Kratak pogled na sumrak jedne civilizacije

crni djordje

Primećen član
Poruka
868
April 2006...Pitam se cemu stremimo?Nikada veci jaz izmedju prebogatih i onih drugih.Politika se kroji globalno i to ne iz svetskih centara moci,dezurnog krivca SAD i njenih satelita,ne konci se vuku iz globalnih kompanija koje kroje svet po svojim interesima.A cilj je jos,jos...Novac odavno vise nema vrednost.Izgubio je svoju zlatnu podlogu i sada je samo bezvredna hartija,a njegova podloga je laz,slozeni binarni kodovi...I svi jure prokletu naftu.
Bogata gamad ima vlast nad mastom,ljudski zivot ne vredi ni koliko jedan njihov rucak,ili pak ogrlica za psa.Globalno se radi na tome da se ljudski rod,tj onaj ostatak nepovlascene populacije vrati svojim zivotinjskim instiktima,Mladi se truju drogama,tehno muzikom koja je sve samo ne pokretacka,manipulise se strastima za koje neki od nas naivno mislimo da se zovu ljubav.I niko da kaze dosta bre,dosta je bilo,niko da zavice,da zaurla...Nude nam laznu nadu u bolju buducnost a daju nam opciju da se borimo protiv njih.Terorizam koji su oni izmislili da nam isperu mozak.Jer oni imaju sliku,oni imaju izvrsnu vlast dok sede u svojim vilama i kroje kartu sveta.I nista vise nije sveto,brak,porodica,prijateljstvo...Rodoljublje se proglasava za nacionalizam,fasizam,manipulise se verom,religijom asve samo da bi nekolicina uzivala na ovoj maloj plavoj planeti.Paklena masina.
I kuda dalje,i kako opstati?Postati zivotinja?Pobeci iz drzave koja je njihov servis?A gde kada se ide u drugu,pa u trecu drzavu,i tako sve dalje i dalje,globalni rak razara planetu.Niko vise ne veruje nikome.Resenje?
Utopija Savez slobodnih ljudi bez drzave.Jer ja sam spreman da se odreknem i ove,i svake koja postoji i za koju sam cuo.Volim svoju zemlju ali drzava ne postoji.
Reci ce neko anarhija?A ja kazem jedino resenje.
Pozdrav svim slobodnim ljudima

Back