KREACIONIZAM

Šakal:
Hm...ma da...i onih par milijardi kosookih...svi su u zabludi...pa ako tu dodamo i islam...i-haj...koliko je vernika u zabludi a koliko 'mnogo' pravovernih...;)

Zabludi u cemu? Ako je neko vernik, onda veruje u stvaranje (kreaciju) od strane neceg inteligentnog. Nije bitno koja je vera u pitanju. Ne mislis valjda da su budisti, hinduisti ili muslimani - ateisti tj. evolucionisti?

Sveta685:
Zabludi u cemu? Ako je neko vernik, onda veruje u stvaranje (kreaciju) od strane neceg inteligentnog. Nije bitno koja je vera u pitanju. Ne mislis valjda da su budisti, hinduisti ili muslimani - ateisti tj. evolucionisti?

Hm...taj post je bio upućen nekom drugom...a to što si ti sad napisao...ja kapiram, ali neki vernici misle malo drugačije pa ti je zato pitanje upućeno na pogrešnu adresu...

lj_950:
Neke od ranijih nisi pogrešno razumeo. Ja sam zakrstašio i krenuo na nekolicinu vas koji držite ovaj podforum na nivou koji njegovom nazivu priliči. Kada sam uvideo da ovi drugi „vernici“ nemaju blage veze sa verovanjem, pokušavao sam da ih opomenem nekoliko puta, ali... zaćutao sam i vratio se svojoj intimi, u kojoj negujem ono što mislim da treba da negujem.

Dakle, nisam ni shvatio da si to učinio da bi me povredio. Reagovao sam da bismo se razumeli.

Pozdrav!

jednom prilikom sam reko
da su Ljupce i Wilkolak jedina 2 pravoslavca na Istoriji
i ostajem pri tome

e sad, Ljupche je opomenuo ove sektashe, a samozvane pravoslavce, u par prilika
verovatno iz razloga da mu ne blate veru i ne vredjaju je

i bio je u pravu.

i ja mu se ovom prilikom izvinjavam ukoliko je neki moj post, namenjen nekom sektashu, imao sadrzinu koja je njemu bila uvredljiva. znam da je bilo, al se nisu odnosili na njega, vec na ove sektonje, pa se nadam da razume.

e sad, shto je Wilk odluchio da smo mu mi gori od sektasha... to je njegova stvar.
nismo nikad dolazili u sukob, a da nije bilo zbog ovih online prichera. jednostavno, vera je stav pojedinca i ja to poshtujem.

al kad neko NA ISTORIJI pita DAL SE NOJIN SIN ZVAO "SRBIN"
e onda popizdim :twisted: :twisted: :twisted:

Obersturmfuehrer:
tebi je slusanje komandi pamet???
Šta drugo radi čovek neko izvršava zapovesti koje dobija od svojih čula?
S druge strane, čovek nezadrživo kreira (ne samo) veštačku inteligenciju. Ona se uskoro (manje od 50 g.) neće razlikovati od čovekove inteligencije.

ristob:
S druge strane, čovek nezadrživo kreira (ne samo) veštačku inteligenciju. Ona se uskoro (manje od 50 g.) neće razlikovati od čovekove inteligencije.

Hm...daa...nego,što ti ne odgovoriš na ona pitanja...na kultnim...?

crow:
jednom prilikom sam reko
da su Ljupce i Wilkolak jedina 2 pravoslavca na Istoriji
i ostajem pri tome

e sad, Ljupche je opomenuo ove sektashe, a samozvane pravoslavce, u par prilika
verovatno iz razloga da mu ne blate veru i ne vredjaju je

i bio je u pravu.

i ja mu se ovom prilikom izvinjavam ukoliko je neki moj post, namenjen nekom sektashu, imao sadrzinu koja je njemu bila uvredljiva. znam da je bilo, al se nisu odnosili na njega, vec na ove sektonje, pa se nadam da razume.

e sad, shto je Wilk odluchio da smo mu mi gori od sektasha... to je njegova stvar.
nismo nikad dolazili u sukob, a da nije bilo zbog ovih online prichera. jednostavno, vera je stav pojedinca i ja to poshtujem.

al kad neko NA ISTORIJI pita DAL SE NOJIN SIN ZVAO "SRBIN"
e onda popizdim :twisted: :twisted: :twisted:
Siguran sam da znaš da sekta ima svoje kanone po kojima se vladaju oni koji pripadaju sekti. Ovde, naravno, ne podrazumevam one najcrnje, odnosno ne želim da ih svrstam bilo gde zbog manifestnih oblika njihovog verovanja. Mislim na sataniste, pa mi je zato teško da im pridodam reči ritual i obred, jer to što sam čuo i čitao da čine ne odgovara znečenju te dve reči.

Razumem zašto ove zoveš sektonje. Nisu oni ni samozvani niti bilo kakvi pravoslavci. Da imaju bar P od te reči, ne bi u Velikom postu ovako trabunjali i ovako se prepirali.

A meni nemaš potrebe da se izvinjavaš. Na posredan način ne dotiču me povrede. Verovanje (i manifestno i količinski) je moja unutrašnja stvar. Ni porodica ne zna kada odem na liturgiju iili na groblje.

Poštujem ubedjenja svakoga, znači i tvoja. Primetio sam da se i ti tako ponašaš.

Izvini što napisah ovoliko. Naučio si me jednom da se ovakvi postovi teško čitaju.

Ali, eto, desilo se...
f020.gif
Ovo je Kapi kad prerevnuje u propovedima.

Poz.

ristob:
Ovde si prilično banalizovao istinu. Čovek od svojih čula ne dobija nikakve zapovesti, već informacije koje izazivaju ili instinktivne reakcije ili ih mozak analizira i donosi odluku o daljoj reakciji. Zapovesti dobijaju mišići i organi posle dobijenih informacija.
A ova procena od 50 god. je veoma smela. Ja kažem možda. Ali da bi kreirao veštačku inteligenciju sličnu svojoj, čovek će morati prvo da istraži mozak. No šta češ ti ristob sa tvojim Bogom kada čovek utvrdi da u mozge sve "vri" od fizikohemijskih procesa? Doduše ako bi ispitivali mozak vas vernika možda bi u njemu i našli Boga (znam da si pomislio da ako bi ispitivali moj mozak ne bi našli ništa, znam te znam :D).

lj_950:
Siguran sam da znaš da sekta ima svoje kanone po kojima se vladaju oni koji pripadaju sekti. Ovde, naravno, ne podrazumevam one najcrnje, odnosno ne želim da ih svrstam bilo gde zbog manifestnih oblika njihovog verovanja. Mislim na sataniste, pa mi je zato teško da im pridodam reči ritual i obred, jer to što sam čuo i čitao da čine ne odgovara znečenju te dve reči.

Razumem zašto ove zoveš sektonje. Nisu oni ni samozvani niti bilo kakvi pravoslavci. Da imaju bar P od te reči, ne bi u Velikom postu ovako trabunjali i ovako se prepirali.

A meni nemaš potrebe da se izvinjavaš. Na posredan način ne dotiču me povrede. Verovanje (i manifestno i količinski) je moja unutrašnja stvar. Ni porodica ne zna kada odem na liturgiju iili na groblje.

Poštujem ubedjenja svakoga, znači i tvoja. Primetio sam da se i ti tako ponašaš.

Izvini što napisah ovoliko. Naučio si me jednom da se ovakvi postovi teško čitaju.

Ali, eto, desilo se...
f020.gif
Ovo je Kapi kad prerevnuje u propovedima.

Poz.

poshtovanje... 8)
drago mi je shto ovo chitam 8)

a ovo za kapija nisam razumeo...
mada... mozda je to zbog toga shto najboljem drugu umro prvi komshija
u 25-oj, od leukemije...
pa sam s njim, uz alkohol, celo popodne... :(

pozdrav

[size=+1]INDEX KREACIONISTICKIH RADOVA[/size]

[font=Arial,Helvetica][size=+2]ARGUMENTI PROTIV TEORIJE EVOLUCIJE U PRILOG BIBLIJSKOG STVARANJA[/size][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=+1]POZNATI NAUCNICI I VELIKI MISLIOCI O STVORITELJU SVETA I ZIVOTA[/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Zadivljujuci poredak u svemiru moze se pripisati samo jednom svemocnom i premudrom Bicu. Ovo uzviseno bice upravlja svetom ne kao njegova sustina, vec kao Gospodar svega! Zbog te svoje vlasti Gospod Bog se naziva svemocnim i sveopstim Gospodarem. Pravi Bog je zivi, premudri i sveobuhvatni Bog. On je iznad svega i bezgranicno savrsen." (Isak Njutn) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Sto vise proucavam prirodu, to vise ostajem zapanjen i zadivljen pred delima Stvoritelja. Ja se molim u toku svog rada u laboratoriji." (Luj Paster) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"U srcu svakog coveka postoji vakuum, koji jedino Bog moze da ispuni!" (Blez Paskal) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Pravi prirodnjak kad god pronikne u tajne tvorevine svojim saznanjem, neizbezno svuda u njima vidi prst Boziji" (Robert Bojl) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"U tvorevini ja kao da rukama dodirujem Boga" (Johannes Kepler) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Onaj koji bez predrasuda proucava prirodne nauke, nuzno dolazi k Bogu" (E.L. Kesel) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Stvoritelj je ljudskom rodu dao dve knjige. U jednoj je pokazao svoju velicinu, a u drugoj svoju volju. Prva je - ovaj vidljivi svet koji je On stvorio da bi covek, gledajuci na velicinu, krasotu i skladnost Njegovog dela, priznao bozansku svemoc. Druga je - Sveto pismo. U njoj je izneta Bozja namera za nase spasenje. Drugu objasnjavaju ucitelji vere, a prvu fizicari, matematicari, astronomi ... I propovednici Svetog pisma, i naucnici uveravaju nas ne samo u postojanje Boga vec nam otkrivaju i Njegova bezbrojna dobrocinstva prema nama." (Mihail B. Lomonosov) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Nasa nauka, otkrivajuci nam cuda prirode, treba da nas nadahne divljenjem prema Onome ko ih je nacinio." (Majkl Faradej) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Ko god vidi kakvo mudro majstorsko delo, taj cas ga prirodni razum savrseno uverava da mora biti negde mudar majstor koji je to nacinio, jer se samo sobom nije moglo naciniti. Ali se nade koji filozof ili citatelj knjiga, koji vidi bezbrojna premudra dela, al premudroga majstora, to jest Boga, nece da prizna, nego veli: "To je priroda tako nacinila", a ovo znaci: To se je samo od sebe tako nacinilo, po slucaju. On s osobitim krasnorecjem, ili bolje da kazem govorenjem u vetar, kaze nam da patki nisu zato date take noge da moze s njima plivati, nego samo po slucaju, buduci da ima takve noge, pliva, a da sta ce; on veli da zubi nisu nacinjeni da grizu, nego kad su zubi, a oni neka grizu. Ako se nade ko da ovakve i ovima slicne budalastine protiv svake iskre razuma dode uveravati, neka svak po savesti kaze hoce li se ko moci uzdrzati da mu ne rece da je ludi nego magare? Nije dovoljno samo pouzdati se u “rece tako ovaj, a onako onaj". Tome nikada nema ni kraja ni konca. Rekao je ko je sta znao i mislio, koliko glava toliko kapa; no razuman covek valja da sazna da li je sta tacno ili nije, i sta je istina." (Dositej Obradovic) [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]VEROVANJE U EVOLUCIJU I ATEIZAM NISU PLOD NAUCNOG RAZVITKA, VEC ESKALACIJE ZLA NA ZEMLJI (POTREBA COVEKOVE NECISTE SAVESTI DA ODBACI SVEST O BOGU). DA JE TAKO, POKAZUJE CINJENICA DA JE MUDRI SOLOMUN JOS PRE 3000 GODINA IMAO POTREBU DA KRITIKUJE ATEIZAM I EVOLUCIONIZAM SVOGA VREMENA SLEDECIM RECIMA: [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]"Po prirodi svi su ljudi bezumni koji ne upoznase Boga, oni koji iz vidljivih lepota ne mogu spoznati Onoga koji Jeste. Nisu kadri prepoznati Umetnika po delima njegovim, nego smatraju bogovima koji svetom vladaju vatru ili vetar ili vazduh, zvezdani krug ili silnu vodu, ili videla nebeska. Jer ako su ih, opcinjeni njihovom lepotom, poceli smatrati bogovima, morali su spoznati koliko ih tek nadmasuje njihov Gospodar, jer ih je sve stvorio sam Tvorac lepote. Ako ih je i zadivila njihova sila i snaga, morali su iz toga zakljuciti koliko je tek silniji njihov Stvoritelj. Jer prema velicini i lepoti stvorova mozemo, po slicnosti, razmisljati o njihovom Tvorcu. Ali ovi ipak zasluzuju malen prekor, jer mozda samo lutaju trazeci Boga i zeleci Ga naci; ziveci medju delima Njegovim, nastoje ih shvatiti, a zavodi ih samo nalicje stvari, jer vide toliko lepote. Pa ipak, oprostiti im ne treba: jer ako su bili kadri steci toliko spoznaje da mogu svemir istrazivati, koliko su lakse mogli otkriti Gospodara svega toga! ... [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]Jer oni (nepravednici) krivo misle i ovako mudruju: Kratkovek je i tuzan zivot nas i nema leka kad coveku dodje kraj i jos nije poznat ko bi se iz Podzemlja izbavio. Mi smo deca pukog slucaja i kasnije cemo biti kao da nikad nismo ni bili, jer samo je dim ono cime disu nase nosnice, a misao je tek iskra od kucaja naseg srca. Iz nase smrti nema povratka, zapecaceno je i niko se ne vraca. Zato hodite ovamo! Nauzivajmo se odabranih vina i mirisa i neka nas ne mimoidje nijedan cvet prolecni, okruzimo se ruzama pre nego sto uvenu. ... [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]Neka nasa snaga bude zakon pravde, jer ono sto je slabo nije ni za sta. Postavimo zasedu pravedniku jer nam smeta i protivi se nasem ponasanju, prebacuje nam prestupe protiv Zakona. On je ukor utelovljeni nasim mislima, sama njegova pojava tisti nasu dusu. ... [/size][/font][/font]

[font=Arial,Helvetica][font=Arial,Helvetica][size=-1]Tako oni misle, ali se varaju, jer ih zloca njihova zaslepljuje. Oni ne znaju tajne Bozje, jer je Bog stvorio coveka za neraspadljivost i ucinio ga na sliku svoje besmrtnosti. A djavolovom je zaviscu dosla smrt u svet i nju ce iskusiti oni koji njemu pripadaju." (Solomun, Mudrosti Solomunove, pre 3000 godina)[/size][/font] [/font]

[font=Arial,Helvetica]TB emisija naucno obrazovnog programa RTS-a "Svet ideja" (WMV 2,9 Mb)[/font][font=Arial,Helvetica] [/font][font=Arial,Helvetica][size=-1]Milos Bogdanovic u TV emisiji prezentuje istrazivacki rad objavljen u knjizi "Poreklo i degradacija" koji osporava teoriju evolucije, sto je izazivalo trenutnu reakciju glavnog evolucionog ideologa u zemlji dr Nikole Tucica koji je odmah zvao telefonom televiziju i protestvovao zbog objavljivanja ove emisije. Za download emisije u wmv formatu klikni ovde.[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]KNJIGA "POREKLO I DEGRADACIJA" U WORD FORMATU[/size]
Tema knjige: Geneticki, psiholoski i lingvisticki argumenti protiv teorije evolucije.
[/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]PRVI DOMACI KREACIONISTICKI FILM (27 MINUTA): [size=+2]KROMANJONAC, NAS PREDAK ILI NAS BRAT?[/size][size=+2][/size][/size][/font]

[font=Arial,Helvetica]Ubrzo posto su 1868. godine pronadjeni skeleti kromanjonca ispostavilo se da i danas ima njegovih zivih predstavnika u pojedinim podrucjima Evrope (Dalarna u Svedskoj, mnogi kosovski Albanci i Srbi...). Analizom genetickih markera koji odlikuju kromanjonce (antigen HLA-A28), jasno se otkriva da kromanjonac nije nas evolutivni predak, vec nas geneticki brat, poreklom iz Afrike. Zajednicke lingvisticke posebnosti (nazalni izgovor, "bluz" intonacija) i danas odlikuju kromanjonce u Evropi, zajedno sa crncima Nilotima (Dinke. Masai, Nubijci...). Kako kromanjonac nije nas predak, vec nas brat, pokusali smo i uspeli smo uspesno da odgonetnemo njegovo poreklo po biblijskoj genealogije naroda, analizirajuci predanja o poreklu svih onih populacija po svetu (Patagonce Juzne Amerike, nekadasnji Sumerci, Etiopljani...) koje odlikuje zajednicki antigen HLA-A28, koji je odlika i evropskih kromanjonaca. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
kromanjonac.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Narucite film (27 minuta) u DVX ili DVD formatu. Mozete ucitati isti film sa interneta u slabijoj rezoluciji (WMV format, 8Mb). Kliknite ovde ukoliko zelite da pogledate film "on line" dok ste na internetu. Film je uradjen na osnovu poglavlja o kromanjoncima iz knjige Milosa Bogdanovica "Poreklo i degradacija". [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+2]OSTALE TEME OBRADJENE U "KNJIZI POREKLO I DEGRADACIJA":[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]UTICAJ IDEOLOGIJE NA NAUKU[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]U pokusaju da odgovori na pitanje svoga porekla, covek cesto biva sputan da dodje do odgovora, ne toliko zbog nedostatka sposobnosti, sredstava ili metodologija, vec zbog jakih ideoloskih faktora. Cesto govorimo o tamnom srednjem veku kao primeru zarobljene ljudske svesti, nesvesni da smo i danas pro�eti tabuima i dogmama, koji mozda imaju drugaciju formu, ali ne i drugaciju snagu nad slobodom uma coveka savremenog doba. [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]DA LI JE COVEK IZMISLIO BOGA ILI BOG COVEKA?[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Biblijski Bog trazi od coveka da spontano iz svoga srca voli svoje neprijatelje, i da na nepravdu reaguje krotoscu i da nevolje trpi sa radoscu. Svaki pokusaj trazenja psiholoske sigurnosti u samoj religiji, biblijski Bog razlicitim zabranama zabranjuje pa je i sama predstava o Bogu takva da coveku ne uliva nikakvu psiholosku sigurnost, vec upravo ukorava svaki objekat njegove psiholoske sigurnosti kao greh idolatrije. Covek nikada ne bi izmislio biblijskog Boga, zato sto nema nikakvih motiva da tako nesto ucini. Ako Ga covek nije izmislio, biblijski Bog je stvaran. [/font]

[font=Arial,Helvetica]To ne osporava samu potrebu coveka da izmislja sebi bogove, ali su bogovi koje covek sebi izmislja potpuno suprotni biblijskoj predstavi o Bogu. Ko god sa gnusanjem gleda na religiju (u smislu iracionalne filozofije), koliko tek sa vecim gnusanjem treba da gleda na samog coveka koji ima potrebu za takvom zivotnom filozofijom? Sama covekova potreba da izmislja sebi svoje bogove otkriva da je covek iracionalan, da je gresan i da mu treba Spasitelj koji ce da ga oslobodi od te njegove bezumne potrebe. [/font]

[font=Arial,Helvetica]Zasto mozemo reci da je covek gresan ako se ponasa iracionalno? Zato sto covek nije samo razumno, vec i odgovorno bice za svoje postupke, koga savest cini odgovornim za njegove postupke. Ono sto razum raskrinka kao iracionalno, to savest proglasava grehom. Naravno, onaj ko gresi, on se odrice i zdravog razuma koji raskrinkava njegove postupke kao iracionalne, i glasa savesti koji ga opominje protiv pokoravanja volje njegovim iracionalnim motivima i postupcima. [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]DA LI JE EVOLUCIONISTA NAUCNIK ILI VERNIK?[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Filozof postavlja pitanje, naucnik pretpostavlja, a vernik veruje. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
metodam.gif
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Zivot zahteva da na njegove potrebe odgovorimo i zato se covek ne zaustavlja samo na nivou pitanja i pretpostavki. On mora da veruje, inace bi prestao bilo sta da cini. Ali, pitanje je u koga verujemo, da li je nas objekat poverenja zaista dostojan naseg poverenja. I evolucionista i kreacionista (zastupnik teorije stvaranja) su vernici. Kada bi evolucionista bio samo naucnik, on bi bio naucno rezervisan oko onoga sto se ne moze dokazati naucnom metodologijom. Ne postoji naucna metodologija kojom se moze eksperimentalno otici u proslost i merenjem utvrditi priroda stvaranja sveta i zivota. Cinjenica da evolucionista sebe naziva evolucionistom otkriva da je on ipak vernik. Ali, on je vernik koji veruje u coveka, jer se oslanja na druge ili na sebe same dok donosi sud da je evolucionizam ispravan. Medjutim, zastupnik teorije stvaranja shvata koliko je iracionalno oslanjati se na ogranicene ljudske sposobnosti i na prevarno ljudsko srce u zauzimanju stava o tako vaznom pitanju. Zdrav razum nam jasno govori da objekat poverenja evolucioniste - sam covek (a ne Bog) - nije dostojan naseg poverenja (zbog intelektualne i metodoloske ogranicenosti i zbog subjektivnosti koja je posledica njegove gresne prirode). [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]ZASTO JE EVOLUCIONI TEIZAM NEMOGUC[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Cak i Papa tvrdi da teorija evolucije ima osnova da bude istinita. Ipak, zasto je vera u Boga nespojiva sa teorijom evolucije? Kakav bi to bio karakter Boga koji bi zivot stvarao trazeci pomoc pukog slucaja, a takodje stradanja, bolesti i smrti kao sredstva prirodne selekcije? Religiozan covek koji veruje u evoluciju ne moze da bude zahvalan Bogu za lepotu prirode, jer u njoj ne vidi delo ljubavi svoga Stvoritelja, vec vidi "dobru" gresku koja je nastala kao slucajna ispravka onoga sto Bog nije umeo da isprva stvori savrseno i lepo. ... I evolucioni ateista, i pobozan covek koji veruje u evoluciju - hendikepirani su time sto ne mogu na pravi nacin da uzivaju u prirodi, pa ni u nauci koja proucava prirodne zakonosti. Pogledajte zasto u insertu iz knjige Poreklo i degradacija. [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]POSLEDICE VELIKOG POTOPA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Fosili nam otkrivaju biljke i zivotinje ogromnih dimenzija: protozoe - foraminifere precnika 16 cm, ogromne insekte - vilin konjice sa krilima precnika 75 cm, bubasvabe duzine 10 cm, morske skorpije duzine 3 metra, paprati (rastavici) visoke 30 metara, letece dinosauruse precnika krila od 12 metara, ptice visoke preko 5 metara, puzeve duzine 2,2 metra, majmune (lenjivce) visine 6 metara i razne druge biljke i zivotinje ogromnih dimenzija. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
kornjaca.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Fosili nam takodje otkrivaju oko sto puta vise zivotinjskih vrsta u odnosu na one koje egzistiraju danas, jer je ogroman broj vrsta nestao u velikom biblijskom Potopu. Kakve promene u atmosferi, klimi i samom zivom svetu su se desile prilikom velikog biblijskog Potopa i zasto, nacicete odgovor u poglavlju "POSLEDICE POTOPA" u knjizi "Poreklo i degradacija". [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]LOGICKI ARGUMENTI PROTIV TEORIJE EVOLUCIJE[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]
logika.gif
[/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]DEGRADACIJA COVEKA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Zasto se covek stidi kada je go, zasto voli da se sminka, da se ukrasava svetlucavim nakitom, zasto voli praznicno bljestavilo, sjaj vatrometa i prskalica (dok se zivotinje istog plase), i zasto covek drugom coveku nekada kaze da sav "blista"? ... Kako je moguce da covek koristi mali procenat svojih psiholoskih potencijala, kada prirodna selekcija selektuje samo egzistencijalni minimum sposobnosti neophodnih za zivot? [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]DEGRADACIJA JEZIKA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Sve jezike sveta kroz njihovu istoriju prati konstantan proces uproscavanja i degradacije. Ako su jezici nastali mehanizmima teorije evolucije, zasto su onda nastali tako slozeni, pa onda poceli da se uproscavaju? Teorija evolucije nije u stanju da objasni proces degradacije jezika. Sam proces degradacije obuhvata osam nivoa: gubitak glasova, padeza, vremena, uproscavanje fonetske strukture reci, osiromasenje pojmovnog bogatstva jezika, gubljenje harmonije izmedju zvucne slike i znacenja, itd. Nas prajezik (protoindoevropski jezik) je imao 8 padeza, 16 vremena, 52 glasa, i po mnogim atributima je predstavljao neverovatno slozen i savrsen jezik. ... [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]NASTANAK JEZIKA PO SVETOM PISMU - JEDINA NAUCNA ALTERNATIVA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Lingvisti su zbunjeni u pokusaju da objasne nastanak i poreklo razlicitih jezika. Dok jedna grupa lingvista zastupa da su svi jezici nastali od jednog zajednickog prajezika, druga grupa smatra da je ta mogucnost iskljucena zbog cinjenice da u svetu postoji oko pedeset jezickih grupa koje odlikuju jedinstveni fondovi korena reci i jedinstveni gramaticki principi. Po njima, nemoguce je da od jednog jezika nastanu jezici sa tako razlicitim lingvistickim atributima. Medjutim, njihovo shvatanje je takodje neverovatno, jer zahteva cudo. Kako je moguce da istovremeno, na razlicitim delovima zemljine kugle, bez medjusobnog mesanja, budu formirane tako savrsene lingvisticke sposobnosti u potpuno razlicitim jezicima? Verovatnoca za tako nesto je beskonacno mala, posebno kada se uzme u obzir mali broj stanovnika koji je u to vreme morao da bude dovoljno mali da bi se izbeglo medjusobno mesanje ljudskih porodica, a opet, istovremeno je morao da bude dovoljno veliki, da bi mogla da se ispuni verovatnoca u slucajnom formiranju lingvistickih sposobnosti. Biblija resava dilemu otkrivajuci cudo Bozje intervencije u razdeljivanju jezika razlicitim ljudskim porodicama. Danas genetika otkriva da je svaka ljudska populacija koja je bila nosilac odredjene jezicke grupe, zaista i predstavljala jedinstvenu porodicu, onako kako to uci Biblija. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
korelacija.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Na slici vidimo uporedni pregled rasirenosti indoevropske grupe jezika i zastupljenosti antigena HLA-A1 koji prati nordijsku populaciju (Slovene, Germane, Kelte...), sto predstavlja dokaz da su svi nordidi, nosioci indoevropske grupe jezika, zaista nastali od samo jedne porodice.[/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]PSIHOLOSKE POTREBE OSPORAVAJU TEORIJU EVOLUCIJE[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Psiholoske potrebe samo nepotrebno coveka opterecuju i tako ga onesposobljavaju da voli sebe i druge. (Opterecen covek ne moze da voli!) Psiholoske potrebe su sugorat za nezadovoljene duhovne potrebe. (Kao tableta protiv bolova koja ne uklanja uzrok bolesti, vec samo simptom.) One su posledica pokusaja coveka da na nivou osecanja ugusi svest o svom unutrasnjem problemu (koji ima duhovno poreklo). Zato sto mu je vaznije kako se oseca, nego da li je ono sto radi dobro, covek pokazuje spremnost da radi uzitka zrtvuje svoju egzistenciju pa i sam svoj zivot. Dakle, da je princip prirodne selekcije i evolucije zaista formirao osobine vrste, covek nikada ne bi postao gresan. [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]PREDANJA O POTOPU I NOJEVOJ BARCI U NEBIBLIJSKIM IZVORIMA SIROM SVETA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Stotine predanja o potopu i Nojevoj barci medju narodima koji hiljadama godina zive sasvim razdvojeno, potvrdjuju biblijsku istinu o velikom potopu. [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]LJUDI I DINOSAURUSI ZAJEDNO[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Fosili i pecinjski crtezi potvrdjuju biblijsku tvrdnju da su ljudi i dinosaurusi nekada ziveli zajedno. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
din1.jpg
din2.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]
nog1.jpg
nog2.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]
nog3.jpg
[/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]NASTANAK TRI NAJVECE LJUDSKE RASE OSPORAVA TEORIJU EVOLUCIJE[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Pre velikog Potopa, vodeni omotac oko zemlje je stvarao efekat staklene baste, pa do samog Potopa temperaturne razlike izmedju leta i zime nisu postojale po Bibliji, a samim tim ni potreba za adaptacijom na razlicite klimatske uslove. Danas primecujemo da crna rasa predstavlja izraz adaptacije na jako osuncanu klimu (zastitni tamni pigment), dok zuta rasa predstavlja izraz adaptacije na polarnu klimu (zdepasto telo i udovi da bi se smanjio gubitak topolote i vlage, uske i sitne oci da bi se sprecilo oslepljivanje obljeskom osuncanih sneznih povrsina, jaka cirkulacija krvi u licu i izrazene jagodice, genetska sklonost ka gojaznosti kao zastita od smrzavanja i kao skladiste energije za periode oskudice hrane, instintkivna potreba da se prave zalihe, instinktivna gadljivost i strah od ulaska u vodu, itd). Po teoriji evolucije, za tako slozene adaptivne promene bio je potreban veoma duh period adaptacije. Medjutim, geneticki markeri otkrivaju da se nastanak zute i crne rase desio naknadno, po raseljavanju naroda, i da za njihov nastanak nije bilo vremena za mehanizme prirodne selekcije i evolucije. Strukturalna bliskost genetickih markera svih ljudskih populacija na svetu ne otkriva nikakvu podelu naroda na crnu, zutu i belu rasu, vec otkriva tri grane naroda od kojih svaka grana ima svoje predstavnike u sve tri rase. Na primer, iste geneticke markere ima vecina eskima, sibirskih naroda i veci deo Japanaca, zajedno sa semicanima bliskog istoksa (Jevrejima, Arapima). Nije moguce da su kroz dug proces evolucije u formiranju atributa zute rase, Eskimi sacuvali nemutiranim neutralne gene, a da su dobili promene samo u onim genima koji im daju atribute zute rase. ... Dublje objasnjenje pogledaj u u poglavlju "Fenomen adaptacije" u knjizi "Poreklo i degradacija". [/font]

[font=Arial,Helvetica]
mong.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica][size=-2]EGZISTENCIJA JE VAZNIJA OD ESTETIKE[/size][/font][font=Arial,Helvetica][size=+1]GENETIKA POTVRDJUJE ISTINITOST BIBLIJSKE GENEALOGIJE SVIH NARODA SVETA OD NOJA I NJEGOVA TRI SINA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Na osnovu poredjenja medjusobne strukturalne bliskosti alela gena koji se koriste kao geneticki markeri koji odlikuju razlicite populacije, moguce je utvrditi genealosko stablo raseljavanja naroda. Potpuno nehoticno naucnici evolucionisti su dobili stablo naroda koje potpuno potvrdjuje istinitost biblijskog opisa nastanka raznih naroda od Noja i njegova tri sina. Stavise, na osnovu zastupljenosti genetickjih markera na podrucju bivse Jugoslavije, mozemo znati koliko smo procenata poreklom od odredjene porodice Nojevih potomaka. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
noje.gif
[/font]
[font=Arial,Helvetica]
y_hromozom.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Vecina stanovnistva bivse Jugoslavije je poreklom od Hama (dinarci, zapadni i istocni mediteranci su od Misraima, a atlantski mediteranci su od Hanana), dok su manjina stanovnistva od Jafeta (Sloveni, Ugrofinci, Mongoli...). i od Sema (semiti). Nepokajani Hamovi potomci i danas nose Hamovo prokletstvo na sebi.[/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]MAPA (SHEMA) GENETSKOG POREKLA I SASTAVA NARODA BIVSE JUGOSLAVIJE[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Na osnovu genetickih markera mozemo tacno znati koliko smo procenata pravi Sloveni, Mongoli, dinarci, mediteranci, semicani, i razni drugi narodi koji jos iz vremena praistorije zive na razlicitim podrucjima Balkana. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
shemahlab.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Plavim nijansama su obelezeni Hamovi potomci, ciji aleli HLA-B gena pokazuju veliku medjusobnu strukturalnu bliskost. Svaku populaciju odlikuju psihofizicke, karakterne, lingvisticke i druge posebnosti, koje su posebno obradjene u trecem poglavlju knjige "Prokletstvo nacije". [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]KNJIGA "PROKLETSTVO NACIJE" U WORD FORMATU[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Da bi covek postao covek u onom najuzvisenijem smislu te reci, potrebno je da upotrebi razum, savest i volju i da se na takav nacin odgovornom akcijom volje uzdigne iznad ogranicenja koja mu namecu njegova priroda i okruzenje. Odgovoran covek nije rob svoje prirode i okruzenja, vec sam slobodno kreira i svoj karakter i svet oko sebe. Neodgovoran covek se ponasa determinisano, uslovljen genetikom i socijalnim faktorima, a kako mu razum, savest i slobodna volja tada predstavljaju opterecenje, on ima potrebu da svoju licnu odgovornost prebaci na politicko-ideoloski autoritet koji ce da misli i odlucuje umesto njega samog (pogresna funkcija politike i politicara na Balkanu) i na dezurne krivce koji su krivi umesto njega samog. Na taj nacin neodgovornost rezultuje fenomenom autoritarnosti kojim se knjiga "Prokletstvo nacije" veoma bavi. [/font]

[font=Arial,Helvetica]Da bi covek postao odgovoran neophodno je da ostvari elementarnu dozu samokriticnosti kojom ce se uzdici iznad svojih prirodnih slabosti i spoljnih iskusenja. Ali, nemoguce je da taj uslov odgovornog bitisanja covek ostvari ukoliko istovremeno gaji sujetu. Sujetna osoba bi samokritikom ugrozila svoj sujetni Ego i dozivela nezeljeni stres. Zato se sujetna osoba odrice i samokriticnosti i sopstvene odgovornosti za svoje postupke. Sama sujeta je surogat za pravo postovanje. Sujeta i nastaje kao nusprodukt nedostatka elementarnog postovanja prema sebi (i samim tim prema drugima). Da zbog nedostatka prave ljubavi prema sebi sujetna osoba ne bi sebe pocela da mrzi, ona kao odbanu od svoje mrznje mora da kreira preuvelicanu sliku o sopstvenoj velicini. A kada se sujeta projektuje na opsti plan, ona rezultuje nacionalizmom. Nacionalista, kada ne bi imao uobrazenu sliku o velicini svoje nacije, on bi je mrzeo. Zato nacionalista "mora" da bude nacionalista, jer drugacije ne bi mogao da voli svoju naciju. Pored neodgovornosti sujetnu osobu odlikuje preosetljivost, uvredljivost i prirodna sklonost ka sukobima. Kroz istoriju, politiku, antropologiju i religiju knjiga "Prokletstvo nacije" analizira posledice nepobedjenih karakternih slabosti naroda Balkana, od kojih je sujeta jedno od najvecih izvora njegovog prokletstva. Knjigu mozete naruciti i u stampanoj formi preko maila milos@net.yu .[/font]

[font=Arial,Helvetica][/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]KAKO SE UZDICI IZNAD ISKUSENJA?[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Mnogi pokusavaju da opravdaju postojanje ljudskog zla pozivanjem na uslove u kojima covek zivi, pozivanjem na razne zivotne prilike i neprilike koje ga snalaze. Pitamo se - Kakva je to onda evolutivna prednost coveka u odnosu na ostala ziva bica ukoliko on nije adaptiran da se svojim razumom uzdize iznad iskusenja razlicitih zivotnih neprilika?! Cinjenica je da covek moze, na ista zivotna iskusenja, na iste okolnosti, da reaguje sasvim suprotnim motivima, u zavisnosti od svog slobodnog htenja, kao sto to vidimo na donjoj shemi. Odgovoran covek se razlikuje od zivotinje, upravo po tome sto nije kao ona determinisan genetikom i uslovima zivota, vec ima moc da menja svoj karakter i svet oko sebe, ukoliko zaista hoce da bude covek u onom najuzvisenijem smislu te reci. [/font]

[font=Arial,Helvetica]
shemaz.jpg
[/font]
[font=Arial,Helvetica]Normalno je da covek oseca zadovoljstvo i radost ako jede ukusnu hranu, ali je nezrelo da na taj dozivljaj reaguje prozdrljivoscu umesto zahvalnoscu. Realno je da covek oseca strah u opasnosti, ali je nezrelo da reaguje kukaviclukom umesto hrabroscu. Covek treba da oseca gnev onda kada je svedok nepravde, ali ne i da na nepravdu reaguje gnevljivoscu i mrznjom, vec krotoscu. Covek treba da oseca tugu kada saoseca sa necijom patnjom, ali ne treba da se brine, vec da se stara za potrebe onoga koji pati. Sebicnost, kukavicluk, mrznja i briga su iracionalni ljudski porivi, koji svojim postojanjem osporavaju teoriju evolucije, a koji jesu nusprodukt dubokog unutrasnjeg nezadovoljstva. Covek koji je duhovno nezadovoljen prirodno reaguje grehom na sve zivotne okolnosti. Prijatna osecanja su mu iskusenje da se njima opija da bi ugusio svest o svojoj unutrasnoj ispraznosti, a neprijatna osecanja su mu iskusenje koje provocira izrazavanje unutrasnjeg nezadovoljstva. Ukoliko u vreme iskusenja covek svoju volju pokori uzvisenim motivima, on ce ostvariti radikalne promene svoga karaktera i postace zaista covek. Dublje objasnjenje se nalazi u drugom poglavlju knjige Prokletstvo nacije. [/font]

[font=Arial,Helvetica][size=+1]PSIHOLOSKE ZAMKE I TRIKOVI RAZNIH RELIGIOZNIH SISTEMA[/size] [/font]

[font=Arial,Helvetica]Verovatno smo sreli osobe koje deluju veoma zainteresovane da vam pomognu, koje su brizne prema vama i drugim ljudima, ali ste naslutili da te osobe, uprkos svojoj iskrenosti imaju nesto, na prvi pogled neobjasnjivo i cudno u svojoj dobroti prema vama. Iza dobrih namera se cesto kriju lose pobude (krivica, strah, ponositost, sebicni sentiment) kojih ne moramo biti svesni, kao i razni odbrambeni mehanizmi. Ova knjiga se bavi analizom raznih psiholoskih zamki i trikova u koje cesto upadaju religiozni ljudi u svojim pokusajima da postanu jos bolji. Ako vas vasa dobrota ne cini srecnima, nego opterecenima i umornima, onda je ovo prava knjiga za vas, koja vam moze povratiti zdravu snagu vase volje i rasteretiti od raznih tereta koje nepotrebno stavljamo na sebe u svojim pokusajima da postanemo i ostanemo ljudi. [/font]

[font=Arial,Helvetica][/font]

Back