KPA nekad (tacnije generacije 94/95)

Snowyheart

Početnik
Poruka
8
Zelim da zamolim prisutne na forumu koji su zavrsili KPA u Zemunu, generacije oko sredine devedesetih, da mi pomognu sa nekoliko informacija. Znam da vecini moji razlozi nece biti vazni, mozda budu i smesni, ali meni su bitni. Pisem knjigu u kojoj jedan lik, bitan za pricu, studira KPA tih godina, i mada ne pisem mnogo o samom studiranju, potrebno mi je da ga smestim u realan okvir. Pitanja koja imam nisu komplikovana i ne zahtevaju duge odgovore, samo mali trud od vas. Primer jednog pitanja: da li su tih godina svi studenti stanovali u internatu, odnosno, da li je bio obavezan?

Ima li dobrovoljaca da mi opisu studiranje KPA devedesetih?

КПА тада није постојала. У Земуну је од 1972 до 2007 постојала ВШУП а ПА је постојала преко у Београду од 1993 до 2007. Спајањем ВШУП и ПА, и преселењем Академије у Земун настаје КПА. Сви студенти ВШУП студирали су мање више исто као и колеге са цивилних школа, док су Академци прије спајања студирали исто као и војска, униформе, постројавања, стројеве радње и сл. па самим тим и обавезан смјештај у интернату у кругу школе.

Мислим да нико није становао у интернату, или ако јесте то су били баш ретки појединци. Говорим о ВШУП, наравно. А није ни било довољно места јер је Слоба штанцовао милицајце од којих је један број имао обуку у Земуну. Е они јесу живели у интернату. Београђани су живели код својих кућа, људи из унутрашњости по студентским домовима или приватно. Студенти се ни по чему нису разликовали од осталих студената. Неке је полиција више пута приводила због сумњивог изгледа. Па онда ови ваде индекс да објасне ко су :hahaha:

Back