Kratki filmovi

Jel znate neke dobre KRATKE filmove [short movies]? :] Nebitno da li su animirani ili igrani filmovi... :] Ako hoćete možemo ovde postavljati snimke, linkove itd. Ja lično volim sci fi & digital art filmove... :] Ova 2 su mi omiljena, a evo i jedne stranice gde ima dosta dobrih...

 
Ovde postavljajte kratke filmove. Nisam ih mnogo odgledao, ali mi se ovaj "žanr" čini kao veoma zahvalan, pa bih voleo da malo produbim znanje iz ovog područja.

Doodlebug (1997)

http://www.imdb.com/title/tt0411302/?ref_=nm_flmg_wr_13

Doodlebug.jpg


Hotel Chevalier (2007)

http://www.imdb.com/title/tt1094249/?ref_=nv_sr_1

hotel-chevalier-wes-anderson-short-movie-cosmic-orgasm-jason-schwartzman-natalie-portman-paris-c.jpg


Paperman (2012)

http://www.imdb.com/title/tt2388725/?ref_=fn_al_tt_1

paper mna.jpg


P.S. Slike postavljene specijalno za Honduras :D
 
Sad sam pogledala Doodlebug, odličan je : )

Podsetio me je na klasični film nadrealiste Švankmajera, The Flat.
Nolan je verovatno i gledao taj film, jer nekako uvek ti umetnici koji imaju animaciju i stop-motion u filmu (ako se to tako zove) prvo vole baš Švakmajera... I ja ga volim, iako nije baš uvek što se kaže easy on the eyes.

e9L9W80.png



ogledalo0.gif
 
Poslednja izmena:
Već spomenuti Hotel Chevalier :) Obožavam Wes Andersona i ova filmska minijatura je njegovo pravo malo savršenstvo, Bez velikih reči, bez neke naglašene dubine, samo u slikama, u estetici jedna predivna ljudska priča . Prelepa Natali Portman i sjajno odabrana pesma u pozadini Where Do You Go To (My Lovely)




Whatever happens in the end, I don't wanna lose you as my friend. - I promise, I will never be your friend. No matter what. Ever. Čarobno :)
 
Poslednja izmena:
E zaboravila sam...jeste primetili da su u ovom filmiću ( Hotel Chevalier ) uloge muškarca i žene zamenjene? Ona je obučena kao muškarac, ima kratku kosu, donosi mu cveće, žvaće čačkalicu :lol: A on strpljivo ( ženski ) čeka, nežan je, pristaje na pomirenje. Svi stereotipi su tu :)
 
Evo jednog malog remek dela jugoslovenske škole kratkog filma. Malj u režiji Aleksandra Ilića.

Ako smo mislili da je borba za prava onih koji su drugačiji počela zadnjih decenija sa poplavom Nvo i popularisanjem kroz sve vidove umetnosti, ovaj film to demantuje. On je mnogo pre toga postavio pitanja različitosti, izolovanosti od zajednice, kontrole i nametanja društvenih pravila..On slavi pobedu života nad smrću,on je oda pravu na život svakog pojedinca ma kako se razlikovao od drugih i ma kako se ne uklapao u njihove parametre.

Mislim da se svako od nas bar jednom u životu osetio kao ovo pile :)

 
Evo jedan kratki dokumentarni, višestruko nagrađivan češki film. Češki san je diplomski rad dvojice mladića koji su prodali priču o lažnom hipermarketu celoj naciji. Počeli su sa idejom da to bude ograničenog karaktera, ali se stvar zahuktala i poprimila neverovatne razmere. Napravili su pravu kampanju,neke skele na livadi izvan Praga, a niko ni jednog trenutka nije posumnjao u ono što se dešava.Masa je krenula u obećani Šangri-la market neverovatno niskih cena , a tamo ih je dočekalo...ovo :lol:

Šta reći osim potpuni poraz savremenog potrošačkog društva...

 

Back
Top