Koštunica za nadgledanu autonomiju

btw. moram da iznesem jednu zadrshku - upravo chitam da je koshtunici to osnova za nove pregovore, shto mozhe bitno da promeni stvar. problem je shto je na ovoj temi izjava iznesena kao da je to konachan stav... mislim, pokretach teme je mozhda mogao biti precizniji. :roll:

bojim se da tu nema rešenja i stabilnosti i da će:
1. nastradati stanovnici Kosmeta
2. nastradati centralana Srbija i stanovnici iste
3. nastradati zapadni Balkan
Albanci, što niko normalan neće da uloži u zemlju koja je ni na nebu ni na zemlji, ne zna se šta je, 40% želi da napusti Kosmet i održava ih mirnim i u životu samo nezavisnost.
Srbija što neme pojma ni kolika joj je teritorija, ni koliko ima stanovnika ni da li ima suverenitet nad celom svojom teritorijom ili nema.
Balkan, opet će biti izgovor za njesra i opet će u zapećak i Evrope i Sveta
vrlo lako moguće da će to biti razlog stopiranja novih prijema u članstvo, samo formalno kao izgovor, a faktički su razlozi mnogo dublji i td.

adem_ks.:
potpuna nezavisnost, ali uz garanciju [neki uslov, ili sl.] da srbima nece biti gore nego u BG. ili da ce srbima biti isto kao i svim ostalima, ili cak i bolje nego nama...ali preduslov je "kosova republjik"

Па види како, чини ми се да је оно Лека Дукађин још држао зборове у Призрену 1879., а ондак у његову част Берише и Хоти са децом на кркама, и пуним џеповима семенки узвикиваше исто што и ти 1981.
Знаш како доста се чекало од тад, а како ми се чини још велика гужва пред шалтером.... видиш мало Блиски исток, мало Иран..... ма ухухуху ! Опуштено !

filatelista:
bojim se da tu nema rešenja i stabilnosti i da će:
1. nastradati stanovnici Kosmeta
2. nastradati centralana Srbija i stanovnici iste
3. nastradati zapadni Balkan
Albanci, što niko normalan neće da uloži u zemlju koja je ni na nebu ni na zemlji, ne zna se šta je, 40% želi da napusti Kosmet i održava ih mirnim i u životu samo nezavisnost.
Srbija što neme pojma ni kolika joj je teritorija, ni koliko ima stanovnika ni da li ima suverenitet nad celom svojom teritorijom ili nema.
Balkan, opet će biti izgovor za njesra i opet će u zapećak i Evrope i Sveta
vrlo lako moguće da će to biti razlog stopiranja novih prijema u članstvo, samo formalno kao izgovor, a faktički su razlozi mnogo dublji i td.

Slazem se, i zato mislim da narodi na Balkanu moraju biti razgraniceni jednom i za vazda i da ih ne spajaju nikakve Unije ni bilo sta, jer oni ne mogu ziveti jedni sa drugima.

Tesko da ce tu biti pravih pregovora- borba je prenesena na visi nivo.
Nasi samo ne smeju popustiti usled pritisaka sa Zapada ako zele da Kosovo ostane u okviru granica Srbije.
Tacno je da Srbija nece imati kontrolu nad Kosovom, ali se ne slazem da treba dozvoliti nezavisnost Kosova.

dobro, ali shta je sledecje onda?
koliko cje vremena procji dok zaista ne postane nezavisno?

treba tezhiti i svim silama upreti da se ukazhe da je to shto enfroz stalno napominje jedna narko-drzhavica, i treba se truditi da se olabave ekstremisti, i da se trudi da se to pretvori u normalnu zajednicu, nebitno shto su tamo shiptari - ako iskorenish ekstremizam. mada je za tako neshto suvishe kasno, bojim se.

mislim, koji cje ti moj u zemlji nezavisna narko-drzhava koja cje ti i dalje stvarati probleme?
ili se potruditi da se to normalizuje, davati ne znam kakve ponude, ulaganja, ovo ono, ne znam stvarno kako to izvesti,... ili recji yebiga i gotovo. ne znam kome treba kosovo ovakvo kakvo je, samo da bi se pokazivalo na karti da je nashe.

Keeper:

treba tezhiti i svim silama upreti da se ukazhe da je to shto enfroz stalno napominje jedna narko-drzhavica, i treba se truditi da se olabave ekstremisti, i da se trudi da se to pretvori u normalnu zajednicu, nebitno shto su tamo shiptari - ako iskorenish ekstremizam. mada je za tako neshto suvishe kasno, bojim se.

mislim, koji cje ti moj u zemlji nezavisna narko-drzhava koja cje ti i dalje stvarati probleme?
ili se potruditi da se to normalizuje, davati ne znam kakve ponude, ulaganja, ovo ono, ne znam stvarno kako to izvesti,... ili recji yebiga i gotovo. ne znam kome treba kosovo ovakvo kakvo je, samo da bi se pokazivalo na karti da je nashe.
sa svim se slazem ovde.
al' i sa chinjenicom da je kasno. to je proces koji je trajao i koji se zavrshio po nas. finito. najbolje se vidi po tome sto chak i kad bi nam kosovo sad neko poklonio,ili formalno,kao neki galimatijas na papiru, mi ne bi imali kapaciteta da nesto sa njim uradimo.

a to albansko drustvo realno ne zasluzuje drzavu. narocito ne josh jednu.
neko stalo zeli da pokaze kako eto i muslimani mogu da zive u gradjanskom drustvu, multikulturalnosti, demokratiji...al nekako, albanci su jedini narod evrope koji nikada nije imao unutrasnju pobunu, dinamiku, sto pokazuje u kakvom je stanju ta zajednica.
tamo nikad nisu ustali mladi protiv starih, zene protiv musharaca, neko protiv unutrasnje albanske hijerarhije. nikad, bilo ko. jedini oni u evropi. nije zdravo.
zato ce to biti nadgledana kvazi drzava, loshe i kriminogeno drustvo.

Keeper:

ili se potruditi da se to normalizuje, davati ne znam kakve ponude, ulaganja, ovo ono, ne znam stvarno kako to izvesti,... ili recji yebiga i gotovo
upravo.kosovo ne moze ostati zauvek takvo kakvo jeste.jer moze biti samo losije nego sada.
ili treba integrisati albance u drustvo,napraviti neko normalno drustvo,gde se albanci i srbi ne bi klali medjusobno ili reci da to ne moze da se uradi...
medjutim,koliko ja vidim,ni srbi niti albanci niti to zele niti su spremni na to,niti bi znali kako to da izvedu - dakle nema ni interesa ni sredstava za tako nesto....
Keeper:
ne znam kome treba kosovo ovakvo kakvo je, samo da bi se pokazivalo na karti da je nashe.
politicarima koji su za kosovo unutar srbije, i politicarima koji su za nezavisnost kosova - za jeftine politicke poene i za prikupljanje glasova jednih ili drugih :)
formasima da bi se svadjali.
i realno,nikom vise.

~Petar~.:
...al nekako, albanci su jedini narod evrope koji nikada nije imao unutrasnju pobunu, dinamiku, sto pokazuje u kakvom je stanju ta zajednica.
tamo nikad nisu ustali mladi protiv starih, zene protiv musharaca, neko protiv unutrasnje albanske hijerarhije. nikad, bilo ko. jedini oni u evropi. nije zdravo.
zato ce to biti nadgledana kvazi drzava, loshe i kriminogeno drustvo.

:lol: :lol: :lol:

Збиља лепа анализа, школа а ла ФПН. Опасан си ти. :) Само ми није јасно како је та субверзивност показатељ "здравости нације". А шта рецимо ти мислиш о супротној тези ?
Ја баш мислим да су они НАЈздравија нација у Европи која је сачувала оригинални етнос и обичаје....једино што им квари просек то је ислам као неевропски културни елемент.... а шта ти рецимо кажеш на ово ?

Back