Kostimi za Noć veštica

hd-harley-quinn-wallpaper-whatspaper-1.jpg

Znam da kod nas nije popularno ali poslednjih par godina dešava se da klinci idu naokolo obučeni i prose za neke slatkiše :lol:
Takođe i mnoge firme obeležavaju ili koriste priliku da se obuku i zabave za ovaj dan, praznik, kako god ga nazvali...:)
Neću da ulazim u to da li ga treba, ne treba...po meni jedan od najglupljih praznika globalno...
ali kostimi...eto...u šta biste se vi obukli? koji vam se sviđaju?
Ovih dana nailazim na teme koje me podsećaju na neke lepe trenutke koje sam doživela.
Zbog svega što se događa, i protoka vremena, ne razmišljam često o takvim trenucima ali kada se podsetim, kao sada, dobijem inspiraciju da barem nešto napišem o takvim događijima.

Za noć veštica sam čula, tako uzgredno, znam da se na zapadu slavi, ovde sam videla poneku bundevu izrezbarenu tako da kada se u njoj zapali sveća, izgeda strašno.
Verovatno bih i dalje znala samo toliko da se nisam zatekla u Beču krajem oktobra 2018.
Danima pre 'Noći veštica' sve je bilo u znaku tog praznika. Sve prodavnice, tržni centri, nudili su razne kostime i rekvizite.
Pomalo sam gledala, bez posebnog interesovanja, bilo mi je neobično.

Na taj dan, putovala sam vozom do Srednje Austrije. U vozu je bilo dosta ljudi sa maskama. Svi su se ponašali kao da su obučeni sasvim normalno i uobičajeno.
Kada sam se popodne vraćala, voz je bio pun ljudi koji su putovali za Beč, svi maskirani.
U gradu gužva. U prodavnicama ljudi maskirani, spremni!
Ulicama maskirani ljudi. Nisam se okretala za njima iako mi je bilo zanimljivo. Nisam mogla da se načudim kreativnosti i maštovitosti ljudi.
I, nisu bili samo mladi. I staro i mlado.

Uveče je bila glavna fešta na Prateru, naročito ispred Hotela 'Psiho'. To se ne može opisati, može se jednostavno doživeti.
Moram još da napišem o običaju koji me je podsetio na naš Božić.
Deca, maskirana idu ulicom, ulaze u zgrade i zvone po stanovima, pevaju pesmice, kao naša deca kada korinđaju.

ja sam bila maskirana, ali normalno :mrgreen:, samo lice (Neke naočare kao za balove i smešna retka perika duge crne kose)

Poslednja izmena:
Ovih dana nailazim na teme koje me podsećaju na neke lepe trenutke koje sam doživela.
Zbog svega što se događa, i protoka vremena, ne razmišljam često o takvim trenucima ali kada se podsetim, kao sada, dobijem inspiraciju da barem nešto napišem o takvim događijima.

Za noć veštica sam čiua, tako uzgredno, znam da se na zapadu slavi, ovde sam vidiela poneku bundevu izrezbarenu tako da kada se u njoj zapali sveća, izgeda strašno.
Verovatno bih i dalje znala samo toliko da se nisam zatekla u Beču krajem oktobra 2018.
Danima pre 'Noći veštica' sve je bilo u znaku tog praznika. Sve prodavnice, tržni centri, nudili su razne kostime i rekvizite.
Pomalo sam gledala, bez posebnog interesovanja, bilo mi je neobično.

Na taj dan, putovala sam vozom do Srednje Austrije. U vozu je bilo dosta ljudi sa maskama. Svi su se ponašali kao da su obučeni sasvim normalno i uobičajeno.
Kada sam se popodne vraćala, voz je bio pun ljudi koji su putovali za Beč, svi maskirani.
U gradu gužva. U prodavnicama ljudi maskirani, spremni!
Ulicama maskirani ljudi. Nisam se okretala za njima iako mi je bilo zanimljivo. Nisam mogla da se načudim kreativnosti i maštovitosti ljudi.
I, nisu bili samo mladi. I staro i mlado.

Uveče je bila glavna fešta na Prateru, naročito ispred Hotela 'Psiho'. To se ne može opisati, može se jednostavno doživeti.
Moram još da napišem o običaju koji me je podsetio na naš Božić.
Deca, maskirana idu ulicom, ulaze u zgrade i zvone po stanovima, pevaju pesmice, kao naša deca kada korinđaju.

ja sam bila maskirana, ali normalno :mrgreen:, samo lice (Neke naočare kao za balove i smešna retka perika duge crne kose)
mogu misliti...volela bih jednom nesto slicno da dozivim :)

ti praznici ipak nam skrecu paznju od svakodnevnice, unose neku novu atmosferu... :)

nisam imala takvo iskustvo ali rekoh...mi smo u firmi redovno obelezavali ovaj praznik...ma kako smo se smejali jedni drugima tako obuceni...pa dekorisanje prostora...
ceo radni dan a i posle zurke su prolazile u nekom super pozitivnom vajbu :)

mogu misliti...volela bih jednom nesto slicno da dozivim :)

ti praznici ipak nam skrecu paznju od svakodnevnice, unose neku novu atmosferu... :)

nisam imala takvo iskustvo ali rekoh...mi smo u firmi redovno obelezavali ovaj praznik...ma kako smo se smejali jedni drugima tako obuceni...pa dekorisanje prostora...
ceo radni dan a i posle zurke su prolazile u nekom super pozitivnom vajbu :)
Poslenjih godina i kod nas se deca 'pale', evo Lidl nam donosi slatkiše i sve u znaku 'noći veštica', kod Kineza već godinama prodaju kostime za tu namenu.

Back