DraGo70:
Pa ako si se baš dohvatio istorije, onda verovatno znaš, da KiM nikada do 1941. nije bilo ALBANSKO.
Zato što Albanci nisu postojali do kraja Balkanskih ratova.
QUOTE]
Postojali su nisu pali odjednom sa kruske uostalom Leka Dukadjini i Skenderberg sigurno nisu Srbi a ni Zabari ali potpuno si u pravu da Kosovo nije bilo Albansko al to nema veze nije ni Vojvodina pre 1918. bila Srpska pa sada jeste ali to nije tema tema je da Kostunica laze svesno narod kada kaze kako je Kosovo UVEK bilo deo Srbije koji smo **** ratovali za njega 1912. ako je i pre toga bilo nase ? premijer pravi grub istorijski falsifikat jer je za njega 250 godina isto sto i UVEK ja ne kazem da je bilo Albansko ali to sto on ponavlja kao papagaj je jednostavno neistina .Drugi idiotizam je ono da "se svaki Srbin radja sa mislju da je Kosovo deo Srbije' mozda je stara gospodje Kostunica njemu pricala kako se mali Voja cim se izlegao odma umesto placa rekao Kosovo ali nisam bas siguran da je kod mene kao i kod vecine ostalih ljudi bio slucaj.To je samo ogledalo poraza kada se umesto o realnim stvarima pricaju neke mitoloske bajke i pateticni poklici koji nikako nece izmeniti surovu stvarnost.
Pa KiM je bilo srpsko do turskog osvajanja negde oko 1400-te godine (ne znam tačno)...
I narednih 500 godina je bilo tursko...
Od 1912 je srpsko, a ALBANSKO NIJE BILO NIKADA OSIM U PERIODU OD 1941-1945 odnosno ni tada, jer je u stvari bilo deo Velike Albanije, a Velika Albanija je bila u sastavu Velike Italije... znači posredno je bilo italijansko.
E, sada otkud veća prava Šiptarima nego recimo Italijanima da traže to isto KiM.
Zato što su sada tamo većina... al' nakon etničkog čišćenja koje je konstantno vršeno od 1941- do danas...
Zbog toga Koštunica kaže da je uvek bilo srpsko.
Jedini koji bi osim Srba (možda) imali pravo da traže KiM bi bili Turci, a ne Albanci...