Kotlic Za riblju Chorbu

'Ajd da dignem ovu temu....
Postoji covek u Novim Banovcima koji, kazu oni koji su kupili, pravi kotlice za medalju...Upravo cu da narucim jedan, pa ako se i meni svidi, javljam vam...Mislim da je cena oko 40 evra...
Ali informacije iz prve ruke dobicete posle 3. avgusta...
:hvala:

Војвођанска кулинарска елита у трци за трофеј
Ажурирано пре 22 часа 53 минуте
Током викенда посетиоци манифестације „Штранд фест” на најпопуларнијој новосадској плажи, осим уживања у наступима културно-уметничких друштава и певача војвођанске музике,

Enlarge

Фото: С. Шушњевић

као и мануфактурним производима, могли су и пробати рибљу чорбу. У оквиру такмичења „Трофеј Новог Сада” 112 екипа кувало је рибљу чорбу дуж плаже.
Један од такмичара из те бројне армије кувара, Александар Добромиров каже да је учествовао и на другим такмичењима и да нема посебан разлог пријављивања сем доброг недељног ручка. Он тврди да за своје потребе кува често, али и да у његовој чорби нема тајног састојка – користи само паприку и рибу.
Из сличних разлога се на такмичење пријавио и новинар „Вечерњих новости” Слободан Бајић, који се определио за кување чорбе на традиционалан аласки начин. По његовом мишљењу, суштина тог такмичења је дружење с колегама и кување лепе чорбе, а о победи уопште не размишља.
У оквиру „Штранд феста” посетиоци су имали прилику да буду и део акције „Рециклирајте и ви”, коју су организовали Апатинска пивара и РеЦАН, и да возе рецикле код главне бине и такмиче се у брзини пресовања лименки које се припремају за даљу рециклажу.
Након кувања чорбе одржане су „Штрандиграрије”, као што су „Највештији кувар” , која је подразмевала да се пријаве они који за себе сматрају да су најбољи у кухињи, и „Пијани пенал”, која је окупила све оне који мисле да се најлакше сналазе кад су под дејством алкохола.
Члан комисије Едуард Каценбергер за „Дневник” је изјавио да је одушевљен амбијентом и да је жири ишао 18 година по Војводини и Мађарској, али да на овакво место није наишао никад.
– Има много такмичара и сматрам да је овде војвођанска елита – нагласио је Каценбергер. – Гледајући списак пријављених, видео сам неколико такмичара који су већ освајали прва места на првенству Војводине и стога мислим да је конкуренција изванредна.
Посетиоци су у замену за специјалитете остављали добровољни прилог. Такав начин плаћања рибље чорбе је уједно и завршница „Хуманог понедељка”, акције током које се прикупљао новац за куповину опреме за СОШО „Др Милан Петровић” и шестогодишњем Николи Миловановићу, оболелом од церебралне парализе.
Јучерашњим „Штранд фестом” озваничен је завршетак овогодишње купалишне сезоне, али ће капије Штранда бити и даље отворене за посетиоце.
Т. Стојшин
„Трофеј Новог Сада” отишао у Кикинду
Удружење грађана „Да се не заборави” из Кикинде освојило је прво место на јучерашњем надметању и награду од 50.000 динара. На друго место пласирала се „Стара кућа” из Бачке Паланке, док је СТР „Киви” из Бачког Градишта трећи.
Од новинарских екипа прво место освојила је Радио-телевизија Војводине, друго је припало „Вечерњим новостима”, а треће је заузела словачка редакција Радио Новог Сада.

Back