li to znači da zdravim ljudima pileća supa šteti?
A šta je "Oče naš"?
Uzgred, koje se to konkretno božanstvo priziva tehnikama koje se koriste u kliničkoj psihijatriji i psihoterapiji?

Znaš li šta je mantra?
Deluje kao da ne znaš, pa pogledaj, a onda mi objasni, kakve veze mantra ima sa onim što je endonuclease navodio ili sa onim što sam ja naveo.
U redu, sasvim je moguće da sam bio nepažljiv, pročitaću opet...
... još uvek piše:

U razvijenim zemljama srčana oboljenja su uzročnik najvećeg broja smrti, na drugom mestu je rak, na trećem razne vrste moždanih udara, onda hronične bolesti organa za disanje, za kojima slede nesreće, dijabetes, upala pluća i grip, itd.
AIDS se ne nalazi ni u prvih 20.
U nerazvijenim zemljama na listi se nalaze i kolera, malarija, AIDS i razne vrste tropskih groznica - drugim rečima, sve one bolesti koje smo u stanju da lečimo ili da omogućimo normalan život.
AIDS ima najopasnije žarišta u Africi i jugoistočnoj Aziji, jer nedostaje preventive, tj. ne koriste se kondomi, za šta veliki deo odgovornosti snosi i rimokatolička crkva.
Zato što građansko vaspitanje nema veze sa budizmom, a pominjanje psihijatrije bi kod velikog broja roditelja koji nisu obrazovani i ne razumeju u čemu se sastoje pomenute tehnike, izazvalo sličnu vrstu potpuno neosnovanog revolta, koji i ti pokazuješ.
Od tebe i tvoje paranoje i zlonamernosti, ništa manje nisam očekivao, eremita.

Možeš li da objasniš kakve veze imaju klinički ispitane i odobrene tehnike, koje imaju samo blagotvorno dejstvo sa budizmom, kultovima i mantrama?

Deca od 5 godina?!

Kako zamišljaš da navedeš decu od 5 godina da primene
mindfulness meditation?!

Ti si eremita, pr'so... totalno.

Deca od 5 godina...
Uzgred, u čemu je vaš problem sa budistima?
Budizam je priznata svetska religija, a ti ovde širiš versku netrpeljivost.
Građansko vaspitanje niti je budizam, niti je budistički kult, niti ima veze sa mantrama.
eremita, sasvim je verovatno da bi ti podvrgavanje terapiji koja uključuju
mindfulness meditation, pomoglo da se oslobodiš galopirajuće paranoje i nekontrlisane agresije.
I u čemu je tvoj problem sa budistima?
Ovo si ti pisala?!

Ja sam... zapanjen.