kozmetika,vase preporuke i iskustva

U toku leta...

• idem u solarijum

• stavljam kreme za samotamnjenje

• puštam da prirodno pocrnim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Andjelka777:
dajte preporuku za dobar karmin, da je vlazan (kao Maybelline, hidratantan), a da je relativno trajan.

Probaj Chanel long last lipstick...ja sam odusevljena
Jako je hidrantan i postojan.
Nazalost, kutiju sam bacila pa ne znam pravi naziv, ali mislim da ako izaberes bilo koji Chanel-ov karmin iz te long lasting kolekcije, neces pogresiti.
Po meni, do sada najpostojaniji je definitvno Max Factor lipfinity...ali mnogim devojkama preterano isusuje usne a ne mogu da koriste..meni ne smeta toliko...ali chanel je mnogo prijatniji na usnama.

dzejn ejr:
necete verovati,isprobala sam sve najskuplje kreme na nasem trzistu,ne bi li uspela da ocistim bubuljice.Obisla sam na desetine kozmetickih salona,koznih lekara i nista.O prirodnim receptima da ne govorim,sve sam pokusala i nista.Sasvim slucajno sam par puta stavila na lice kosili kremu i posle dve nedelje nisam imala ni jednu bubuljicu,a nemam ih ni sada a proslo je godinu dana.

Vrlo moguce. I meni je pomogla obicna hidratantna krema iz apoteke. Valjda zato sto nije parfimisana i nema konzervansa u sebi. Pozdrav.

Mogu reci da sam probala jako mnogo raznih proizvoda za lice i telo.Od sminke MF,Loreal,Rimmel,Astor...Lakovi za nokte Loreal zaista traju,a MF se brzo izlizu.Sto se senki tice,najpostojanije mi se cine Loreal,a maskare su mi bolje jeftinije jer nisu suve kao one koje su slkuplje.Kupila sam roze maskaru miss sporty , sa zakrivljenom cetkicom,kosta do 200din i odlicna je,ali stvarno!Od krema jeftinijih sam probala sve od firme Soraya (valjda tako bese) , i mada imam kombinovanu kozu koja naginje ka masnoj,prijale su mi sve.Vec godinu dana kupujem kreme za lice protiv bora,cak i za predeo oko ociju,iako imam 23 godine.Ne znam da li je to lose,ali imam osecaj da sprecavaju stetu vec sada,dok mi obicne kreme- hidratantne nisu bas nesto. Imam i pitanje,ako se neko razume,da li to moze da ima kontra efekat? Za telo kupke Balea , jer su povoljne i divno mirisu 300ml-99din (DM radnje kod Beogradjanke i Robna kuca Beograd -terazije).Sto se mleka tice kupujem velika pakovanja jer mislim da je bitno mackati se stalno i puno.Za kosu sam pocela da kupujem sampone na "kilo" - u prodavnici koja na veliko prodaje salonima sampon,balzam 1L - 400din , i razne odlicne maske koje su jako povoljne.Cini mi se da se isplati mnogo,a da napomenem da sam bila farbana plavusa dugo,i da mi je za "izgorelu" kosu pomoglo puno.
Nije uvek najskuplje najbolje,mada naravno da ako imas para kupices najkvalitetnije....Pozdrav svima.

e, drage moje, odem ja juče u dm i odlučim da nađem neku kozmetiku kojom ću negovati lice i nakon više od pola sata čitanja i upoređivanja, lepo se skroz zbunim i ne kupim ništa. šta vi kupujete, čime negujete lice? molim vas, da mi bude jasnije, navedite godine (okvirno), tip kože i šta od proizvoda koristite (koju marku, i šta sve: dnevna krema, noćna krema, losion za čišćenje, tonik?)

tonik nije neophodan
koliko imas god?

neophodno je
-dnevna krema(sa zastitnim faktorom posebno ako zivis u zagadjenom gradu)
-nocna krema
-krema za oko ociju(hidrantna ako si mlada,antirid ako si presla 28-30)
-proizvod za skidanje sminke(mleko,gel,sve zavisi od tvog tipa koze)
-proizvod za pranje lica(sapun,gel nesto odgovarajuce)

pozeljno je dodati i
-piling 1/2 puta nedeljno
-masku posebno zimi

pa to nije mnogo,bas sam ti stavila basic:? btw 26god malo si zakasnila sa pocinjanjem,ali bolje ikad nego nikad
ujutro se umijes tim sapunom,utapkas kremu oko ociju,namazes dnevnu na lice i vrat(spustis i do dekoltea) i gotova si,mislim svakako se umivas,a tvoja suva koza uopste nije zahvalna,tako da ti savetujem sto pre da pocnes da se mackas jer suva koza=manjak elasticnosti=bore
uvece dodjes kuci,skines sminku,opet se umijes i opet stavis kreme,svakako je lakse nego da za 10 god ides na zatezanje:lol:
ako ti je suva koza onda koristi mleko za skidanje sminke umesto gela,i neki blag sapun bas za tvoju kozu(ako uzmes nesto za masnu jos vise ce ti je isusiti)
i kreme naravno adekvatne
zimi mozes da koristis hidratantne maske
ne znam kakvog si imovnog stanja,ali da te ne bi previse zabolelo preporucujem ti l'oreal ili niveu,ostalima ne verujem previse

scarlet.ohara:
imam 26. suvu kožu. nemoj zezati da mi stvarno treba sve to? čak i krema za oko očiju :(
mene je mama krenula da macka od osamnaeste...jer imam suvu kozu ko i ti,i 4 godine manje...i ta krema za oci,to nikako da naviknem da mazem,a i svaki put mi zavrsi vise u ocima nego okolo :roll: imam kozu na oca,prilicno suvu,zimi mi se peruta i pece tako da bas moram da budem redovna sa kremama...mamu boli uvo,ona sa 52 skoro nema bore,al zato je u mladosti imala jako masnu kozu i problem sa aknama...ja sam kroz pubertet sto se toga tice prosla bez ikakvih promena....ali obrni okreni mucis se ili u mladosti ili u starosti :roll:

ja mackam to oko ociju od svoje 24-25 i nemam nikakve bore,ali imam i masnu kozu.u lepotu koze ulazi sve-i nacin zivota(no no cigarete,spavanje redovno,dosta vode,dobra ishrana),i genetika,ali ne mozemo da zatvorimo oci pred cinjenicom da zene koje su se oduvek mackale imaju mnogo bolju kozu od onih koje su mislile da je to nepotrebno.cini mi se da si ti banshee pisala o babi koja se mazala uljem i ima super kozu,zena je kako-tako odrzavala elasticnost koze i vratilo joj se;)

Back