Kozmetika iz kuhinje

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.093
Pratim jednu domacu grupu na facebooku
Bavi se lijepom kosom
Znate ko je šta promjenio i na taj način znatno poboljšao kvalitet kose kao i ubrzan rast kose ❤️ Znaci zdrava i gusta kosa

I vidim pade rijec o bamiji i da li je koristimo za kosu i naravno za kožu!

Da li neko od vas koristi bamiju tačnije priprema sebi gel od iste i kakav vam je utisak ?

Da li pravite ulja, kreme i slično ?

P.s imam jednu baku bori se trenutno sa rakom i posle kemo i zračenja kosa joj se bila bas proredila veceras jad sam bila kažem znatno se popunila kosa i puna glava mladih kratkih dlaka

Kaže da je narucila u apoteci ulje od basilikuma i da dva puta sedmicno nanosi na tjeme, raste 🤷🏻‍♀️

Pravim kućnu masku za kosu i piling za lice i ruke. Imam prirodno kantarionovo ulje. Što se svega ostalog tiče,...hemija mi je ipak nezamenjiva.
Kreme ne pravim sama, kupujem napravljene u apoteci (kremu protiv fleka i alergije na sunce)- antipirinska krema.
U DM-u postoji i bio kozmetika, sa mnogo manje hemije. Ali nisam koristila ništa od toga (Alverde kozmetika).

Pravim kućnu masku za kosu i piling za lice i ruke. Imam prirodno kantarionovo ulje. Što se svega ostalog tiče,...hemija mi je ipak nezamenjiva.
Kreme ne pravim sama, kupujem napravljene u apoteci (kremu protiv fleka i alergije na sunce)- antipirinska krema.
U DM-u postoji i bio kozmetika, sa mnogo manje hemije. Ali nisam koristila ništa od toga (Alverde kozmetika).
Где ово узимаш?
Мени иначе козметику прави сестра. Шта баје :lol: не знам, али користи све здраве састојке.

Где ово узимаш?
Мени иначе козметику прави сестра. Шта баје :lol: не знам, али користи све здраве састојке.
Imaš u svim državnim apotekama, verovatno i u privatnim. Kažeš koju kremu tražiš, ako nemaju trenutno na stanju, pitaj da li ih prave i ukoliko prave, kažu ti kad da dođeš po kremu.
Antipirinsku obično uvek imaju,...samo je to namenska krema koju koristiš po receptu dermatologa i u određeno doba (pre prve pojave sunca ili po potrebi).
Leti se napr. ne koristi.

Poslednja izmena:
Ulje od bazilikuma? To je bosiljak.
1664129243308.png

da i to je koristila ovo

lavera koristim i zadovoljna sam
1664129854515.png

Neka hvala, Olaplex je Olaplex

Međutim, sada je otkriveno da je sastojak u Olaplek proizvodima klasifikovan kao "reprotoksičan" - što znači da proizvodi koji sadrže taj sastojak mogu biti opasni za vašu plodnost i štetni za nerođene bebe.

Konkretno, radi se o sastojku butilfenil metilpropional, koji se takođe naziva Lilial, koji se nalazi u nekim Olaplek proizvodima - uključujući i najprodavaniji Olaplek No. 3 Hair Perfector i Olaplek br. 2 Bond Perfectors se koriste za jačanje oštećene kose.

Od 1. marta 2022. Lilial je zabranjen u kozmetičkim proizvodima u EU. Razlog: Prema najnovijim studijama, supstanca ne samo da može da izazove iritaciju kože, već i da „naruši plodnost ili ošteti dete u materici“.

-----------------------------------------------

ne planiram vishe radjati ali ipak nemam namjeru da koristim neshto shto je izashlo iz neke labaratorije bez da se ustvari zna tachan sastojak

Back